helmikuuta 26, 2017

Uudet nilkkurit, muistamattomuus, iltapäiväteet ja Isoisänsillalla


Koko tammikuun katselin kaupoista mustia nilkkureita löytämättä sopivia. Halusin, että nilkkurit olisivat ehdottomasti kokonaan nahkaa ja niissä olisi pitävä kumipohja. Lopulta luovutin koska aina jos löysin sopivat oli minun kokoni loppu. Viime viikolla kuitenkin päätin vielä kerran kurkata nettikaupoista koska polte nilkkureihin oli niin suuri. Aika monista nettikaupoista olivat myös kokoni loppuneet ja tarjosivat jo kevätnilkkureita shoppailijalle joten meinasin jo epätoivoisena luovuttaa surffailun. Sitten klikkasin itselleni aiemmin tuntemattoman Spartoon sivulle ja BING - sieltä ne löytyvät! Espanjalaiset Gioseppo merkkiset nahkanilkkurit, joissa on vielä tähtikuvio ja niittejä. Tässä vaiheessa olin ihan varma ettei kokoa enää varmasti löydy mutta kas kummaa yksi pari juuri minun kokoani näkyi ruudulla. Kaikkein uskomattominta tässä oli se, että 120€ nilkkurit olivat nyt vain 40€ joten tilaustahan siitä sitten äkkiä tekemään ennenkuin joku toinen veisi löytöni!


Kukaan tuttuni ei ollut tilannut koskaan Spartoosta mitään ja vähän jännitti miten näiden nilkkureiden kanssa oikein käy. Tilaus vahvistettiin heti 17.2. ja sain koodin mistä seurata toimitustani UPSilla. Paketti lähti Ranskasta: Meyzieu Jonage Lyonin lähellä, seuraavana päivänä se oli Pariisissa. Sitten nilkkurit piipahtivat Brysselissä, josta siirtyivät Hollannin Eindhoveniin ja sieltä Glostrupiin Tanskassa. Torstaina 23.2. tuli UPSilta tekstiviesti, että koska en ollut kotosalla aamupäivällä voisin noutaa pakettini iltapäivällä ihan kotini lähellä olevasta noutopisteestä. Tämähän meni todella hyvin!
Ja mikä parasta nilkkurit ovat juuri sellaiset kun halusin: oikea koko, riittävän pitkä varsi ja hyvin pitävä pohja. Olen nyt kaksi päivää testaillut näitä ja ovat lämpimät myös pakkassäässä :)


Kipitin viime viikolla myös apteekkiin ja ostin purkin B12-vitamiinia. Olen unohtanut niin paljon asioita (lompakko kotona, avaimet hukassa, margariinirasia ruokapöydällä koko päivän...) viime aikoina, että nyt on hyvä vähän popsia muistivitamiinia päivittäisen. Olen etsinyt pari vuotta sitten H&M:n alesta ostettua kaulakorua kotoa ihan kaikkialta löytämättä sitä mistään. Pengoin hiki päässä jopa laatikot ja kaapit läpi mutta tuloksetta. Käytin korua viimeksi kesällä ja nyt se on jossain hyvässä piilossa. Tuli mieleen ne Fiskarsin oranssipäiset sakset, jotka löytyivät joulukoristeiden seasta pari vuotta sitten oltuaan kateissa vuodenpäivät :) joten jostain tämäkin varmaan joku kaunis päivä putkahtaa esille. Ehkä muistivitamiinit auttavat minua etsimisessä :D


Eilen nautin Salutorgetin afternoon teetä isäni kanssa ja ihailimme tämän entisen Helsingin kaupungin rahatoimiston interiööriä. Rakennuksen historia ulottuu 1820-luvulle. Tästä voitte lukea miten kauppias Petter Brofeldtin sekatavaraliikkeestä tuli komea pankkisali. Salutorgetin teehetki on pientä ylellisyyttä ja siihen kuuluu skonsseja, sormivoileipiä, itsetehtyä marmeladia ja pikkumakeaa syötävää. Teelaatuja taitaa olla peräti kahdeksan erilaista, joista voi sitten valita omaa makumieltymystään eniten kutkuttavan teen teehetkeensä. Olen tehnyt yhdestä aiemmasta afternoon teehetkestäni Salutorgetissa postauksen ja tästä voit kurkata tarkemmin siitä. Salutorgetissa on myös meneillään bliniviikot joten niitäkin on mahdollista käydä herkuttelemassa.




