kesäkuuta 19, 2018

Social Burgerjoint avasi uuden ravintolan Citycenterissä


City Centerin toisen kerroksen ravintolamaailmassa aukeaa 19.6. Social Burgerjoint -ketjun toinen ravintola. Pääsin tänään jo herkuttelemaan ja kurkkimaan uuteen paikkaan kutsuvieraana.. Kuten tammikuussa 2017 avatussa Kurvin Social Burgerjoint -ravintolassa on täälläkin erittäin korkealaatuiset ja kohtuuhintaiset hampurilaiset, vastuullisesti tuotetut raaka-aineet sekä todella rennon mielenkiintoinen ravintolaympäristö. Tilaa on huomattavasti enemmän kuin Kurvissa ja huikeat näkymät Makkaratalosta Rautatieasemalle. Me like!


Social Burgerjointin takana on Master Chef 2012 voittaja Mika Pikkis Tuomonen ja keittiömestari/ravintoloitsija/yrittäjä Herkko Volanen. Itselläni on ollut kunnia tuntea Pikkis jo 2000-luvun alusta lähtien. Arvostan rohkeutta miten hän uskalsi hypätä pois oravanpyörästä ja jättää IT-päivätyönsä toteuttaakseen unelmaansa. Kun kaksi tällaista heppua "laittaa hynttyyt" yhteen syntyy timanttinen burgerikonsepti. Social Burgerjoint voittikin Stadin parhaan burgeripaikan tittelin  Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä 2017. Aika hyvin uudelta tulokkaalta!

Risto Mikkola ja Mika Pikkis Tuomonen


Social Burgerjointin hampurilaisten salaisuus on monen asian summa mutta tärkeä merkitys on mielestäni mibrasa-puuhiiligrilli. Grilli antaa burgereille juuri sen oikean maun! Totta kai myös laadukkaat raaka-aineet ja käsityönä tehdyt hampurilaiset ovat ihan eri makuisia kuin tusinapurilaat. Plussaa siitä, että ruokalistalla löytyy sekä kasvis- että vegaanivaihtoehdot. Itse ravintolaympäristöön on käyty hakemassa vaikutteita pohjoisamerikkalaisista burgeripaikoista.

Uudessa City Center ravintolassa on tärkeässä roolissa myös graffitit kuten Kurvissakin. Sisustus on hyvin selkeää ja konstailematonta. Unohdin kiireessä kysyä Pikkikseltä oliko sisustus hänen omaa käsialaansa mutta toimiva se oli joka tapauksessa. Väljyyttä ja avaruutta riittävästi. Erilaisia istuimia ja mahdollisuus syödä myös korkeilta jakkaroilta tuijotellen Kivimiehiä asemarakennuksen seinällä. Tyylikkään yksinkertaista "less is more" -periaatteella. Hauskoja yksityiskohtia kuten isojen betonipylväiden ympärille kiedottu naru ja pyykkipojat. Tähän tullaan varmaan kiinnittämään jotain jatkossa...ehkä ruokalistoja....ehkä valokuvia...


Ja entäs ne burgerit sitten! Tuttuja ja herkullisia jo Kurvin ajoilta listalla. 

Bronx, cheeseburger
Wallstreet, cheeseburger
Greenwich, vegetableburger
Brooklyn, veganburger
Season cheeseburger
Lunch burger 

Lisäksi löytyy lisukkeita burgereille ja kattava juomavalikoima. Social Burgerjoint -ravintolalla on myös oma olut No Forks beer. Ilmeisesti myös City Centerin ravintolassa on A-oikeudet päätellen baaritiskin valikoimasta. Täällä täytyy käydä ehdottomasti uudelleen testaamassa myös baaria. Tänään tyydyin Coca Colaan :)



Social Burgerjointin hampurilaisten pihvit on paistettu juuri sopivan mediumiksi ja niissä on ihana savuinen maku. Omnomnom! Burgereiden sämpylät ovat briosseja ja ne tehdään itse. Arvostan myös tätä käsityötä paljon ja totta kai myös tuoreutta sekä vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Myös ketsuppi on itsetehtyä - plussaa! Ja se briossi toimii paremmin kuin sämpylä burgerissa.



Onnea ja menestystä uudelle Social Burgerjoint- ravintolalle. 
Taidan houkutella työkaverit tänne lounaalle tässä joku päivä....
Social Burgerjointin burgerit nimittäin koukuttavat :)

18 kommenttia:

  1. Jeeee! Pakko päästä maistamaan kovana burger -fanina! Nautin kun Suomeen alkaa viimein tulla kunnollisia burgereita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinäkin pidät burgereista😊 Näissä on kaikki kohdallaan joten ihan gourmet tasoa.

      Poista
  2. Ehdottomasti kaupungin paras bursamesta! Tuolla täytyy käydä toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen NIIN samaa mieltä kanssasi :) Ehdottomasti käyn ja on hyvällä keskeisellä paikallakin.

      Poista
  3. Tuli aivan jäätävä nälkä!!! Arvostan kovasti tota vegaanivaihtoehtoa vaikka itse syönkin myös lihaa. Tämä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidit! Ehdottomasti kannattaa kokeilla :) Minusta on upea juttu, että kaksi lihaa ja vege plus vegaanit vaihtoehdot. Jokaiselle jotain ja sitten vielä kausiburgeri.

      Poista
  4. Kiitos vinkistä! Just menneellä viikolla pohdittiin, että pitäs käydä tutustumassa joihinkin uusiin ravintoloihin. Tämä menee heti listalle. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä :) Erittäin hyvä ruoka, kiva ilmapiiri ja mikä parasta ihan ytimessä.
      Toivottavasti sinäkin pidät!

      Poista
  5. Onpas herkullisen näköisiä burgereita <3
    Ihanaa tiistai-iltaa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi, olisi tehnyt mieli syödä vaikka kuinka monta mutta ovat sen verran täyttäviä ettei vain pystynyt. Huolestuttavaa jos hyvää ruokaa ei mahdu enää :D
      Kivaa iltaa myrskystä huolimatta :)

      Poista
  6. Oi kiitos vinkistä💕💕pakko päästä maistamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Kristiina😊 Nämä burgerit vievät kielen sekä maulla että raaka-aineillaan.

      Poista
  7. Kiitos vinkistä, tuo voisi olla kiva paikka käydä syömässä esikoisemme kanssa.
    Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritimme tänään syömään kollegan kanssa burgereita nyt lounasaikaan. Paikka oli ihan täynnä ja emme ehtineet jäädä odottelemaan joten kivasti ovat ihmiset tänne löytäneet.
      Mukavaa juhannusta :)

      Poista
  8. Vitsi miten hyvältä näyttää! Täytyy käydä testaamassa kun seuraavaksi käyn Helsingissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa herkuttelemaan :) Tänään todella jo burgeri hammasta kolotti mutta paikka oli uutuuttaan niin täynnä ettei ehtinyt jäädä odottelemaan.

      Poista
  9. Näyttää todella hyvältä. Täytyypä laittaa paikka mieleen seuraava reissua varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin juuri ehdottaa, että seuraavaksi menisimme gourmetburgereille tänne :) ehdit ensin!

      Poista