maaliskuuta 14, 2014

25 pairs of shoes in 1 box

Kevät saa kirpparit aina pullistelemaan tavaroita kun kodeissa siivotaan nurkkia ja komeroita kaikesta turhasta tai ylimääräisestä tavarasta. Omat vaatekaappini ja verkkokellarikomero odottavat myös sitä, että osa jo lajitelluista tavaroistani vain siirrettäisiin myyntipöydälle tai vaateripustimiin ostajien iloksi. Myönnän, että kiireiltäni (lue: saamattomuuttani) en ole ehtinyt ottaa mistään kirpparipaikkaa. Olin jo "menossa" Kattilahallin kirppikselle Suvilahteen mutta heräsin tapahtumaan liian myöhään ja paikat oli jo kaikki varattu. Suvilahden seuraavakin kirppis 30.3. on netin mukaan loppuunmyyty!

Pidän itse enemmän siitä, että pääsen myymään tavaroitani suoraan ostajille mutta totta kai myös itsepalvelukirppikset ovat todella kätevä vaihtoehto. Itsepalvelukirppiksistä olen suosinut Akselia Mankkaalla ja pitänyt sitä hyvänä myyntipaikkana. Kaivarin Kanuunaa en ole vielä koskaan kokeillut myyjänä ja se kutkuttaa myös mieltäni. Toisaalta tuntuu vähän hassulta lähteä Espoosta raahaamaan tavaroitaan Kaivopuistoon koska itsepalvelupöytää täytyy käydä säännöllisesti täydentämässä. Sain emailkutsun tulla tutustumaan Omakirppis Kaboomiin mutta en valitettavasti ole vielä ehtinyt poiketa sinne sisälle saakka - ohi olen ajanut kerran. Näyttää sijaitsevan siinä viistosti entistä Valtterin kirppistä vastapäätä Aleksis Kiven kadulla. Terveisiä vaan kassapojille - Toni ja Felix - että tulossa ollaan kun keritään :)

Myyrmäkihallin kirppispöydät tulevat varattaviksi 1.4. alkaen ja siellä on kyllä käynyt myös myynti hyvin ja tavara liikkunut kiitettävästi. Miinuksena hallille on sen ikävä valaistus, joka tuppaa aiheuttamaan minulle melko varmasti migreenin kirppispäivän päätteeksi. Myös Vermon Konttitori aloittaa taas perinteisesti toukokuussa Vermon parkkipaikalla. Vermon etu on se, että tavaroita ei tarvitse kantaa kun oman auton saa ajaa viereiseen parkkiruutuun ja myynti tapahtuu toisesta parkkiruudusta. Ihan älyttömän kätevää sanon minä! Hietsun kirppis on toki se legendaarisin paikka vaikka viime kesänä en siellä myyjänä käynyt kertaakaan. Hietsun kansainvälistä meininkiä ei valitettavasti löydy muualta ja uskon, että monet minunkin tavarani ovat sieltä myytynä matkanneet Suomen rajojen ulkopuolelle.

Kierrättäminen on älyttömän hyvä juttu ja kirppareilla kiertämistä ostajana tulee harrastettua säännöllisen epäsäännöllisesti mutta kun aika ja paikka tulevat kohdalle pujahdan sisälle ja alan metsästämään aarteita. Kuvitelkaa miten iloiseksi tulin kun kiertelin kirpparilla Kaivarin Kanuunassa viime viikolla ja löysin laatikon, joka sisällä oli 25 paria kenkiä? Ihan superlöytö mielestäni ja kokonaisuudella oli hintaa vain viisi euroa. Olisi ollut todella sääli jättää tätä saalista jollekin toiselle aarteenetsijälle ja Marjon matkaan lähti :)



Onnistuin siis lunastamaan itselleni muistipelin nimeltään Match a Pair of Shoes Memory Game hurmaavan pinkissä laatikossa. Laatikon sisällä on 25 paria ihanan kauniita kenkiä muodin eri aikakausilta. pienen pienessä oikean kenkälaatikon näköisessä laatikossa. IIK!!!! 

Kengät kortteihin on valittu MoMan (Metropolitan Museum of Art, New York) kenkäkokoelman helmistä. Googlailin juuri MoMan sivuilta, että siellä on melkoisen kattava kenkäkokoelma....


Korteissa mm.Victorin korokepohjasandaalit 1940 (näistä tulee jotenkin mieleen Lady Gaga),
Dasaje do Brasilin huikeat korokepohjakengät tolppakoroilla 1973, YSL mustat hapsu/sulka peeptoet piikkikorolla 2004 ja Charles Jourdan keltaiset slingbackit 1965.


Entäs laventelinsiniset satiiniset iltapuku Manolot Blahnikit 1990 luvun alusta tai huikeat Portrait kengät by Vivienne Westwook 1990 ärhäkässä aniliinissa?


RRRAUGGG.....rock asennetta ja niittejä DG sandaaleissa vuodelta 2003! Salvatore Ferragamon huikean väriraidoitetuilla korokepohjilla vuodelta 1938 on takuulla saanut olla tarkkana etteivät nilkat pääse nyrjähtämään :)


Salvatore Ferragamon 1938 toiset korokepohjalliset sandaalit on saaneet hauskan mustavalkoisen filigraanikuvioinnin. Iltakengät by Roger Vivier vuodelta 1960 on varustettu sisäänpäin kääntyvällä korolla, jota nähdään tämänkin kevään kengissä.


Vähän maltillisempaa ja tavanomaisempaa korkoa näissä Mario Valentinon 1955 ja Palter DeLiso Incin 1951 kengissä :) kauniin klassisia malleja molemmat.


Ai, että sormeni jo syyhyävät pelata tätä muistipeliä ja tyttöjen ilta tiedossa tämän tiimoilta selvästi. Muistista on pidettävä huolta ja aktivoitava mieltä joten kenkämuistipeli oli oivallinen ostos tällaiselle kenkäfriikille.

Koska hienot ja vastuuntuntoiset naiset eivät kävele luontoa saastuttava muovikassi kädessä ostin Kaivarin Kanuunasta toisesta myyntipöydästä punotun helmiolkahinnoilla varustetun aniliinin laukun, joka vilahtelee kuvissa taustalla. Siihen mahtui juuri ja juuri tämä kenkälaatikkoni ja laukulle on varmasti käyttöä ensi kesänä hippelöissä ja hinta myös viisi euroa.

Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille! Kyllä se huomiselle luvattu lumi sulaa...


6 kommenttia:

  1. grrrr. löysin tänään ihanat oranssit, niittiballerinat. ei kokoa 39!! ne ihan nauroi mut ulos kaupasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei.....eikö Shanghaissa ole ollenkaan sun kokosi kenkiä? Onpas kurja juttu :(
      Olisivat varmaan pyörtyneet kun olisin pyytänyt 41 kokoa :D

      Poista
    2. kyllä tääll on. ei kaikki kiinalaiset ole enää pieniä. tämä nyt vaan sattui olemaan sellainen liike . olivat olevinaan vähän hienompia nääs:)

      Poista
    3. HUH....ajattelin jo kauhulla ettet saa ostettua sieltä ollenkaan kenkiä :D se jos mikä olisi ollut katastrofi.... ;)

      Poista
  2. Pelihän on kuin sulle luotu!

    Olen itsekin kasannut kirpparikamaa, vielä kun ryhdistäytyisi ja varaisi myyntipaikan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peli sopii mulle kuin nenä päähän :D

      Joo, kaapit ja kellari pursuavat kirppiskamaa.....

      Poista