helmikuuta 19, 2016

Gudrunin kanssa junamatkalla

Mitä tekee jo malttamattomasti keväästä, kesästä ja lämmöstä haaveileva bloggaaja? No, hän houkuttelee kummityttönsä äidin mukaansa haistelemaan uusia kevättuulia vaaterintamalla ja kuuntelemaan samalla pitkään Italiassa asuneen matkaoppaan tarinoita saapasmaasta. Pari viikkoa sitten lauantaina Gudrun Sjödenin Erottajankadun liikkeessä nimittäin vietettiin tunnin verran "Kevättä Italiassa" -tapahtumaa. Otimme jo hyvissä ajoin suunnaksi Kahvisalongin Erottajan ja Bulevardin kulmauksessa, jotta voisimme hetken aikaa parantaa maailmaa kahvikupposten ääressä ja samalla tarkkailla alkaako Gudrunin eteen kertyä jonoa. 



Gudrun Sjödenin vaatteet ovat aina kiehtoneet minua juuri värikkyytensä ja persoonallisuutensa sekä luonnonmateriaalien takia. Omassa vaatekaapissani on tällä hetkellä vain pari Gudrun Sjödenin huivia mutta jo parin vuoden ajan olen kuolannut hänen persoonallisia vaatteitaan. Kummityttöni äidiltä Gudrunia löytyy paljon ja toivottavasti kohta myös minun vaatevalikoimastani.

"Haluan levittää ympärilleni iloa ja tuoda kauneutta arkipäivään. 
Pyrin vaatteita suunnitellessani korostamaan ihmisten persoonallisuutta 
värien ja muotojen avulla." Gudrun Sjöden

Gudrud Sjödenin kevään 2016 mallisto on saanut inspiraationsa ihanista paikoista, joista ainoastaan Istanbulissa ei ole vielä päässyt vierailemaan. 

Bonjour Paris
Ciao Venezia
"Murano"
Istanbul


Gudrun Sjödenin kevään 2016 vaatteet matkaavat siis Pariisista Venetsian kautta Istanbuliin. Hauska yhteensattuma, että itse olen tullut yhdellä reppureissullani tällä saman reitin "Idän pikajunalla" parikin eri etappia junan matkassa mukana. Muistan edelleen kuin eilisen päivän yhden yömatkan Pariisista Venetsiaan lepovaunussa jumalaisen komean ranskalaisen nuoren miehen vieressä. Me kaikki kuusi lepovaunussa matkaavaa torkuimme väsymyksestä pimeässä junassa mutta pakko oli luomiensa raosta välillä ihan vähän tiirailla vierustoveria - nuoruus - komeus - aah  ....

Tästä Pariisi mallistosta tuo graafisen mustavalkoinen jakkumekko olisi ihanan tyylikäs vaikka töissä mustien sukkahousujen ja hameen seurana. Gudrunin nettisivuilla on muuten ihanan lennokas kuva tästä takkimekosta ja siihen on hauskasti yhdistetty aniliininpunaiset kengät. 
Menee ehdottomasti harkintaan ja sovitettavaksi....

Kuva lainattu Gudrun Sjödenin nettisivuilta


Gudrunin Venezia mallistossa on ihania kirjailuja, ylellistä pellavaa, pikkukuvioita ja kiermuroita sekä värejä, jotka sopivat juurikin tämän satumaisen veden päällä kelluvan kaupungin silhuettiin. Venetsiaa on vaikea kuvailla henkilölle, jotka ei ole käynyt siellä. Valokuvista välittyy jonkinlainen tunnelma mutta Venetsiassa on myös päästävä yöpymään ja kokemaan sen atmosfääri. Ensimmäisellä matkallani siellä olin pudota kanaaliin kun kuvailin vain kaikkea kaunista arkkitehtuuria ja merta. Osasyynä voi olla myös elokuinen kuumuus ja Piazza San Marcon valtava puluparvi :) 
Venetsia on myös jännä portti itään ja siellä näkyy jo vaikutteita Bysantista.




