maaliskuuta 14, 2016

Vaatteita matkalle mukaan

Huhti-toukokuun aikana olen tekemässä kaksi työreissua Hollantiin ja yhden Ruotsiin. Katselin viikonloppuna vähän sillä silmällä vaatekaappiani mitä sieltä ottaisin mukaan ja kaikki vaatteet näyttivät talven jälkeen jotenkin niin valjuilta ja "nähdyiltä". Siitähän sitä sitten pääsikin näppärästi uppoamaan netin ihmeelliseen (LUE=aikaavievää) ja AAH, niin ihmeelliseen maailmaan pyörimään ja kasaamaan matkavaatteita jos minun ihan oikeasti pitäisi vaatevarastoa isommassakin mittakaavassa lähteä laittamaan uusiksi. 

Pakko myöntää, että olin käynyt jo kurkkimassa vähän ennakkoon Lindexille tulleita uutuuksia joten päätin keskittyä vain Lindexin valikoimiin ja kengistä Vagabondin kevätuutuuksiin

Lindexin kevään 2016 kasvona on näyttelijä ja melkoinen tyyli-ikoni Sienna Miller. Sienna Hearts Lindex-mallistossa on ihania ohuita ja laskeutuvia kankaita sekä tuulahdusta myös 70-luvulta. Itse mallistossa on todella kivoja maksimekkoja mutta koska olen menossa kuitenkin työmatkalle jätin ne pois. Siennan mallisto lanseerataan 31.maaliskuuta mutta löysin sieltä nyt jo kivoja juttuja. 



Sienna Hearts Lindex terrakotta toppi, jonka päälle voi pukea Lindexin tummansinisen hieman laatikkomaisen neuleen ja kaulaan väreihin sopiva huivi. Lindex Better Denim 2016 mallistosta kivan vaaleat farkut. Jätin Siennan 70-luvun henkiset farkut pois vaikka ne kiinnostivat minua koska tässä kootaan kuitenkin työmatkavaatteita  ja ehkä olisivat tänne liian raflaavat :)


Lindex Lookbook SS2016:sta nappasin tämän kuvan ja ihana keinomokkatakki konjakinruskeana on tosi kiva. Tässä takissa on myös sitä 70-luvun henkeä ja kävisi hyvin myös farkkujen kanssa. Takkiin on yhdistetty hauskan graafinen kynähame ja valkoinen hihaton ihan peruspaitis. Toimii! 


Lindex Holly & Whyte on ollut suosikkini siitä saakka kun se lanseerattiin pari vuotta sitten. Vaatteissa on haukasti väriä ja kivoja yksityiskohtia. Nappasin tuon tummansinisen kultaisilla napeilla olevan kipparitakin Holly & Whyten mallistosta sekä ärhäkän oranssin käsilaukun. Itselläni on aiemmista mallistosta kirkkaanvihreä vähän samanhenkinen laukku. Pitkähihaisessa, läpikuultavassa pitsipuserossa 3/4 mittaiset hihat ja se on äärimmäisen kaunis. Alaosana voi toimia nilkkapituisilla lahkeilla olevat housut ja Vagabondin Emira Chelsea nilkkurit. Olen ostanut vuosia vuosia sitten lähes samanlaiset nilkkurit itselleni Venetsiasta - klassikkomalli selkeästi!



Turha varmaan mainita, että rakastan oranssia ja värikkäitä päällysvaatteita. Minulla on Lindexin aiemmista mallistosta kirkkaanvihreä päällystakki, jota aina ihaillaan juuri värinsä takia. Viime keväänä Monkista löysin alesta sitruunankeltaisen kietaisutakin, joka sekin on vilahdellut viime kevään kuvissa ahkerasti. Tämä oranssitakki minun on kyllä pakko varmaan hankkia tai ainakin päästä sovittamaan sitä. Takki on A-linjainen ja 60-luvun henkinen.  Takissa on jännä piilonapitus. 


Ehkä nyt keväällä voisi ottaa käyttöön jo valkoiset housut ja Lindexin kesämallistosta löytyy hyviä vaihtoehtoja. Tosin myös farkut toimivat tuon Holly & Whyten hihattoman paidan kanssa. Laukuksi valitsin Lindexin ruskean pikkulaukun, joka sopii myös noiden Vagabondin nilkkurien kanssa. 





 Lindex Holly & Whyte malliston raidallinen trikoobleiseri voisi myös olla kiva ja käytännöllinen. Raidat ja merimieshenkisyys on suurinta hottia tänä keväänä ja kesänä. 




