marraskuuta 28, 2016

Sunnuntaibrussi New Yorkin malliin



Santa Maria* ja Risenta* heittivät meille bloggaajille todella kivan haasteen tehdä terveellinen New York-tyylinen brunssi.  Pääsimme nauttimaan pari viikkoa sitten Teemu Laurellin valmistamasta NY brunssista BID2016-tapahtumassa ja saimme mukaamme kassin, jonka sisällöstä olisi tarkoitus valmistaa oma brunssi. Fiksu bloggari olisi tietysti kuvannut kassista paljastuneet tuotteet silloin kun ne olivat vielä koskemattomia mutta tällainen luova hösöttäjä kuten minä teki ensin ruuat ja kuvasi vasta sitten :) Kassin sisältö näytti kuitenkin tällaiselta.


Risentan mustapapuja, granolaa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä. Santa Marian kookosmaitoa, luomukardemummaa, vaniljatanko (jonka olen näemmä unohtanut tästä kuvasta kokonaan - upsista!), guacamole-mausteseos sekä Taco Tubs-maissikuoria. Oivallinen setti alkaa suunnittelemaan sunnuntain herkullista brunssihetkeä. Rakastan brunsseja ja niitä pitäisi kyllä tehdä paljon useammin ja kutsua ystäviä viettämään sunnuntai aamupäivää brunssin merkeissä. 


Päätin täyttää Taco Tubs-maissikuoret osittain "hävikistä herkuksi" periaatteella. Minulla oli jäänyt kotimaisia, tummia herkkusieniä jääkaapin perälle. Suikaloin sienet, pari porkkanaa, punasipulia sekä fenkolia ja kuullotin niitä öljyssä pannulla. Olin laittanut lauantaina illalla jo mustapavut likoamaan yön yli ja aamulla keitin ne kypsiksi. Tacokuoret uuniin lämpenemään ennen täyttämistä.  


Avocado sauvasekoittimella soseeksi ja joukkoon Santa Maria guacamole pussi. Taco Tubsien täytteeksi tuli vielä lämmintä juustokastiketta, Chunky Salsaa ja pikkuriikkisen myös kevyttä ranskankermaa. Ja totta kai mustapapuja ja minitomaatteja sekä salaattia.

 MUMS....kokille alkoi itsellekin tulla tässä vaiheessa jo nälkä! 


Minä rakastan lämpimiä, pitkään hautuneita puuroja vaikka lapsena inhosinkin niitä istuen keittiönpöydän ääressä hämmentämässä puurolautasta yrittäen etsiä sen pohjalla olevaa kukkakuviota epätoivoisesti. Syön puuroja vain viikonloppuisin koska niiden hauduttamiseen menee aikaa. Pakko tunnustaa etten aiemmin ole siis ollut kovin suuri tuorepuurojen ystävä mutta nyt taisi tuorepuuro villitys iskeä minuunkin. Tämän tuorepuuron valmistaminen oli niin helppoa ja kookosmaidossa plus vaniljassa taisi olla se salaisuus ja maku. 

Laitoin edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään tuorepuuron Teemu Laurellin reseptin mukaan.

Risentan vanilja-kookos tuorepuuro

1,5 dl kaurahiutaleita
3 rkl chia-siemeniä
1 tl vaniljajauhetta tai 1/2 vaniljatanko
4 dl kookosmaitoa
3 rkl kookosjugurttia


Pohjalle Risentan vadelma-kookos granolaa, tuorepuuroa ja väliin aina vähän mandariineja. Pinnalle vielä koristeeksi vadelmia, pensasmustikoita ja sitruunamelissan lehtiä. Ripottelin päälle vielä luomukardemummaa. Pakko myöntää, että tämä terveellinen tuorepuuro vei minun kieleni! Tästä taitaa tulla nyt tapa viikolla ja sitten viikonloppuna sitä lämmintä puuroa...


