toukokuuta 28, 2017

Facebookin vanhat profiilikuvat


Nappasin itselleni aika hauskan haasteen Arjen Helmiä blogin Krisseltä. Haaste taitaa alunperin olla lähtöisin Mamma rimpuilee blogista. No selaamaan Facebookin omia profiilikuvia ihan urakalla. Olen ilmeisesti liiittynyt vuonna 2007 Naamakirjan iloiseen käyttäjäjoukkoon mukaan. Lähes kaikki kuvat on silloin otettu Nokian simpukkakännykällä - eikä siis todellakaan millään älyluurilla - joten kuvien taso on luvalla sanoen ihan järkyttävän huono mutta pakkohan ne on liittää tänne ajankuvia.


Vuosi 2007 ja Minnien kanssa tässä taidetaan köllötellä neidin lampaantaljalla. Ja surkimus kuvanlaatu! Tänä vuonna on vaihdettu tiuhaan profiilikuvaa mutta päätin valita nämä meidän yhteisfotot kun ovat mielestäni aika hauskoja lemmikki/omistaja potretteja.


Samana vuonna on innostuttu ihan ottamaan kuva suihkunraikkaana pyyheturbaanissa. Valotuskin ihan päin seiniä mutta pöydällä sentään C-vitamiinia ja vihreää josta tulee plussaa :)


Vuosi 2008 olin innostunut tuosta ruskeasta pitsijakusta ja paidasta. Ne olivat ihan lemppareita! Jos oikein muistan en ole hennonnut viedä näitä kirppikselle joten taitavat olla hillottuna kellariin. Ehkä olisi aika jo konmarittaa nämäkin vaatteet kirpputorille - pahus kun siivouspäivä pääsi livahtamaan ohi mutta uusia kyllä on tulossa.


Vuosi 2009 on ollut joku valokuvabuumi ottaa tällainen puolikas kuva vain omista silmistään. En muista oliko nenässä joku ikävä näppylä vai oliko tämä joku ajan ilmiö silloin. Onneksi sentään on kulmakarvat nypittynä kuvassa.


Vuosi 2010 ja ihan uusi kesähattu. Jos oikein muistan niin ostin tuon kesän aikana aika monta kesähattua kun "halvalla sain" ja erilaiset hatut olivat minun juttuni tuolloin. On kesäloma ja hymystä huomaa ettei kiire paina. Kukat kukkii ja lämpö hellii!


Vuosi 2010 olimme työkavereiden kanssa Riikassa ja siellä jugendtalossa sai pukeutua opaskierroksen ajaksi jugendajan hattuihin. Minun hatussa oli melkein kokonainen fasaani mutta silti se päässä oli hauska kulkea ja tuntea olevansa aivan 1900-luvun alkupuolen ajassa.


Vuosi 2011 tässäkin kuvassa ollaan kesässä ja loma-ajassa vaikkei tuossa kuvassa kyllä rusketus paljoakaan näy. Lohenvärinen on kesän sana ja huomaa sävysävyyn olevat rannerenkaat ja panta.


Vuosi 2011 näytti menevän hyvin oranssisävyisissä kuvissa. Tässä ollaan työpaikalla ihanan kuvaseinän edessä. Takana Manhattanin silhuetti ja Olli Mannermaan Kilta-tuolit kuvattuna 60-luvulla. Ihan huikean värikäs tausta ja varmastt ollut myös hauskaa kun noin naurattaa. Tuohon aikaan tuolit on oikeasti viety New Yorkiin ja kuvattu siellä - nykyään ne ehkä photoshopattaisiin...


Vuosi 2012 tässä ollaan matkalla töihin ja päässä on paljettipipo. Muistan, että ulkona oli pakkasta eikä tuo pipo lämmittänyt yhtään mutta kun "se oli niin kiva just silloin". Enää en lähtisi pakkaseen tuollaisella joten ainakin järkeä on kasvanut tämän profiilikuvan ottamisen jälkeen.


Vuosi 2013 ja piti profiilikuvaksi laittaa joku lapsuudenaikainen kuva. En osannut päättää kumpi näistä mustavalkoisista olisi kivampi joten laitoin molemmat. Aika samat piirteet kuin nykyäänkin...


Vuosi 2014 tässä jo bloggaaja on työssään. Lainakamera Canon ja kuva on otettu Onoman näyttelyssä Fiskarsissa. Tuo keltainen hame/tunika oli tuon kesän löytö ja minulla on se edelleen. Itse asiassa ostin niitä peräti neljä: oranssin, luunvärisen, sinisen ja tämän keltaisen. Hintaa tunikoille taisi tulla yhteensä 60€ joten ihan superostos!