Farkkupaidat ovat ihania ja löysin Lindex Summer 2016 mallistosta v-kaula-aukolla varustetun juuri hyvän sinisen tunikan, joka toimisi myös valkoisten housujen ja nilkkurien kanssa. 



Sienna Hearts Lindex mekko ja huivi sävy sävyyn. Vagabondin Ayden mokkanahkaiset 
avokkaat ja Lindexin pieni musta kirjekuorilaukku. Ayden avokkaat ovat vasta tulossa myyntiin. 

HUH HUH....paljon kaikkea kivaa tuli löydettyä ja nyt näitä täytyy vähän sulatella ennen kauppaan ryntäämistä. Huomasin juuri, että myös passini on mennyt vanhaksi joten täytyypä kipaista otattamassa se "muikeankamala" passikuva ja laittaa passihakemus sisälle ettei reissut nyt ainakaan matkustusdokumentista jäisi kiinni.

Mitkä ovat teidän suosikkejanne Lindexin ja Vagabondin SS2016 malleista? 
Mitä voisitte itse ajatella hankkivanne omaan vaatekaappiinne?

Kaikki postaukseen lainatut kuvat ovat Lindexin ja Vagabondin omilta nettisivuilta lainattu. 


12 kommenttia:

  1. Ekan kuvan kaikki vaatteet ja tuo oranssinpunainen laukku lähtis heti myös tänne osoitteeseen ♡♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssilaukku polttelee nyt minua ihan valtavasti...näin siitä jopa unta viime yönä :) Onkohan se enneunia...

      Ensimmäisen kuvan topissa on muuten jännä rinkuloilla ja punoksilla toteutettu yläosa. Väreissä löytyy muitakin kuin tuo ruosteenpunainen.

      Aurinko päivääsi Outi :)

      Poista
  2. Niin ihania settejä olet koonnut!

    Viimeinen Sienna Hearts kokoelma on ihan näköiseni, tosin korkkareilla...mulla ei taida olla matalia kenkiä kuin lenkkarit ja kumisaappaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OIH, kiitos Heli-Hannele :) Sitä joskus katoaa ihan ajantaju ja paikkakin kun pyörii vaatteiden parissa netissä. Onneksi karvakaveri kyllä palauttaa maanpinnalle viimeistään haukkumalla itselleen huomiota.

      Meillä oli samanlainen maku Stockan tunikan kanssa ja nyt tässäkin. Itsekin olisin voinut ottaa tähän vähän korkeammat avokkaat mutta minulle oli tärkeitä väri ja siksi päädyin näihin. Täälläkin päässä näitä korkkareita kyllä riittää vaikka tätä pituuttakin on vaikka muille jakaa... :D

      Mukavaa päivää Amoksen kanssa!

      Poista
  3. Monta ihanaa suosikkia, nuo kipparijakut, nilkkurit, oranssi laukku ja tuo kuviollinen tunikapaita on ihana!

    Lindexin Holly White mallistosta tulee aina hankittua vaikka mitä, lempparisarja Hilfigerin kanssa.

    Aurinkoa päivään Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Tiia, että olet myös Holly & Whyte fani :) Jotain samaa kyllä kun Hilfigerissa....vähän väriä perusvärien rinnalla ja sitten jotain todella räväköitä yksityiskohtia kuten tämä sinunkin tykkäämäsi oranssi laukku :)

      Mukavaa tiistaita Tiia ja aurinkoa!

      Poista
  4. Passin kanssa kannattaa kiirehtiä, etenkin jos on eka biotunnistepassi, jota pitää anoa henkilökohtaisesti passitoimistosta. Viime keväänä ensimmäinen vapaa aika Pasilan passitoimistoon oli viiden viikon päästä ja siitä meni vielä 1½-2 vkoa passin saapumiseen R-kiskalle.

    Nyt on onneksi passiasiat kunnossa vielä neljä vuotta ja eilen tuli varattua kevätmatkakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :) Yritän kiirehtiä... Yksi työkaverini joutui viime kesänä hakemaan oman passinssa muistaakseni jostain läntiseltä Uudeltamaalta, josta sen sai päivässä kun Helsingissä joutui odottamaan viisi viikkoa.

