huhtikuuta 14, 2013

Muistoja Rantatiellä

Eilinen lauantai aamu oli oivallinen hetki startata Audin moottori ja ajaa Tuusulajärven rannalle aistimaan kulttuurihistoriallisen Rantatien tunnelmaa. Pikainen aamiainen Hesarin kera ja ehdottomasti päälle kirkkaanvihreä kevättakkini piristämään muuten niin harmaan ja sateisen aamun tunnelmaa. Ja sitten menoksi.

Koko alkuvuoden olin suunnitellut tätä tutustumisretkeä Memories Marin putiikkiin Rantatielle. Muutamia ystäviäni oli käynyt kurkkimassa putiikin valikoimia jo aiemmin ja putiikin Facebook sivuille loppuviikosta ilmestyneet ihanan värikkäät kuvat viimeistään saivat minuun vauhtia!

Marin putiikki sijaitsee vanhassa, suojellussa navettarakennuksessa sympaattisessa maalaismiljöössä. Innostukseni vallassa ja sumuisessa säässä meinasin tosin ajaa Rantatie 110 ohi vaikka tiellä oli
selkeästi viitta puotiin. Innostusta ja malttamattomuutta kenties kuljettajan mielessä :)


Olin päivän ensimmäinen asiakas putiikissa ja Mari sytytteli kynttilöitä putiikissa astuessani sinne sisälle koska kello oli vasta 10 aamulla.  Aivan ihana ja tunnelmallinen oli ensivaikutelmani paikasta!


Ja mitä värejä - heleää turkoosi yhdistettynä punaiseen ja valkoiseen.  Raikkaan kaunista ja minun lempivärejäni. 
  

Kiva lasitiilielementti seinässä karkkiväristen keittiönpyyheiden takana.  Marin putiikin idea on sekoittaa vanhaa ja uutta tavaraa tyylikkäästi keskenään ja osa tuotteita on heidän omiaa eli kaappien kätköistä, vintiltä, kellarista löydettyä. Kuvan alareunassa aavistuksen näkyvä turkoosi-punainen kaappi ei ollut ainakaan vielä myynnissä ja siitä on ehdottomasti parempi kuva putiikin omilla Facebook sivuilla. Minä tohkeissani unohdin ottaa siitä paremman kuvan kuten meillä juttua riitti putiikinpitäjä Marin kanssa.


Kaunista esillepanoa ja värien harmoniaa. Plussaa myös siitä ettei putiikki ollut tupaten täynnä tavaraa eli siellä uskalsi vapaasti liikkua pelkäämättä koko ajan pudottavansa jotain ohi mennessään. Myös hinnat oli selkeästi merkitty.


Tästä ikkunasta tilan lehmät ovat joskus kauan sitten kurkkineet ulos kesälaitumille mutta nyt somisteena kaunis kynttiläasetelma ja pitsikappaverho.


Perheen pienimpiäkään ei oltu unohdettu - Mailegin pupuja :)


Minulle uusi tuttavuus olivat Marja-Liisa Liljan tekemät veiketä puput, kanat ja hanhet.
Punainen lattia on myös jännä yksityiskohta putiikin sisustuksessa.


Saksetkin voivat olla kauniit!


Tunnelmallinen nurkkaus ja syötävän värikkäät kynttilät.


Tällä kertaa en ostanut Marin putiikista kynttilöitä vaikka niitä kotona tuleekin poltettua todella paljon. Tein nimittäin pari viikkoa sitten pientä inventaariota kynttilävalikoimastani ja totesi ettei vähän aikaa tarvitse ostaa nyt yhtään lisää tähän huusholliin mutta vaikeahan näitä oli vastustaa.


Tämä turkoosi kulho jäi kaivelemaan mieltäni ja unohdin muuten kysyä Marilta oliko se edes myynnissä vai ainoastaan rekvisiittaa? Sopisi nimittäin yhteen minun turkoosiin Buddha figuurini kanssa älyttömän hyvin.


