tammikuuta 23, 2016

Kallion Kulmakuppilassa

Vihdoin viimein sain aikaan bloggauksen ihanasta IPI Kulmakuppilasta Kalliossa. Olin siellä nyt tänään jo neljättä kertaa mutta jostain kumman syystä en ole saanut naputeltua tänne blogin puolelle siitä postausta. Okay...yhdellä kerralla meni akku joten en saanut kunnon kuvia ja toisella kerralla paikka oli niin täynnä ihmisiä etteivät kuvani oikein onnistuneet silloinkaan. 


IPI Kulmakuppila avautui jo elokuussa 2015 Porthaninkadun ja Viidennen Linjan kulmaukseen ihan Kallion punatiilisen ihanan kirjaston viereen. Nämä seudut ovat minulle tuttuja lapsuudesta sillä isovanhempani asuivat tässä lähellä olevassa talossa. Ihan lapsuudesta en muista mitä tässä kulmauksessa olisi ollut mutta myöhemmin siinä oli vuosia tupaten vanhaa tavaraa täynnä oleva liike. Vaikea uskoa, että tämä valoisa vaalea tila on joskus ollut tunkkainen osto- ja myyntiliike. 


IPI Kulmakahvilan sisustus on Petra Majantien käsialaa ja pidän paikan valoisuuden lisäksi siitä, että siellä on ihanan krouvi betonilattia, riittävästi huonekorkeutta ja avaruutta, 50-lukuisia valkoisia metallikaiteita, tammikalusteita ja paljon viherkasveja vähän joka puolella. Hyvin skandinaavinen ja ihania valaisimia myös runsaasti. Henkilökunnan asutkin ovat hauskoja tupsulakkeineen. 



IPI Kulmakahvilassa on myös erilaista se, että siellä työskentelee Lyhty ry:n kehitysvammaisia työntekijöitä ohjaajansa kanssa päivittäin muun henkilökunnan kanssa. Ei myöskään ole mitenkään sattumaa, että Kallion Kulmakahvilan nimeen on valittu lyhenne IPI. Tästä klikkaamalla selviää mitä nuo kolme kirjainta pitävät sisällään ♥♥♥ Ihana tarina!



IPI Kulmakuppila käyttää tuoreita raaka-aineita ja sesonkivihanneksia ruuissaan ja noutopöytä näytti myös visuaalisesti todella houkuttelevalta. Launtai brunssi 11-15 on ihan huippu herkullinen. Silmäni söivät tänäänkin enemmän mitä vatsa veti seisovasta pöydästä. IPI tarjoilee arkiaamuisin 8-10 välillä aamiaista ja 11-14 välillä soppaa ja salaattia. Olen houkutellut kollegaa tänne lounaalle ja tässä ihan lähipäivinä olemme varmasti tulossa IPIin myös lounaalle. 



IPIn kahvilavitriinissä on myös todella makoisia leivonnaisia, joita taas tänäänkin kuolasin. Erikoiskahvejakin löytyy ja myös pienpanimotuotteita. IPI-leiwilläkin on hauskat nimet: atrain, apila, arina ja akana :) Tässä kahvilassa on iloinen ja mukava fiilis! Iloista puheensorinaa, lapsia, nuoria, perheitä ja iäkkäämpiäkin ihmisiä näkyi. 


Kävin tänään kurkkimassa myös Kulmakuppilan yläkertaan, jossa en ole vielä kertaakaan istunut lepakkotuoleissa kahvittelemassa. Siellä oli alkamassa juuri yksityistilaisuus joten muutama valokuva vain klik-klik. Ihana interiööri sielläkin joten houkuttelee kyllä istahtamaan vaikka kaffelle!



Mikä parasta myös koirat ovat tervetulleita IPI Kulmakuppilaan! 
Täytyy ottaa russelipusseli joskus mukaan vaikka kahvittelemaan tuonne yläkertaan. 
Ihan täyden kympin paikka - mi piace ♥♥♥

16 kommenttia:

  1. Olipa kiva esittely Kulmakuppilasta. Tämä pitää viedä allakkaan. Minulla nimittäin pikkusisko asustelee Suomessa ja Saksassa. Ja Suomessa ollessaan Kalliossa. Joten voinkin yllättää hänet tietoudellani tästä Kulmakuppilasta, kun seuraavan kerran treffaamme Hgissä.
    Kiitos! Hieno postaus!
    Hyvää ja kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula :) Sehän olisi kiva jos pikkusiskosi kanssa menisitte tänne Kulmakuppilaa syömään. Takaan ettei olisi pettymys!
      Mukavaa alkaa viikkoa sinulle. Toivotaan ettei mene ihan vesikeliksi...

      Poista
  2. Raikkaan näköinen! Maistuis noi herkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytti raikkaalta ja maistui myös raikkaalta. Kun olet Suomessa mennään käymään täällä. Tsemppiä Shanghain talveen...

      Poista
    2. Kiitos. Mennään vaan! Oletko vieläkään käynyt Perobassa?

      Poista
    3. Kiva kiva kiva! En ole vielä ehtinyt Perobaan :)

      Poista
  3. Voi miten hauska paikka, pitää käydä ehdottomasti joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti käyt Sari :) Hauska ja iloinen paikka sekä herkullinen.

      Poista
  4. Kiitos vinkistä, kuulostaa ja näyttää tosi kivalta paikalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Marika :) Kannattaa pistäytyä vaikka vain kaffella.

      Poista
  5. Onpa vinkeen näköinen paikka, aika moderni look. Ihanat nuo portaat yläkertaan ja nuo siniset pallomaiset jakkarat ja ja. Selkeästi käymisen arvoinen paikka.
    Kivaa lumista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sana Outi "vinkeä" - sitäkin Kulmakuppila on. Itse rakastuin portaisiin ja erityisesti valkoisiin kaiteisiin. Kalusteet olivat niin harkittu kokonaisuus, samoin valaisimet.
      Energistä uutta alkavaa viikkoa!

      Poista
  6. Kiitos vinkistä, ystävän kanssa kierrellään erilaisia aamupala/brunssipaikkoja, helmikuussa taasen uudelleen. Näyttää todella hyviltä herkuilta ja leppoisalta paikalta

    Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt saitte uuden paikan brunssi/aamupalalistallenne. Ehkä jo helmikuussa täällä...
      Aurinkoa ja energiaa uuteen viikkoon Tiia <3

      Poista
  7. IPI oli todella kiva ja raikaa, paikka on aivan erinäköinen kuin osto- ja myyntiliikkeen aikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IPI on persoonallinen ja koukuttanut minut. Mitähän isoäiti tuumaisi jos eläisi vielä tästä entisestä "rähjäisestä osto- ja myyntiliike" paikasta :D

      Poista