marraskuuta 12, 2015

Hyviä ja vähän huonompiakin havaintoja

Tiistai aamuna seisoin taas Helsinki-Vantaan lentokentällä kello 6.00 pimeässä marraskuun sadeaamussa satojen muiden matkaan lähtevien kanssa turvatarkastuksen mutkittelevassa jonossa. Kiemurtelimme kuin suuri ihmismato ohjausnauhojen välissä kunnes tunsin yhtäkkiä pienen, kostean lipaisun kämmenselässäni. Edelläni olevalla ruotsalaisnaisella oli sylissään pieni kääpiövillakoira, joka sitten loppu jonottamisen ajan nuolikin kättäni antaumuksella. Aivan syötävän ihana otus! Ja miten rauhallisesti se käyttäytyi hälisevässä ihmisjoukossa. Uskon ettei oma russeliriiviöni olisi ollut hetkeäkään paikoillaan vaan temponut sinne tänne ottaen kontaktia ihmisiin :)
Harmi etten ehtinyt ottaa tästä karvakerästä valokuvaa.

Turvatarkastus saa hiukseni nousemaan kerta toisensa jälkeen pystyyn. Tavaroiden lappaaminen niihin muovisiin kaukaloihin on hidasta puuhaa. Jono menisi varmaan vähän nopeammin jos kaikki olisivat valmistautuneet tähän operaatioon eikä esimerkiksi meikkipulloja ja purnukoita alettaisi vasta tässä vaiheessa kaivaa esille käsimatkatavaroista. Vyönkin voisi ehkä jättää aamulla pukematta ja laittaa sen lanteilleen vasta turvatarkastuksen jälkeen. Helsingin kentällä selviän aina muuten surutta läpi niittinilkkurieni kanssa mutta Göteborgin päässä joudun aina riisumaan kengät ja laittamaan ne läpivalaisuhihnalle. Ei tässäkään vielä mitään jos jalkoihinsa saisi vaikka jotkut lipokkaat ettei tarvitsisi sukkasilleen kävellä märällä ja kuraisella lattialla. Jotain kehitettävää tässä kyllä olisi...

Harmaasta aamusta huolimatta pilvien päällä paistoi kauniisti. Olen vähän kateellinen lentohenkilökunnalle siitä, että he näkevät päivittäin näin kaamosaikanakin auringon. Ihan huikeaa!
Lento Göteborgiin kestää vain tunnin ja vartin joten hetkeksi ehti ummistaa silmänsä. Toki aikaa jäi myös lukaista marraskuun Blue Wings lehti, jossa taas hyviä artikkeleita.


Tiivis workshop päivä ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten kollegoiden kanssa. Lounastauolla löysin pinon ruotsalaisia sisustuslehtiä, joista bongasin tällaisen helpon tavan tehdä matto/ryijy/tyynynpäällinen. Villalankaa kierretään metallihenkarista taitellun työkalun päälle. Sitten sakset esille ja ompelukoneella "lankajono" kiinni aluskankaaseen. Täytyy etsiä tähän netistä vielä tarkemmat ohjeet. Vaikutti sen verran yksinkertaiselta ja hauska idealta, että päätin kokeilla tätä.

Paluumatkalla lentokentällä iski totaalinen väsymys, jonka sai hyvin talttumaan Joe & The Juice hedelmäbaarissa. Tämä tanskalainen baari saisi jo vihdoin rantautua myös Suomeen. Sen lisäksi, että hedelmäbaarin antimet ovat raikkaita on myös tiskillä silmänruokaa. Monissa blogeissa on hehkuteltu, että henkilökuntana on VAIN miehiä ja kuin suoraan mallitoimistosta. En kehdannut kuvata tuota mehuntekijää lähempää mutta allekirjoitan kyllä mieskomeuden tiskin toisella puolella. Hedelmämehut puristetaan tuoreista hedelmistä siinä odottaessa ja vaihtoehtoja vaikka kuinka paljon. Tilasin Hell of a Nerve juoman, jossa mansikkaa, mustaseljankaa ja banaania. Makeaa, paksua ja todella virkistävää. Hedelmäbaari tarjoaa myös ihania avokadoleipiä, kahveja, voileipiä ja salaatteja. Tälle olisi kyllä paikka myös Suomessa - eikös vaan!

