joulukuuta 30, 2013

My Xmas

Ihanat joulunpyhät on nyt vietetty ja osittain palattu normaaliin arkeen sillä poikkeuksella, että vietän nyt lomaa palaten töihin vasta loppiaisen jälkeen. JEE!!!! Ei minusta paha juttu ollenkaan ja tämä pieni breikki tuli kyllä ihan tarpeeseen. Joulu meni mukavasti perheen ja sukulaisten kanssa. Hyvää ruokaa riitti ja vaikka jouluruokafani olenkin niin eilen oli pakko tehdä välillä jotain ihan muuta eli meillä herkuteltiin tacoilla. 

Tänään näyttäytyi vihdoin myös aurinko pilvien takaa ja olimme koiruuden kanssa kävelyllä hyvien ystävien kanssa Lauttasaaren rannoilla. Mereltä tuuli melko napakasti ja vesi näytti aaltoilevalta mutta silti oli mukava kuivassa ja ennen kaikkea päivänvalossa vaeltaa tuulisella rannalla. Minniekin nautti uusista hajuista ja sai sen verran lenkitystä, että tuhisee nyt tuossa korissaan jotain unta nähden koska sen tassut heiluvat hassusti. 

Tässä pieni kuvakavalkadi teemalla My Xmas :)


Kun oli joulu niin totta kai oli myös joulunpunaiset kengät :)


Tänä vuonna paketoin kaikki lahjani Ikean hauskan värikkääseen joulupaperiin, jossa vilistivät ketut, hiiret, karhut, majavat ja pöllöt valkoisella ja toisessa paperirullassa sinisellä pohjalla. Jätin kaikki naruviritykset pois koska halusin pelkistettyjä paketteja joten vain pakettikortti kylkeen jouluntoivotuksilla ja paketit olivat valmiit. 


Tänä jouluna vein vanhemmilleni ei niin perinteisen joulukukan, punamarjaisen Ardisian, jonka koristelin itse peilitähtinauhalla. Hauska huonekasvi, jonka vahamaisen punaiset marjat kasvavat hassusti lehtien alapuolella. Ihan hyvä, että valitsin tämän koska heillä näytti jo olevan eri kokoisia ja värisiä joulutähtiä runsaasti. 

Sain itse lahjaksi tädiltäni jouluruusun ja se on kyllä ihana, valkoinen jouluinen kukka. Monena jouluna olen itse miettinyt sen ostamista mutta olen aina jättänyt silti jostain syystä jouluruusun hankkimatta. Todella kaunis kukka ja tästä taitaa tulla minun uusi traditio seuraavana jouluna. 


Tämän joulun suosikki makupala oli itseleivotut piparkakut, sinihomejuusto, kuivatut aprikoosit ja taatelit. Niitä sitten mutusteltiin kun katsottiin hyviä elokuvia pitkinä joulunpyhinä. Tänäkin vuonna mandariinit koristeltiin neilikankukilla ja joita aseteltiin sitten keittiönpöydälle ja ihana jouluntuoksu levisi keittiöön.


Hyasintteja pieniin puna-valkoisiin ruukkuihin ja vihreitä kuulia. Molemmat kuuluvat niin ehdottomasti minun jouluuni. Toinen mikä kuuluu joulutarjoiluihini on ranskanpastillit ja niitä jäikin hyvin yli piparkakkujen koristelusta myös tarjottavaksi.


Tänä vuonna kodin värityksessä oli vihreää raikastamassa puna-valkoista teemaa. Ostin muutamia viikkoja ennen joulua uuden pölynimurin ja täytyy sanoa, että tänä vuonna oli ilo siivota ennen aattoa. Tuntui imevän ahtaaseen kitaansa kaikki koirankarvat huiskista vaan. 


Kummitytön leipomaa ihanaa lettipitkoa rusinoilla ja vanhempien välkkyvä enkelikoriste. Omaan kotiini en tällaista enkeliä haluaisi mutta vanhemmilleni se sopii ja ollut siellä jo vuosia.


Kuten jo aiemmin taisin mainita tänä vuonna jäi perinteinen piparkakkutalo tekemättä ja meillä seikkailivat piparkakkuhirvet kahvipöydässä. Ikeasta löysin hauskan muottisetin, jossa tämän hirven lisäksi oli kuusia ja tähtiä ja ne kaikki pystyi yhdistämään toisiinsa ilman sulatettua sokeria. Kätevää - eivätkä kenenkään sormet palaneet tänä jouluna.


Joulupaketistani löysin ihania pieniä olkipukkeja, jotka pääsivät sitten somistamaan kristallikruunua ja keittiössä perinteiset Aarikan kinkkutontut rivissä.


Joku sai joululahjaksi todella hienon "timanteilla" varustetun uuden kaulapannan ja jonkun oli ihan pakko vähän kurkistaa lahjapussien pohjille ettei sinne vain ollut jäänyt jotain.... :) Veljeni tyttö oli ostanut Minnielle joululahjaksi vinkuvan pienen kumiankan ja voitte kuvitella sitä ääntä, jota sitten kuunneltiin pitkään kunnes koko lelu piti laittaa koiran kera jäähylle hetkeksi.


Joululahjojakin tuli vaikkei mitään pitänyt ostaa eikä hankkia....kiitos kaikille! Kummilapsille ostetut vaatelahjat osuivat ihan nappiin ja kaikki tytöt olivat oikein tyytyväisiä lahjoihinsa. Tänä vuonna tein pienen poikkeuksen ja nuorin tytöistä sai myös yhden Barbien vaikka yleensä olen aina hankkinut vaatteita tytöille. Barbie tuntui oikein mieluisalta. 

Ihana joulu kaiken kaikkiaan ja onneksi joulu jatkuu kotona vielä loppiaiseen saakka....tai ehkä Nuutinpäivään saakka :)

4 kommenttia:

  1. Eipä näy huivia vieläkään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malttia....kyllä se huivi vielä täällä näkyy :)

      Poista
  2. Hyvää uutta vuotta! kivoja kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää uutta vuotta sinne toisellekin puolelle maapalloa!

      Teillä se vuosi sitten vaihtuukin vähän ennemmin kuin meille.
      Kiitos - vaikea kuvata nyt kun on niin pimeää koko ajan....
      mutta valoa kohti mennää :)

      Poista