marraskuuta 06, 2015

Marraskuun maisemia ja mietteitä

Niin se vaan hurahti marraskuun ensimmäinen viikko ihan siivillä. Perjantai ilta ja viimeinen Vain elämää -lähetys takana. Tämän syksyn Hirvensalmen ensimmäiset jaksot olivat ehkä vähän kankeita mutta parani koko ajan loppua kohden ja mietin tässä jopa Hartwall Areenan konserttia. Lasissani on kuohuvaa ja varpaat ihanassa jalkakylvyssä. Tässähän voi samalla vähän naputella menneiden päiviä kuulumisia teille kun lepuuttaa jalkojaan päivän juoksuista
  

Marimekon takkimekko löytyi taas pitkästä aikaa vaatekaapista ja mekon seuraksi punaiset sukkahousut. Hyvän mielen mekko! Mietin jo saappaiden vetämistä jalkaan yhtenä aamuna mutta kun ilma ollut niin lämmintä niin nilkkureilla on menty. Kohta varmaan kaivettava kyllä esille.



Olimme kollegan kanssa Sörnäisissä Teurastamon alueella sopivasti lounasaikaan joten houkuttelin hänet Kitchen Kellohalliin.  Kannatti mennä! Grillattua jättirapua ja kurkku-sitruunarisottoa...
mi piace! Vein kieleni mennessään - kollegalle kävi samoin. Suosittelen!



Sörnäistenkadulla törmäsin aina yhtä cooliin James Deaniin. Miksei hän ole Espoossa meidän talon seinässä kysyn vaan? Ja taas näin värikkäitä seinämaalauksia, joihin toivottavasti ette kyllästy kun postailen niitä tänne vähän koko ajan...piristävät katukuvaa...väriä päivään....


Älä puhu puhelimessa ja vedä samalla takkia päälle vieraassa narikassa! Olin tullut tuon oikeanpuolimmaisen takin kanssa asiakastapaamiseen mutta lähtiessäni vedin päälleni tuota vasemmanpuoleista kaksi numeroa itselleni liian pientä takkia. Minulla itse asiassa on myös tuollainen ihan samanlainen vihreä takki mutta omassa naulakossani eteisessäni. Nopea vilkaisu ympärille - näkikö kukaan - tuleeko takinomistaja jostain kulman takaa? Selvisin - en jäänyt kiinni. Note to myselft - keskity kun puhut puhelimessa!



Revontulia en onnistunut näkemään tälläkään kertaa mutta ainakin kahtena iltana oli aivan käsittämättömän kauniit auringonlaskut. Kyllä luonto osaa! Ehkä ne revontuletkin vielä näen tässä talven aikana. Toisaalta en yhtään toivo vielä lunta tänne. Autokin sai alleen jo talvirenkaat joten siinä mielessä ei talvi ainakaan tänä vuonna pääse yllättämään minua.


Country White järjesti Oitbackan ihanassa kartanopuodissa mukavan bloggari tapahtuman, jossa viihdyimme Niinan kanssa ihan huolella. Ensimmäiset glögit on myös juotu. Oitbackassa oli vaikka mitä kivaa uutta mutta siitä on tulossa ihan omaa postausta vähän myöhemmin. Nyt on sen verran pimeää, että Happy Lights valosarjoja voi jo ripustella kotiin tuomaan vähän lisää valoa.


Puut alkavat olla jo ihan lehdettömiä ja meilläkin olisi taloyhtiön talkoot huomenna. En valittavasti pysty osallistumaan muiden menojeni takia. Oraville näyttää löytyvän vielä vararavintoa talven varalle ja jos kaikkea ei kerralla jaksa mutustella voi osan piilotella. Mietin aina löytävätköhän ne kaikki ruokakätköjään?

Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille!
Levätkää ja nauttikaa :)





10 kommenttia:

  1. Marimekkoa! Jopa minullakin on Unikkokuosia täällä mukana. Vain elämää oli surkein kausi ikinä! Niin tylsät tyypit...eii ne edes itkenyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marimekon taskumekko oli unelmani vuosia. Pari vuotta sitten ostin sen Herttoniemen tehtaanmyymälän jostain ystävämyynnistä ja olen ollut tyytyväinen valintaani. Törmäsin muuten kirpparilla viime kesänä aitoon 60-lukuiseen taskumekkoon ja se oli malliltaan huomattavasti väljempää mallia kuin tämän ajan mekot. Vanhan mekon kangaskin oli ihan ehjä. Joku sai itselleen melko edullisen retro Marimekon.