Aurinkoinen sää sai vähän kuljeskelemaan pääkaupunkiseudulla ristiin rastiin katsastamassa mm. Isoisänsiltaa Kalasatamassa. Pakko myöntää etten ole aiemmin käynyt koko Kalasatamassa vaikka tätä siltaa kävin kurkkimassa jo Mustikkamaan kautta kun sitä rakennettiiin. Upean näköinen silta ja kyllä on hauskan nimenkin saanut. Mietin mielessäni onkohan ihan turvallista olla jäällä tässä Sompasaarensalmessa kun katselin siellä liikkuvia...? Virtapaikoissa jää ohenee ja kylmää kylpyä ei kukaan kyllä kaipaa ulkoilulenkkinsä aikana. Kalasataman alue vaikutti vielä melko sekavalta mutta se varmaan tulee kehittymään kun kaikki on valmista ja liikennejärjestelyt ovat kunnossa. Ainakin upeat näkymät merelle ja Korkeasaareen :)


 
Piipahdin viime viikolla myös äärimmäisen mielenkiintoisessa entisellä Nikkilän mielisairaalan alueella Sipoossa. Tänne tehtiin 2000-luvun alkupuolella Jokipuiston asuma-alue kun entiset sairaalarakennuset muutettiin asuinkäyttöön. Näiden talojen seinien sisäpuolella ovat ollet hoidossa mm. Uuno Kailas, Elmer Diktorius, Maila Pylkkönen, Signe Brander ja L. Onerva. Tästä on tulossa lisää myöhemmin...


Tulppaani aika on parhaimmillaan ja kotona ruokapöydällä on kukkinut jo monta viikkoa. Kun muistaa laittaa kukille vain vähän vettä maljakkoon ne säilyvät aika pitkään hyvinä. Jos vettä on yhtään liikaa alkaa tulppaani kasvamaan vain ahneesti pituutta ja maljakko näyttää pian lonkeroiselta mustekalalta. Kevät tulee vaikka ulkona vähän sateleekin lunta. Ja hei ensi viikolla on jo maaliskuu!


Mukavaa sunnuntaita kaikille! Tänään voi kipaista vaikka pulkkamäkeen ja ehdottomasti täytyy nauttia laskiaispullia joko hillolla tai mantelimassalla. Hyvää laskiaissunnuntaita kaikille 

Pitkiä pellavia, hienoja hamppuja, räätikkäitä kun nurkanpäitä!

12 kommenttia:

  1. Asiakkaiden ja omat työnäytteet kulkevat kuriirien matkassa ja välillä seuraillen niiden menoa netissä, etenkin jos ovat myöhässä. Välilastauksia autokuljetuksissa voi olla todella monta eri lajittelukeskuksissa. UPSin pakettien matkasta tuli kerran juttu, se olikin mielenkiintoinen. Tajusi vähän paremmin miten tuhannet käsiini päätyneet paketit ovat matkanneet. Nopeimmillaanhan lentona lähetetty paketti voi tulla alle vuorokaudessa tilauksesta.

    Kalasatama on vielä pitkään keskeneräinen, mutta kyllä siitä varmasti ihan kiva tulee ajan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saamme UPSin kautta Hollannista lähetyksiä päivässä :) Tuo dokkari UPSin lähetyksistä olisi ollut mielenkiintoista nähdä. Täytyy tutkia löytyykö sitä enää mistään.

      Uskon myös, että Kalasatamasta tulee ihan kiva paikka ja keskeneräistä ei saa koskaan arvostella.

      Poista
  2. Onpa hyvännäköiset nilkkurit! Yhdet tulppaanit on tännekin tullut jo ostettua. Kukat aina piristävät kivasti.
    Mukavaa sunnuntaita Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tyytyväinen löytööni ja mikä parasta hinta oli ihan naurettavan halpa.
      Mukavaa alkanutta viikkoa Outi :)

      Poista
  3. Ihanat nillkurit! Ihan täydelliset ♥ Hyvä löytö ja hyvä hinta. Tuo teehuone vaikuttaa taas niin kivalta paikalta. Mä rakastan kaikkia kahviloita tms. Ehkä johtuu siitä, että olen sellainen herkuttelija ja nautiskelija. Tänään meilläkin herkutellaan laskiaispullilla, namskis!Kivaa sunnuntaita sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salutorget on upea paikka ja itse ravintolasali on tunnelmallinen. Herkuttelu ja nautiskelu on minunkin paheeni... :D Sinun laskiaiaspullat jo viikko sitten olivat suussasulavia!
      Mukavaa alkanutta viikkoa :)

      Poista
  4. Salutorget on kiva paikka. Ei ollakaan vielä käyty siellä iltapäiväteellä, se voisi olla sopivaa ohjelmaa muksujen kanssa joku viikonloppu.

    Minä olen jo ihan luovuttanut tuon unohtelun suhteen. Olen vain todennut kapasiteettini kulutetun loppuu. Toiselta puolelta valuu yksityiskohtia unholaan, kun toiselta puolelta tungetaan lisää. Tosin lupaan muistaa tiistaisen :-) Se on kalenterissa, joka hälyttää puhelimeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salutorget on huippu paikka - pidän kovasti myös heidän blineistään ja muustakin tarjonnasta.

      Muistutuksia laitan itsekin puhelimeen mutta ihan kaikkea en sinnekään viitsi kirjoittaa "muista avaimet" "margariini jääkaappiin" jne. :D

      Huomenna nähdään ... jos muistetaan!

      Poista
  5. Makeet nilkkurit :) Upea tuo siltakuva.

    Suloista sunnuntain jatkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Pidän kyllä kovasti.
      Isoisänsilta oli vähän erilainen livenä mitä olin kuvista sitä katsellut.

      Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle :)

      Poista