helmikuuta 14, 2013

Herkkupala tikussa ystävälle

Helmikuun 14.päivänä on perinteisesti ollut Valentine's Day eli muinaista roomalaista perua oleva sydänten päivä rakastavaisten keskuudessa. Joidenkin uskomusten mukaan linnut valitsevat itselleen parin juuri Valentinuksen päivä. Suomeen 1980-luvulla rantautunutta Ystävänpäivää voi viettää vaikka pyöräyttämällä herkkupalan tikussa hyville ystäville.

Löysin uudesta Talo & Koti -lehdestä kokeilemisen arvoisen kakkutikkari reseptin. Olen hulluna perunaleivoksiin ja nämä cake popsit ovat juurikin niitä.



Perunaleivos tikkareihin tarvitaan
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.


Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.


Leivitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irroita paistopaperi. Anna jäähtyä.

Pehmitä mikroaaltouunissa 100g voita mutta älä sulata sitä. Sekoita kierrevatkaimella joukkoon muna, 1 dl tomusokeria, 4 rkl kaakaojauhetta, 2 rkl punssia ja 2 rkl kahvijuomaa.


Minulla ei ollut kaapissa punssia :) joten käytin sen sijaan konjakkia.

'
Murenna joukkoon paistamasi kakkupohja ja vaivaa tasaiseksi. Anna jähmettyä tämän jälkeen jääkaapissa noin puolisen tuntia. 


Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja työnnä ne tikkarintikkuihin. Ohjeen mukaan palloja tulisi noin 30 kappaletta mutta taisin tehdä sen verran isoja kun sain vain 26 palleroista aikaan!

En löytänyt myöskään tikkarintikkuja mistään kaupasa joten jouduin käyttämään puisia grillitikkuja katkaistuina. Hyvin nekin toimivat :)


Kiepauta tikkuja koristerakeissa. Minulla oli ihan sattumalta kaapissa samanlaisia rakeita kuin reseptin ohjeessa oli käytetty mutta mitkä tahansa pienet koristeet tarttuvat kyllä perunaleivospallojen pintaan.


Asettele tikut pystyyn sokerilla täytettyyn lasiin ja laita uudelleen jähmettymään jääkaappiín. Herkkupaloja kannattaa myös säilyttää jääkaapissa ja ottaa esille vasta nautittaessa.

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille ja halaus <3

4 kommenttia:

  1. OLETHAN SINÄ VIELÄ MESTARIKONDIITTORIKIN

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan Tarja....mutta näiden tekeminen on ihan älyttömän helppoa ja hauskaa puuhaa :) Kokeile ihmeessä ja vaikka sillä punssilla!

    VastaaPoista
  3. Cake popseja olen syönyt ensi kerran joitain vuosia sitten New Yorkissa David Burke Townhouse-ravintolassa, nyt niitä alkaa olla blogeissa paljon ja maistelinpa niitä tänään Ravintolapäivässäkin.

    VastaaPoista
  4. Voi kun harmi etten mä päässyt tänään Ravintolapäivää....varmaan paljon ihania ruokakojuja taas. Odottelen, että näkisin sun blogissa jotain kuvia...

    VastaaPoista