helmikuuta 11, 2017

Vallilan Stoori - kirpputori, kahvila ja pop-up


Olen kuljeskellut kirpputoreilla vähän laiskasti tässä viime kuukausien aikana. Konmarin oppien mukaan ennen vuodenvaihdetta keräsin kotona taas "ylimääräisiä" vaatteita ja asusteita, jotka päätyivät sitten kierrätyslaatikkoon. Tuossa lähi Fidassa on tullut piipahdettua muutamia kertoja ja ennen joulua tarttui mukaan isälleni valokynttelikkö ikkunalaudalle. Ihana punainen TOIMIVA puukynttelikkö kahdella eurolla kun sattuivat vielä sinä päivänä kaikki joulutuotteet olevan puoleen hintaan. Ihan super hyvä löytö!

Ystäväni kertoi Facebook päivityksessään "bongasin ihanan uuden kirppiksen" ja minähän kiinnostuin heti tästä Sturenkadun paikasta, joka valokuvassa näytti kivalta. Pari viikkoa sitten lauantaina suunnaksi Vallilan Stoori. Paikan päällä selvisi, että kirppis on jo parin vuoden ajan ollut tässä kivijalka liiketilassa :)  Kierrättämisen lisäksi siellä on myös kahvila ja pop-up toimintaa.


Minä aloitin löytöretkeni tässä entisessä yleisessä saunatilassa, jossa kuulemma on ehtinyt saunan jälkeen olla paljon muutakin toimintaa. Vaikka olimme katutason alapuolella liiketilassa oli ihanan valoisaa ja ensimmäisenä kiinnitin huomiota ikkunoilla oleviin kauniisiin somistuksiin. Vallilan Stoorissa oli kivasti käytetty myös erilaisia valosarjoja tuomaan viihtyisyyttä ja lisävaloa.


Vallilan Stoori on Piia Heinosen ja Saila Sirkiän perustama yritys, jossa yhden katon alla yhdistyy monta erilaista toimintaa. Kirpputori, kahvila, pop-up toiminta, levynurkkaus, catering-palvelu, lasten leikkipiste, kokoustilan vuokraus, brunsseja ja joogaakin täällä voi harrastaa.

Vinyl Trade


Vinyl Trade levykaupassa kovimmat dj:t myyvät omia vinyylilevyjään. Harmittaa kun unohdin ottaa kuvan siitä oikeasta 12" vinyylilevyjen soittimesta, joka oli todella nostalginen. Pakko paljastaa tässä yhteydessä, että itselläni on kokoelma vinyylilevyjä ja myös soitin niille...toki niitä tulee todella harvoin kuunneltua kun soitin on pakattu säilöön...pitäisikö kaivaa esille ja fiilistellä :)


Kirpputori

Kirpputoripaikat olivat äärimmäisen siistejä ja tila muutenkin houkutteleva tilan interiöörin takia. Vaihtoehtoja on ottaa perinteinen myyntipaikka, hinnoitella tavaransa ja viedä ne myyntiin. Tätä olen itsekin harrastanut muutamilla itsepalvelukirppiksillä ja ihan toimiva juttu. Toinen vaihtoehto on Stoori Marketplace myyntitili, jossa myydään enemmän selektiivisiä aarteita ja ne voivat olla pidempään myynnissä. All Inclusive kokonaispalvelussa Stoori hoitaa tuotteiden myynnin, esillepanon, hinnoittelun ja myynnin. Itselle jää ainoastaan vaiva viedä tavaransa Sturenkadulle. Tarkemmin eri vaihtoehtojen hinnoittelusta ja ohjeista löydät Stoorin nettisivuilta.

Minua kiinnosti tämä värikäs puinen kattokruunu...olisiko ollut itärajan takaa tullut?

Kivat mustat nilkkurit mutta väärää kokoa tällä kertaa. 

Värien harmoniaa räsymaton, kangaslaukun ja vanhan matka-arkun välillä. 

Convers - hylly ja taas liian pieniä "siroon" nelikymppiseeni!

Arabian valkoista Teema - soitin veljelleni muttei tarvinnut enää mukeja. Huikeat turkoosit korkkarit!

Kiinalainen uusi vuosi - kukonvuosi - alkoi ja täältä olisi löytynyt portugalilainen savikukko.

Pop Up



Käyntini aikana pop up -nurkkauksessa oli mielenkiintoisia FECC design merkin kotimaisia Kalliossa ja Puistolassa käsinvalmistettuja vaatteita. FECC eli Fatal Error Clothing Company on kolmen Hämeen ammattikorkeakoulusta valmistuneen naisen - Meri Välilehto, Mari Korhonen, Essi Lohko - perustama yritys. Kurkkasin heidän Facebook sivuiltaan, että ovat olleet myös Ornamon myyjäisissä. Harmi etten ehtinyt mennä sinne joulukuun alussa.