      Itse pidin Vain elämää -kaudesta hitaasta käynnistymisestä huolimatta. Turhaan spekuloitiin sillä mitä VilleGalle jaSanni tekivät siellä. Eilisessä duettojaksossa itkettiin kyllä ja onhan monissa muissakin jaksoissa vetistelty. Ei toki niin paljon kuin aiempina kausina. Eikös niillä ollut keskenään joku veto itkemisestä eli hän, joka itkee maksaa siitä...?

      Poista
  2. Mulla tulee aina Pikku Myy mieleen tuosta Marimekon mekosta ja luulen, että se onkin syy miksi siitä niin kovasti tykkään. Tuo James Dean voisi koristaa meidänkin seinää :)
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku Myy on ihan omakin lepparini Muumeissa :) Tätä mekkoa olisin muuten halunnut pitää jo lapsena mutten koskaan saanut tätä.

      Mietin tässä juuri olenkohan itsekin kuin Pikku Myy "Kriittisenä ja suoraanpuhuvana, aggressiivisenakin hahmona hän on tarpeellinen vastavoima kilteille ja kaikkia kohtaan ymmärtäväisille muumeille." Näin kaikkitietävä Wikipedia kertoilee Pikku Myystä.

      Poista
  3. Terkut Tallinnan-laivalta, lähdettiin ruokamatkalle.

    Ihanaa risottoa! Tuliko puhelimeen kuvatessa joku hämmentävä veisti, sen verran hämmästynyt ilme 😉

    Mun takin puki ravintolassa päälleen vuosia sitten japanilainen liikemies. Oli vasta hotellissa huomannut, ettei ollutkaan oma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää Tallinna matkaa....ja makoisia ruokahetkiä :) Nauttikaa.

      Olen risottofani mutta kriittinen sellainen! Tämä oli juuri oikean makuista.

      Ei tullut viestiä - kunhan sisäistin Pikku Myytä kuvatessani....

      Apua....miten mies ei voi huomata, että hänellä on naisen takki.... :D

      Poista
  4. Tuo Marimekon mekko on mahtava. Oma mummi kulki aina vastaavissa Marimekon mekoissa. Mekosta tulee niin hyvälle mielelle ja hei on taskuja kaikille tarpeellisille, kuten vaikka ziljoonalle huulipunalle. :)

    Pakko mennä tuonne Kellohalliin, mennyt siitä ohi ja paikka näyttää kivalta.

    Voi maar tuota takkijuttua, näitä arjen kommelluksia ja noin olisi voinut käydä itsellenikin ja on joskus käynytkin. .)

    Oikein kivaa sunnuntaita Marjo ja kivaa kun löysit blogini, oli aamun iloinen yllätys. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takkimekkoa halusin itselleni jo lapsuudessa. Kuten yksi kaverini totesi "Nyt aikuisena me voimme ostaa niitä asioita, joita lapsena emme jostain syystä saaneet." Vuokon Taskumekko tai Takkimekko - miten sitä nyt haluaa kutsua - on hyvän mielen mekko :)

      Kellohalli on kiva paikka ja siellä on kesällä myös usein ulkotapahtumia.

      Takki juttu naurattaa nyt jälkikäteen mutta silloin ajattelin, että mitähän takin oikea omistaja olisi ajatellut jos hän oli tullut narikkaan kun minä yritin punkea hänen takkiaan päälleni....

      Mukavaa sunnuntaita myös sinulle :)

      Poista
  5. Heiiii... sä olet ihan Pikku-Myyn näköinen tuossa ihanassa mekossasi. Sai hymyn huulile :))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Frida :) Nutturan pitäisi olla vähän korkeampi ja tiukempi mutta muuten joo ehkä...
      Mun oli vähän pakko hassutella tämän mekon takia...

      Poista