marraskuuta 24, 2015

Vihdoinkin Tiirikosken tehtaalla

Viikko sitten lauantaina pääsin elämäni ensimmäisen kerran Tiirikosken tehtaalla ja tällä kertaa ihan sisälle saakka :) Saattaa kuulostaa hassulta ehkä hieman oudoltakin mutta olen kahdesti onnistunut käymään tämän ihanan paikan pihamaalla kun se on ollut suljettuna. Molemmilla kerroilla olen kolkutellut lifestyle putiikin ovea aukioloaikojen ulkopuolella vain ohiajatessani sen enempää siis suunnittelematta shoppailureissua. Kun ottaa ihan asiakseen tehdä päiväretken Hämeenlinnaan niin samalla sitten vihdoin myös Tiirinkoskella käynti voi onnistua :) ja näin sitten kävikin! 



Upeat, laajennetut tilat on otettu käyttöön viime kesänä. Mahtavan rouhea yhdistelmä maalaisinteriööriä ja ripaus teollisuusfiilistä toimii! Vanhan rakennuksen (onkohan alunperin ollut ehkä navetta?) ihanat, puiset tukirakenteet antavat tilalle upean silauksen. Tiiliseinät, valoisuus ja runsas tilantuntu myös miellyttävät minua. Monet sisustusliikkeet ovat valitettavan usein melko ahtaita ja tupaten täynnä tavaraa. Koko ajan saa pelätä pudottavansa jotain ohikulkiessaan. Tiirinkoskella on tilaa liikkua vapaasti ja katsella rauhassa. Ihailin myös betonilattiaa!



Tiirinkosken tehtaalta löytyä tanskalaisia ihanuuksia vaikka kuinka paljon: TineK Home, House Doctor, Bloominville, BeckSöndergaard, Design Letters, Hagerdornhagen. Ja totta kai Odd Mollyn ihania vaatteita ja kumisaappaita, Hunkydoryn pehmeän valuvia tunikoita ja farkkuja, Beach Housen jerseylakanoita ja yöpaitoja, Olisin hyvin voinut kirjoittaa täällä Joulupukin toivelistaan useitakin lahjatoiveita .... Kaunis esillepano on myös tärkeää ja Tiirinkosken tehtaalla siihen oli panostettu. Eläintenkallot olivat kuin piste iii:n päälle! 



Tiirinkosken Tehtaalla on kodikas café, jossa voi nauttia Johan & Nyströmin ihanista kahveista ja rapeista belgialaisista vohveleista. Vohvelit paistetaan odottaessa ja niihin voi tilata joko makean tai suolaisen täytteet. Kylmäsavu lohi, mozzarella, rucola vohveli edessä - takana choritzoa kalan tilalla. MUMS! Viereisen pöydän perhe herkutteli vohveleilla jäätelön, hillon ja kerman kera. Ei ihme, että toinen talon kissoista hiippaili sisätiloissa rapsutuksia ja ehkä myös vähän vohveleita kerjäten. 

Kesäaikaan näihin veijareihin varmaan törmää myös Tiirikosken suurella terassilla, jossa voi nauttia herkkuja auringossa ulkosalla. Kissoilla on maatilalla äärimmäisen tärkeä merkitys hiirikannan kurissapitämisessä joten lemmikeillä on myös oma, tärkeä tehtävä tilalla. 


Tiirinkosken tehtaalla oli myös kiva nurkkaus, josta löytyi vaikka mitä kivaa herkkua. Näytti olevan ainakin Porvoon Fabriikin glögejä, Liisankadun Chjokon herkullisia suklaita, Päivärinteen ruislastuja, Mill&Mortarin leivontapuutereita ja paaaaljon muuta!



Tiirinkosken tehtaan nettikaupasta voi myös tilata tuotteita mutta kyllä vierailu täällä on melkoinen elämys. Ystävällistä palvelua ja kiireettömyyttä - plussaa ehdottomasti! Ainoa miinus oli jo taustalla soivat joululaulut - mutta minua lukuunottamatta monet varmaan jo haluavat joulumusiikkia liikkeisiin. Älkää ymmärtäkö väärin mutta joulumusiikki liian aikaisin ei vain ole minun juttuni! 




Lampaat lainattu Tiirikosken Facebook-sivulta.

Tiirinkosken lampaita emme valitettavasti nähneet mutta tilan omia, pehmeitä ja paksuja lampaantaljoja tuli hypistelyä useammankin kerran putiikissa kierrellessä. Olen haaveillut jo jonkin aikaan ostavani oikein muhkean lampaantaljan omaan valkoiseen Vitran Tom Vac tuoliin. Meillä on kotona Ikean Luddelampaan talja ja olen sovitellut sitä kokeeksi tuoliin. Ludde on kyllä russelin köllöttelytalja (LUE: myös hieman nuhjuinen ja koirankarvoissa) mutta sekin näytti hyvältä tuolini päällä. Laitoin Tiirinkosken taljan mietintämyssyyni hautumaan.... Tiirinkosken lampaat ovat muuten ahvenanamaalaisia saaristolaislampaita ja melko pienikokoisia. Niiden villa on kirjavaa, karheaa ja hyvin kulutusta kestävää. 


