syyskuuta 22, 2015

N´avetta ja Villa Nokkonen

Löysin sunnuntaina uuden aivan superihanan kahvittelupaikan. Pakko myöntää ettei ihan tästä Espoon lähinurkilta vaan peräti Sipoosta. Söderkullassa asuva työkaverini kertoi miten hyvää keittoa käyvät syömässä täällä perheen kanssa joskus viikonloppuisin ja samalla siellä voi kuulemma myös tehdä ostoksia pienessä lifestyle puodissa. Kotona kurkkasin sitten googlesta mistä paikasta on oikein tarkemmin kyse ja muistin, että Etanaellikin oli vieraillut täällä joskus. Nyt oli aika siis korkea aika suunnata myös Marjon matka kohti itää ja osoitetta Katajakalliontie 2, Västerskog.

LeipomoKahvila N'avetta ja lifestyle puoti Villa Nokkonen olivat matkamme päämääränä ja ihan nappivalinta sunnuntai päivälle. Se kahvittelu vaihtui sitten keittolounaaksi ja valikoimme porkkanasosekeiton vaikka makkarasoppakin näytti herkulliselta. Keiton kanssa sai ottaa leipää ja kahvi toki kuului mukaan myös. Pakkohan sitä oli ottaa "pikkuinen" kanelikierre puoliksi jälkkäriksi. Keitto samettisen hyvää - ihan täyskymppi! Paikka muuten kuhisi ihmisiä. Pyöräilijöitä, hieman hikisissä ja kuraisissa fillarointivaatteissa, perheitä jälkikasvunsa kanssa, vähän iäkkäämpiä pariskuntia ja nuoria aikuisia. Ovi kävi koko ajan ja kassalla tuntui välillä olevan ihan ruuhkaa.
Hyvän paikan merkki selkeästi!


Kahvilasta en juurikaan muistanut ottaa kuvia kun höpöttelimme ja söimme hyvällä ruokahalulla keittoa. Ai, niin se leipomokahvilan lasivitriini oli täynnä mitä herkullisempia tuotteita: pätkiskakkua, erilaisia piirakoita, niitä kaneli- ja vaniljakierteitä, korvapuusteja, lihapiirakoita ja vaikka mitä muuta. Moni myös haki leivonnaisia mukaansa kahvilasta. Olisin hyvin voinut ostaa jotain kotiinviemistä mutta unohtui siinä kiireessä kun piti siirtyä shoppailemaan sinne Villa Nokkosen puolelle :)

Täytyy sanoa, että harvoin pääsee näin pieneen mutta idylliseen lifestyle puotiin. Neliöitä paikassa ei todellakaan ollut monen monta mutta kaunis esillepano ja ystävällinen palvelu takasi sen, että myös siellä kuhisi. Ei onneksi ihan yhtä paljon ihmisiä yhtä aikaan sisätiloissa koska sinne ei yksinkertaisesti mahtunut 4-5 ihmistä enempää kerralla. Puoti oli osittain levittäytynyt myös pikkuisen talon ulkopuolelle.



Olin jo viikon verran ollut hankkimassa kotiin syyshortensian oksaa mutta Villa Nokkosesta löytyi Huiskulan leikkokukaksi kasvatettu syyshortensian kaunis oksa, jossa on vähän vaaleanpunaistakin mukana. Sain myös vinkin sen kuivattamisesta maljakossa olon jälkeen.



Villa Nokkonen oli pullollaan muuten ihania astioita mm. GreenGate, IB Laursen. Purkkeja ja purnukoita. Ihania verkko-ovellisia munakaappeja, joita olen kuolannut jo vuosia. Kynttilöitä, tekstiilejä ja mattoja. Erilaisia kaulahuiveja, joita on Villa Nokkasen Facebook sivun mukaan tullut vielä lisää. Rautalangasta taivutettuja pannunalustoja, salaatinkuivatus koreja.


Nämä sienijulisteet olivat syötävän hyvännäköisiä. Tosin kaikki julisteen sienet eivät taida olla syötäviä ihan oikeasti. Mietin kahden ostamani julisteen ripustamiseen noita puisia, kätevänoloisia julisteraameja. Sunnuntai löytyi enää vaakaraameja mutta tulossa oli kuulemma myös pystyraameja tulevalla viikolla vai oliko se seuraavalla. Kannattaa varmaan taas Villa Nokkosen Facebook sivun kautta seurata tilannetta ja uutuuksia.