Pieni kierros kosmetiikan parissa ihan noin ajanvietteeksi kuuluu aina lentokentällä olemiseen. Kokeilin useaa Chanelin huulipunaa mutta lopulta päädyin taas suosikkimerkkiini Lancomeen ja ihanaa L'Absolue Rouge punaan. Valitsin ruskeaan taittavaan 251 Brun Prodigy punan.

Parfyymeja on myös käytävä aina tuoksuttelemassa vaikka mitään ei ostaisikaan. Ihastuin Valentinon Valentina tuoksuun. "Valentino Valentina EdP on aistillinen, seksikäs, raikas ja naisellinen tuoksu itämaisella luonteella sekä kukallisella ja hedelmäisellä lumolla. Alkutuoksussa on bergamottia ja valkoista tryffeliä, joita ympäröi sydämessä oranssit kukat, makea jasmiini, tuberoosa ja metsämansikka. Hohtava ja elegantti pohjatuoksu, jossa vaniljaa ja meripihkaa." kertoo valmistaja tuotteesta. Ainakin tämä oli mielestäni raikkaan naisellinen ja kukkainen tuoksu. Voisin ostaa ehkä  tulevaisuudessa tuoksun itsellenikin.


Pikapyrähdys myös Victoria's Secret shopissa, jotta tarvittaessa osaan sitten ostaa kummitytöille täältä tuoksun. Itse en näistä kyllä pidä yhtään ja muuttuvat ihollani oudoiksi - on kokeiltukin kerran.

Menomatkalla vieressäni koneessa istui nainen, joka oli ehkä hieman raskaalla kädellä laittanut parfyymia ylleen ennen lähtöä. Itse laitan hajusteita aamulla töihin lähtiessä ja mahdollisesti illalla jos on joku meno. En koskaan kanna parfyymipulloa mukanani enkä missään tapauksessa lisää tuoksua päivän mittaan. Tietyntyyppiset tuoksut - ehkä juuri sellaiset raskaat, hieman myskiä sisältävät tai eksoottiset - saavat minulla migreenin laukeamaan. Onneksi vieruskaverini parfyymi ei ollut väärän tuoksuinen mutta ihan liikaa sitä silti oli. Parfyymipilvessä istuminen ei ollut mukavaa. Kuinkahan usein te lisäätte tuoksua?


Mennessäni lähtöportille huomasin Taalainmaan hevosia pari hyllyrivillistä yhdessä liikkeessä. Nämä vain ovat niin söpösiä ja tekisi mieli ostaa kotiin tuollainen valkoinen tai sininen hevonen. Laitoin mietintämyssyyn seuraavaa 16.joulukuuta tulevaa Göteborgin työreissua ajatellen. Alkaa tämä Landvetterin lentokenttä ja sen liikkeet tulla jo melko tutuiksi... :)


Kun paluulento oli päivän viimeinen suurin osa matkustajista torkkui tai nukkui koneessa. Koin myötähäpeää muutaman ruotsalaismiehen puheista koskien koneen kahta lentoemäntää. Naiset olivat n. 40-vuotiaita, hyvin tavallisen näköisiä vaaleahiuksisia suomalaisnaisia, joilla oli ehostusta maltillisesti. Molemmat hymyilivät todella ystävällisesti tarjoillessaan meille ja he olivat kaikin puolin erittäin päteviä töissään. Silti nämä herrahenkilöt kehtasivat arvostella kovaan ääneen naisten ulkonäköä aika ikävällä tavalla ehkä kokonaan ajattelematta, että henkilökunta oli hetki sitten palvellut heitä ruotsiksi ja me lähellä istuvat myös ymmärsimme kaikki ilkeilyt. Otti päähän naisten takia. Outoa käytöstä aikuisilta ihmisiltä eikä lentohenkilökunnan todellakaan tarvitse olla silikonirinnoilla varustettuja bimbo blondeja vaan normaaleja naisia.