Vanha navetan ovi toimi oivallisena taulujen ripustuspaikkana. Marilla on myynnissä olevista kylteissä oli melkoisia huippulauseita "Behind Every Successful woman is HERSELF" tai "OPTIMIST is a person who sees a green light everywhere."


Ja nämä koristehevoset - aah niin ihanaisia! Pakko myöntää, että mukaan läksi turkoosin sävyinen heppa ja esittelen myöhemmin minkälaisen paikan se sai kotimme sisustuksessa. Hevosia oli myynnissä kolmea kokoa ja hinta keskikokoisella ei todellakaan päätähuimaava 27,90€!


Pastellinsävyisiä kulhoja kynttilöille tai vaikka kevätkukille kotiin.




Voi miten kaunis sydän! Taisi olla kaarnasta tehty...ja takana kauniisti patinoitunut navetan ovi.
Liikkeessä oli koristeena muitakin vanhoja ovia ja sellaisesta olen pitkään haaveillut omaankin kotiini.


Minun heikkouksia taas eli vanha koukkunaulakko pirteän vihreänä ja nuppilaatikko. Mietin tässä juuri, että varmaan jokaisessa bloggauksessa sisustusliikkeistä olen penkonut näitä vedinlaatikoita ja visioinnut mielessäni mihin seuraavaksi muuttaisin uudet vetimet kotona :D


Vanhat kirjoituskoneet ovat niin kauniita ja toimivat kyllä hyvin sisustuselementteinä. Blogin kirjoittaminen tälläisella vehkeellä olisi melko työlästä kun Royalin ja Remingtonin aikoina ei paljon copy-pastattu vaan kerralla piti mennä oikein tai aloitit koko kirjoituprosessin alusta.....huh huh!


Kulhon sisus antaa viisaan elämänohjeen "LIVE LOVE LAUGH" - tämän kun aina muistaisi!


 Hauskoja pulleita lasikupuja säilyttämiseen.




Uskokaa tai älkää mutta tätä vanhaa kassakonetta on käytetty liikkeessä rahastukseen, kertoi Mari minulle. Tällä hetkellä koristeena.  


Kyllä konttorikoneet ovat ennen olleet korumaisen kauniita ei siis ihme, että vanhoista näppäimistä tehdään kierrätyskoruja. Myös koneiden ulkokuoret ovat olleet puuviiluisia toisin kuin nykyään.




Myynnissä kauniita vanhoja lasipulloja ja purnukoita sekä hyvin aidonoloisia koristelintuja.
Muistin juuri, että minulla on kellarissa vanha puinen limukori täynnä näitä patenttikorkillisia pulloja - täytyypä kaivaa se esille taas.


 Metallilanka koreja, kransseja ja sinivalkoista kodikkuutta.


 Monenlaisia lyhtyjä ja kauniita pikkuesineitä.


Memories Marin putiikin myyntipöydän yksityiskohta - vanha puolipyöreä ikkunanpoka ja sen sisällä ihania oikeasti vanhoja aarteita.




Koristelinnut pesivät tässäkin vanhassa kaapissa ja niitä näytti olevan myynnisä 2,50 eurolla.


Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen 12 Kotia kirjaakin oli jo saapunut putiikiin.  Kirjassa mukana ystäväni Niinan perheen Huvikumpumainen koti. Niinan värikästä kotia voi seurata myös hänen ihanassa blogissaan Niinan Unelmia.




Marin putiikin värikkyyden vastapainoksi lempeitä maanläheisiä sävyjä ja paljon valkoista.


Sekä mustavalkoisuutta koska kaikki meistä eivät ole väri-iloittelijoita kuten minä itse.


 Olen kerännyt eteisen seinähyllyn koristeeksi sydämiä ja tässä olisi hyvä yksilö siihen joukon jatkoksi....


