marraskuuta 01, 2015

Pyhäinpäivän viettoa

Eilinen Pyhäinpäivä käynnistyi omalta osaltani Ravintola Maxinessa Helsingin kattojen yllä Lumon kanssa Indiedays Inspiration Dayn vietossa. Kaikenlaista kivaa ja tästä on tulossa ihan omaa postausta seuraavaksi.... Meille oli tulossa juhlan viettoon ruokavieraita joten kipin kapin kotiin ja jatkamaan valmistelua pikapiipahduksen jälkeen. Onneksi kakku oli koristeluja vaille valmiina jääkaapissa jo odottamassa. Pientä säätöä ja sähläystä kakuntäyttämisessä. Vatkain ei jostain syystä suostunut ensin käynnistymään mutta pienen odottelun jälkeen ryhtyi lopulta yhteistyökykyiseksi. Aloin oikein miettiä koska olen vatkaimeni mahtanut ostaa? Jos en väärin muista niin minulla on ollut tämä vatkain varmaan yli 15 vuotta joten olisiko aika päivittää ja ostaa uusi.... Toisaalta se toimii nyt taas ihan loistavasti. Ehkä töpseli ei vaan ollut kunnolla pistokkeessa....
 
 
 
 Pyhäinpäivän ruokana uunissa kypsennettyä norjalaista merilohta Dijon-sinappikastikkeen kera. Yksinkertaisen hyvää eikä petä koskaan. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja nesteet. Sekoita hyvin. Keitä n.5min. Mausta Dijon-sinapilla ja tarvittaessa suolalla. Jos käytät kalanliemikuutiota maista ennen suolan lisäämistä. Usein ei tarvitse edes lisätä suolaa.
 
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kalalientä
2 dl kermaa
2 rkl sinappia
suolaa
 

 
Jälkiruuaksi meillä oli sitten sitä Halloween kakuksi ristittyä kakkua, jota olin väsännyt perjantaista saakka. Ihan normaali perinteinen kakkupohja (munia, sokeria, puolikarkeita vehnäjauhoja, leivinjauhetta, perunajauhoja) miten kukin nyt sen haluaa tehdä. Vaikka kakkupohja ei ulkonäöllisesti ihan aina onnistuisi sen voi onneksi peittää koristelulla. Tällä kertaa kaikki meni kyllä ihan nappiin ja tästä olisi voinut myös tehdä nakukakun :)
 
Kostutin Halloween kakkuni appelsiinimehulla. Kerrosten väliin banaania ja mansikoita sekä runsaasti rahkakermavaahtoa ja ripaus vaniljasokeria rahkassa. Kakku sai päälleen oranssin peiton. En muistanutkaan kuinka taitolaji tämä sokerimassan kauliminen on. Onneksi suuremmalta reikäisyydeltä säästyttiin. Päälle lakunauhaa ja lopusta sokerimassasta tehtiin pieni kurpitsa. Mandariineja vielä reunalle ja sitten kakku oli valmis. Alun perin lakunauhasta oli tarkoitus tehdä hämähäkinverkko mutta nauha oli pussissa liian kiemuralla eikä oikein muodostanut hyvää verkkoa kokeiluistani huolimatta.
 
 
Ja tätä kakkuahan piti sitten muidenkin kuin kakunleipojan saada kuvata ennen sen kimppuun käymistä. Punaiseksi Paholaiseksi pukeutunut pikkuneiti tässä kuvaa hartaasti kummitädin tekelettä.... Ensi vuonna teemme kuulemma yhdessä vielä karmeamman kakun, jonka sisälle piilotetaan hämähäkki....Välillä piti myös vähentää valaistusta jotta päästää karmivaan Halloween tunnelmaan. Myös pelottavia ääniefektejä toivottiin...
 
 
 
Miten teidän Pyhäinpäivänne sujui? Kävittekö hautausmaalla sytyttämässä kynttilöitä? Meiltä jäi tänä vuonna väliin hautausmaalla poikkeaminen ja mutta kotona sytyttelin paljon kynttilöitä pimenevään lokakuun viimeisen päivän iltaan. Sitten vain yhdessäoloa ihan rauhassa.
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihanat tarjottavat siellä on ollut ♡
    Mukavaa marraskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Kakku taisi olla kaikkien mielestä hyvää koska sitä ei jäänyt muruakaan.
      Mukavaa alkanutta marraskuuta myös sinulle.

      Poista