Tilaisuudessa oli puhumassa matkaopas Elizabeth Cederholm Gatti, joka on asunut pitkään Venetsiassa ja hän kertoikin aika huikeita juttuja kaupungin menneisyydestä. Venetsialla on todella värikäs historia kanavakaupunkina, joka kamppailee olemassaolostaan merta vastaan. Venetsiassa vierailee vuosittain hurjia määriä turisteja ihmettelemässä erikoista kaupunkia, jonka on jo vuosia ennustettu tuhoutuvan mutta siellä se aina vain on paalujen päällä matalassa laguunissa. Gudrunin kevätvaatteissa on hyvin tavoitettu se kauneus mitä Venetsiassa on aina ollut ja tulee olemaan!


Muranon saaren kaikki varmaan tietävät sen kuuluisasta lasista. Siellä on myös ehkä Italian kauneimmat ja värikkäimmät talot. Sininen neulottu "Murano" takki on pellavan ja puuvillan sekoitetta joten se laskeutuu aivan ihanasti. Tästä tilkkutäkki takista tulee mieleen ihan näkymä muranolaisista taloista. Muranossa vieraillessa kannattaa siis lasinpuhalluksen lisäksi tarkkailla ympäristöä ja arkkitehtuuria. Tätä haluan ehdottomasti sovittaa itsekin...ja sininenhän on tämän kesän ja kevään yksi must to have -väri!

Kuva lainattu Gudrun Sjödenin nettisivuilta



Gudrunin kevään/kesän 2016 vaatteissa näkyy myös aivan ihania sienan, okran ja umbran värejä kuten italialaisten kaupunkien taloissa. Nuo vihreät kengät olivat myös kivat!

Istanbul hehkuu kevätmallistossa upeissa väreissä. Koska en ole itse kaupungissa käynyt ja aistinut sen tunnelmaa joudun vain ihailemaan kuvien välityksellä näitä mielettömän upeita seinäkaakeleita. Istanbuliin olisi kiva matkustaa joskus ja tutustua hyvin erikoiseen kaupunkiin, joka ulottuu sekä Euroopan että Aasian puolelle.

Kuva lainattu Gudrun Sjödenin nettisivuilta





Gudrun Sjödenin nettisivuilla on hauska Gudrunin kirje "Matkustaminen on taidetta - myös malliston luominen on taidetta". Vierailu Erottajan liikkeessä oli nojatuolimatka maailmalle ja moni vaate ja asuste jäi kummittelemaan mieleeni. Koska tilaisuudessa oli hurjan paljon muitakin "muoti- ja matkustusfaneja" en edes haaveillut lähteväni sovituskoppeihin vaan teen sen ihan rauhassa yksinäni haaveillen ja rauhassa sovitellen. Minähän pidän aina shoppailusta yksin :)

Kiitos Gudrun Sjödenin henkilökunnalle mukavasta lauantai iltapäivästä. Meissä syttyi kummitytön äidin kanssa matkustuskipinän lisäksi halua saada uusia värikkäitä tai mustavalkoisia kevätvaatteita :)


16 kommenttia:

  1. Käynyt tuolla kaksi kertaa; ekan ja vikan. Ei minun makuuni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki eivät voi pitää kaikesta :) No hard feelings. Onneksi löytyy muita merkkejä ja kauppoja shoppailla oman näköisiä ja oloisia vaatteita.
      Mukavaa ja keväistä päivää sinne Shanghain vilinään :)

      Poista
    2. Mustajärvinen kiittää:) mun maku on liian pelkistetty, musta, valkoinen ja joskus sinistäkin...t. nimimerkki: musta nahkatakki räätälillä teetetty....foto seuraa joskus

      Poista
    3. Innolla odottelen kuvaa siitä teetystä nahkatakista :) varmasti hieno! Yritin juuri miettiä pääni puhki olenko koskaan nähnyt sulla muita värejä kuin nuo mainitsemasi.... en muista :D

      Poista
  2. Minä puolestani olen Gudrun Sjöden -fani - tosin valitsen yleensä musta/harmaa/neutraali värivaihtoehdon, joka heilläkin on lähes jokaisesta vaatteesta tarjolla. Vaatekaapissani on useita neuleita, pari trikoomekkoa ja lempipuolihameeni Gudrunin mallistosta ja joka kausi tulee jotain lisää. Masain,Long Tall Sallyn ja Marimekon ohella vaatekaappini peruspilareita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla Pirkko :) Minusta Gudrunin mallistossa on myös hyvää se, että värikkyyden lisäksi on juurikin noita neutraaleja värejä. Kaikki eivät ole värikkyyden ystäviä. Itse pidän väreistä mutta tasapainotan niitä aina sitten hillityimmillä sävyillä. Gudrun Sjöden itse on aina kuvissa ihan supervärikäs ja iloinen nainen!

