kesäkuuta 02, 2017

Tampere / Manse / Nääsville - rakkaalla kaupungilla on monta nimeä ♥


Toukokuun alkupuolella minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä aikuisbloggaaja kollegoiden kanssa päiväksi Tampereelle. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä koska kyseessä olisi kuitenkin itselleni hyvinkin rakas kaupunki jo lapsuudesta. Tätini/kummitätini Uma opiskeli ja asuikin Mansessa jossain vaiheessa ja muistan kivat vierailut hänen luonaan. Tampereen taidemuseot, Milavida, vohvelikahvio, ravintolat, Torni-hotelli ja arkkitehtuuri on nähty ja niistä on täällä blogattukin vuosien varrella eri postauksissa. 


Odotin mielenkiinnolla mitä kivaa Dioriina blogin Marina olisi meille järjestänyt lauantaina 6.5. Mietin mitä suomalaisille yleisesti ottaen tulee mieleen Tampereesta? Jääkiekko ja paikalliskamppailut Tappara-Ilves, Suomen ensimmänen McDonald's (on muuten vieläkin samalla paikalla), Pispalan kaunis miljöö, Tampereen nääs-murre, Tammerkosken silta, konstaapeli Reinikainen ja totta kai legendaarinen Tankki täyteen teevee sarja ja Tapolan mustamakkara Laukontorilla syötynä. Meidän  bloggarireissulla ei mustamakkaraan kajottu mutta muuten vietettiin upea päivä ja tässä lisää hyviä Tampere vinkkejä sinne suuntaaville. 

Bakery Cafe / Hair Garage
 
Tampereen Stockmannin lähettyviltä osoitteesta Tuomiokirkonkatu 26 löytyy tyylikäs ja viihtyisä Bakery Cafe. Me aloitimme Tampere päivän Bakery Cafen alakerran viihtyisissä kokoustiloissa kilistellen Mimosa tervetuliaismaljoja. Huomasin juuri olleeni niin tohkeissani etten ottanut sieltä yhtään interiööri kuvaa. Voit kurkata Lumo lifestyle blogista hyvän sisäkuvan kahvilasta.

Nautimme makoisan aamupalan samalla kun omistaja Kimmo Alarotu kertoi meille uusista hiustrendeistä sekä erilaisista hiustenhoitotuotteista ja hiusten kuntoon vaikuttavista asioita. Kimmolla on mielenkiintoinen konsepti, jossa on yhdistettynä sekä kahvila-. kampaamo- ja kauneushoitopalvelut. Hair Garage löytyy ihan kahvilan kulman takaa omasta erillisestä liiketilasta, osoitteesta Kyttälänkatu 8. Kampaamo on toiminut samalla paikalla jo vuodesta 1993. Kahvilatoiminta aloitettiin keväällä 2016.


Meitä kehotettiin maistelemaan kaikkea muuta paitsi tuota suklaasta tehtyä melko huikeaa patsasta, jonka yksi kahvilan työntekijöistä on tehnyt kilpailutyönään. Nämä suklaasta valmistut "patsaat" ovat aina kiehtovia ja vaatii kyllä melkoista taitoa/kärsivällisyyttä valmistaa näitä. 



Dick Johnson Barber Shop  
 
Osoitteessa Aleksanterinkatu 25 sijaitsee barber shop henkinen "hauskan kaksimielisellä" nimellä varustettu testosteronia huokuva miesten parturiliike. Tummanpuhuvat seinät, villisian karvainen pää seinällä, vesisumutepullon virkaa hoitava ex-Jameson irkku whiskypullo ja parrakaita, tatuoituja partureita. Näytti siellä olevan yksi nätti nainenkin joukossa. Mieletön "mancave" tyyppinen parturi, jossa saa partakarvansa ojennukseen ja samalla voi hankkia vaikka Pallivahaa tai eettisesti suoraan tiloilta tuotua kahvia :) Pallivahasta tuli ihan hittituote, joka nimestään huolimatta sopii monenlaiseen ihonhoitoon. Tuote taisi loppuakin jossain vaiheessa kaupoista kun se tupsahti markkinoille vuosi sitten. Väkevän fiiliksen palveleva parturiliike Dick Johnson Barber Shop

 



