kesäkuuta 19, 2017

"Vene vesille ja purjeet ylös" - olen valmis


Keväälle ja kesälle 2017 luvattiin muotiin pystyraitoja kauluspaidoissa ja housujen sivusaumoissa. Kun kauppoihin alkoi ilmestyä alkukeväästä vaaleansinivalkoraidallisia paitiksia olin kahden vaiheilla lähdenkö mukaan tähän trendiin. Toisaalta raidallisuus oli kiva mutta toisaalta muistan elävästi vuosien takaa ajan jolloin vaaleansininen paitis oli yksi luottovaatteeni. Elin silloin jotain "sinistä kautta elämässäni" joten ajattelin kuluttaneeni tämän värin puhki.


Toisin kuitenkin kävi kun pääsin sovittelemaan vaaleansinivalkoraidallisia puseroita. Aloin uudelleen pitää tästä raikkaasta väriyhdistelmästä mutta en löytänyt vain mieleistäni sinivalkoista paitaa. Muutama pidemmillä statement hihoilla varustettu paita houkutteli mutta tuumailin sotkeennunko sittenkin ylipitkiin hihoihin ruseteilla? Käytännöllisyys voitti ja paita jäi kauppaan.


Olin jo oikeastaan unohtanut koko sinivalkoisen paitiksen etsimisen kun pari viikkoa sitten piipahdin Kappahlissa hakemassa muutamaa sukkaparia. Jostain kumman syystä näin ensimmäisenä kaupassa niin täydellisen ja oikein värisen paitiksen, että oikein hätkähdin. Tässä paidassa oli pyöreä pääntie ja trumpettihihat. Selässä vielä kiva napillinen halkio. Paitahan lähti Marjon matkaan välittömästi.

Samalla reissulla päästin myös sisäisen merimieheni irti ja nappasin mukaan pienen olkalaukun samoilla väreillä. Tiesin jo siinä vaiheessa etten tulisi pärjäämään näin pienellä laukulla. Vaikka en kanna mukanani kovinkaan paljon tavaroita jo kamera vaatii isomman tilan. Tähän laukkuun kun mahtuu puhelin, lompakko, peili ja huulipuna eikä paljon muuta.



Kotona hetken mietittyäni palasin takaisin Kappahlin ja nappasin sieltä vielä reilumman olkalaukun, johon nyt sitten saan sen kamerankin ja jotain muutakin isompaa mukaan. Molemmat laukut ovat Hampton Republic 27 mallistosta. Paita puolestaan on Kappahlin XNTL-mallistosta.

Ystävät ovat kiusoitelleet jo, että kun vaatteet ja asusteet ovat noin merihenkiset niin milloin mahdan ostaa veneen ja purjehdin auringonlaskuun. Tästä ei ole pelkoa koska venettä en tule koskaan hankkimaan :) Voin kyllä purjehtia suotuisalla merisäällä pienen matkan mutta veneilijää minusta ei saa kuin isoihin laivoihin pidemmille merireissulle. Rakastan merta mutta kovaa merenkäyntiä ja sen aiheuttamaan meripahoinvointia sen sijaan pyrin välttämään. Muutama kerta Välimeren aalloissa purjeveneessä on takaraivossa ikuisesti.


Sinivalkoisuus teema on jatkunut kotonakin. Valkoiset syreenit ja siniset lupiinit ovat päätyneet maljakkoon useamman kerran. Syreenin tai sireenin kuten olen tottunut tätä nimittämään lapsesta saakka tuoksu on huumaava. Niiden kukinta taitaa vain olla lopuillaan kohta mutta nautitaan vielä hetki ja nuuskutellaan.



Mukavaa juhannusviikkoa kaikille 

12 kommenttia:

  1. No nyt olet tehnyt hyviä ostoksia!
    Aivan upea tuo paita, sopii sulle täydellisesti.
    Ihanaa juhannusviikkoa Marjo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ❤️
      Jännä juttu miten paita löytyi heti kun sitä ei enää etsinyt...

      Poista
  2. Kiva paita oli ihan "luonnossakin"nähtynä.

    Itse en pahemmin sinistä käytä, mutta niin vain ostin eilen alesta kepeän denimin sinisen paidan kesäreissuakin silmälläpitäen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin yllättynyt, että otin taas sinisen käyttöön koska yhden "sinisen kauden" olen jo läpikäynyt elämässä. Denimin sininen paita on ihan nappivalinta kesälomareissulle.

      Poista
  3. Tuo paita on kyllä kiva. Tykkään tuosta mallista. Tuollaisella voisi täydentää minunkin vaatevarastoani. Kivaa juhannusviikkoa Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ❤️ Ajattelin tänään nopeasti piipahtaa Sellossa katsomassa onko mitään uutta tullut alennukseen näin ennen juhannusta.

      Poista
  4. Voitko kuvitella, minäkin olen hurahtanut tähän sinivalkoraitaan :D
    Ihanaa juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinivalkoinen pukee varmasti myös sinua Marina ❤️
      Juhannusta myös teille!

      Poista
  5. Purjehdusvuosinamme (niitä kertyi vajaa viisitoista ennen paneutumista oikein kunnolla tähän matkailuun) tapasimme aina veneilevien ystäviemme kanssa nauraa useimpina keväänä lehdissä esiteltävään purjehdus/merimuotiin. Valkoisia housuja, leveitä lahkeita, hihattomia raidallisia toppeja, leveälierisiä hattuja, mitä nyt milloinkin.
    Käytännön vaatetus Suomen vesillä kun on enimmäkseen purjehdushousut ja takki (goretexiä) eikä ainakaan valkoista tai pellavaa, jotka eivät selviäisi veneiden hiukan kosteissa vaatekaapeissa eivätkä ainakaan valkoisina laiturille asti.
    Bikiniasuiset tytöt kannellakin olivat useimmiten yhden myötätuulipurjehduksen juttu per kesä. Legginsit, verkkarit, joustavat kirjavat tai tummat kesähousut, fleesetakit ja villapaidat ovat oikeasti veneellä se juttu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on Pirkko niin totta :) Se, että veneilyssä voisi pukeutua valkoisiin housuin ja kipparijakkuun on mahdollista, että silloin kun ollaan jossain vierasvenesatamassa mutta merellä ja tositoimissa käytännöllisyys kyllä voittaa.
      Mukavaa juhannusta Meriharakoille!

      Poista
  6. Minäkin kesäisin ihastun aina sinivalkoiseen väritykseen. Se on raikas juttu. Tuo sinivalkoraitainen paita sopii sinulle hyvin. Ja laukkukin vielä.
    Mukavaa juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula ❤️ olen äärimmäisen tyytyväinen näihin ostoksiini.
      Mukavaa juhannusta!

      Poista