Vuosi 2014 tässä ollaan menossa ylioppilasjuhliin ja taas oranssinpunaista yllä :)


Vuosi 2015 Keltainen pitkä kesämekko, iso valkoinen lierihattu ja kori täynnä kesäniityn kukkia. Se oli tausta tälle kuvalle. Muistan kun kuvia otettiin niin muurahaiset kävelivät pitkin paljaita sääriäni ja läheisen golfkentän pelaajat ihmettelivät varmaan meidän touhuja niityllä :D Hauskoja muistoja!


Vuosi 2016 omalla parvekkeella ja taas kesäloma-aikaan. Taitaa ne parhaat omakuvat olla juuri kesäaikaan otettuja. Tuo koru oli kesän löytöjä ja edelleen se vilahti uudessa hiuspostauksessa mukana.

Pakko myöntää, että tätä haastetta oli hauska tehdä ja selata vanhoja Facebook-kuviaan läpi. Jossain vaiheessa on minulla ollut oman koiran kuva profiilikuvan paikalla kun oli eläinviikko ja jossain vaihessa Minnie-hiiri myös lemmikin nimen mukaan. Olen ollut laiska viime aikoina laittamaan uusia profiilikuvia mutta täytyy nyt varmaan ryhdistäytyä tässä jutussa.

En haasta ketään mukaan mutta jokainen halukas voi lähteä mukaan jos siltä tuntuu :) Ai, niin tuo ensimmäinen pinkkiperuukkikuva on vuodelta 2015. Olin Kasvihuoneilmiössä ja todellakaan en ollut ostamassa tätä peruukkia mutta minulla oli se mukana kun pääsin kotiin. Sille on ollut kyllä käyttöä!

Kivaa alkavaa viikkoa - kohta on kesäkuu!

15 kommenttia:

  1. Nämä profiilikuva postaukset on kyllä niin hauskoja. Oranssi ja muutenkin kirkkaat värit pukevat sua.
    Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ❤️ Pidän kyllä väreistä ja erityisesi keltaisesta ja oranssista. Sellaisia voimavärejä molemmat.

      Poista
  2. Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan. Oli kiva katsella kuviasi. Olet niin kaunis ja aina tyylikäs ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ❤️ kun jaoit omassa blogissasi tämän kivan haasteen.

      Poista
  3. Jotenkin ihanan hauskoja kuvia sulla profiilikuvina ollut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna ❤️ huomasin juuri, että mulla on ollut todella paljon hattukuvia :D

      Poista
  4. Kaunis sinä, uskomaton säteily ja ihanat kuvat <3

    VastaaPoista
  5. Kivoja kuvia :) Ihan samannäköisenä olet pysynyt vuodesta toiseen. Minulle 10 vuotta eivät ole olleet yhtä armolliset ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä itse huomaan muutokset ja olisihan se outoa jos ei olisi tullut mitään 10 vuoden aikana.
      Ehkä minulla on "hyvät geenit" kuten edemennyt isoäitini aina sanoi kun ihmiset ihmettelivät hänen rypyttömiä kasvojaan. Huomenna nähdään ❤️

      Poista
  6. Nämä ovat aina hauskoja selata läpi. Itse olen aika laiska vaihtamaan profiilikuva facessa, kovin monta ei taitaisi omaan listaukseen tulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain vaiheessa vaihdoin todella usein profiilikuvaa - nyt olen laiskistunut :)

      Poista
  7. Meillä on valokuvissa, etteikö olisi juuri tuolloin 2007 tienoilla tai vähän sitä ennen, inhottava laatupudotus, kun siirryimme digikameroihin vähän turhan aikaisin: niiden kuvat olivat vielä aika huonoja, mutta uusilla vehkeillä piti sitten kuvata, vaikka vanhalla kameralla olisi tullut terävämpiä kuvia! Joskus mietin, että näyttävätköhän vielä nykyisetkin kuvat 10 vuoden kuluttua ihan suttuisilta tms. kun tekniikka vielä kehittyy - vaikka ne nyt näyttävät ihan kelvollisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt ihan samaa. Otin oman digikameran käyttöön aika samoihin aikoihin mutta Facebookin kasvokuvai nappasin aina pikku Nokian simpukalla, jota rakastin. Saa nähdä mitä me tuumimme jatkossa tämän ajan kuvista kun kaikki menee niin hurjasti eteenpäin ja kehittyy.

      Poista
  8. Ihania kuvia! Sinua pukevat raikkaat värit. Upea nainen olet. Ja silmät ovat sielun peili, tuo peili näkyy näissä kuvissa.
    Kun näitä aloin nähdä, niin ajattelin skipata koko haasteen... ei minulla ole tarpeeksi profiilikuvia.
    Mutta tänään tein kuvakavalkaadin :)
    Mukavaa viimeistä kesäkuun viikkoa!

    VastaaPoista