huhtikuuta 28, 2013

Minä, Mari ja mekko

Huh huh....olipas työviikko! Se tunne kun kaikki asiat aktivoituvat samaan aikaan ja pitäisi ehtiä vastata lukuisiin kyselyihin yhtä aikaa tietäen takaraivoissaan kireät deadlinet projekteissa. Minulla kulunut viikko oli juuri tuollainen eli vähän ylipitkiä työpäiviä, liian vähän liikuntaa ja ulkoilua koiruuden kanssa sekä aikaa ystäville ja perheelle. Onneksi torstai iltana oli teatteri-ilta asiakkaille eli Helsingin Kaupunginteatteri tarjosi reilut 2.5 tuntia farssia Yksi mies, kaksi pomoa. Näytelmä ei ehkä naurattanut niin paljon kun luvattiin mutta ainakin ajatukset olivat töistä poissa ja se teki tosi hyvää.

Viikonloppuna sitä on nyt vain sitten oltu ja tehty juuri sitä mitä huvittaa katselematta kelloon tai minuutti aikatauluihin. Lauantain pitkän ja rauhallisen Hesari aamiaisen jälkeen otin suunnaksi Herttoniemen ja Marimekon ystävämyynnin. Myynti oli tosin alkanut jo torstaina mutta koska en viikolla sinne ehtinyt niin kiireettömästi näin lauantaina. En muuten ymmärrä miksi joka kerta sinne ajaessani eksyn siellä teollisuusalueella eli jostain kadunkulmasta käännyn jotenkin väärin mutta pienen hakemisen jälkeen löytyyhän se aina :)


Ovella käteen annettiin shopping bag ja sitten vain seikkailemaan! Shoppailijoita kohtuullisesti keskipäivällä ja japanilaisia innokkaita Marimekko fanituristeja kuten jokaisella muullakin kerralla :)


Ovensuussa oli käsi- ja kylpypyyhkeitä ainakin Kivi, Samovaari ja Kivet sarjoista siisteissä pinoissa. Koska juuri nyt en kylpyhuonetekstiilejä kaipaa sivuutin ne nopeasti.

Myyntihenkilöstö toimi taas Marimekon tuotteiden hyvinä kävelevinä mainosnukkeina eli kaikilla päällä jotain oman talon tuotteita! Ystävämyynnissä on aina todella mukava ja auttavainen henkilökunta joten suuri plussa heille toimivasta ja ystävällisestä palvelusta.


Sukat makkaralla -sarjan jälkiruokakulhoja herkullisissa väreissä.


Sarjasta oli myynnissä II-laatuisia karahveja ja laseja myös.


Väri-ihmisenä minua puhuttelevia värisävyjä tableteissa ja termarissa. Tuo piparimuotti löytyy muuten nykyään minun keittiöstäni :) joten ensi jouluna viimeistään sillä leivotaan jotain.


Hauska Kukko -pannunmyssy - harmi kun pääsiäinen meni jo.


Oiva/Nanuk -mukin symppis jääkarhut tarkkailivat shoppailijoita hyllyiltä. Nanuk seikkailee myös kankaassa eli tästähän voisi tehdä vaikka lastenhuoneen verhot.


Perinteisiä Jokapoika -paitoja kaikissa sateenkaaren väreissä. Leidi -malliston paidat istuvat myös meille naisille leikkaukseltaan.


Tasaraita taipuu myös koruiksi.


Tasaraita- helmet ja säilytyspussukka. Kiva lahjaidea Mari-ihmiselle!


Tasaraita ja Pallopaita - joko teillä vilistää silmissä :)


Pegasos -puukengissä on siivet kuten nimi velvoittaa!


Iisa- puukenkien pohjat ovat suomalaista koivua ja somisteena päärynöitä ja kieloja.
Suuri plussa myös siitä, että ovat kotimaista käsityötä.


Ja sitten ne paljon puhutut Convers X Maritennarit.....


