lokakuuta 19, 2016

Linnanmäen Valokarnevaalit tuovat iloa lokakuun pimeyteen

Väsyttääkö lokakuisten iltojen säkkipimeys ja mustat maisemat? Vielä tämän viikon voit ottaa suunnaksi iloisen, valoisan Linnanmäen ja Valokarnevaalit, jotka päättävät Lintsin kuluneen kesäkauden. Minä suuntaisin matkani sinne viime sunnuntai iltana mutta jos vanhat merkit paikkaansa pitävät käyn siellä ainakin vielä kerran ennen lauantai illan 22.10. ilotulitus spektaakkelia. Linnanmäen Valokarnevaaleja vietetään nyt 11.kertaa ja tämä on oivallinen pääkaupunkilaisten koululaisten syysloman ohjelmanumero. Linnanmäki on avoinna kaikkina arkipäivinä 16-22 ja lauantaina portit avataan jo klo 13! Helsingin täsmäsääkin lupailee hyviä huvipuistokelejä :)



Linnanmäen laitteet ovat avoinna muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Talvilevolle ovat siirtyneet jo Hurjakuru, Vonkaputous, Kirnu ja Muksupuksu. Mutta ei hätää kaikki muut laitteet ovat avoinna ja useat niistä on valaistu upeasti valokarnevaalien henkeen. Laitteiden lisäksi Vesitorni ja huvipuiston puut hehkuvat punaisen, sinisen ja keltaisen sävyissä. Linnanmäki on kuin satumetsä. 


Viikinlaivassa voi keinahdella jos vatsa ja pää sen kestävät. Itse taidan vielä kerran käydä katsomassa pimeää pääkaupunkiamme ilmasta käsin. Linnanmäen todella korkean kallion päältä ja Rinkelistä (tai haluaisin kutsua sitä edelleen Maailmanpyöräksi kuten lapsuudessani) näkee todella kauas. Helsinki on muuten kaunis kaupunki myös ilta- ja yöaikaan. Muistan parin vuoden takaa sellaiset Valokarnevaalit, joissa farkkujen takamus hieman kastui Rinkelin vaunussa, jonka pohjalla oli vettä sateesta johtuen. Meillä oli kummitytön kanssa sadetakit päällä eikä pieni sade todellakaan estänyt ilonpitoamme. Sen muistan, että hattaraa oli hieman haastavaa syödä sateessa....


Hurjakuru on tyhjennetty vedestä ja se uinuu jo talviunta mutta siellä kannattaa ehdottomasti silti piipahtaa katsastamassa Flowers of Life valoteos. Nämä värikkäät uv-hologrammit olivat jotenkin ihan hypnoottisia. Olisin voinut tuijotella niitä vaikka kuinka kauan. Niissä oli jotain unenomaista ja tuli sellainen tunne kuin olisi ollut merenpohjassa. Kaikki halusivat kuvata näitä kauniita teoksia, joten täällä oli melkein pientä tunkua sunnuntai iltana havaittavissa :) Muutenkin Lintsillä oli paljon ihmisiä liikkeellä. 


Linnanmäeltä löytyy myös interaktiivinen ja leikkisä Joukkovoimaa valoteos by LUX Helsinki, Petri Tuhkanen. En onnistunut saamaan tästä yhtään onnistunutta kuvaa kun siinä ihmiset hyppivät ja pomppivat saadakseen valot syttymään. Tämä on hauska! Lisäksi Lintsillä on Hattivatti-valoja ja Taikapuro-valoteos


Jos minulle tuli mieleen näistä Flowers of Life -teoksen hahmoista merensyvyydet niin totta kai myös Sea Lifessa voi piipahtaa katsomassa ihan oikeita kaloja ja meriaiheisia juttuja. Kalakarnevaalit tarjoavat aarteenetsintää, kalojen ruokintaa ja kilpailuja. Linnanmäelle on vapaapääsy mutta Sea Life perii erillisen sisäänpääsymaksun. 



Linnanmäellä käynti ei ole mitään ilman hattaran tai popcornien syöntiä. Valokarnevaaleilla saa Herkkuhattaraa, joka loistaa hauskasti pimeässä ja juu, tästä herkusta ei ehditty ottaa edes kuvaa. Niin nopeasti se katosi bloggaajan kapeisiin kasvoihin MUMS! Miten ihmeessä värjätty ja kehrätty sokeri, joka sotkee sekä sormet että kasvot voikin maistua niin hyvälle :) Okay, olihan ne perinteiset vohvelitkin taas puputettava ja mansikkahillon sekä kermavaahdon kera. Totta kai myös Linnanmäen ravintolat palvelevat Valokarnevaalien ajan ja tarkemmin niistä voi kurkata tästä. Toisaalta mehän liikuimme Linnanmäellä todella paljon joten kyllä siinä herkut saivat kyytiä....



