joulukuuta 20, 2015

Viime hetken joululahja vinkkejä

Jos joku joululahja ystävälle, rakkaalle, vanhemmille, lapsille, lemmikille, kummille, mummille, ukille tai naapurille on vielä vähän hakusessa niin ei hätää. Keräsin pienen vinkkilistan lahjaideoista, joita voi sitten soveltaen käyttää tai jos omat ideat alkavat olla jo ihan lopussa. 


Miten olisi omalle lemmikoiralle koiransuklaarasia! Meillä on aina ollut tapana antaa myös Minnie koiralle paketti jouluaattona. Usein ruokalahjat tuoksuvat niin voimakkaasti, että paketin avaaminen käy todella pikaisesti kun lahjansaaja on iskenyt hampaansa pakettiin. Ainakin Sellon apteekissa myytiin näin hauskasti pakattua koiransuklaata karvakavereille. 


Comptoir de Famillen "pieniä tuoksuvia piirakoita" huonetuoksuiksi raikastamaan ilmaa. Mietoja ja luonnollisia tuoksuja, joita voi sitten lisätä mukana tulevasta tuoksupullosta. Durancen Marseille palasaippua valmistetaan Provencessa keskellä laventelipeltoja. Ranskalainen saippua keitetään vanhan, perinteisen reseptin mukaan oliivi- ja palmuöljystä. 


Tätä herkullista LeComptoir De Matihilden oliivihilloa ei voi todellakaan vastustaa. Mustaoliivihillo sopii hyvin vaikka juustojen ja keksien kaveriksi. LeComptoirin tuotteita myy Country White sekä Oitbackassa että Tuomarinkylän kartanopuodeissa. Pakko myöntää, että tässä joulua odotellessa olen jo nautiskellut yhden purkillisen tätä ihanuutta... mums!


Tyylikkäitä Ekbladin tuoksukynttilöitä on hauska sekä antaa että saada. Ekbladin soijatuoksukynttilöistä löytyy kuusen, mangon ja greipin raikkaat tuoksut. Kynttilän lahjapaketti on niin kaunis, että siihen riittää vaikka vain rusetti ympärille. 


Tuikkukynttilöitä voi sytyttää jouluna kotiin enemmänkin ja uusi suosikkini tuikuista on Kastehelmi. Oli muutenkin upea juttu, että Oiva Toikan klassikko Kastehelmi palasi uudelleen tuotantoon. Tuikkuja löytyy monia värejä ja sitä jouluista Karpalo punaistakin on valittavissa :)
Kastehelmeä voi mielestäni käyttää hyvin myös Iittalan Kivi-tuikun kaverina. 


Lasinen pumppusaippupullo kylpyhuoneeseen nestesaippuaa varten on kiva yksityiskohta sisustuksessa. Itse täytän usein oman saippuapulloni nestesaippuoiden ikisuosikilla Bliw saippualla. Suosin mustikan tuoksuista Bliw-saippuaa. Kuvan pullo on Indiskan syysvalikoimasta mutta varmaan muualtakin löytyy hauskoja ja tyylikkäitä pumppusaippuapulloja. 


Naisella ei koskaan voi olla liikaa koruja vai mitä mieltä olette tytöt? Marudesign on mukava uusi tuttavuus ja mikä parasta "Design from Finland" - kotimaisuus kunniaan! Korujen yksikertainen muotokieli puhuttelee ja klassikkotähtikorut ovat kauniita. Myös isot peilikirjainkorut kannattaa tsekata! Marudesigin koruja löytyy mm. Country Whiten valikoimista. 


Laadukkaita tekstiileitä löytyy Svaneforsin valikoimista. Keittiöpyyhe ja patalappu ovat oivallinen valinta vaikka mummille tai kummille. Laaja värivalikoima, josta varmasti löytyy jokaiselle jotain.


Kynttilöitä tulee poltettua jouluna ja kotimainen Puttipaja on yksi suosikkini ja mikä parasta myös on kotimainen avainlipputoimittaja. Punainen käsintehty Joulun taika tuoksukynttilä on hyvä lahja ja tuliainenkin näin joulun aikaan. Puttipajan kynttilät valmistetaan Vaajakoskella. Svaneforsin joulukoristeista voi myös kerätä pienen joululahjan ystävälle :)


Tigerissa on hauskoja ja edullisia pikkulahjoja. Metallinen tonttusalkku sopii hyvin leikkeihin pikkuväelle ja miksei vaikka eväslaatikoksi retkelle. Sydämen muotoinen rasia sisältää sydänkarkkeja ja näitä "sydämiä" kehoitetaan ottamaan vain  yksi päivässä  


Tuomaan Markkinat ovat avoinna vielä tiistaihin 22.12. saakka ja sieltä voi käydä ostamassa vähän joulukarkkeja kuten näitä polkagris keppejä ja vanhanajan tikkunekkuja.

Leppoisaa alkavaa viikkoa ja enää muutama yö jouluaattoon.... 
Osa postauksen tuotteista on saatu: Country White ja Villa Tremondo. 

6 kommenttia:

  1. Kivoja viime hetken vinkkejä. Omat lahjat onneksi ovat jo hankittuna/tehtynä ja paketissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse myös hankkinut ne lahjat, joita annan - kerrankin ajoissa :) Pyrin nykyään välttämään sitä viime hetken "kieli vyön alla ja hikikarpalot otsalla" -juoksemista ruuhkassa muiden samassa tilanteessa painiskelevien kanssa.

      Poista
  2. Tosi kivoja lahjaideoita. Tuolla Tigerissä kävin juuri ihmettelemässä kaikkia kivoja tavaroita.
    Mukavaa alkavaa jouluviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Tiger on osittain ihan hassuja juttuja mutta joukossa aina myös helmiä. Pikaista paranemista sinulle ja muista se lääkärille meno...

      Poista
  3. Hieno on koru, mutta minusta tämä aikuisten lahjahössötys on aivan kamalaa....makuasioita, mutta joulusta voi nauttia muutennkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei jouluna välttämättä tarvitse antaa yhtään lahjaa :) Pelkkä yhdessäolo perheen tai ystävien kanssa riittää. Aineeton lahja voi olla lahjoitus kummilapselle vaikka Planin kautta tai joulupaketin vieminen Lahjakuusen juurelle kauppakeskuksessa. Jos kuitenkin haluaa muistaa lähimpiään niin senkin voi mielestäni tehdä :)

      Poista