Pyyheliinoja, serviettejä, kalkkimaaleja, kivoja koruja mm. vanhoista lusikoista taivutettuja sormuksia ja ihania nahkaisia rannekoruja jännällä kiinnityssysteemillä, jota en osannut ensin käyttää. Marjon matkaan lähti myös valkoinen nahkaranneke - kuvaa tulossa myöhemmin. Ostin myös IB Laursen pienen nelisnurkkaisen lautasen, jonka käyttötarkoituksena on "sormusten ja kellon levähdyspaikka" ennen niiden säilöön laittamista. Minulla on paha tapa jättää sormukset eteisen kaapin päälle, josta muutamiakin kertoja kiireessä ovat pyyhkiytyneet ties minne lattialle tai kaapin alle tai taakse. Nyt niille tuli varma levähdyspaikka....ja jää etsiminen vähemmälle.


Leikkokukkia oli sisällä sekä ulkosalla. Krysanteemeja, niitä ihania syyshortensia oksia sekä ainakin skimmioita näkyi olevan myynnissä. Varmaan muutakin mitä en huomannut. Parvekkeeni on muuten vielä ihan kesäterässä eli pelargoniat kukkivat samoin lobeliat. Markettoihin iskivät kirvat, joten ne raivattu nyt jo pois. Kohta kai sitä pitäisi täydentää edes jollain vähän syksyisemmällä ruukkuja.



En varmaan muistanut puoliakaan siitä kaikesta mitä Villa Nokkonen pitää sisällään. Kannattaa tehdä kahvitteluhetki Sipooseen ja samalla sitten tarkistaa itse paikan päällä myös Villa Nokkosen valikoima. Saattaa olla, että minunkin tieni tulee viemään sinne vielä tässä lähiviikkojen aikana koska pätkiskakkuakin voisi olla kiva maistaa LeipomoKahvila N'avettan puolella... MUMS!

Nyt jatkan laukun pakkaamista kahden päivän työreissua varten. Aamulla herätys klo 4.00 ja sitten sinivalkoisin siivin kohden Göteborgia. Toivottavasti Etelä-Ruotsissa on vielä kesäisempää kuin täällä meillä Suomessa. Yritän häätää puolittäin matkalaukussani makaavan russeliriiviön pois.

Hej, så länge!

6 kommenttia:

  1. Voi miten kivaa, että kävit tutustumassa lempparikahvilaani N'Avettaan ja Villa Nokkoseen. Mutta seuraavan kerran kun olet menossa, tai siis tulossa tännepäin, niin hälytä minut mukaan :) Tänään viimeksi meinasin lähteä keitolle, mutta flunssa on vienyt voimat, joten kotosalla lepäilin. Minä lähden Ruotsiin lokakuun puolessa välissä ystäväni ja auton kanssa ja pari yötä vietetään oikein herrgårdissa :) Trevlig resa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps....seuraavan kerran kun olen tulossa yksin niin ehdottomasti otan sinut mukaan kun olet osittain "syypää" mun vierailuuni siellä :)
      Voi sua pientä kun olet flunssan kourissa. Nyt viinavillasukat jalkaa ja lepoa.
      Työmatkalle kun lähtee niin aamusta iltaa on menoa mutta ehkä jotain ehtii siinä
      nähdäkin :)
      Sulla on tulossa sitten kivaa lokakuussa.

      Poista
  2. Onpa ihanan näköinen paikka. Niin paljon ihania tavaroita, nuo kahvikupit jää nyt vaivaamaan. Pitää tehdä oman äidin kanssa retki tuonne, luulen, että hän varmasti tykkäisi liikkeestä myös.
    Mukavaa työmatkaa ja oikein kivaa tiistai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi matkatoivotuksista! Pitäisi olla jo nukkumassa mutta täällä vaan koneella makselen laskuja vielä....sitten klo 4.00 mietin, että miksi....
      Kahvikupit jäivät kyllä vaivaamaan minua....ja se munakaappi....ja pari muutakin juttua.
      Hauskaa viikonjatkoa :)

      Poista
  3. Näyttääpä kivalta paikalta. Kyllä Suomestakin löytyy tuollaisia "salattuja aarteita".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä edes kovin pitkän matkan päässä :) suosittelen lämpimästi.

      Poista