Laukontori
 
Laukontori on legendaarinen kauppapaikka Pyhäjärven rannalla. Se toinen järvi Tampereella on Näsijärvi ja Manse jää näiden kahden vesialueen väliin. Laukontorin rannasta pääsee sisävesialusten kyydissä vaikka Viikinsaareen tai Hämeenlinnaan. Myös ryhmäristeilyitä Laukon kartanoon on järjestetty. Ja totta kai Laukontorilla pitää maistaa sitä kuuluisaa Tapolan mustamakkaraa, joka muuten nautitaan perinteisesti puolukkahillon kera. Tampereella mustamakkaraa ostetaan aina jollain tietyllä summalla tai sitten  "Laitakko yhren menopaloon!" jolloin voipaperiin kääritään kokonainen U-mallinen mustamakkara pätkä. Laukontorilla voi myös nauttia munkkikaffet ja kuunnella lokkien kirkumista kesäpäivässä. 


Kantriina, sisustus- ja lahjatavaraliike
 
Vuoden Sisustusliikkeesi 2016 valittiin Kantriina, Laukontori 6. Liike on perustettu 1995 ja se toimii kauniin vanhan kivitalon katutasossa kaariholvi-ikkunoiden takana. En yhtään ihmettele Kantriina valintaa sisustusliikekisassa koska se on täynnä ihania asioita ja paljon erilaisia tuotemerkkejä kodinsisustamiseen. Riviera Maison, Jeanne d'Arc Living, Dash & Albert's, Le Pere Pelletier, Balmuir mm. Tällaisessa sisustusliikkeessä vierähtää aikaa mutta onneksi heiltä löytyy myös nettikauppa. Nappasin mukaani neljä hauskaa viinilasia, kaksi turkoosia ja kaksi vihreää. Kaivelemaan jäivät hauskat jackrussell malliset ovisopparit/tyynyt - näitä yritän etsiskellä vielä nettikaupasta.


 


Tammerkoski
 
Koska Pyhäjärvi ja Näsijärvi ovat eri korkeuksilla on niiden välissä Tammerkoski. Korkeuseroa kahden Tamperetta ympäröivän järven välillä on 18 metriä. Tampere on aikoinaan alkanut rakentua juuri tämän kosken ympärille ja koska vesivoima on tuottanut energiaa on kosken rannalle myös tullut tehtaita. Entisistä punatiilisistä tehdasrakennuksista on toiminnassa enää Takon kartonkitehdas. Muut kiinteistöt on entisöity toisenlaiseen käyttöön. Kevyen liikenteen Patosiltaa voisi kutsua myös "rakkaudensillaksi" siihen kiinnitettyjen lukemattomien rakkauslukkojen takia.

 
 
Museokeskus Vapriikki
 
Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla, osoiteessa Alaverstaanraitti 5. Siellä on tällä hetkellä aivan huikea näyttely Kielletty kaupunki 21.4. - 1.10.2017. Teimme opastetun retken Pekingin Kiellettyyn kaupunkiin ja täytyy sanoa, että oli mykistävä. Tulen tekemään tästä ihan oman postauksen koska kerrottavaa sieltä on niin paljon. Ehdottomasti kannattaa ottaa opastus kierrokselle koska silloin näyttelystä saa paljon ememmän irti. 

 
 
Ravintola Tampella
 
Marraskuussa 2016 avasivat ravintoloitsijaveljekset Antti ja Jussi Airila uuden upean ravintola Tampellan vanhaan pellakutomontiloihin Tammerkosken vieressä. Ravintolan sisustus on pelkistetyn tyylikäs ja keväisenä toukokuun alun päivänä isoista ikkunoista ihanasti tulvi auringonvaloa sisälle. Mutkaton ja ystävällinen palvelu ja ruokalista tarjosi todellisia makunautintoja jokaiselle. Salaattiannokset olivat suussasulavia ja erittäin ruokaisia. Myös jälkiruokavalikoima sisälsi sekä silmänruokaa että makoisia nautintoja. Saimme viinisuositukset ja palvelulle annan erikoisplussan!

 
 
 
 
 
 
Hyvän tuulen puoti, sisustuskauppa
 
Toinen ihana sisustusliike löytyy osoitteesta Satakunnakatu 39. Kaupalla on sitä paitsi ihana nimi -Hyvän tuulen puoti. Ihanan romanttisia värejä tekstiileissä ja astioissa mm. Greengaten tuotteita, joita rakastan. Valkoista, hopeaa, peuranpäitä, Kekkonen kahvia, hauskoja pieniä lahjaideoita ja todella kauppa, jossa saisi myös hyvin ajan kulumaan ihastelemalla kaikkea kivaa. Me kohotimme täällä maljat hyvin onnistuneelle päivälle koska osa bloggaajista oli lähdössä tässä vaihessaa jo kotia kohden. Osa joukosta jatkoi vielä Tampere päivän viettoa ja jäi yöpymäänkin Tampereelle. 




