huhtikuuta 12, 2018

Kevätmessujen Ideapuutarha ja superihana "Liisa Ihmemaassa"


Tänään alkoivat kevään viimeistään käynnistävät ihanat Kevätmessut 2018. Alunperin olin suunnitellut, että vietän perjantai päivän tutkimassa messujen tarjontaan aamusta iltaan Messukeskuksessa. Minulla ei siis vielä tänä aamulla ollut mitään aikomusta suunnistaa jo torstaina messuilemaan. Mutta koska olen suuri Liisa Ihmemaassa -fani oli ihan pakko pyrähtää reiluksi tunniksi iltapäivällä kurkistamaan jo Ideapuutarhaa. Puutarhaetsivät Taina ja Tiina olivat loihtineet ihan täydellisen Ihmemaan Liisalle. Upeaa väri-ilottelua, satua ja fantasiaa!



Alueelle astutaan sisälle Kaninkolon kautta. Muistattehan kun Valkoinen Kani kädessään taskukello säntäilee ympäriinsä tarinan alussa huudahtaen "Voi hyvänen aikana, olen myöhässä." Lopulta kani pujahtaa kaninkoloon ja Liisa seuraa perässä päätyen Ihmemaahan, jota hallitsevat korttipakan Herttakuningas ja Kuningatar. Joten rohkeasti vaan kaninkolosta sisälle ja Kevätmessujen ihmemaailman syövereihin vapauttamaan oma sisäinen lapsesi :)


Alueelle on sijoitettu paljon "valkoisia kaneja kyltteineen" ohjailemaan eri pisteisiin. Sieniaukiota hallitsee kaksi tavattoman suurta kärpäsientä. Niiden juurella voi istuskella ja katsella Liisalampea ja siellä seisovaa patsasta sateenvarjon kanssa. Onkohan se Liisa, mietin itse siinä istuessani. Penkillä on hauskoja pehmeitä kellotyynyjä. Jätin kuitenkin puraisematta kärpässienestä etten kasvanut jättimäisen suureksi kuten Liisa sadussa :) Kun liikut puutarhassa huomaat siellä täällä pulloja "Drink Me", jotka varmasti sisältävät sitä taikajuomaa, joka puolestaan sadussa pienensi Liisaa.



Teekutsut nurkkaus on kaunis ja samalla myös ihanan hulvaton. Katossa roikkuu pelikorteista ja ruokailuvälineistä tehty iso valaisin. Pöydälle on katettu teekupit ja muut teetarjoiluun tarvittavat astiat. Melkein odottaisi näkevän Hatuntekijän, Jänön ja uneliaan hiiren istumassa pöydän ympärillä ja juhlimassa syntymättömyyspäiviä. Ideapuutarhan Teekutsut pöydällä on kauniita kukka-asetelmia ja myös valtavia huopakankaasta tehtyjä kukkia ja perhosia ympäröi pöytää. Värikkyyttä ja iloisuutta vaikka kuinka paljon!



Irvikissa löytyy oman vesilammikkonsa vierestä lukemattomien kellojen ympäröimänä. Irvikissa näyttää melkein hurjalta vaihtaen väriään ja puskien välillä savuakin suustaan. Kaikki kellot muuten käyvät eri aikaa :) Liisa Ihmemaassa sadussa Hullu Hatuntekijä yritti korjata Valkoisen Kanin kaksi päivää jäljessä olevan kellon lopulta rikkoen sen. Onko sillä oikealla ajalla edes niin väliä - ainakin Ideapuutarhassa kulkiessa aikaa saa kyllä kulumaan kun katsottavaa on paljon.



Liisan seikkailut peilimaailmassa on itse asiassa jatko-osa kirjalle Liisa Ihmemaassa. Ideapuutarhasta löytyy myös siis huikea Peilisali, joka tuntuu seinillä olevien peiliensä takia jatkuvan ikuisuuksiin. Täällä on pelottavia hämähäkkejä seitteineen ja sellainen mystinen tunnelma.

Kulkiessaan Ideapuutarhassa ei voi olla miettimättä miten huikeaa työtä LYHTY ry on tehnyt alueelle. Jättiperhoset, kärpästattipenkit ja variksenpelätin ovat heidän käsialaansa. Alueelta voi ottaa mukaansa esitteen, josta löytyy helpot ohjeet perhosten , tattipenkkien ja pelättimen tekoon vaikka omaan puutarhaan. Pelättimen voi sitten pukea omaan puutarhaansa sopivilla asuilla.


Hullu Hatuntekijä variksenpelätin hoitaa muotokeittiötarhaa, jossa kasvaa mm. salaatteja. Hatuntekijän vaatteisiin kannattaa kiinnittää huomiota sillä niihin on kiinnitetty lankarullia ja -puolia sekä nappeja todella kekseliäästi. Liittämällä vielä vesipumpun pelättimeen saa sen kaatamaan vettä hienosta kullanvärisestä vesipannusta taimille :)


Piironkilähde on kaunis ja erikoinen eli valkoisen piironginlaatikoista suihkuaa vettä. Suihkualtaan reunalle oli kerätty runsaasti kasveja ja piirongin laatikosta kurkisteli totta kai valkoinen kani. Ihailen Puutarhaetsivien luovuttaa käyttää kalustetta suihkulähteen osana koska tämä sopii Liisa Ihmemaassa tarinaa juuri oivallisesti.



