lokakuuta 25, 2014

Vain elämää ilta

Viimeiset kuusi viikkoa ovat perjantai illat lähes poikkeuksetta olleet pyhitetty Nelosen Vain elämää -sarjan kolmannen tuotantokauden tiiviiseen seuraamiseen. Kiireisen työviikon jälkeen on ihan parhautta vain asettautua teeveen äärelle mukavaan asentoon ja nauttia hyvästä musiikista artistien jutustelujen lomassa. Joskus on kiva myös seurata sarjaa hyvien ystävien kera ja eilen oli minun vuoroni tarjota kotisohvaani innokkaille musiikkifaneille.

Töissä vierähti vähän pitkään joten mitään kovin monimutkaista pikkutarjottavaa en ehtinyt loihtia ystäville mutta jotain pikkusuolaista siihen musiikkinautintoon oli saatava. Olin ostanut Pirkan luomu ruisnappeja jo aiemmin keittiökaappiini ja päätin tehdä niiden päälle katkarapumajoneesia. Nappasin katkaravut ja muut tarvikkeet matkalla kotiin mutta kiireessä meinasivat ostetut koiraruuat jäädä kassalle. Kassatäti huuteli huolestuneena perääni, että "Nyt kyllä jotain tärkeää jäi!" HUH HUH onneksi huomasin kaupassa sillä kotoa oli kaikki koiranruoka loppu enkä millään olisi enää ehtinyt takaisin kauppaan hakemaan unohdettuja ostoksia.

Katkaravut pikaisesti valumaan siivilään ylimääräisestä nesteestä ja sillä aikaa sotkin ranskankerman ja majoneesin. Puristin mukaan tilkan sitruunan mehua  ja hienonsin tahnan joukkoon tuoretta ananasta, jonka olin kaupasta ostanut itse asiassa lauantain aamiaista varten. Ananas antaa kivasti makeutta katkaravuille ja sitten sekaan vähän suolaa, tilliä, ruohosipulia, aavistus chilijauhetta  ja pippuria. Tahnaa runsaasti ruisnappien päälle ja koristeeksi basilikan lehti, josta tulee hyvä twist tähän pikkusuolaiseen.


Olin ostanut myös granaattiomenan, jonka avaaminen sujui tällä kertaa yllättävän kivuttomasti eikä keittiö näyttänyt kuorimisen jälkeen siltä, että siellä olisi teurastettu joku eläin. Harmikseni granaattiomenan yksi lohkoista oli ihan mustunut mutta onneksi hedelmä oli sen verran suuri, että siitä tuli ihan kiitettävästi syötäviä siemeniä tarjolle ja lisäksi pilkoin persimon hedelmiä mukaan tarjottavaksi.



Siideriä, vaahtokarkkeja, turkinpippureita ja Susu pussi vielä esille niin vieraat voisivat tulla ja Vain elämääkin alkoi jo. Ovi kello soi ja meillä alkoi musiikki-iltamat. Ai, niin oli siihen käden ulottuville varattu myös Nessu-paketti ihan vain varmuuden vuoksi :D



Ihan liikuttava jaksoa taas jälleen kerran eikä niiltä kyyneleistä kotisoffallakaan vältytty. Useampikin pyyhki silmänurkkiaan katsoessaan kun illan isäntä Samuli Edelmann vetisteli ruudussa.
Olin ihan rakastunut Elastisen vetoon tällä kertaa ja siihen, että vuoden 1991 Euroviisu kappale Peggy oli päivitetty 2010-luvulle. Ihana kappale ja joka kerta joku laulaa sen myös karaokessa mutta nyt tuli uusi merkitys kappaleella ja ihan erilainen sovitus myös. 

Pitäisikö ottaa liput sitten Hartwall Arenan konserttiin siis sittenkin....




8 kommenttia:

  1. Hei, mä ajattelin ihan samaa perjantai-iltana, että pitäiskö ostaa liput sinne konserttiin :) Elastinen erityisesti on ihan mun idoli upealla positiivisuudellaan. Mutta olen myös iloisesti yllättyen ihastunut myös muihin artisteihin, jotka on aiemmin olleet mulle vieraampia, kuten Paula Vesala ja Toni Virtanen.

    Sun loihtima tarjoilu on jo niin värikylläistä, ettei sitä paljon muuta tarvitsiskaan, kun ulkonäkö jo täyttää vatsan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Etanaelli :) Syksyyn kuuluu väriloisto ja nyt kun se on jo lähes kaikki puista poissa niin pöytään edes vähän väriä.

      Paula Vesalasta olen aina pitänyt ja mulla taitaa olla kaikki PMMP:n cd:t. Apulannan lyriikat ovat huikean monitasoisia ja kappaleiden soundin on ihan kirkollinen mielestäni.
      Olen kuunnellut Apulantaa vaikken koskaan ole keikoille saakka päässyt.

      Konsertti ajoittuu vain vähän hankalaan ajanjaksoon eli joulun välipäiviin ja silloin saattaa sitä muutakin ohjelmaa olla yllin kyllin....mietintämyssyssä edelleen siis liput..

      Poista
  2. Voi kun näyttää herkulliselta ;)

    VastaaPoista
  3. kannattaa mennä. varsinkin kun Samuli on mukana:) katson jaksot joka la aamu tv-kaistalta. t. Sari

    VastaaPoista
  4. Ihanat herkut! Granaattiomena on ihanaa ja hyvin terveellistäkin. Sitä kannattaa pyöritellä tasoa vasten ennen kuorimista, niin siemenet irtoavat helpommin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kertaa ei tarvittu pyörittelyä eikä sen kummempia kuin veitsellä hattu irti ja lohkoiksi....oli riittävän kypsä vaikka yksi lohkoista oli ihan musta :(
      Olen aamuisin laittanut granaattiomenaa myslin, Wheatabixin sekä jugurgin kyytipojaksi ja nams :)

      Poista
    2. Siis jugurtin....ei pitäisi katsoa Suomen kauneinta kotia ja samalla näpytellä... :D

      Poista