syyskuuta 14, 2017

Linnanmäen IIK!Weekissä on taas kauhu ja zombiet valoillaan....


Se on taas täällä vielä karmivampana kuin viime vuonna - iiK!WEEK!!! Synkkääkin synkempi pimeys on laskeutunut Linnanmäelle. Isot hämähäkit ovat kutoneet tahmaisia verkkojaan huvipuiston ylle. Hupi on muuttunut pelottavaksi horroriksi. Zombiet, elävät kuolleet vaeltavat rauhattomina pitkin Castle Hillin katuja. Karmivia luurankoja heiluu tuulessa luut vain kalisten. Raakkuuko korppi jossain etäisesti vai kirkuuko joku kenties? Kyltti julistaa "PYSY POISSA" .... tai ole rohkelikko ja astu sisälle omalla vastuullasi 17.syyskuuta saakka! Welcome to iiK!WEEK....



Jos Marjon matkassa päästiin viime vuonna kurkistamaan pelottavaan Linnamäen syyskuiseen kauhutapahtumaan on pakko nyt rehellisesti myöntää, että eilinen oli karmivuudessaan potenssiin kymmenen ellei peräti sata. Linnanmäki on todella panostanut siihen, että huvipuistosta on tullut kauhugalleria. Tai jos ihan tarkkoja ollaan niin kauhu on nyt tarkemmin vielä keskittynyt uusille "horror-alueille". Varmasti ihan hyvä juttu ja pakonkin sanelema sillä kauhuilu on myös ikärajallista tietyissä kohteissa. Totta kai huvipuisto on kokonaisuudessaan auki vielä 17.syyskuuta saakka iiK!WEEK tapahtuman viimeiseen päivään saakka. Sen jälkeen vietetäänkin hetki hiljaiseloa ennen perinteisiä Linnanmäen Valokarnevaaleja 12. - 20.10. 



Ratalaaksosta löytyy todella hurja Castle Hillin kauhukylä. Tässä entisajan kylässä ovat zombit irti! Elävät kuolleet viettävät aikaa kömpelösti löntystellen pitkin katuja. Ja totta kai niiden pääasiallinen tehtävä on jahdata meitä eläviä. Kylän asukkaat ovat sairastuneet ruttoon ja pappi yrittää karkottaa pahoja henkiä kylän kirkossa. Arkuista nousee lisää aina vain zombeja joten pidä varasi ettet tule yllätetyksi! Mustan surman uhreille on pystytetty ruttosairaala. Aika pelottavaa ja kylän portilla lukeekin "omalla vastuulla sisään" kyltissä. Ikäsuositus kauhukylään on 16 vuotta ja 14-vuotias pääsee sisälle huoltajan seurassa. iiK!!!!!



Castle Hillin kadun varrelta löytyy kameranjalusta ja viesti "Valokuvaaja on matkoilla, mutta jätti kameratelineen käyttöösi". Täällä voi ottaa kauhuselfien itsestään ja ehkä houkutella mukaan jonkun lukuisista zombeistakin. Tuo tomeran näköinen täti-ihminen mustassa hatussaan voisi olla hyvää selfieseuraa...olisikohan hän suostunut jos olisin pyytänyt oikein kauniisti...



Jos iiK!Week tapahtumassa tulee nälkä niin ei hätää sillä täältä löytyy "ihan kauheaa syötävää". Zombien suosikkijälkiruoka iiK!vohveli näyttää aika herkulliselta kermavaahdon ja hillon kera. Silmittömään jäätelönhimoon voi puolestaan nauttia silmä-jäätelöannoksen, jossa iso, hieman verestävä "karkkisilmä" tuijottaa herkun kimppuun hyökkäävää. Ihan varmasti myös "suolaista kauheaa" on saatavilla. Me tyydyimme vain herkuttelemaan makealla kauhuissamme :)


Castle Hillin toilettitilat ovat myös ulkopäin aika karmivan näköiset. Naistenhuoneeseen kutsuu sisälle luurankonainen pienen luurankokoiransa kanssa - huomaa rouvan hieno musta pitsipuku ja koiruuden punainen kauhuun sointuva remmi. Miestenhuoneeseen puolestaan ohjaa wc-istuimesta kurkkiva pää käärmeiden kera. Emme kurkanneet sisälle mitä kauheuksia sieltä mahtoi löytyä :D



Castle Hillissä voi törmätä myös mustiin pukeutuneeseen ruttolääkäriin/puoskariin, jolla on kasvojensa suojana linnunnokkanaamari. Ruttolääkärin tehtävänä on auttaa niin köyhiä kuin rikkaitakin Castle Hillin ruttoon sairastuneita asukkaita. Tämän puoskarin suosituin keino on muuten "pahanveren laskeminen". Kannattaa olla siis varuillaan tämän kaverin läsnäollessa...ruttoon tuo puoskarointi ei nimittäin tuo mitään apua...



