joulukuuta 23, 2016

♥ Jouluhaaste ♥

Jonnan Keyword: Love -blogissa oli todella kiva jouluhaaste ja oikein uppouduin lukemaan sitä virittäytyen samalla joulunhenkeen. Koska itse olen henkeen ja vereen jouluihminen - minähän aloitin bloggaamisenkin joulupäivänä 2012 - niin päätin napata tämän jouluhaasteen myös tänne Marjon matkassa blogin puolelle. Jouluhaasteessa vastataan siis 24 jouluiseen kysymykseen. Jos kinkku paistuu uunissa niin kurkkaapa tästä mitä minä vastasin ja kiitos Jonna tästä kiva idesta! 


1. Parasta joulussa

Parasta joulussa on ehdottomasti yhdessäolo perheen, rakkaiden ja itselleni tärkeiden ihmisten kanssa. Hyvä ruoka, kiireettömyys ja joulutunnelma.


2. Joulumusiikkisi

Ehdottomasti Lumiukko - Snowman Walking in the Air, jonka kuullessani jouluaattona menevät aina kylmät väreet pitkin selkää. Se on järisyttävän kaunis - ehkä vähän surullinenkin mutta silti rakastan sitä paljon ja mielelläni katson myös piirroselokuvan teeveestä samalla. Pidän myös Sylvian joululaulusta, Enkeli taivaan lausui näin ja monista iloisista lasten joululauluista "Humpis-tupsis pimpeli pompeli" -tyylisesti. Myös Frank Sinatran joulumusiikkia kuuntelen mielelläni. Nuoruusvuosilta on jäänyt mieleen The Pogues Featuring Kirsty MacColl - Fairytale Of New York.


3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia?

Minä, joka normaalisti en juuri koskaan katsoa teeveetä teen sitä mielelläni jouluna. Jouluelokuvista Yksin kotona - leffat uppoavat vieläkin ja naurattavatkin. Saatan myös katsoa jouluna telkkarista tulevia leffoja vaikka useamman putkeen tai sitten jonkun oman suosikkileffan vaikka kuinka monennen kerran: Hair-musikaali, Pretty Woman, Kaikki äidistäni, Volver jne.


4. Jouluherkkusi

Rakastan jouluruokia todella paljon. Voisin syödä niitä jouluaatosta loppiaiseen vaikka joka päivä kyllästymättä niihin. Varmaan harmaasuolattu kinkku runsaalla sinapilla, juoksevan ruskeana valuva imelletty perunalaatikko tai makoisa lanttulaatikko, rosolli ja koko kalapöytä tietysti.

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla?

Mätiä, smetanaa, keitettyjä perunoita ja sipulisilppua. Ja pippuria sekä joululimppua!


6. Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan?

Jouluviikolla. Voin ottaa adventtina esille pienen valokartion ja kynttilöitä enemmän mutta itse joulukoristeet tulevat vasta Tuomaan päivänä meille. Keskiviikkona ripustin ulko-oveen joulukranssin ja joulumaton rappukäytävään. Eilen levitin kotiin joulukoristeet.

7. Joulu kotona vai jossain muualla?

Lähes poikkeuksetta jouluaattona omien vanhempien luona, jonne tulee myös veljeni perhe ja kummityttöni. Meillä vierailee myös joulupukki :) 


8. Itse tehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molemmat?

Monina jouluna olen antanut läheisille itse tehtyjä ruokalahjoja. Jos aikaa olisi enemmän tekisin varmaan enemmänkin lahjoja mutta muuten molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja. Totta kai myös hyvätekeväisyyslahjat ovat minulle tärkeitä ja aineettomat lahjat.


9. Laitatko jouluvaloja pimeyttä valaisemaan?

Ensimmäisenä adventtina laitan jouluvalosarjan parvekkeelle ja se palaa siellä koko joulukuun loppiaiseen saakka. Lisäksi parvekkeella olevia "sisustusvaloja" pidetään myös päällä jouluaikaan. Sytytän parvekkeelle myös paljon aitoja kynttilälyhtyjä joulukuussa.