Kotiin oli kiva tulla ja seuraavana yönä kyllä nukutti kun olin ollut hereillä 20 tuntia.

Hyvää perjantaita kaikille!

10 kommenttia:

  1. Valkoinen heppa ois ihana ♡
    Olipas typerästi käyttäytyviä miehiä koneessa, pyh tuollaisille.
    Mukavaa perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaisin itsekin kallistua tuohon valkoiseen. Kentällä oli muuten myös myynnissä sellainen todella iso heppa, joka maksoi peräti 240€. Korkeuttakin tällä hepalla oli melkein Eero Aarnion Puppyn verran.

      Joo, miesten käytös sai sappeni kiehumaan ja jouduin ihan puremaan huuliani yhteen etten sano mitään typerää heille.

      Poista
  2. Oi, tulipas nostalginen olo Taalainmaan heppa -kuviasi katsellessa. Perinteinen punainen on ikisuosikkini.

    Ja juu, turvatarkastuksesta olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä. Kun senkin voisi vielä tuoteistaan niin, että maksamalla ekstraa, joku toinen tekee sen asiakkaan puolesta. Ostaisin HETI. Maksoi mitä maksoi ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punainen on oma joulusuosikkini. Minulla on itse asiassa ollut pieni punainen Taalainmaan hevonen mutta jos mystisestä syystä en löydä sitä mistään.

      Turvatarkastus on näiden MiniGrip pussien ja kaiken syynäämisen jälkeen mennyt ihan naurettavaksi. Ymmärrän toki, että koneeseen menijät kannattaa tarkistaa kunnolla ettei sinne pääse mitään vaarallisia aineita ja esineitä kantavia henkilöitä. Mutta joku tässä systeemissä kyllä mättää ja pahasti. Ei ole mitään mieltä laittaa ihmisiä heti aamusta kastelemaan ja likaamaan sukkiaan töhryisellä lattialla ja sitten vaan jalat kiltisti takaisin kenkiin. Minäkin olisin valmis maksamaan extraa. Tässä olisi nyt paikka jollekin hyvälle innovaatio idealle...

      Poista
  3. Välillä laukkujen luovutuksessa ja turvatarkastuksessa menee enemmän aikaa kun matkassa kotoa kentälle. Ja asun kuitenkin toisella puolen kaupunkia.

    Joe & the Juice on ihana! Köpiksen reissuilla siellä on aina käytävä pari kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kun matkustaa päiväreissulle ilman mitään ruumaan menevää ja muutenkin hyvin kevyellä varustuksella niin se sähläys vaan ottaa päähän.

      Joe & the Juice pitää saa Helsinkiin....vaaditaan sitä ponnekkaasti :D :D :D

      Poista
  4. Hih mikä smoothiebaari, silmäniloa pullollaan. Tuollainen ryijymatto olisi käsittämättömän ihana varpaillekin, siihen sängyn jalkojen juureen ja ensimmäisenä kun heräisi, niin jalkoja koskisi upottava ryijymatto.

    Upeaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps Tiia :) sekä silmäniloa että makunautintoja. Tuolla jo Facebookin puolella miespuoleinen ystäväni kiinnitti huomiota siihen, että mainostin paikan miestarjontaan mehujen lisäksi. Heh heh....

      Ehkä aloitan tuosta tyynynliinasta.....matto voi olla liian suuritöinen tai mistä sitä tietää miten innostun. Ryijyn solmijaksi kärsivällisyyteni ei kyllä riittäisi.

      Hyvää viikonloppua myös sinulle <3

      Poista
  5. Meilläkin monella matkalla on ollut mukana tuo Victoria's Secret -shoppailu. Eikä omiin tarpeisiin vaan siskontyttärille :-) Hyvin on tuo merkki markkinointinsa hoitanut, ei voi muuta sanoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Hyvin tehty brandi, jonka alusvaatteista kyllä pidän. Ja onhan Victoria's Secret Enkeliksi pääsy kova juttu mallille. Tuoksut eivät vain ole minun juttuni mutta kummitytöt pitävät :) Kiva kuulla, että muutkin käyvät "vakoilemassa" liikkeessä.... :D

      Poista