...joita olisi ollut myös pilkullisina mutta pantteri jätti ne ostamatta....


...nähdessään tämän lapsuudesta tutun taskun!


Ja kuinkas sitten kävikään eli hupsista heijaa sinne minä ajauduin sovituskoppiin ja vedin päälleni Uusi Iloinen takkimekon :) Tämän Vuokko Eskolin-Nurmesniemen Nadja-kankaan muistan ihan lapsesta saakka. Kankaassa on jotain ihanan lapsellista - tummalla pohjalla olevat erikokoiset pikkutaskut saavat minut NIIN hyvälle tuulelle. Uusi Iloinen -takkimekko oli myös tosi edullinen 59€ eli lähti iloisen shoppailijan kassiin siis!


Seuraavaksi siirryin kankaisiin ja tässä yksi tämän hetken suosikkini Marimekon Helsinki -kangas. Tuttuja taloja ja paikkoja omasta pääkaupungistamme painettuna kankaalle.


IIK.....kankaita silmänkantamattomiin. Olisiko tarve uudelle pöytäliinalle kenties....


....Ihanainen Kuukuna -kangas puhuttelee myös.


Vaikka kuvissani kankaat ovat kovin värikkäitä on Marimekolla myös hillitympiäkin sävyjä. Jostain kumman syystä minä aina kuvailen näitä ylivärikkäitä :)


Paljon kivaa tarttui mukaan Ystävämyynnistä mutta niistä sitten enemmän seuraavissa postauksissa.
Tapasin myynnissä yhden koiratutun meidän kulmilta ja hän kehui Ystävämyynnin-brunssia, joka tarjoiltiin 10-15 välillä Marikahvilassa. Koska aamiainen oli ollut sen verran runsas jouduin jättämään sen väliin - harmi sillä herkulliselta näytti ja varmasti sitä myös oli.

Mukavaa sunnuntaita kaikille. Minä lähden nyt kummitytön 12-vuotis synttäreille ja jännitän ovatko kummitädin ostokset neidille mieleiset!

8 kommenttia:

  1. Japanilaiset ovat varmasti hullaantuneet, kun Marimekkoa on löytynyt sopuhintaat!

    VastaaPoista
  2. Ainakin japanilaisten ostoskassien määrästä päätellen olivat iloisia ja tehneet paljon ostoksia :D

    VastaaPoista
  3. Marjo, tuo iloinen mekko on päälläsi ihana!!! Idalla on myös tuo (itse asiassa jo toinen vastaava meneillään) Siinä todellakin vaate, joka saa aina hyvälle tuulelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, minulla on tänään ollut mekko myös töissä päällä ja aah, niin iloinen fiilis koko päivän. Kiva kun me ollaan sitten Idan kanssa samiksia mekkoinemme.
      Täytyy kertoa kuitenkin, että kun veljeni näki uuden mekkoni hän totesi "Meinaatko ihan oikeasti kulkea tuossa siivoustakissa julkisesti?" :D
      Makuja on moneksi.....

      Poista
    2. Minä olen Markon kanssa vähän samaa mieltä, minullakin on sellainen , ostin sen pari vuotta sitten, kun olin leikkauksesta toipilaana, en sen jälkeen ole osannut sitä käyttää, olen vähän miettinyt, jos sitä voisi "tuunata" jotenkin, se vaan pönöttää kummallisesti, enkä tunne mitenkään omaksi. Että Markolle terveisiä:-)

      Poista
    3. Kyllähän sinä varmaan voit tuunata mekko jos ei ole istuva mutta ehkä sen ei kuulukaan nuolla ihan kurveja. Veljeni muistaa mekon meidän lapsuudesta yhdeltä täti-ihmiseltä varmaan eli siitä tuo "siivousmekko" mielleyhtymä mutta kerrotaan terveisiä :D

      Poista
  4. :D No, miehethän ei tunnetusti ymmärrä Marimekkojuttua yhtään... ;)

    VastaaPoista