Kyllä New York-tyyliseen aamiaiseen kuuluvat ehdottomasti myös ohukaiset. Minusta tuntuu, että Manhattanilla on kaikissa aamiaispaikoissa, kahviloissa, pikkukuppiloissa aina kasoittain höyryvän lämpimiä ohukaiskasoja, joiden päälle oli vielä kaadettu vaahterasiirappia runsaasti. Tai niihin on vielä lisätty kermavaahtoa ja hilloa koko komeuden huipulle. Tuli ikävä Nykin mukaansa imaisevaa sykettä ja kaipuu päästä kävelemään MoMan uumeniin taiteen ja muotoilun pariin...haaveilee...haaveilee..

Tein ohukaisia perinteisen reseptini mukaan, johon itse taikinaan laitetaan öljyä niin sitä ei tarvita ollenkaan paistamiseen mutta lisäsín taikinaan vielä luomukardemummaan. Fuskasin vähän paistamalla isoja räiskäleitä niin päästiin herkuttelemaan vähän nopeammin. Ohukaispinon päälle vadelmia, pensasmustikoita ja paahdettuja auringonkukansiemeniä. Tarjolla oli hedelmiä, joita saattoi vielä lisätä ohukaisiinsa niin halutessaan. Ja totta kai kahvia sekä tuoremehua ja hyviä ystäviä. Sovittiin, että tästä tulee meille tapa eli vuorotellen jokainen tekee brunssia. 


*Santa Marian ja Risentan tuotteet saatu blogiyhteistyönä. 


Start spreading the news, I'm leaving today.
I want to be a part of it, New York, New York.
These vagabond shoes, are longing to stray 
Right through the very heart of it, New York, New York.

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Jonna ihanuus :) Mukavan aurinkoista tiistaita!

      Poista
  2. Hauska nähdä miten erilaisia brunsseja me kaikki ollaan tehty noista aineksista. Ja herkullinen on tämäkin tottakai!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kulinaari :) Kävin kuolaamassa sinun postauksen bageleita ja nyt tekee mieli niitä. Nälkäisenä ei pitäisi katsoa ruokakuvia vai miten se nyt meni... :D
      Ruokakassin sisältö oli monipuolinen ja kaikki me käytimme luovuuttamme omalla tavallamme.

      Poista
  3. Näyttääpä herkulliselta brunssilta. Haudutetut puurot ovat myös minun suosikkejani ja klassinen riisipuuro on ehdoton ykkönen.
    Kivaa viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi :) Kaurapuuro, joka oli inhokkini lapsena maistuu oikein hyvältä näin aikuisena. Ja riisipuuro - jouluaatto aamu ja mantelin etsiminen....
      Mukavan aurinkoista tiistaita!

      Poista
  4. Herkullista! Kyllä se brunssi Tiffanyllakin kävisi, aamiainen on liian aikaisin. Näitä herkkuja ja taustalla Frank Sinatra ja New York, New York! Ihanaa elämää!
    Ihanaa viikkoa, Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin tuo Tiffanys kävisi oikein hyvin ja vaikka aamiaisellakin :D Frank Sinatran biisi alkoi hetki soimaan kun ajattelinkin jo tämän postauksen kirjoittamista. Toinen biisi oli Paloma Faith New York... :D
      Ihanaa viikkoa Tuula :)

      Poista
  5. Nam! Amerikkalaistyyliset ohukaiset kuuluvat kyllä olennaisena osana NYC-aamuaiseen.

    New Yorkiin on ollut uskomattoman halpoja lentoja. Harmittaa, että ne ovat osuneet itselle huonoihin aikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohukaiset ja bagelit ovat itselläni jääneet sieltä parhaiten mieleen :) Olisi pitänyt tehdä pikkuohukaisia mutta laiska brunssikokki teki isot räiskäleet...
      New Yorkiin pitäisi joskus päästä myös ennen joulua. Haluaisin nähdä sen vilinän ja joulukoristellun Nykin...haaveilee...haaveilee...

      Poista