marraskuuta 18, 2015

HomeArt - ihana sisustuspuoti Tallinnassa

Viime Tallinnan reissulla löysimme varsinaisen sisustustaivaan osoitteesta Telliskivi 60a Kalamajan alueelta ihan F-Hoonen nurkan takaa. Olin kuullut HomeArt liikkeestä moneltakin siellä vierailleelta ystävältäni todella ylistäviä kommentteja joten reippaasti siis sisään tutustumaan tähän uuteen tuttavuuteen Tallinnassa. Jännä juttu etten itse ollut vielä käynyt...

Lifestyle ja sisustusliike HomeArt on tyyliltään hyvin skandinaavinen sekä sisustuksen että tuotteiden osalta. Kivaa, silmääni miellyttävää kaakeliseinää paljon sisääntulon yhteydessä. Seinälle voi hyvin myös kirjoitella infoa ja sitten taas pyyhkäistä tekstin uuden tiedotettavan alta pois. Jännä juttu, että tästä 15x15 kaakelilaatasta on tullut taas ihan älyttömän suosittua. Vielä vähän aikaa sitten näitä revittiin pois ja tilalle pitkulaista tai vähän isompaa laattaa. Ehkä nyt on taas sitten "Back to basis" -aikakausi alkanut ja tämä koko tullut uudelleen muotiin... :) 



HomeArtissa on paljon graafista mustavalkoiseen sisustukseen sopivaa. Ihania mukeja, sirottimia buddhan päällä tai possulla varustettuna, pieniä koristehevosia, jotka nekin taisivat muuten olla suolaa ja pippuria varten, kivoja poronsarvilla varustettuja kynttilänjalkoja pullojen korkkina. Hauskoja, hyvänmielen tuotteita.

Vaikka omassa sisustuksessani on valkoisen rinnalla värejä pidän mustavalkoisuudesta.



Mustavalkoisuus jatkui myös tekstiileissä. Aavistuksen Tine K. tuotteet tulivat mieleen monista tuotteista. "Tyynyjä ei koskaan voi olla liikaa" toteaa nainen, joka kellarikomerossakin on tyynyjä pari Ikean sinistä kassillista. Yksi syy runsaaseen tyynyjeni määrää on se, että useista liikkeistä ei voi ostaa vain vaihdettavia tyynynpäällisiä vaan tyyny tulee siinä mukana. Tästä olen kirjoittanut jo ainakin kerran aiemmin blogissa ja hartaasti toivoisin, että irtopäällisten määrää lisättäisiin tai hukun tyynyihin jonain päivänä.

Tähtimattoja ihailen aina mutta itselleni en sellaista on hankkinut. Jännää miten viherkasveissa suositaan tällä hetkellä sellaisia "isoäidin ajan" kukkasia kuten peikonlehteä ja vehkaa. Jossain vaiheessa Anopinkielet olivat tosi in ja nyt ne ovat väistyneet em. kasvien tieltä.

Sohvan yläpuolella oleva haitarivalaisin olisi omassakin kodissani todella kätevä. Valon saisi kohdennettu juuri sopivaan kohtaan vaikka lukiessaan. HomeArtin valaisin varsi oli puuta. Ehkä haluaisin oman valaisimeni metallivarrella.


 HomeArtin ajatelmia/mietteitä kylteissä ja irtokirjaimia. "You are beautiful just the way you are." sopisi muistaa jokainen aamu kun katsoo itseään peilistä. Minäkö keski-ikäinen blogin Tiia pohdiskeli itsetuntoa ja siihen liittyviä ongelmia vloggauksessaan. Olen itse huomannut, että mitä enemmän syntymäpäiviä on elämässään viettänyt sitä vähemmän täytyy yrittää miellyttää ihan kaikkia lähiympäristössään. Osaa myös helpommin sanoa EI ja tarkoittaa juuri sitä. Tosin itse en murrosikää lukuunottamatta ole koskaan kärsinyt huonosta itsetunnosta.

Miksiköhän HOME näyttää jotenkin paremmalta KOTI sanana :)


HomeArtin valikoimissa on muuten hurjan paljon erilaisia valaisimia sekä varjostimia. Näistä valkoisista varjostimista pidin erityisen paljon. Tuo taustalla näkynä mustavalko viirullinen sähköjohto tuo mieleeni ikivanhan silitysraudan lapsuudenkodistani. Ympäri käydään yhteen tullaan.....




