kesäkuuta 12, 2015

345 pikkutakkia ja kuvioidut kalsarit

Ehdin kuin ehdinkin Manse reissullani myös vähän nauttia taiteesta. Tampereen Finlaysonin vanhalla tehdasalueella on nimittäin avattu 6.kesäkuuta Finlayson Art Area-kesänäyttely. Taidekokonaisuudessa on paljon mielenkiintoista mutta itse onnistuin työreissullani näkemään vain vilahduksen teoksista. Satakunnankadun ylle ovat palannut pikkutakit Kaarina Kaikkosen Varjo installaation muodossa. Samat takit ovat liehuneet Tampereella Kaikkosen teoksessa jo vuonna 1999. Lisäksi parkkihalliin juostessani huomasin Kaisu Koiviston jänniä teräksisiä sieniä. Tarkemmin Art Areasta tästä linkistä.



Tampereen Vuoreksen uudella asuinalueella paljastettiin myös maanantaina Kaarina Kaikkosen Sisulla noustiin -ympäristötaideteos. Juhlapuhujana tilaisuudessa oli ollut hiihtäjälegendamme Juha Mieto. Sukset on saatu lahjoituksina ja taiteilija on nostanut ne seinälle tällä kertaa. Harmi kun en ehtinyt ajamaan tätä kautta kotiin. 

Tällä reissulla en ehtinyt edes kurkistaa Taito Shopin sisälle vaan napsin vain muutaman kuvan Hatanpään valtatien liikkeen ikkunoista. Taito Shop liikkeitä löytyy ympäri Suomea ja nettikaupan kautta voi myös tilata persoonallisia pienteollisuuden ja käsityöläisten tekemiä tuotteita. Uusin Taito Shopin myymälä Craft Corner avattiin muuten maaliskuussa Eteläespan ja Unioninkadun kulmaan. En ole vielä ehtinyt itse pistäytyä siellä mutta kesälomalla olisi tarkoitus piipahtaa katsastamassa.



Taito Shopista olisi saanut myös Tampere kalsarit, jotka on siis varustettu Tampereen kartalla, johon on punaisilla palloilla merkitty ne paikat, joista näitä miesten alushousuja on saatavilla. Tampere kalsarit taisivat putkahtaa myyntiin muutamia vuosia sitten. Tampereen kartalla varustettuja tuotteita näytti olevan myös baby-body, tiskirätti ja astiapyyhe ainakin. Hauska idea!



Hotelli, jossa yövyin Scandic Tampere Station oli minulle uusi tuttavuus. Trendikäs kaupunkihotelli on avattu 2012 ja se sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä. Plussaa parkkihallista suoraan hotellin alapuolella. Tyylikkään nuorekas sisustus, vuorokauden aikojen mukaan väriä vaihtavat hauskat led-valot, ystävällinen palvelu ja rento tunnelma. Todella paljon turisteja liikkeellä joten eläväistä keskustelua hississä ja aamiaisbuffassa :)




En vieläkään ole ehtinyt ruokailla Hans Välimäen viime vuoden marraskuussa avatussa belgialaishenkisessä bistrossa August von Trappessa. Siellä on kuvien perusteella todella mielenkiintoinen sisustus joten ehkä seuraavalla Tampere reissulla ehdin kurkkaamaan myös tämän ravintolan ja maistamaan sen antia. Nyt napattiin vain kuva ikkunasta ja samalla sain vilkutuksen viereisestä ikkunasta Trappen kokeilta keittiöstä. 


Nappasin pikaisen lounaan Frenckellin aukiolla sijaitsevassa The Grill ravintolassa. Katkarapu-lohiburger oli makoisaa ja kiva nauttia purilaista joskus muullakin kuin perinteisellä lihatäytteellä. Ravintolassa on aito Weberin hiiligrilli, joka takaa kyllä hyvän maun grilliruokaan. Huomasin siinä purilaista syödessäni etten ole vielä kertaakaan grillannut tänä kesänä.... Asia täytyy korjata viimeistään juhannuksena. 






Tampereen kesätarjonnassa on ainakin Tammerfest, kotimaisen kaupunkimusiikin festivaali sekä kukkaisviikot heinä-elokuun vaihteessa ja lukematon määrä muitakin tapahtumia, joista lisää täältä.  Tämä bloggaus on hyvä päättää kuvaan Hämeensillan valtavista Wäinö Aaltosen patsasta. Eränkävijä patsaan pohkeet ja punatiilinen tehtaanpiippu - voiko olla tamperelaisempaa näkymään :)
No, ehkä kuva mustasta makkarasta....

2 kommenttia:

  1. Hyvä toi vika kuva :) paljon takkeja ja sateella pesu, aurinkoisella säällä kuivatus niille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Takit näyttävät varmaan ihan erilaisilta sateella kuin auringonpaisteessa...

      Poista