lokakuuta 23, 2016

I love me messut, I love fashion muotinäytös - tunnelmia



Marjon matkassa bloggaajan matka suuntautui lauantaina Messukeskukseen ja  I love me -messuille. Uskokaa tai älkää mutta olin ensimmäistä kertaa mielestäni näillä messuilla tai sitten messut on aiemmin järjestetty jollain toisella nimellä... Ihan huikea kokemus oli kaiken kaikkiaan vaikka lauantaina väkeä oli ehkä hieman liikaa mutta niinhän messulla aina tuppaa olemaan. Olin varustautunut messuille hyvillä yöunilla sekä kengillä ja sopinut muutamia treffejäkin sinne lähinnä 40+ bloggaajakollegojen kanssa, jotka olivat messuilla jo konkareita. 

Olin päättänyt ehdottomasti aloittaa koko messuilun katsastamalla ensin Teri Niitin stailaamaan
I love Fashion 2016 - forces of nature - näytöksen. Minulla oli elävästi mielessä Terin kevään Lidlin muotinäytös Yrjönkadun uimahallissa ja odotukset todella korkealla. Täytyy sanoa, että reippaasti riman yli mentiin täälläkin ja ihan huikean näytöksen oli Teri Niitti saanut aikaiseksi. Olin jotenkin liikuttavan otettu Terin alustuksesta liittyen hänen elämässään tapahtuneisiin mustiin ja vähän myllertäviinkin aiheisiin ja siksi myös muotinäytös lähtisi käyntiin hyvin tummissa ja myrskyävissäkin merkeissä. 


Ihan ensimmäiseksi meille esiteltiin kuitenkin vuoden nuori suunnittelija 2016 palkinnon itselleen napannut Anni Raasmaja. Kilpailutehtävänä oli suunnitella esiintymisasu muusikko Paula Vesalalle. Ihan huikean kolmiosaisen asun Anni oli suunnitellut: bikerstakki, shortsit ja t-paita. Asu oli valmistettu silkistä sekä viskoosista ja asuun kuuluivat myös näyttävät käsineet. Asu jäi Vesalalle joten ehkä jossain seuraavissa musiikkivideoissa tämä vilahtelee. Lisää kilpailusta voi lukea tästä.

Ja sitten spektaakkeli alkoi. Koska istuin itse ensimmäisellä rivillä sivustalla en nähnyt sitä huikeaa meren kuohumista samalla tavalla kuin ne, jotka olivat saaneet paikat suoraan heijastuspinnan edestä. Mutta huippupaikka minulla silti oli. Tämän näytöksen elementti oli vesi ja alussa taustalla todella velloi vihainen, tumma, arvaamaton merivesi. Mallit astuivat esille ikäänkuin meressä olevasta mustasta aukosta. Vettä oli myös myös catwalkilla joten osittain mallit kävelivät myös vedessä. Tällaiselle rapuihmiselle ja merta rakastavalle jo tämä vesi elementti lupasi hyvää ja antoisaa muotishowta! Vesi heijasti, loi jännää elävyyttä mutta myös toi haastetta valokuvaukselle joten ihan nappikuvia tuli tälle paparazzille vähän. Tässä osa näytöksen highlight kohdista! Musiikkia ette nyt kuule mutta se yhdistettynä näihin kuviin oli kyllä hyvä ja puhutteleva combo.


KooKengältä nähtiin paljon talveen sopivia pitkiä saappaita, nilkkureita ja totta kai myös kumisaappaita, joka olivat "vesi catwalkilla" ne ainoat oikeat jalkineet :) Kävin jo kurkkimassa KooKengän nettisivuilla ja löysin ainakin Pianon ja Vagabondin "ratsastussaappaat", joita täytyy käydä sovittelemassa ihan ajan kanssa ja mustana totta kai. Vaatteet Destiny.


AR by Anna Ruohonen on todella mielenkiintoinen merkki. "Tuotemerkki on suunnattu laatutietoiselle kuluttajalle, joka tekee eettisiä arvovalintoja ostopäätöksissään." Suomessa kokonaisuudessaan valmistettu mallisto on erittäin korkealuokkaista bambuviskoosineulosta. Se tuotetaan lähellä ja on harkittua designia, jonka valmistaminen tapahtuu eettisesti. Pidin myös näistä Falken kirkkaista sukkahousuista/sukista, joilla Teri oli asustanut vaatteet. AR konseptiliike sijaitsee Design District Helsinki alueella, Annankatu 13.