      Ihanaa, että kevätmatka on jo varattu :)

      Poista
  5. Rakkahin Marjosein, Sinikka on kyllä sitä mieltä, että sinulta varmaan löytyy aivan valtavan hyviä vaatteita sinne työmatkalle, ei aina kevään tullen pidä olla ostamassa uutta. Sinikka kyllä ymmärtää sen tunteen, että jotain uutta on saatava, mutta kuule, tuunaus on päivän sana, laitat jonkun kivan hamosen uuteen uskoon tai sitten ystäväpiirissä kierrätät, viet omasta kaapista jonkun vaatteen, mistä et tykkää ja saat tilalle toisen hylkäämään, joka on sinulle sitten uusi. Sinikka on tehnyt vuoden alussa sellaisen päätöksen, että jos ostaa jotain uutta niin jostain vanhasta on luovuttava ja kaupassa ollessa miettii, että haluanko oikeasti tämän parin kympin retaleen, joka heti ensimmäisessä pesussa kitistyy käyttökelvottamaksi. Käypä vielä uudestaan siellä vaatekaapillasi, ihania kevätpäiviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parahin Sinikka Piiroinen ♡♡♡ ihanaa kun kävit kommentoimassa tähän kevätvaate pähkäilyyni :) ja ilo saada sinulta postia!

      Tuunailu on ehdottomasti päivän sana ja yksi 40+blogikollegani Tuulanneli Vaasasta tuunailikin ihan superihanat farkut entisistä jo kirpparilaatikkoon päätyneistä pöksyistään. Käy kurkkaamassa hänen blogistaan niin huomaat.

      Kierrätys on myös minun juttuni ja jouluna veinkin kassikaupalla vaatteita Fidan laatikkoon. Minun vaatteeni saivat ihan varmasti hyvän kodin jonkun toisen luona ja kaappeihini tuli taas tilaa.

      Toinen puuhakas siivousinto iski helmikuussa yhtenä lauantaina kun raivasin vielä yhden vaatekaapin kaikesta turhasta ja sieltä sitten taas pari kassillista kierrätykseen. Olo keveni ihan huomattavasti ja kaapit myös tyhjenivät.

      En tehnyt uudenvuoden päätöstä, että luovun jostain hankkiakseni sitten uutta mutta olen näemmä tehnyt niin ihan luonnostani :D Ja tottahan sekin on kuten Sinikka niin fiksuna tyttönä kirjoitti, että kannattaa tarkkaan miettiä minkälaisia vaatteita ostaa ja ovatko ne laadullisesti hyviä ja vastuullisesti tuotettuja. Jo edesmennyt isoäitini tapasi sanoa "Ei köyhän kannata huonoa hankkia." Viisas nainen panosti laatuun.

      Nyt vaan taitaa olla sellainen tilanne, että Marjon vaatekaapeissa olisi kyllä vähän tilaa myös uusille kevätvaatteille...ja ainahan voi myös haaveilla niistä vaikkei sitten ehkä ostakaan kuin vaikka sen yhden paidan.

      Ihania kevätpäiviä myös Sinikka Piiroiselle ♡♡♡ oot SUPER!

      Poista
  6. No nyt tuli sellainen postaus, että tämä rouva ei ymmärrä sen päälle yhtään mittään. Ilokseni kyllä katselen kauniita vaatteita, mutta muuten en niistä käsitä :). Muoti on ou nou ;).

    Mutta voi katkera pala, miten ihanilla reissuilla sinua keväällä siunataan <3. Jos suinkin työn lomassa ehdit, teepä joskus postaus tänne blogin puolelle vinkeistä Hollantiin ja Amsterdamiin. Kaupunki on to go -listalla ja jos hyvin käy, se on vielä lähitulevaisuudessa toteutettavien kohteiden joukossa. Vinkit tulisivat tarpeeseen <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rouva Sana♡♡♡kaunista on aina kiva katsella ja haaveilla... ;)

      Toivon itsekin, että minulla olisi aikaa ainakin ensimmäisellä nelipäiväisellä koulutusreissulla myös vähän katsella Amsterdamia. Ohjelmaa en ole vielä saanut joten mahdollinen vapaa-aika on vielä ihan kysymysmerkki :) Itse olen mennyt vain junalla Hollannin halki, joten minullekin siis täysin uusi tuttavuus. Monet tutut ovat suositelleet ainakin Keukenhofin tulppaanipuistoa yhtenä kohtena. Siellä on 32 hehtaaria kukkivia tulppaaneja....OMG!

      Ihan varmasti on tulossa matkapostausta ja vinkkejä Hollannin ja Amsterdamin osalta ainakin jossain mittakaavassa. Toinen reissuni on kolmipäiväinen ja ihan toukokuun lopussa. Silloin aikaa jää varmaan enemmän myös liikkua itse kaupungissa.

      Ihanaa, että olet suunnittelamassa tällaista reissua!

      Poista