  
Paperitähdenkin voisi ottaa jo esille tulevana viikonloppuna, tuumin nähdessäni niitä Tiirinkosken tehtaalla katosta roikkumassa. Marokkolaiset nahkatossut ovat ihania jaloissa ja minulla on joskus lapsena ollut tällaiset. Tossujen nahka tuntui käteen todella suloisen pehmeältä. 



Meillä on nyt tulevana perjantaina työpaikan pikkujoulut ja oma pikkujoulu asuni on vielä ihan hakusessa. Tämä paljetti-ihanuus oli vähän liian sininen ja keväinen mielestäni pikkujouluihin mutta muuten aivan superihana! Eiköhän sitä jotain sävelletä omasta vaatekaapista perjantaiksi päälle :)



Pihalla törmäsimme vielä tällaiseen hauskalla kaksivärisillä kasvoilla varustettuun hellyydenkipeään kissaan. Kissalla oli valkoiset sukat jaloissaan ja todellinen erikoinen väritys! Ja mikä kehräys! 

Tiirinkosken tehdas on piipahtamisen arvoinen paikka ja siellä on runsaasti lahjavinkkejä joululahjoja ajatellen. Fiksut ja joulukiirettä sekä hässäkkä välttävät ostavat nyt jo viimeisiä lahjojaan. Samalla sitten maukkaita vohveleita mutustellen :)

Tiirinkosken tehdas on muuten jouluun saakka auki päivittäin kello 11-18 vink vink!

12 kommenttia:

  1. No voihan miten ihanan oloinen paikka. Aion törkeästi kopioida muutamia juttuja tuolta :)
    Minulla on muutama ystävä kaupan alalla ja he eivät ikinä kuuntele joululauluja kotona, arvaat varmaan miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä mahdata kopsata... :D
      Olen joulunvieton suhteen vähän vissiin tiukkapipo. Vaikka olen äärimmäisen jouluhullu ja jouluun hurahtanut ihminen haluan juhlia sitä vain joulukuun alusta silleen maltillisesti....ja vasta paria päivää ennen joulun hoo-hetkeä siis jouluaattoa suuremmin. Joulun korjaan kotoa pois vasta Nuutinpäivänä....

      Poista
  2. En ole koskaan ollut Tiirinkosken tehtaalla, vaikka sitä onkin monessa paikassa kehuttu ja sinäkin julkaisit houkuttelevia kuvia. Kesällä ajattelin Ikaalisista tullessani poiketa, mutta meni ajateltua pidempään, joten se sitten jäi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei se minunkaan tie tänne helppo ollut ja vei aikaa lopulta päästä sinne sisälle :) Ehdottomasti kannattaa piipahtaa. Muistelen kun kerroit siitä ohiajaneesi kesällä.
      Kivan idyllinen paikka!

      Poista
  3. Jösses mikä kauppa! Viimeinen kissa näyttää samalta kuin Kiinan PikkuMao, joka asuu patiollamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kauppa on sua varten Sari eli ensi kesänä mennään kyllä yhdessä poikkeamaan, jookos? Oletkohan nähnyt kuvaa teidän PikkuMaosta? Onko sulla ollut sitä FB:n puolella....Tällä oli kyllä veikeät kasvot.... :D

      Poista
  4. Ojoi mitä kaikkea ihanaa ja täydellistä. Nuo herkut Bikini season is over, olisi just mulle. .) Kivaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopas muuta Tiia :) Paljon olisin voinut laittaa täältä toivelistalla....
      Bikini season is over - nauraa hekottelen tätä. Kohta alkaa Xmas season ja sen jälkeen sitten taas valmistautuminen biksukauteen....ehkä vähän aikaa voi olla laskematta kaloreita.
      Hauskaa päivää sullekin.

      Poista
  5. Voi, kun joskus olisi asiaa tuonne suunnalle. Heti menisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun täytyy Sari joskus "järjestää vain päiväretkiä tänne ja tehdä tikusta asiaa" :D Itse olen oikein hyvä tässä "järjestämisessä" :D

      Poista
  6. Kyllä sinä Marjo olet sitten reipas tyttö matkustelemaan, koko ajan jossain päin menemässä, ota joskus Sinikka mukaan, niin voidaan katsoa kummalla saumasukat pysyvät suoremmassa... ;) Hienon näköinen paikka tosiaan.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinikka ihanainen :)
      Mottoni on etteivät vierivät kivet sammaloidu ja kun on Audi alla niin mikäs siinä on ajellessa. Hyppää vaan kyytiin niin mennään yhdessä mutta sinä saat olla meistä se ainoa saumasukilla. Itse olen niin mukavuudenhaluinen ettei automatkoille taida laittaa niitä saumasukkia. Täällä olisi myös saattanut tulla silmäpako saumasukkaan kun kaksin kappalein kävi ihanaisia maukujia puskemassa sääriä.
      Upea paikka ja olisi varmaan Sinikallekin maistuneet vohvelit.
      Pus Sinikka <3

      Poista