helmikuuta 06, 2016

Vinkkejä viikonlopuksi

Jos alkaneen viikonlopun kalenteri näyttää ihan tyhjältä ja kaipaisit jotain kivaa tekemistä niin tässä olisi muutamia juttuja, joita Marjon matkassa blogi suosittelee puuhailemaan. Vinkit ovat tällä kertaa kovin ulkoilu ja ruokapainotteisia mutta myös kultuuritarjontaa löytyy hurjasti. Kannattaa kulttuurin osalta tsekata NYT-liitteen Menot-osiota


Sunnuntaina on laskiaissunnuntai joten kaiva esille kellarin tai vintin kätköistä pulkka tai potkukelkka ja suuntaa johonkin laskiaisriehaan. Perintinen Kaivopuisto laskiainen on taattu paikka varmaan jokaiselle mutta muutakin on tarjolla. Maunulan Majalla on Muumipeikon Talvirieha ja Seurasaaressa pääsee rekiajelulle. Seurasaaren tapahtumassa luvataan, että lumenpuutteen sattuessa pääsee kärryajelulle reen sijaan :)


Jos lumen- tai jäänveisto kiinnostaa kannattaa huomenna ottaa suunnaksi Suvilahden laskiaistapahtuma koska siellä on saa ainakin harjoitella ja kisailla lumenveistossa. Oheinen kuva on keväältä 2013 kun bloggaaja hurahti jäänveistoon ihan täysillä. Äärimmäisen mielenkiintoista puuhaa ja rentouttavaa sekä samalla haastavaa. Suositten!

Kuva Mari Lehmonen, Korkeasaari Zoo

Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviuniltaa kuukautta aiemmin kuin aikaisempina vuosina. Enteilee siis selkeästi aikaisempaa kevään tuloa ;) Korkeasaaren karhujen sekä muiden eläinten talvitassuttelua voi seurata viikonloppuna myös.


Keitä kaakaota ihan oikeasta Van Houten kaakaojauheesta, johon ei ole siis lisätty sokeria mukaan. Pursota päälle paljon kermavaahtoa ja nauti. Note to self: muista pyyhkiä kermaviikset :)


Jos taloudessasi on takka tai kamiina paahda vaahtokarkkeja. Ihan älyttömän hyviä! Koirataloudessa kannattaa olla tarkkana ettei joku kärkkyjä nappaa karkkiasi.


Suuntaa brunsille vaikka sunnuntai aamuna ennen laskiaisriehaa. On ihana tulla valmiiseen pöytään nappaamaan lautaselleen juuri ne herkut mitä haluaa syödä. Oheinen kuva on Ravintola Kiilan brunssilla parin vuoden takaa. Istu rauhassa ja juttele - älä kiirehti!


Sunnuntaina on laskiaisen lisäksi Kiinalainen uusivuosi ja Keskuskadulla juhlitaan 10.kiinalaista uutta vuotta Suomessa. Tapahtumapaikka on siis muuttunut joten älä suuntaa Lasipalatsinaukiolle. Otetaan yhdessä vastaa uusi, alkava apinan vuosi. Ilta päättyy perinteisesti ilotulitukseen Töölönlahdella.


Laita hyvää ruokaa kotona ja hemmottele itseäsi terveellisillä herkulla vaikka kasvisten muodossa. Prosciutto crudo ja hunajameloni ovat bloggaajanne herkkuja oliivien ja kasvisten kanssa.

Hyvää viikonloppua kaikille :)

11 kommenttia:

  1. Hyvää ruokaa on ainakin tiedossa ja huomenna varmaan kiinalainen uusi vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä törmätään huomenna kiinalaisessa uudenvuoden vietossa ja "apinoidaan" yhdessä😉

      Poista
  2. Miten mieletön tuo koirulikuva, siitä voisi tehdä joulukortin. <3 Van Houten purkkeja löytyy täältäkin, uusvanhaa ja aitoa vanhaa purkkia.

    Mukavaa viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva on parin vuoden takaa ja Minnie tykkää poseerata. Minun purkkini on vanha. Mukavaa viikonloppua Tiia ❤

      Poista
  3. Kuva on parin vuoden takaa ja Minnie tykkää poseerata. Minun purkkini on vanha. Mukavaa viikonloppua Tiia ❤

    VastaaPoista
  4. Ihana tapahtumapostaus. Tuo vaahtokarkin kärkkyjä on hauska <3
    Ihanaa viikonloppua Marjo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi :) Harmittaa kun en ehtinyt mennä katsomaan Korkeasaaren karhujen lumileikkejä tänään. Onneksi ehdin Kiinalaiseen uudenvuoden juhlintaa :)
      Vaahtokarkki kannattaa kärkkyä koska aina voi "pudota" jotain :D :D :D
      Mukavaa sunnuntai-iltaa Outi <3

      Poista
  5. Olisipa ihania tapahtumia ja minä olen töissä :( Mutta riehakasta viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kurjaa, että olet ollut töissä. Toivottavasti saat sitten viikolla pitää vapaata :) Sää tänään ollut harmaan sumuinen joten varmaan karsi vähän ihmisiä tapahtumista.
      Hyvää sunnuntai iltaa sinulle.

      Poista
  6. Ihana koirakuva :)
    Ihanaa laskiaissunnuntaita ♥︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Minnie on sellainen pose-koira :)
      Mukavaa sunnuntai iltaa sinulle!

      Poista