Vero Modan syksyn mallistosta näyttää olevan pilotti/bomber takkeja, pliseerattuja hameita (näitä muuten näki elokuussa Flow festareilla lähes kaikilla - en ole itse kyllä vielä hankkinut), metallisia sävyjä, vajaamittaisia lahkeita, vetoketjuja, tekonahkaa. Saappaat/nilkkurit Nokian Jalkineet.



Boomerangin takit olivat muhkeita ja näyttivät tosi lämpimiltä. Viime viikolla alkaneeseen kylmään viimaan ja hyiseen keliin nämä olisivat ihan omiaan. Totta kai unohtamatta kunnon pipoa ja sormikkaita. Hrrr....kai se on pakko kohta antaa periksi ja myöntää, että talvi tekee tuloaan. Minulle napsahti tekstiviestikin toissa viikolla, että saan talvirenkaat autoni alle ensi torstaina ettei ensilumi pääse taas yllättämään. Parina aamuna viime viikolla on saanut jo raapia autonikkunoita ja arvatkaa vaan olinko muistanut ottaa hanskoja edes kotoa mukaan...


KN Collectionin hatut olivat hauskoja. Tämän kotimaisia tuotteita valmistavan perheyrityksen historia ulottuu kolmen sukupolven taakse peräti 40-luvulle. Perheen värikkäästä historiasta hattujen parissa ja konkurssiuhastakin voi lukea tästä. Mallistossa sekä turbaaneja (Mimmi ja Minea), huopahattuja (Pamela ja Pupulandia), pipoja (Mandi ja Milla) sekä ihania ponchoja ja huiveja.


GANT neulemallisto näytti ihanan pehmeältä ja lämpöiseltä. Paras tapa vitamiinien lisäksi syksyllä on kerrospukeutua lämpimästi ja pitää jalat kuivina, Tässä näytöksessä mallien jalat kyllä taisivat vähän kastua ja vaatteet myös mutta onneksi oltiin lämpimissä sisätiloissa.


Itselleni oli uusi tuttavuus Metsola. Kempeläinen yritys  tekee myös lastenvaatteita ja kun tarkemmin mietin ne tuntuvatkin tutummilta kuin nämä naisten vaatteet. Pidin erityisesti tuosta keltaisesta hapsullisesta mekosta vai oliko se sittenkin tunika, jota näytöksessä oli myös mustana. Myös tuo valkopunainen tunika oli hauska ja sopi punaisiin kumppareihin hyvin. Metsolan tuotteet tuntuivat hyvälaatuisilta kun kävin näytöksen jälkeen niitä hipelöimässä Metsolan standilla muotipuolen hallissa.



Synsamin silmälasit ja aurinkolasit näyttivät trendikkäitä. Valikoimassa laatumerkkejä useilta valmistajilta: Dolce & Gabbana, Gucci, Marc Jacobs, Ralph Lauren, Tom Ford... Kehysten kanssa nähdyt vaatteet olivat Teri Niitti Styling ja joukossa aika erikoisiakin juttuja.




Lumoan vaatteet ja erityisesti mekot ovat ihania. Olen käynyt Torikortteleissa, Katariinankatu 1 sisäpihalla kuolaamassa näitä. Pitsikaulukset ja mekkojen mallit ovat söpöjä. Myös Haloo Helsingin Elli on nähty usein Lumoan vaatteissa....! Naisellisia ja herkkiä...


By Pias sisääntulossa mallit muuten kävelivät paljain jaloin vesicatwalkilla vai pitäisi kirjoittaa catwalkissa :) Nämä laadukkaat pellavavaatteet eivät juuri esittelyjä kaipaa...


Näytöksen loppua kohden alkoi juhlallisuus kasvaa. Minulla on pitkäaikainen suhde Kalevala Koruun ja ensimmäinen rannekoruni lapsena on ollut pronssinen Lintunen-rannekoru. Minulla on se vieläkin tallella vaikkei koru enää oikein mahdu ranteeni ympärille. Myös hopeinen Nukkekääty, Iku-Turso -rannekoru ja Kalevankarhu -kääty löytyvät korurasiastani. Asut olivat muotisuunnittelija Katri Niskasen käsialaa ja äärimmäisen tyylikkäitä ja kauniita. Katri on taitava! Mallien upeat kengät Zio.