Tämä kaunis, maalattu kipsipää ei valitettavasti ollut myynnissä ainakaan vielä. Kipsipää oli Marin omasta lapsuudenkodista ja siihen liittyvien muistojen takia ymmärrän toki ettei tällaisesta aarteesta voi luopua. Herkkän kaunis!


 Olin viettänyt jo lähes tunnin Memories Marin putiikissa ja aika tuntui kuluvan kuin siivillä.


Itselleni ostoskassiin oli  päätynyt siis puinen koristehevonen, pieni metallinen kuppi täynnä turkooseja, pikkukynttilöitä (juu, ei pitänyt ostaa kynttilöitä mut en voinut vastustaa näitä) ja lasinen koristerasia rannerenkaille makuuhuoneen kaapin päälle Indiskan korulippaiden seuraan. 


Hyvästelin Marin ja lupasin tulla uudelleen ja varmasti menenkin. Monia asia jäi kaivelemaan.....


Seuraavalla Rantatien reissullani on toivottavasti aurinkoisempi sää niin voi tutustua myös muuhun Tuusulanjärven kulttuuritarjontaan. Neljän kilometrin pituinen Rantatie on täynnä mitä mielenkiintoisempia paikkoja: Halosenniemi, Ainola, Lottamuseo jne.



Memories Marin putiikki on ihana paikka joten käykää ihmeessä kurkkimassa ja etsimässä inspriraatiota kevätsisustukseen. Mukavaa sunnuntaipäivää säästä huolimatta. Sytytellään vaikka kynttilöitä harmauden torjumiseksi :)

9 kommenttia:

  1. Hauska puoti! Olipas sinne mahtunut tavaraa, vaikka sanoitkin, että kaikki oli väljästi aseteltu.

    Kynttiläostokset on täälläkin pannassa joksikin aikaa, niitä on parissa kaapissa ja kellaristakin löysin pussillisen Hollolan
    Finn-Marin tehtaanmyymälästä ostetuja kynttilöitä vaikka polttelen kynttilöitä ahkeraan. Vasta jokin aika sitten poltin viimeisen häistämme jääneen kynttilän loppuun. Eihän häistäkään ole kuin 8 v....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva putiikki joo! Ja vaikka vannoin niin taas sorruin ostamaan....toisaalta poltan kynttilöitä niin älyttömän paljon, että kylläjän nuo kuluvat :) seli seli....
      Olet sä kauan teidän häistä jääneitä kynttilöitä saanut säästeltyä :)

      Poista
  2. Kiitos tästä kuvasarjasta ! <3
    Pohjoisessa asustan nykyään ja Mari navetta jäi aivan liian kauaksi muuton vuoksi :/
    Suur kiitos kun avasit minulle navetan oven näiden kuvien kautta !
    Ehdottomasti parhain sisutusliike <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos pidit :)
      Jospa joskus kun käyt etelässä ehtisit piipahtaa Marin putiikissa....
      Hyvää kevättä sinne pohjoiseen ja toivotaan, että kevät tulisi jo.

      Poista
    2. Kiitos !
      Ikävä on putiikille . Kunhan taas reissaan etelään , käyn nauttimassa navetan lämpöä <3
      Mari on ihana kun avaa oven "milloin-vain" !

      Poista
  3. Minäkin rakastan tuo pieni harmooninen kauppa... On niin kiva käydä siellä ja palvelu on niin ystävällistä !
    kraam
    Sanne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmoninen on hyvä sana kuvaamaan tuota navettaputiikkia :) Ystävällistä palvelua myös. Kram!

      Poista
  4. upean näköistä. Tuusulan keskustassa on ystäväni ja entisen kollegani oma putiikki: SoMia Living....käy joskus ostoksilla. Uskon, että pidät. Facebookissa on minun tykkämisissä Somian tiedot.

    t. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Sari.....käyn kurkkaamassa sun FB profiilista tämän liikkeen :)

      Poista