      Masain valikoimista minulla on yksi tunikahame ja Marimekkoa myös vähän. Gudrunissa ja Marimekossa on aavistus samoja elementtejä. Tall Sally on minulle uusi tuttavuus. Täytyypä googlettaa. Kiitos vinkistä Pirkko!

      Poista
  3. Onpa ihanan värikkäitä vaatteita. Tuolta heti pisti silmään esparillon näköiset kengät.
    Kivaa viikonloppua Marjo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä puolestasi tuli minun mieleeeni Outi kun näin nuo kengät :)
      Kivaa viikonloppua Outi - lumisateesta huolimatta!

      Poista
  4. Gudrun on todellakin omalla persoonallisella tavallaan värikäs!

    Kiitos tästä väriä pursuavasta postauksesta! Väriterapia saa hyvälle tuulelle.
    Vaikka itse tykkäsin eniten noista mustavalkoisista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väriterapiaa tämä todella oli :) En itsekään yhdistäisi ihan kaikkea omassa pukeutumisessa yhteen vaan käyttäisin yhtä max kahta väripilkkua.

      Gudrunin tilaisuudessa oli muuten yleisössä yksi hurmaava vanhempi rouva, jolla oli upeasti tummanviininpunaista-punaista asusteissaan/vaatteissaan ihan kauttaaltaan. Hänestä tuli ihan mieleen Gudrunin esitteiden valkotukkainen nainen. Äärimmäisen tyylikäs korujaan myöden ja löytänyt oman tyylinsä. Oman tyylin löytäminen minusta on tärkeää :)

      Poista
  5. Ihastuttavia nuo mustavalkoiset asut. Minä olen tällainen mustavalkoinen tyyppi (no, en muussa kuin vaatteissa). Mielelläni katson värikkäästi pukeutuvia ihmisiä, minusta he ovat rohkeita. Ja sitä on Gudrunkin.
    Olipa kiva päästä piipahtamaan Venetsiaan, siitä on paljon aikaa, kun siellä olen käynyt. Kivasti kuvasit kanavakaupungin tunnelmaa.
    Kiitos kivasta postauksesta! Muoti ja matkailu ovat hieno kombo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gudrunin mallistossa on kuten Pirkko/Meriharakka tuolla mainitsikin aina vaihtoehtona myös nuo mustavalkoiset sävyt. Itse pidän todella paljon väreistä ja niiden antamasta voimasta. Menen välillä ihan sekaisin iloista vaikka Indiskassa ihanasta turkoosista, aniliinipunaisesta tai keltaisesta. Olenkohan aiemmassa elämässäni asunut jossain muualla kuin Suomessa... :D

      Venetsia on ihana kaupunki. Itsellän on paljon tarinoita sieltä ja todella suosittelen myös asumaan Venetsiassa vaikka vain muutaman päivän. Aamut Venetsiassa ovat jotenkin maagisia....nyt tekisi mieli matkustaa sinne. Karnevaaliaika olisi myös upeaa päästä kokemaan sinne joskus.

      Kiva kun pidit ja kiitos :)

      Poista
  6. Ihana tuulahdus kevättä tuli tämän postauksen myötä! Musta kausi saa pian väistyä ja tänä keväänä aion pukeutua värikkäämmin kuin aiemmin : ) Mahtavaa päivää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli :) Keväällä on vain lisättävä väriä myös vaatteissa kun aurinko alkaa paistaa niin ihanasti. Tänään oli valoisaa vielä 17.30 - ihan mieletöntä. Hauskaa iltaa :)

      Poista
  7. Nuo turkoosit kengät huolisin heti! Mukavaa sunnuntaita Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseäni jäivät myös Tiia polttelemaan myös nuo kengät :)
      Kivaa tiistai iltaa!

      Poista