10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?

Oman perheen ja läheisten kanssa.

11. Onko sinulla joku joululahjatoive?

En ole esittänyt mitään erikoista lahjatoivetta. Lahjakortti johonkin kivaa hemmotteluhoitoon on aina mieluinen ja mukava yllätys.

12. Paras saamani joululahja?

Kyllä varmaan lapsuuden jouluista tulee mieleen montakin todella nappiin osunutta joululahjaa. Nukkeja, astioita kotileikkeihin, nukenvaunut muutamia mainitakseni. Varmaan nyt vanhemmalla iällä oman Minnie koiran hankkiminen ikäänkuin "joululahjaksi" itselle joulukuun alkupuolella 2005.

13. Kamalin saamasi joululahja?

Mielestäni tällaisia ei olekaan. Tärkeintä on antaa lahja toiselle ♥


14. Kuvaile unelmiesi joulu?

Maassa on vähän lunta ja maisema on sellainen postikorttimaisen kaunis. Kaikki joulujärjestelyt ovat valmiita hyvissä ajoin ja jouluaattoaamuna istutaan rauhassa syömässä joulupuuroa mantelia etsien. Suomen Turun joulurauhan julistuksen seuraaminen teeveestä. Ehkä tässä vaiheessa käynti hautausmaalla. Hyvää jouluruokaa pitkään ja hartaasti iltapäivällä. Lopulta ilta huipentuu joululahjojen jakamiseen. Muutama lahja tunteella toiselle. Lasi viiniä kynttilänvalossa tutkien joululahjakirjaa hämärässä huoneessa ja hiljaisuus...


15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?

Juuri eilen tämä soi radiossa - Mikko Alatalon Hauskaa löylyä / Hassu joulupukki. Ärsytti!


16. Oletko jo tehnyt pikkujouluvalmisteluja tälle vuodelle? Millaisia?

Ystävien kanssa on joskus vietetty pikkujouluja mutta ei enää moneen vuoteen. Yrityksen pikkujoulut tuli juhlittua mutta joulukuu on usein niin kiireistä aikaa, että ne mahdolliset yhteiset "pikkujoulut" pidetään jo marraskuun aikana.


17. Paras joulujuoma?

Kyllä se varmaan on lämmin glögi tai lasi kylmää maitoa joulukinkun kanssa yömyöhään. Hyvää viiniä ruuan kanssa tai jouluteetä kupillinen hämärässä jouluaamussa :)


18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?

Ehdottomasti oikea kuusi. Aidon kuusen tuoksua ei voita mikään. Minnie saavuttua meille on kuusesta luovuttu mutta parvekkeelle olen parina vuotena laittanut pienen kuusen. Nyt pajukartio hoitaa kuusen virkaa. Ei missään tapauksessa muovikuusta meille.


19. Käykö teillä joulupukki?

Viimeiset vuodet on käynyt kummitytön takia. Nyt 9-vuotias tyttö ei enää varmaan tämän joulun jälkeen kaipaa joulupukkia...tai mistäs sitä tietää :) Joulupukin tulo on aina yhtä jännää.....


20. Paras joulumuistosi lapsuudesta?

Yhteiset joulut kotona vanhempien ja veljeni kanssa. Meille tulivat myös isovanhemmat ja isotäti. Ihmisiä, puheensorinaa, iso katettu pöytä, joulupukin vierailu, lahjojen avaaminen, rakkaus ja kiireettömyys. Minun jouluuni on aina kuulunut myös hautausmaalla käynti ja kynttilöiden sytyttäminen haudoille. Vuosia kävimme myös joulukirkossa aina jouluaattona iltapäivällä. Parikymppisenä kävin yksin joulupäivän aamukirkossa monena vuonna.

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?

