toukokuuta 15, 2017

Instrumentarium ja Heritagen Spectacles of Time -mallisto - menneen maailma lumoissa


Blogipostaus on toteutettu yhteistyössä Instrumentariumin kanssa.

Instrumentariumin tämän kevään uudet silmälasi- ja aurinkolasimallit palauttavat hauskasti mieleen nostalgisen menneen maailman. Heritagen Spectacles of Time -mallistoon on lainattu nimittäin klassikkokehysmalleja aiemmilta vuosikymmeniltä. Klassikot kestävät hyvin aikaan koska ne ovat iättömiä vaikka toki kunkin vuosikymmenen ominaispiirteet näkyvätkin kehyksissä. Heritagen kehykset tuovat tuulahduksen 30- , 40- , 50- ja 60-luvuilta. Malliston kehykset valmistetaan Italiassa kuuluisalla Mazzucchellin tehtaalla, jossa niitä on tehty vuodesta 1849 yhden perheen kuuden eri sukupolven voimin. Melkoinen historia valmistaa kehyksiä!


Kattilahallin BID2017 tapahtumassa oli esillä lasivitriinissä vanhoja kehyksiä. Nämä aidot vintage-kehykset näyttivät todella upeilta mutta jotenkin oudon pieniltä? Olin varma, että jos olisin yrittänyt sovittaa noita ihania "kissansilmiä" itselläni ne eivät olisi kyllä mahtuneet koska näyttivät ihan lasten kehyksiltä. Instrun ammattitaitoinen henkilökunta kertoi, että ihmiset ovat aiemmin olleet huomattavasti kapeakasvoisempia kuin me nykyään. 


Minun huomioni kiinnittyi 50-luvun kehyksiin ja juurikin noihin "kissansilmiin". Aikaan, jolloin naiset olivat naisia ja naisellisuuden sai näyttää ellei peräti korostaa sitä. Punatut huulet ja kynnet sekä kopisevat ranskalaiset korot. Muistelin upeita naisia ihanista amerikkalaisista vanhoista elokuvista kun katselin kehyksiä. Ava Gardner, Marilyn Monroe, Rita Hayworth, Lauren Bacall ja Audrey Hepburn. Näin jo välähdyksiä mielessäni heidän elokuvistaan: Mogambo, Kesäleski, Gilda, Kuinka miljonääri naidaan ja Aamiainen Tiffanylla. Minä rakastan vanhoja leffoja ♥


Ei liene siis yllätys, että valitsin itselleni Instrun valokuvaukseen mustat, aavistuksen kissamaiset aurinkolasit mallia Heritage 2014152Myös kuvassa blogiystäväni Tuulannelin valitsemat Heritage 2010350 ruskeat, kilpikonnakuvioiset aurinkolasit olivat jännät. Ehkä kuitenkin linssiosa liian pyöreä minun kulmikkaisiin kasvoihini. Mustat aurinkolasit ovat myös ehkä monikäyttöisemmät eri asujen kanssa kuin ruskeat. Tässä sitä nyt poseerataan - so chic!

Valokuvaaja Lumo lifestyle

50-luvulla silmälaseissa näkyi selkeästi iloisuus ankeiden sotavuosien jälkeen. Kun enää ei ollut pulaa vaatteista, kengistä ja asusteista alkoi myös muoti muuttua nopeatahtisemmaksi kuin aiemmin. Silmälasien kissamaisuus on juuri 50-luvulla muotiin tullut klassikkomalli. Trendikkäät kissalasit kohottavat kivasti kantajansa katsetta ja niissä on myös mielestäni vähän sellaista viettelevää naisellisuutta mukana joka viehättää itseäni. Kun katselin vastaavasti noita kulmikkaita ja hyvinkin geometrisiä 60-luvun laseja en voisi kuvitella näyttäväni niissä mitenkään kovin edustavalta. Minun kasvoillani kapeat kehykset sekä tuntuvat että näyttävät paremmilta kuin alas poskille tulevat kehykset. Noista 60-luvun vintage kehyksistä tuli mieleen ihan perhoset :) kauniin värikkäitä ja oikeanmallisissa kasvoissa ihan täydelliset.



