elokuuta 20, 2013

Sunnuntain ruokakarnevaali

Elokuun 18. oli taas se päivä jolloin kaikki harrastelijakokki Matti ja Maija Meikäläiset voivat ponkaista ravintolan yhdeksi päiväksi pystyyn omaan kotiinsa, puistoon, kadunkulmaan tai vaikka sillan alle. Tänä vuonna Siltasaaren sillan alla kuulemma paistettiin pizzoja aidossa uunissa Ilta-Sanomien mukaan :) Koko sunnuntain siis melkoista ruokakarnevaalia ja makuja sekä maailmalta että kotoSuomesta kaikkien ulottuvilla.

Yritän aina osallistua ja nauttia muiden valmistamista herkuista. Ravintolapäivässä tapaa lähes poikkeuksetta tuttuja kuten tänäkin vuonna  Espalla törmäsin Lumoon ja hänen Siippaansa sekä työkaveriin Ileen vaimoineen :) On myös kiva jakaa kokemuksia paikoista, joita muut ovat jo katsastaneet ja vähän vertailla tarjontaa.

Me aloitimme Koffin puistosta ja puolenpäivän jälkeen ja siellä jo Fat Tony's BBQ edessä jonotettiin grilliherkkuja. Tarjolla ribsejä jaWagyu/Kobe härän entrecoté pihvejä. Ribsejä olisi kyllä kieltämättä tehnyt mieli mutta muistin niiden laksatiivisen vaikutuksen vatsaani joten päädyimme intialaiseen kana curryyn viereisestä kojusta. Nälästäni en muistanut ottaa tästä edes kuvaa. Hyvää mutta melko kylmää :)

Seuraava etappi ruokaseikkailussamme oli Vanhan Kirkon puisto. Huvittavaa, että pulloja ja tölkkejä keräävä mieshenkilö melkein riisti puoliksi juodut juomat käsistämme. Kovaa on kisa tässä keräysbusineksessa selkeästi.

Pakkohan sitä oli sortua taas blineihin kun ovat niin vastustamattomia. Olisin halunnut omani siianmädillä mutta se valitettavasti loppui juuri nenäni edestä eli tyydyin sitten kirjolohenmätiin ja lohdutukseksi otin vielä suolakurkkuja hunajan kera annokseeni. Juomaksi sitten taas Kuusenkerkkä kuohuvaa - nams, että maistuikin hyvältä! Tämä koju ei ole vielä koskaan tuottanut pettymystä eikä tälläkään kertaa. Toivottavasti seuraavassa Ravintolapäivässä taas kohtaamme!



Cincin elokuulle!



Kun sitä vain muistaisi aina Ravintolapäivässä syödä maltillisesti eli yhden annoksen voisi jakaa kaverin kanssa koska meillä kuitenkin on vain yksi vatsa. Jo tässä vaiheessa olin kateellinen lehmille niiden useista mahoista :D

Lapinmiehen Eväs tarjosi soppatykistä kalakeittoa sekä kyytipojaksi pannukakkuja kotitekoisella hillolla kahvin kera. Keitto näytti todella herkulliselta ja kiemurtelevasta jonosta päätellen se myös oli sitä. Silmät vain söivät tässä vaiheessa kun maha ei vetänyt. Hauska tarjoiluasu täydensi makunautintoa eli safarihattu höystettynä leopardikuosilla ..... grrrr :D


Ruttopuistossa oli tosi letkeä meno ja paljon ihmisiä sekä koiria. Pipsa tolleri, ikää 12 viikkoa oli ekaa kertaa Ravintolapäivässä!


Voiko tällaista katsetta vastustaa?

Seuraavaksi makeita Petitpas kojun leivoksia. Täytyy kyllä sanoa, että ranskalaiset osaavat tämän leivosten ja kakkujen tekemisen jalon taidon. Todella valinnanvaikeutta kun kaikkea olisi halunnut ottaa ja vain yksi piti valita.....


And my choice was this raspberry one!


Olisin kyllä tämänkin voinut ottaa ja taas se annoskateus alkoi nostaa päätään...






Oli aika siirtyä seuraavaan etappiin Espan puistoon.