Tampere tarjosi meille aurinkoisen lauantai päivän. Paljon mielenkiintoista katsottavaa ja koettavaa. Hyvää ruokaa ja juomaa. Upeita elämyksia taiteen ja historian parissa. Vinkkejä omaan sisustukseen. Iltaohjelmaan jääneet pääsivät vielä sovittelemaan vaatteita ja maistelemaan oluita. Paljon naurua ja hyvän tuulia aikuisbloggaajia yhdessä!

Lisää Tampere vinkkejä löydät minun vinkkaamista aiemmista postauksistani sekä totta kai kannattaa kurkata VisitTampere sivustolta lisää. Kesällä Tampereella tapahtuu vaikka mitä kivaa :) 


Yhteistyössä Visit Tampere ja Tampereen seudun yritykset.
Dioriiina-blogin järjestämä Tampere-päivä sisällöntuottajille oli toteutettu eri 
toimialojen yritysten kanssa.. 






18 kommenttia:

  1. Ihanan monipuolisesti kaikkea olette päässeet kokemaan. Omat Tampere muistoni ovat pelkästään hyviä. Hauskimpana muistona yö hotellissa tätini kanssa.
    Ihanaa viikonloppua Marjo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ❤️ Tampere on todella kiva kaupunki ja minulle tuttu jo lapsuudesta. Uusi kokemus oli tuo miesten barber shop ja jännä sellainen. Melkein toivoin, että minulla olisi parta :D
      Aurinkoista viikonvaihdetta!

      Poista
  2. Tampere oli aika tuntematon minulle, viime visiitisstäkin oli jo vuosia. Nyt saimme kivan läpileikkauksen yhdessä iltapäivässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän paljon ehtiin yhden päivän aikana :D Me olimme nopeita ja aika kului siivillä!

      Poista
  3. Oli kyllä niin kiva päivä! Kauniit kuvat sinulla! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati ❤️ aurinko paistoi ja seura mitä parasta!

      Poista
  4. Paljon ehdittiin näkemään ja kokemaan tuon päivän aikana. Kiitos seurasta, Marjo ♥ ja mahtava postaus jälleen kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ❤️ Pienet päiväretket lähikaupunkeihin ovat kyllä kivoja ja mitä parhaassa seurassa!

      Poista
  5. Kiitos superkivast päivästä! Paljon ehdittiin saada aikaan lyhyessä ajassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanuus seurastasi ❤️ ja siitä, että saimme pikaisesti nähdä myös Hans suloisuuden.

      Poista
  6. Todella kivan oloinen päivä ja paljon on päässyt kokemaan! Mun mielestä Tampere on kyllä tosi mukava kaupunki ja joka kesä tulee jonkinlainen kesäreissu tehtyä viikonlopuksi tuolle suunnalle. Pitää päästä vähän näkemään paikkoja ja kokemaan uutta, joten tämä postaus on kyllä hyvä sitten reissun suunittelua varten. Ainakin Dick Johnson tuli otettua ylös kun oli niin hauska ja retron näköinen paikka, että oma miesystävä varmaan tykkäisi käydä sielä leikkaamassa tukkaa :)

    - Finnlandsnorsk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti viet miesystäväsi Dich Johnsonille - ihan huippu paikka ja viihtyisi siellä varmasti! Tampereella on tämän lisäksi vielä paljon muuta ja nyt kesällä heinä-elokuun vaihteessa upeat Kukkaisviikot, johon olen itse varmaan suunnistamassa. Kiva kun piipahdit blogissani :)

      Poista
  7. Huippupostaus meidän hienosta päivästä. Oli tosi mukavaa ja kiva tavata ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko ihanuus ❤️ kiva oli tavata sinutkin livenä ja jutustella!

      Poista
  8. Tampere on yksin minun lempikaupunkejani. Siellä on kyllä mukavasti tekemistä ja näkemistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa mieltä olen Rva Kepposen kanssa ❤️

      Poista
  9. Aivan mahtava postaus! Kiitos mahtavasta päivästä vielä kerran <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina kun järjestit tämän huikean päivän ❤️

      Poista