Cilla's Käsi pesuaineita oli myös myynnissä ja heiltä taisi olla tulossa jotain muutakin pop up myyntiin ellen ihan väärin muista mitä Piia kertoi esitellessään minulle Vallilan Stooria tarkemmin. 



Kahvila 

Ja totta kai sokerina pohjalla Vallilan Stoorin kahvila, jossa tarjoillaan luomua ja lähiruokaa.  Kahvi on Good Life Coffeen paahtimosta ja maku erittäin hyvä. Luomuteet ja luomumehut kuuluvat myös kahvilan vakiovalikoimiin. Minä tyydyin ottamaan rahkapullan mutta tarjolla olisi ollut myös piiraita ja leipiä, jotka vaihtelevat sesongin mukaan. Myös gluteenittomia ja maidottomia tuotteita on tarjolla sekä raakaruokaherkkuja. 



Kurkkasin netistä, että Vallila Stoorin valikoimaan kuuluvat myös herkulliset keitot ja salaatit arkipäivisin ja hintaan 8,50€, Lauantaisin on mahdollista nauttia myös aamupalabrunssia. Kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta lauantain avaukselta joku viikonloppu. 


Tällä kertaa pullan ja latten lisäksi Marjon matkaan lähti pieni hurmaava taulu. Kuolasin kyllä tätä valkoista "uusvanhaa" vähän Indiska-tyyppistä matalaa kaappia sekä tuolla seinälokerikoissa näkyvää vihreää kahvikalustoa....saattaapa olla, että jos se vielä on Vallilan Stoorissa ensi viikolla kotiutan sen Espooseen.... :D


Vallilan Stoori kirppis/kahvila/pop up on sellainen hyvän mielen "olohuone". Siellä oli piristävää pistäytyä sateisena lauantai päivänä vähän virkistymässä ja etsiä aarteita samalla nauttien kodikkaasta interiööstä ja hyvästä palvelusta. Ja vaikka paikka ei ollutkaan "uusi kirppis" ei Marjon matka ollut sinne aiemmin kulkenut mutta jatkossa varmaan pistäydytään. Kiitos Piialle vielä mukavasta esittelystä ja Sailalle myös vaikka emme henk.koht. tavannetkaan. Kiva paikka  







16 kommenttia:

  1. Onpa aivan ihastuttavan näköinen paikka. Kaikkea kaunista <3
    Ihanaa viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vallilan Stoori on elämyksellinen paikka :)
      Suosittelen piipahtamaan. Mukavaa tiistaita Outi ♥

      Poista
  2. Tuo on kyllä hyvä liikeidea, kun yhdistää monelaista asiaa saman katon alle. Toivottavasti asiakkaita riittää heillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin loistoidea! Uskon, että riittää koska konsepti on hyvä ja toiminut ja kaksi vuotta. Aurinkoista viikkoa Aikku ♥

      Poista
  3. Aikamoinen "sorttiasema" . Olen alkanut vähentää tavaraa. Aivan liikaa! Vaatteitakin jo laitoin kiinalaiseen kierrätykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Sorttiasema" on kaukana tästä paikasta :) Täällä kaikki on harkitusti ja tyylikkäästi esillä. Minäkin vähensin taas ennen joulua ja vein kierrätykseen. Kierrättäminen on hyvä tapa ja suosittelen kaikille.
      Aurinkoista viikkoa sinne Shanghaihin ♥

      Poista
  4. Tuo on kyllä tosi kivan oloinen paikka. Kiva tunnelma. Tykkään. Ihanaa, kun kirpparin yhteydessä on tuo kahvila ja muutakin toimintaa. Mukavaa sunnuntaita Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelma on tärkeää siinä penkomisen ja aarteiden etsinnän yhteydessä. Tässä paikassa elementit ja "feng shui" ovat kohdallaan. Pidin kovasti.
      Hyvää ystävänpäivää Krisse ♥

      Poista
  5. AIvan ihanasti aseteltu tavarat myyntiin, saa heti näyttämään paikan kiinnostavammalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta Jonna! Esillepanolla on kaikissa paikoissa todella iso merkitys ja se saa tavarat myös näyttämään paremmilta kun ovat siististi esillä.
      Mukavaa päivää ♥

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Suloinen on ihana sana ja kuvaa hyvin tätä paikkaa. Sanoisin myös, että sympaattinen ja helposti lähestyttävä.
      Aurinkoista viikkoa ♥

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Ja tyylikäs samalla muttei liian!
      Hyvää ystävänpäivää ♥

      Poista
  8. Hei! Kattokruunu on äitini jäämistöstä. :) Valitettavasti sen historiaa en tarkemmin tiedä, mutta veikkauksesi saattaa hyvinkin osua oikeaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos tiedosta :) mieletön yhteensattuma, että kruunulle löytyi omistaja tätä kautta. Päättelen tuosta värityksestä, että voisi olla itärajan takaa mutta todellakaan varma en ole.

      Poista