Heritage Spectacles of Time -mallistosta löytyy myös miesten malleja kuten vaikka nämä Heritage 2014147 kehykset. Miehekäs malli ja hyvä ruskea väri! Aurinkolaseja voi saada toki myös voimakkuuksilla sekä monitehoilla. Instrumentariumin valikoimat voivat vaihdella myymälöittäin.



Tässä sitä ollaan vähän Pohjois-Italian vuoristomaisemissa lomailemassa blogisiskojen Tuulannelin ja Lumon kanssa. Matkalaukut täynnä lomavaatteita, paljon kesäkenkiä ja totta kai nenällä keikkuvat aurinkolasit. Eikös näytäkin tyylikkäältä tämä kolmikko :) Onneksi säät ovat alkaneet lämmitä ja aurinko paistaa meillä kotimaassakin kun kesälomaan on vielä melkoisesti aikaa. Aurinkolaseja tarvitsee jo silti ulkoillessa russeliriiviön kanssa ja autoillessaan. Saan päänsäryn kirkkaasta auringonvalosta joten aurinkolasit on minulle kesällä ihan MUST juttu!

BID2017, valokuvaaja Sanni Riihimäki/Sannimaria Photography


Heritagen Spectacles of Time -mallistoa voi käydä katselemassa lähimmässä Instrun myymälässä ja ehkä löytää itselleen uudet aurinkolasit ennen kunnon kesäkelien alkamista. Instrun Trendwalk nettisivuilla on hyviä tyylivinkkejä ja tietoa uusista kehystrendeistä silmälaseissa ja aurinkolaseissa.

Minua miellytti eniten 50-luvun kissamaisuus miten teitä lukijoita? Onko muodin vuosikymmenissä joku aikakausi, joka on teille mieleinen? Voisiko joku laittaa nenälleen 30-luvun hieman nörttimäiset pyöreät kehykset? Löytyykö lukijoita muista "kissanaisia" MIAU :)

Let the sun shine in - hymyä huuleen sillä kohta kesä on täällä! 
Ensimmäinen pääskynen on jo nähty...

12 kommenttia:

  1. Ihana tuo teidän yhteiskuva ja noi aurinkolasit ovat just niin sua <3

    VastaaPoista
  2. Pyöreät pokat ei sovi mun kasvoihin, mutta noi 60 luvun isomman mallin voisin ottaakin.
    Aurinkoista viikkoa Marjo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöreät kehykset eivät sovi minullekaan. Voisin hyvin kuvitella sinulle nuo 60-luvun lasit. Sopisivat sinun kasvojesi muotoon oikein hyvin.
      Kivaa viikkoa Outi ♥

      Poista
  3. Tosi kivat arskat kyllä ne musta sulle sopii. Itse tykkään vähän kissamaisista, ne on mun pyöreään lärviin kuin tehdyt. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna ♥ Kissamaisten lasien lisäksi pidän myös kulmikkaista mutta pyöreät eivät sovi yhtään mun pitkiin ja kulmikkaisiin kasvoihin.
      Aurkinkoa viikkoosi!

      Poista
  4. Huippu tuo teidän lomareissukuva ❤ Sulle sopii hyvin nuo kissamaiset, itselleni voisin ehkä kuvitella pyöreät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko ♥ huomasithan meidän retromatkalaukut - ihan kuuminta hottia! Sinulle pyöreät sopivat äärimmäisen hyvin. Itse olen pari kertaa kokeillut ja näyttänyt ihan pelästyneeltä Harry Potterilta.
      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  5. Hauska postaus! Mulle on jo uudet pokat tilattu... ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Olet ollut nopea....kuvista uudista brilloista odotellen.
      Mielenkiinnolla jään odottamaan tuliko Madmenit vai jotkut muut...
      :D

      Poista
  6. Kiva postaus. Huomasin just et talven jälkeen aurinkolasini ovat hukkuneet jonnekin. Täytyy suunnata katsomaan uusia laseja Instruun. 50's on myös mun juttu. Ehkä vielä suipommat kissansilmälasit sopisi kasvoihin muttei kulmikkaat ollenkaan.
    Karita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurja juttu jos aurinkolasisi ovat hukassa. Minulle kävi yhtenä vuonna siten, että keväällä löytänyt mistään aurinkolaseja. Lopulta ne löytyivät auton hansikaslokerosta. Jos et löydä vanhoja lasejasi niin Instrusta varmasti saat kivat uudet lasit. Kiva kun piipahdit blogissani :)

      Poista