tammikuuta 25, 2015

Se loppuu kohta....

Ihan käsittämätöntä miten nopeasti tämä tammikuu on mennyt! Eilen oli kulunut tasan kuukausi jouluaatosta ja miten minusta tuntuu, että juurihan me avasimme lahjoja ja söimme vuorotellen joulukinkkua ja suklaakonvehteja :) Ehkä tammikuun rikkinäiset viikot ja valon määrän lisääntyminen ovat saaneet tämän aikaan. Aamulla talitintit kyllä laulavat jo kilpaa joten kertoohan se kovaa vauhtia lähestyvästä keväästä eikös niin! 

Muitakin kevään merkkejä on jo nähty mm. perhosia :) Tosin pakko myöntää, että nämä herkät perhoset lentelevät taiteilija Yuan Longin tauluissa, jotka hän on suunnitellut Finlaysonille. Jokainen perhostaulu on uniikki ja se on tehty joko Finlaysonin klassikkokankaista tai uudemmista kuoseista. Taulut ovat numeroituja ja niitä on saatavana vain rajoitettu erä. Ekologista designfilosofiaa ja kierrätysmateriaalien hyödyntämisestä - pidän paljon. 

Perhoset taulusarjan idea kiteytyy hyvin sananlaskuun "Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly." Yuan Long ja Jaime De Vizcaya ovat vuonna 2011 perustetun 2.Elämä Design toimiston takana ja heidän omissa valikoimissaan on myös paljon hauskoja kierrätysmateriaalista valmistettuja koruja ja kodinsisustusesineitä. Tästä linkistä pääsee 2.Elämä Designin kotisivulle. Aikoinaan Minna Särelän Paloni myi 2.Elämä Designin tuotteita Eerikinkadun kivijalkamyymälässä ja niitä saa toki edelleenkin myös Palonin nettikaupan kautta. 



Tiistaina olin työmatkalla Jyväskylässä koko päivän. Espoossa oli aamulla kuuden aikaan
-4°C lämpömittarissa mutta saapuessani määränpäähän näytti lämpömittari lähes kahdenkymmen miinusasteen verran pakkasta HRRRR.....  Melko kylmä sanoisin ja siihen päälle vielä navakasti puhaltava tuuli vaikka aurinkoa päivän aikana nähtiinkin taivaalla. Tosin paljon en ulkona ehtinyt olla asiakastapaamisiltani mutta enemmän vaatteita olisi silti saanut olla päällä. 



Joulun ruokaväsäilyjen jälkeen tulee aina hetkellinen laiskuus ruuanlaitossa mutta nyt taas tartuttu kattilaan ja kauhaan omassa keittiössä. Olin jo välipäivinä ostanut Lidlin DeLuxe valikoimasta mustekalan musteella värjättyjä tortellineja lohitäytteellä ja ne olivat kyllä ihan supermaukkaita. Tein kermaisen tomaatti-sipulikastikkeen tortellineille ja maustoin sen kirvelillä, pippurilla ja suolalla sekä tilkkasella sitruunamehua. Päätelen siitä, että yksi illallisvieraista olisi halunnut nuolla lautasensa puhtaaksi ruokailun jälkeen oli ruoka hyvää myös heidän mielestään. Ja tiedoksenne ettei tuo illallisvieras ollut koira... :)


Olen myös löytänyt taas munakkaat uudelleen. Espanjalainen munakas on yksi suosikkini mutta eilisillan pieneksi iltapalaksi tehtiin kuitenkin kinkku-juusto-sipuli munakas. Ostin ihanan vihreitä kevätsipulin varsia nipullisen sekä paketillisen Prociutto Crudoa. Viime viikon ruuan hinnan alennuksen jälkeen en ole kertaakaan käynyt vielä S-ryhmän kaupoissa joten en osaa ottaa hintojen laskuun mitään kantaa tässä vaiheessa. Sen sijaan olen huomannut jo kauan aikaa sitten, että Lidlistä saa 20 eurolla aina muovikassillisen ruokatarvikkeita mukaansa. Usein haenkin sieltä juuri em. DeLuxe tuotteita sekä juustoja, jotka ovat tosi edullisia.


Eilen tuli pyörähdetty kaupungilla vähän katsastamassa kevätvaatteita tai oikeammin ilmaistuna alennusmyyntien rippeitä :) Pakko myöntää, että Kluuvikadun Fazerin kahviossa tuli vielä nautittua siinä kävelyn lomassa syntisen herkullinen Caffè Affogato jäätelöannos - vaniljajäätelöä, espressoa, kermavaahtoa, suklaakastiketta ja Dumle-kastiketta. Fasu on ihanan klassinen paikka istua ja höpötellä mutta eilen jouduimme sen kupolinkaton alle joten mitään kovin salaperäistä siellä ei kannattanut jutella koska äänet kantautuvat ihan toiselle puolelle kahvilaa siellä puhuttaessa. Ja minun mielestäni siihen kupoliin sopisi kyllä paljon paremmin roikkumaan iso kristallinen kruunu kuin siinä tällä hetkellä roikkuva epämääräinen pallukka - no makuasioita taas jälleen kerran.


Löysin COSilta alerekistä vaikka mitä kivaa mutta loppupeleissä en sitten ostanut mitään. Olenkohan sairas vai mistä nyt kiikasti? Ihana kevään keltainen pitkä neulepaita jäi kyllä sen verran paljon kutkuttamaan, että taidan hakea sen heti alkuviikosta. Onneksi niitä oli useampi kappale myynnissä :)

Mukavaa sunnuntaita kaikille!



4 kommenttia:

  1. Munakkaat ovat meillä muuttuneet viikonloppuaamiaisruoasta illallisruoaksi, etenkin paastopäivinä. Helppoa ja maukasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakkaat on niin helppoja tehdä ja aina voi säveltää jos kaikkea ei löydy jääkaapista :)

      Poista
  2. Juuri lauantaina Fazerilla käydessämme keskustelimme siitä "epämääräisestä pallukasta", jossa ei ainakaan lauantaina ollut edes valoja, minkä vuoksi se näytti lähinnä avaruudesta karanneelta meteoriitilta. Tosiasiassa se kuitenkin taitaa olla tämä Barcelonan Suureen teatteriin suunniteltu valaisin, jollainen löytyi ainakin aiemmin myös Tallinnan Bocca-ravintolasta: http://www.einrichten-design.de/en/luminaires/pendants/liceo-70-p3682-c94.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saritar vinkkauksesta. Itselleni tuli siitä mieleen epämääräinen möhkäle mutta kuvauksesi karanneesta meteorista on myös osuvan kuvaava. Hieno ja kallishan
      tuo valaisin on mutta oliko se sitten ehkä rikki mutta valoja siinä ei ainakaan ollut ja siksi näytti myös niin oudolta. Itse kun olen hurahtanut kristallikruunuihin olisin vain halunnut nähdä sellaisen tässä tilassa.

      Mitähän siinä on muuten ollut silloin ihan alun perin kun kahvila on suunniteltu? Kahvilaahan on muutettu melkoisesti ajan saatossa ja mm. toisen kerros on suljettu ja portaatkin poistettu. Tästä voi lukea vähän kahvilan historiasta http://www.modernieksotiikka.fi/2014/05/fazer.html.

      Alun perin kupolikatto on ollut opaalilasia ja auennut varmaankin sinne toiseen kerrokseen. Tästä linkistä näkee hyvin kupolikaton http://kulttuuriymparisto.nba.fi/netsovellus/rekisteriportaali/rapea/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=201568

      Poista