Tämä kattokruunu oli tehty läpinäkyvistä lasipulloista, jota vain ylösalaisin valaisimen runkoon. Vähän uudenlainen "kristallikruunu" moderniin kotiin. Tässä olisi ollut kiva nähdä myös valot!


HomeArtin valikoimissa näytti olevan myös vanhoja vinyylilevyjä. Mukaan olisi voinut ostaa kasaritrio Bananaraman levyn täynnä hittejä menneisyydestä :) Jätin kuitenkin tämän helmen ostamatta vaikka minulla on kyllä täysin toimiva vinyylilevyjen soitin vielä olemassa.


HomeArtin toinen pääty oli kahvilapuolelta ja tuolta perimmäisestä nurkasta löysin äärimmäisen mielenkiintoisen hyllyn, jonka tavaroista osa oli vanhoja. Nurkkauksesta olisi voinut tehdä tehdä todellisia löytöjä. Yllättäen löysin täältä pientä kivaa kotiin mutta niistä enemmän bloggauksen lopussa. 

Kahvilassa tarjoiltiin kahvin, teen ja virvoitusjuomien lisäksi ainakin sangriaa kannuittain. Lisäksi näytti olevan pientä suolaista ja makeaa. Jätimme kahvittelun väliin koska olimme siirtymässä kunnolla syömään shoppailureissun jälkeen. Viihtyisän kahvinurkkauksen sisustukseen kuului myös valtavat pinot erilaisia sisustuslehtiä ja kirjoja.



Tämä valaisin oli ihan käsittämättömän hieno vesihanasta ja -putkista taiteiltu kokonaisuus. Ei missään tapauksessa omaan sisustukseeni sopiva mutta tietyssä tilassa se piste iii:n päällä. HomeArtin valkoiset sohvat olivat myös yksinkertaisen tyylikkäitä.




Marjon matkaan lähti lopulta perimmäisestä "antiikkinurkkauksesta" simpukanmuotoinen, avattava rasia lusikalla varustettuna. Hopeoidun kuoren sisällä on lasikulho, joten tässä voi vaikka tarjoilla jotain hilloa ja muuta pikku syötävää kattauksessa. Toinen ostokseni oli tuo avattava munan muotoinen rasia. Juuri sopivan kokoiset kantamukset loppupäivää ajatellen. Puntaroin jo yhden maton ja parin tyynyn ostamista mutta ne täytyy jättää sellaiseen kertaa kun on autolla liikenteessä.

Ihana liike ja varmasti tulen poikkeamaan täällä seuraavallakin reissulla.





4 kommenttia:

  1. Minulla on tuollainen simpukkarasia, ostin Billnäsin antiikkimarkkinoilta vuosia sitten. Tuota valaisinta katsottiin toissa viikonloppuna. Suunnittelimme jossain vaiheessa vastaavanlaisen teettävämme Mariialla, hänhän on metalliseppä. Tuollaisia kangaspäällysteisiä johtoja ja erilaisia lamppuja saa saman rakennuksen toisessa kerroksessa olevasta liikkeestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi olla totta! Me ollaan siis simpukkarasia samiksia :D :D :D Eikös me jossain muuallakin katseltu jotain samoja juttuja kun oltiin yhdessä liikenteessä....
      Valaisin syntyy varmaan helposti taitavan tekijän käsissä. En tiennytkään, että Mariaa on metalliseppä - ja kätevä käsistään. Laita vaan toivelistalle...
      Kiitos vinkkauksesta - ehkä ensi reissulla pääsen jo 2.kerrokseen saakka .)

      Poista
  2. Tuonne ON mentävä ensi keväänä. Kyllä jalkapatikassakin saa paljon tuotua tavaroita. Mieluummin sisustusjuttuja kuin bissegeissejä ? Kalamajan alue on muutenkin tosi rento

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesin Sari, että tää on NIIN sun juttuja! Voidaan kuule vaikka mennä ihan kahteen likkaan kun olet taas Suomessa.
      Olet oikeassa, että kyllä sitä saa kannettua vaikka mitä mukanaan reissuista kun oikein haluaa ja viitsii. On tuotu käsitehtyjä naamareita Venetsiasta, lautasia Portugalista, sängynpeite Sisiliasta jne. Matto en ole kyllä mistään reissusta vielä raahannut mukanani.

      Poista