Tämän hemaisevan zombien neidin kanssa olisi voinut vaikka joutua tuonne valkoiseen arkkuun ellei olisi pitänyt varaansa,,, Ja lisää eläviä kuolleita ryömi jo esille kirkon takaa. Kyllä oli hurjaa menoa!






iiK!WEEK kauhua löytyy myös Kammokujalta. 3D-lasit silmille ja menoksi! Tuntematon virus on iskenyt Linnanmäelle ja herättänyt Kammokujan alle haudatut kuolleet henkiin. Tartu lyhtyyn ja seikkaile tiesi ulos. Tähän labyrinttiin ei todellakaan kannata eksyä. Ole siis tarkkana!


Linnanmäen maanmerkin Vesitornin ulkopuolella on verinen teksti "Me emme unohda" sekä kadonneiden henkilöiden kuvia tiiliseinään kiinnitettynä. Sisällä Vesitornissa on todellinen kauhujen talo, jossa kummittelevat työmaalla karmivalla tavalla kuolleet. Täältä löytyy vilkkuvia valoja ja kuristavaa kauhua...ikäsuositus Vesitorniin myös 16v ja huoltajan seurassa 14v. Jonosta päätellen selkeästi yhtä suosittu kuin viime vuoden Kauhujen kammio. Ei heikkohermoisille!



Parista muustakin laitteesta löytyy kauhuteemaa. Autoradalla näytti eilen olevan pellejä, jotka jahtasivat autoilijoita. Maisemajuna on paksussa hämähäkin verkossa ja meno sen mukaisesti ihan aavemaista. Muita kohteita löytyy lisää tästä linkistä.


Kyöpelivuoren Hotellin ilkeät noidat ovat myös liikkeellä iiK!WEEKissä. He odottavat jo kärsimättömästi pyhäinpäivän viettoa ja Halloweenia loitsuten säkkipimeässä. Uskallatko nousta vaunuun ja matkata läpi pimeän hotellin...vai oletko pelkuri...carpe diem!


Taikasirkuksen pellet ovat muuttuneet pahoiksi. Kauan, kauan sitten eräs ilkeä taikuri langetti kirouksen sirkuksen ylle. Taikuri ei nimittäin voinut sietää iloisia pellejä. Ole varuillasi tässä kohteessa äläkä todellakaan tartu kiinni pelleihin...onnea matkaan!


Kauhua tarjolla vielä pari päivää ja iiK!WEEK päättyy 17.9. klo 22.00! 
TULE JOS USKALLAT!
Minä uskalsin eilen ja hauskaa oli :D


14 kommenttia:

  1. Tuolta saisi kyllä sellaiset vinkit Halloweeniin, että meidän pojilla housut tutisivat ;) IIK!WEEKin he ovat kyllä vielä aivan liian pieniä vierailemaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko Linnanmäki ei ole yhtä "kauhea" kuin näissä kuvissa joten kyllä teidän pojat löytäisivät sellaista "kesyäkin kauhua" Lintsiltä :)

      Poista
  2. IIKWEEKiin on Nasukin tänään ystäviensä kanssa menossa. Mukavaa viikonlopppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nasu ymmärtää iiK!WEEKin kauheuden :) kivaa viikonloppua Tinsku!

      Poista
  3. Miten tälläinen tapahtuma on aiemmin mennyt multa ihan ohi?! Huikea tapahtuma, jossa ainakin tuolla Kaauhukujalla voi iskeä paniikki, jos ei heti osaisikaan sieltä ulos. Mielettömät lavasteet ja inhottavan ruttoisia kuolleista nousseita. HRRRR...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna järjestettiin todella ensimmäistä kertaa. Nyt on panostettu vielä enemmän ja ihan huikea tapahtuma. Silkkaa kauhua :D

      Poista
  4. Voi ei, mä olisin halunnut mennä käymään tuolla mutta en mä nyt enään kerkiä millään! Pitääkin tyytyä sitten Se-leffan uudelleen julkaisuus, HUI! :D

    Ihanaa viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sä Marina vielä ehdit :) koko viikonloppu aikaa tulla kauhuilemaan. Anttikin varmaan tykkäisi... :D

      Poista
  5. Tämä jää kyllä väliin, zombiet eivät ole koskaan iskeneet, eikä kauhukaan ole genrenä juttuni. Monet -etenkin teinit-varmasti kyllä tykkäävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni oli jossain vaiheessa ihan älyttömän kauhuleffojen katselu vaihe menossa :) Zombiet ovat hauskoja ja nauraminen niin terapeuttista...usein pelko nimittäin tulee ulos nauruna.

      Poista
  6. IIK, ihanan karmaisevaa. Olenkohan koskaan kertonut sulle, että kauhuleffathan on ihan mun lemppareita, joten tuollakin varmasti viihtyisin oikein hyvin, vaikka karmivaa se olisikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IIK, et ole kertonut Outi! Hyvä kauhuleffa ja popcornit - superyhdistelmä....iiik iik iik...
      hauskaa perjantaita <3

      Poista
  7. IIK, juu ei missään tapauksessa kiitos.....mä pelkäsin rullata näitä kuvia ja kokoajan huohahdin, onneks ei oo pellejä, onneks ei oo pellejä, mut OLIHAN NIITÄ PELLEJÄ.... miten mä nyt osaan rauhoittua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari, hengitä rauhallisesti paperipussiin niin tokenet :) Voi sinua <3 hyvää viikonloppua!

      Poista