Meillä on ollut tapana aina pukeutua jouluaattona siististi ja vähän juhlavastikin.
Joulupäivänä voin olla yöpuvussa vähän pidempään mutta sitten taas pukeudutaan.

22. Peruna-, porkkana-, bataatti- vai lanttulaatikko

Peruna- ja lanttulaatikko ovat tasaväkisiä. Porkkanalaatikko kun tulee syötyä muutenkin kuin jouluna en aina edes miellä sitä jouluruuaksi. Bataattilaatikko on kiva uusi tuttavuus.


23. Paras joulusuklaa?

Fazerin Sininen ja Wiener Nougat ♥


24. Joulutortut vai piparit?

Joulutorttuja syön enemmän mutta pipareita tykkään leipoa ja koristella.

En haasta mukaan ketään mutta kaikki jouluihmiset saavat napata itselleen jouluhaasteen ♥
Se on kuulkas ihan kohta käsillä....jouluaatto... ♥
Enää yksi yö ja sitten...
















14 kommenttia:

  1. Vitsi näitä on ihana lukea 💗
    Rauhallista joulua Marjo 💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouluhaaste tekeminen toi lapsuuden joulut mieleen...oli kiva tehdä sitä.
      Rauhallista joulunaikaan Souliina ♥

      Poista
  2. Niin kiva postausidea Jonnalta ja kivoja vastauksia täällä, joihin samaistuin. Lumiukko ehdottomasti ja suklaat meillä meni jetsulleen samaan. Nyt olen kyllä erittäin huolissani, sillä olen puputtanut flunssan piikkiin kaikki jouluisat suklaat, mitä mies on tällä viikolla kotiin kantanut. Tuleeko aatosta suklaaton?

    Tunnelmallista ja ihanaa joulua Marjo ja hei yksi hyvä puoli sinussa kysymys eilen facessa, no tässä hyvän sydämen lisäksi vielä muutama, sielukkuus ja se sydämellisyys näkyy hymyileivistä silmistä, maailman upeimmat hiukset, diplomaattinen ja hienotunteinen, viisas ihana Marjo <3 Muiskuja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, että meillä on samat suklaasuosikit. Arvaa vain monta Wiener Nougatia olen jo puputtanut... :D

      Kiitos kaunis Tiia ♥ hyvää joulunjatkoa sinulle ja perheellesi!

      Poista
  3. Oi, tosi hyvä postausidea! Vastauksiasi oli tosi kiva lukea. Nappaan haasteen itselleni ja kirjoittelen oman postaukseni joulun aikana. Hyvää Joulua, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun nappasit ja kohta käyn lukemassa sinun postauksen.
      Ihanaa joulunaikaa Krisse ♥

      Poista
  4. Ihania vastauksia, itsellä muuten sama jouluruoan kanssa, voisin syödä sitä helposti enemmän kuin nykyiset kolme päivää putkeen. Lapsuuden kodissani oli aina niin iso kinkku, että viimeiset rippeet siitä syötiin uutena vuotena. Muutenkin siihen asti oli aina jouluruokaa joka päivä. Sitten alkoi vasta arki. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme siis molemmat joulufriikkejä Jonna ♥
      Kiitos kivasta jouluhaasteesta ja ihanaa joulunaikaa sinulle!

      Poista
  5. Ihanat vastaukset :)
    Rauhallista ja tunnelmallista joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rva Kepponen ♥
      Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

      Poista
  6. Monessa kohtaa nyökyttelin, kun tätä luin. Samoja jouluperinteitä täälläkin suunnalla ja voi pojat, huomenna saa sitä imellettyä perunalaatikkoa :D

    Ihanaa joulua Marjo <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina ♥ Jouluperinteet ovat mielestäni tärkeitä...sitä historiaa itsessä ja menneitä sukupolvia sekä heidän perintöään.
      Ihanaa joulun jatkoa ja otathan sitten paaaljon sitten sitä imellettyä perunalaatikkoa...

      Poista