Omenarinne on sijoitettu lähteen yhteyteen ja siellä kasvaa omenia, marja-aroniaa, punaherukkaa, kuukausimansikkaa, karhunvatukkaa, kurtturuusua, raparperia ja pensasmustikkaa. Maassa kasvaa soppaan kynteliä, lehtipersiljaa, timjamia, ruohosipulia. Teehen puolestaan viljellään minttua ja laventelia ja pizzaan varten oreganoa, timjamia ja rosmariinia.


Vaikka ollaan fantasiamaailmassa on täällä Ideapuutarhassa esitetyt perusasiat helppo myös toteuttaa omassa puutarhassaan. Puutarhaetsivät ovat satsanneet erityisesti kukkiviin ja syötäviin kasveihin. Totta kai alueelta löytyy lukuisia tulppaanilajikkeita, jotka tänään vielä olivat nupussa mutta kohta yli 24 000 kukkasipulia on loistossaan ja Tulppaanimäki kukkii. Magnolioita ja liljoja on alueella myös runsaasti.


Cottage Gardenin rauhaisaan nurkkaukseen voi vetäytyä takan ääreen istuskelemaan ja ihailemaan kukkaloistoa sekä lepuuttamaan jalkojaan. Hatuntekijän nurkkauksessa on hauskoja hattuja vaikka selfien ottoa varten. Itse ehdin tänään vain ottaa itsestäni kuvan Peilisalissa :) Oli muuten mukava kiertää kun ensimmäisen messupäivän viimeisien tuntien aikana oli hyvin tilaa myös valokuvata.

Nyt on pakko mennä yöpuulle jotta aamulla jaksan aloittaa Kevätmessujen muun haltuunoton. Jos törmäämme messuilla ota rohkeasti hihasta kiinni jos tunnistat. Olen huomisen päivän messuilla ja mahdollisesti pistäydyn vielä sunnuntaina :)


16 kommenttia:

  1. Liisa ihmemaassa on hieno tarina, yksi suosikkejani.

    Taisipa käydä niin, että huomenna suunnataan tytön kanssa messuilemaan.

    Kiitos menovinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana juttu, että kiinnostuit! Tämä sopii juuri lapsille ja lapsien korkeudella on paljon nähtävää mm. noita pieniä hiiriä. Hyvää messuilua teille :)

      Poista
  2. Tämä idepuutarha on juuri se juttu, mitä odotan eniten noilta messuilta. Postauksesi luettuani ja nähtyäni kuvasi odotan sitä vieläkin enemmän. Ihana postaus ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ihanuus❤ toivottavasti nähdään tänään messuilla jossain vaiheessa.

      Poista
  3. Ihana postaus. Samalla kun luin, pohdin, että sinulla on taito tehdä tapahtuma postauksista todella upeita ja niistä näkee, miten paljon niihin on panostettu. Hienoa katseltavaa ja miellyttävää lukea ❤ Kiitos Sinulle ja mukavaa messupäivää. Kenties sunnuntaina törmäämme 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinä ihana ❤

      Tämä Ideapuutarha vei minua mukanaan ja kun olen suuri Liisa Ihmemaassa -fani tästä oli rakasta ja helppoa myös kirjoittaa. Valokuviakin tuli räpsittyä. Saa nähdä mitä messuilta tänään tarttuu mukaan. Vielä hörpin kaffetta kotona mutta kohta mennään.

      Kivaa päivää sinulle ja kanoille myös ❤

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kyllä koska kyllähän pääroolissa täällä on itse puutarha, kasvit ja pensaat😍

      Poista
  5. Suuntaan huomenna messuille ja tuonne Liisan Ihmemaahan on kyllä pakko päästä kiertelemään <3
    Ihanaa viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en huomenna valitettavasti messuille ehdi kun on päivä täynnä muuta ohjelmaa.
      Kivoja messuja sinulle ja ihanaa viikonloppua Outi ♥

      Poista
  6. Kevätmessuille ei kyllä ehditä tänä vuonna tulla. Laitatko jotain muitakin juttuja sieltä kuin tämä Ihmemaan? Sinikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka kommentistasi. Julkaisin eilen illalla postauksen liittyen malliparvekkeisiin ja lisääkin on tulossa kun ehdin vain purkaa valokuviani. Kivaa viikonloppua sinulle :)

      Poista
  7. Ompa hienosti järjestetty! En ookaan vielä koskaan ehtinyt Kevätmessuille, kiva vähän kuulla mitä sieltä löytyy :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätmessut on hyvin järjestetty tapahtuma ja sen tarjonta on hyvin laaja. Löytyy rakennuspuolesta mökkeilyyn pihanlaittoo parvekkeisiin ja sisustukseenkin. Mukana laaja kirjo eri alojen yrittäjiä joten valinnanvaraa on :)

      Poista
  8. Katosiko edellinen kommentti vai putkahtaako vielä jostain?! :)

    Sellaista vaan meinasin, että teema-ajattelu myös pihan ja puutarhan ideointiin on ihan hauska näkökulma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinun kommentti on tainut Anne kadota jonnekin Bloggerrin syövereihin koska ei sitä kyllä täällä näyt.

      Teema-ajattelu on hauska ja erilainen näkökulma. Aina ei tarvitse olla "kulmat kurtussa ja suu mutrussa" kun tekee vaan voi vähän irrotellakin :)

      Poista