tammikuuta 21, 2014

Kolme Tätiä ja Setä Sininen

Bloggailuuni tuli harmittava katkos kun tietokoneeni meni yllättäen vaihtoon ja uuden peeceen hankkiminen sekä kaikkien tietojeni siirtäminen koneelta toiselle vei tarpeettoman paljon aikaa. Pahoittelut siis blogihiljaisuudesta! Mietin jo mobiilibloggauksen tekoa uuden Lumia 1020 puhelimeni avulla mutta luovuin kikkailusta kuitenkin. No, nyt on sormien alla ihkauusi näppis ja silmien edessä todella iso sekä kirkas kuvaruutu joten kyllä kelpaa siis naputella taas päivityksiä :)
Kävin viime vuoden loppupuolella pikaisesti Hemtexillä hakemassa pari käsipyyhettä ja samalla huomasin, että sinne oli ilmestynyt jotain aivan ihanaa joten viime viikonloppuna tein sitten sitten uuden tutkimusretken Sellon myymälään ja IIK siellä oli Elsoja. 


Muistatko vielä Täti Vihreän, Täti Ruskean ja Täti Sinipunaisen? Tai iki-ihanat Tonttulan lapset?
Nämä Elsa Beskowin satukirjojen hahmot herättävät mukavia lapsuusmuistoja lukuhetkineen ainakin minun mielessäni. Hemtexin valikoimissa on osa Design House Stockholmin Elsa Beskow kokoelman tuotteista myynnissä. Design House Stockholmin tekstiilitaiteilija Catharina Kippel on tulkinnut sarjan kuvituksia Elsa Beskowin satuaarteista aivan ihanasti. 



Elsa Beskow mallistossa on mukeja, tarjottimia, keittiöpyyhkeitä ja pussilakanasettejä.
Setä Sininen näyttää minusta edelleenkiin vähän pelottavalta kuten lapsena :D
Tuotteet oli myös pakattu todella kauniisiin rasioihin joten niitä voi hyvin antaa myös lahjaksi.
Tuli mieleen paritkin synttärit, joille taidan hakea viemisiksi näitä tuotteita.




Hemtexin liike oli muutenkin somistettu todella keväisesti ja ihanan herkullisia väriyhdistelmiä sekä tekstiileissä että astioissa esillä. Jätin tällä kertaa merihenkisen nurkkauksen kuvaamatta ja päätin keskittyä ihailemaan näitä lempeitä kukka-aiheita ja pastillisia sävyjä.





Minulle tuli toppatakissa kiertäessä tosi kuuma mutta ulkona sen verran paukkupakkaset, että pakko vetää ylle kunnolla vaatetta ja muistaa myös kerrospukeutua. En nimittäin yhtään kaipaa kylmettymistä tai influenssaa itselleni. Lähipiirissä moni on melkoinen räkätaudin kourissa. Yritän popsia myös appelsiineja - joita meidän lähi K-kaupasta saikin ämpärillisen vitosella viikko sitten - oikein urakalla. Tuli sitten kaupan päälliseksi se punainen ämpärikin, joka taitaa kyllä päätyä kirpparille myyntiin :) 

Pitkästä aikaa tein myös Pasta Carbonaraa ja vähän soveltaen ei käytin pekonin sijaan Serranon kinkkua ja tavallisen kerman korvasin Kolmen juuston kermalla. Hyvää oli ja lämmitti mukavasti ulkoilun jälkeen. 

2 kommenttia:

  1. ihania! nyt jo kevät juttuja? kivaa!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kauppoihin on jo ilmestynyt kevät juttuja. Vaikka joulusta vannoin pyhästi olevani kirjoittamatta ennen joulukuuta niin kevättä odottan niin paljon, että sitä jo hehkuttelen.

      Ruokakaupoissa oli Runebergintorttuja jo loppiaisena ja samoin laskiaispullia. Mämmiä ja tippaleipiä en ole vielä nähnyt...

      Poista