Näytös päättyi Jukka Rintalan luomuksiin. Niitä katsellessa tekisi mieli itkeä onnesta sillä niin kauniita se ovat. Ihailin Jukan pukuja Naantalissa vuosi sitten kesällä ja siihen postaukseen pääset tästä. Joka vuosi joulukuun 6.päivänä nähdään Presidentinlinnassa Rintalan upeita pukuja Suomen Itsenäisyypäivän vastaanotolla ja kohahduksia kuullaan kotisohvilta "Toi on NIIN ihana!"





Yhteenvetona totean, että huikean visuaalinen näytös ja lopussa kaikki mallit lavalla juhlavaatteissa sekä myös stylisti Teri Niitti! Toivottavasti mahdollisimman moni messuilemassa ollut kävi myös kokemassa tämän elämyksen ja ottamassa vinkkejä vähän 2016 syksyyn/talveen.



Lisää postauksia I love me -messuilta tulossa kunhan ehdin purkaa kuvia.,,

16 kommenttia:

  1. Jukka Rintalan puvut ovat kyllä aina niin upeita <3
    Ihanaa, että nähtiin mekin tuolla messuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun olisitte ehtineet tänne näytökseen myös! Vesi teki siitä jotenkin maagisen....
      Oli tosi kiva nähdä vaikka vain pikaisesti <3

      Poista
  2. Oi kuinka huikea muotinäytös! Vahinko, etten jäänyt katsomaan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi! Tänä oli todella visuaalinen ja vesi elementtinä niin kiehtova.

      Poista
  3. Mahtavia kuvia! Miten meillä tälläkin kertaa jäi muotinäytökset väliin. Muiskuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia :) Teillä oli niin kiire halleissa, että missasitte. Ensi vuonna kyllä menette. Nyt lepoa rankan messuilun jälkeen... <3

      Poista
  4. Upean näköinen näytös ja vaatteet hyvin esillä. Joskus kuulee valituksia vaatealalta, että näytöksissä mennään stailaaja edellä ja kovan hinnan maksaneet asiakkaat eivät saa ansaitsemaansa/ostamaansa näkyvyyttä näytöksessä tai vaihtoehtoisesti mallit on stailattu niin, ettei vaatteita ole tunnistaa omikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssasi, että selkeästi aina esillä merkki ja vaatteita ei oltu stailattu tuntemattomiksi. Ja tuo vesi - ihan mieletön elementti...

      Poista
  5. Hieno näytös oli ja kivasti olet saanut kuviakin otettua. Minäkin otin, mutta ne mallit oli niin vikkeliä siellä lavalla, etten saanut mitään järkeviä, joten se siitä sitten!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kuvaaminen oli kyllä haastavaa vauhdin, valojen ja varjojen takia mutta jotkut otoksistani jopa onnistuivat joten kuten. Upea näytös ja sääli ettei treffattu!

      Poista
  6. Tämä puoli messuista jäi minulta nyt ihan kokematta. Hieno muotinäytös näytti olleen. Ehkä ensi vuonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekään ei törmätty messuilla - no pöh! Ensi vuonna et jätä näytöstä väliin. Tämä oli ihan huikea!

      Poista
  7. Kiva postaus upeasta näytöksestä. Kävin kevällä katsomassa Teri Niitin stailaaman Lidlin näytöksen Yrjönkadun uimahallissa. Siellä mallit kävelivät altaan päälle rakennetulla lavalla, sekin oli todella upea näytös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara S :) Olin itse myös tuolla Terin Yrjönkadun uimahallin näytöksessä ja tein siitä postauksenkin http://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/2016/06/lidlsummerfashion-by-teri-niitti.html. Vesi on jännä elementti näytöksissä!

      Poista
  8. En käynyg messuilla,joten tämä kuvakavalkaadi sopi hyvin mulle.Tosi paljon kauniita ja myös klassisia asusteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että piipahdit blogissani ja pidit kuvista. Mukavaa syysviikkoa!

      Poista