Runebergin patsaan ympärillä on hellyttävän pieniä pop-up ravintoloita. Todella minikokoisissa grilleissä paistui vartaita ja oltiin selkeästi liikkeellä oman perheen voimin :)

Ruokaa emme todellakaan jaksaneet syödä Espalla mutta kahvia teki mieli. Osuimme kolmen naisen päivänvarjolla varustetun penkin luokse ja päätimme ottaa Cafe Lattet. Tämä oli selkeä virhearviointi sillä tämä Organo Gold's Gourmet Black Coffee murukahvi oli äärimmäisen pahanmakuista ja melkoista tyrkyttämistä koko myynti. Yksi myyntihenkilö kulki vielä perässämme mainostaen kahvin vatsaystävällisyyttä ja upeaa makua. Naisen kadottua näköpiiristämme kaadoimme kahvin Kappelin ruusupuskiin ja kupit roskiin. Googletin myöhemmin, että kahvi sisältää lakkakääpää ja sitä kaupitellaan verkostomarkkinoinnin avulla - juu EI kiitos!


Espalta suunnattiin sitten ruokaa sulatellen Erottajan kautta IsoRoballe, jossa oli aikaisempiin vuosiin verrattuna vähän ruokapisteitä. Sieltä vielä kävely takaisin Bulevardille hakemaan autoa ja sitten suunnaksi Kruunuhaka, josta löysimme mainion Treats from Wonderland kahvia ja vohveleita tarjoilevan paikan.



Ja paikalla toki Liisa Ihmemaan tapaan Hullu Hatuntekijä ja Valkoinen Kani. Yritin tiirailla näkyisikö Unikekoa missään mutta oli varmaan nukkumassa vohvelinpaistajien kotona. Nautimme makoisat vohvelit hillolla kahvin kera ja samalla myös juhlistimme syntymättömyyspäiviä - kiva idea ja asut! Mietin jälkeenpäin olimmeko kenties Liisankadulla mutta kartasta tarkistettuna tämä paikka oli kuitenkin Kirkkokadulla.





Auton nokka kohden Karhupuistoa, jossa piti olla seuraava pitstop mutta täysinäinen vatsa ja parkkipaikattomuus saivat ajamaan vain lukemattomien myyntipisteiden ohi. Harmi! Ensi kerralla sitten taas tänne maistelemaan.

Uskokaa tai älkää mutta vierailin vielä illalla oman taloyhtiömme Jakarta's Kitchen kotiravintolassa, jossa en ehtinyt käydä toukokuun Ravintolapäivän yhteydessä. Jäi sen verran silloin harmittamaan, että täydestä vatsasta ja veljeni "painostuksesta" juoksin illalla vielä pihan yli naapuritaloon.
Tässä iloiset ravintolanpitäjät onnistuneen illan jälkeen hymyssä suin.


Tarjolla indonesilaista baksoa: naudanlihapullia, bakso keittoa, nuudeleita ja paistettua sipulia. Ruuan kanssa tarjotun chilin jätin suosiolla väliin mutta samaan aikaan ruokailemassa oleva perheen äiti otti tätä supertulista chiliä ja kehui makua oikein mukavaksi :) Bakso maistui äärimmäisen hyvälle ja annos oli todella suuri. Jälkiruuaksi saimme maistaa turkkilaisia lokum makeisia, jotka olivat granaattimomenan makuisia ja tomusokerilla kuorrutettuja. Tämä Turkish Delight muistuttaa vähän meidän marmelaadia mutta ei ollut yhtä makea. Hauska päätös ravintolapäivälle ja tämä indonesilais-turkkilais-suomalainen pariskunta oli äärimmäisen mukava tavata :)


Kotiin tultuani oli pakko heittäytyä hetkeksi sohvalle ja sulatella ennen illan koiruuslenkkiä. Puuh...syöminenkin voi olla rankkaa puuhaa :D

6 kommenttia:

  1. Joku taisi siis syödä enemmän kuin me!

    Kävelimme Ruttopuiston läpi, mutta kehumasi Petitpas oli jo myynyt kaiken loppuun. Suunnattiinkin sitten jo kotiin ruokalevolle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä alkoi olla on silloin sellainen kuhina, että arvasin niiden loppuvan.

      Olen ylpeä itsestäni kun kunnostauduin teitä enemmän :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Pipsa <3 oli niin lutuinen....ja nuoli sormiani :D

      Poista
  3. unohdin ton tapahtuman :( tulipa nälkä!

    VastaaPoista