Jos on kanttia niin nyt on mahdollista kieppua viimeisiä päiviä Kiepissä tai ponnahtaa taivaalle Kingissä. Kiepissä olen ollut vuosia sitten mutta Kingiä en ole vielä uskaltautunut testaamaan. Ehkä suurin suosikkini Linnanmäen laitteista on edelleen se perinteinen Vuoristorata. Tänä puinen laite on kunnioittavat 65 vuotta vanha ja selkeästi Lintsin suosituin laite. Siinä saa jarrumies olla melko kylmähermoinen kaveri kun kerta toisensa jälkeen lähtee junan ja matkustajien kanssa kierrokselle. Pisin pudotus kestää 3 sekuntia ja on vajaa 50 metriä pitkä. 



Jos et jaksa pyöriä Valokarnevaaleissa koko iltaa laitteissa ja massusi on jo pullollaan kaikkea hyvää niin aina voit suunnata Tombolaan ja muita taitopeli kojuja kohden. Oma suosikkini on ehdottomasti hevosten laukkakisat, jossa heittämällä palloja lisäät oman hevosesi vauhtia radalla. Olen ollut tässä pallonheitossa joskus aika haka mutta taitoni olivat ruostuneet selkeästi...harjoituksen puutetta ehkä...



Linnanmäen kauneimmat laitteet ovat ehdottomasti vanha Karuselli ja Ketjukaruselli. Karuselli on saksalainen ja valmistettu jo 1896. Linnamäellä tämä kaunotar on ollut vuodesta 1954. Vaikka olen jo aikuinen voisin edelleen pyöriä tässä Karusellissa kuten lapsena tein. Silloin vietin Karusellissa kerran melkein kokonaisen päivän pyörien yhden tv-ohjelman kuvauksissa. Mukanani ollut tätini tuli pahoinvoivaksi pyörimisestä mutta minä olisin voinut jatkaa iltaa saakka.... Lapsi minussa haluaa edelleen karuselliin ja sen valkoisen hevosen selkään!




Hauskoja Valokarnevaaleja kaikille. 
Lokakuun pimeyttä kannattaa torjua valolla, ilolla ja naurulla, 
suosittelee Marjon matkassa :)

10 kommenttia:

  1. Aivan upeita kuvia. Illan pimeyttä vasten karuselli näyttää upealta.
    Tuollaisten valojen katselu olisi ihana kokemus.
    Mukavaa keskiviikkoiltaa Marjo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Väri-iloittelua oli kiva kuvata jälleen kerran - Lintsi!
      Ehdotapas miehelle ja lapsilla piipahtamista huvipuistossa...voisivat pitää ajatuksesta :)
      Siellä on muuten tänään esiintymässä ihana Afromikko ja ennen lauantain ilotulitusta lavalle nousee Mariska.
      Aurinkoista torstaita Outi <3

      Poista
  2. Upeat valot, vieläkään ehtisi kuvaamaan. Laukkakisat ovat aina olleet myös oma suosikkini Lintsillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valo ei tässä lokakuun pimeydessä ole koskaan liikaa :) Meidän pitää hei joskus ottaa laukkakisat Lintsillä....kumpikohan voittaisi... :D

      Poista
  3. Voi, mitä valon juhlaa! Tälläinen maalaistyttö ei voi käsittää, millaisesta valoshowsta pääsette siellä Lintsillä nauttimaan. Mielettömän kaunista. Todella hyvin olet onnistunut tallentamaan sen kuviisi. Ps. Ketjukaruselli vaan kuuluu huvipuistoon :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt Krisse pakkaat perheen autoon ja lähdette Lintsille lauantaina! Kiitos - pimeässä valot luovat hyvän kontrastin valokuviin ja valoa näillä Valokarnevaleilla kyllä riittää. Harmittaa kun se hohtava hattara ehdittiin syödä ennen kuvaamista....mitäs olin ahne ja sormet tahmassa :D Mukavaa torstaita ihanuus!

      Poista
  4. Mukavaa että tykkäsit :) T: Flowers of Life
    Lisää kuvia ja tietoa:
    http://www.flowersoflife.net/
    Tai
    https://www.facebook.com/Flowers-of-Life-276679255685360/?ref=aymt_homepage_panel

    VastaaPoista
  5. Oi miten ihanat kuvat! Lintsi näyttää ihan erilaiselta. Eipä ole tullut valokarnevaaleilla käytyä. Pitää mennä joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valokarnevaalit päättävät kivasti kesäkauden ja peittelevät Lintsin talviunille. Ensi vuonna menet😉

      Poista