huhtikuuta 08, 2016

Kevätmessujen perjantain satoa

Tänään oli mukavan jännä päivä ja perhosia vatsassa jo heti aamusta. Vaikka vietin lomapäivää en malttanut nukkua yhtään pidempään kuin normaaleina aamuina sillä minua poltteli jo Messukeskus ja Kevätmessut 2016. Kävin jo eilen illalla juuri ennen messujen sulkemisaikaa hakemassa bloggaajapassini, jota sitten jo sovittelin rintapieleen kotona. Hyvä etten nukkunut se yöpaidan etumuksessa :) Kameran akut lataukseen - varmuuden vuoksi molemmat - ettei vaan käy niin, että kesken päivän kamera lopettaa hyvin alkaneen yhteistyömme virranpuutteen takia. Olin katsellut kotona vähän jo etukäteen mistä aloittaisin kun nämä todella olivat minun ensimmäiset mutta eivät todellakaan viimeiset Kevätmessut. Ja sitten menoksi. 


Päätin ensimmäisenä messupäivänä keskittyä OmaPiha messujen tarjontaan. Vaikka en omista omaa pihaa odotin täältä paljon vinkkejä ja inspiraatiota oman parvekkeen viherviidakon kasvatukseen ja vihreyteen sekä runsaaseen kukkaloistoon. Minultahan aina tuppaa vähän karkaamaan mopo puuhun parvekkeelleni hankittavien kasvien määrän kanssa. Mottonani on usein ollut enempi on parempi! Parvekepostaukset blogissani vahvistavat asian.... :)



Mitä tulppaaniloistoa!!! Jos en Hollannin työreissullani ehdi Keukenhofin puiston kukkaloistoon täällä sitä kyllä riitti....keltaista, punaista, vaaleanpunaista, liilaa, valkoista, oranssia... Nyt rupesivat sormet syyhyämään kukkasipulin maahan istuttamisesta!


Päätin lähteä kulkemaan kukkaloiston keskellä kuin Liisa Ihmemaassa katsellen oikealle sekä vasemmalle ja kameran linssin läpi tiiviiseen tahtiin kohden jo Habitaresta tuttuja, valkoisia katosta roikkuvia sateenvarjoja. (Muuten ihan superhyvä idea nämä varjot.) Ja tälle Puutarhauni alueelle toivon kaikkien messuilla vierailevien päätyvän jossain vaiheessa. Täällä nimittäin oli aivan maagista ja aivan uskomattoman kauniita juttuja.


Puutarhaetsivien suunnnittelmat trendinurkat olivat upeita. Oli todella vaikea valita 
niistä mieluisinta koska pidin niistä kaikista omalla tavallaan. Ehkä saatan kallistua picnicin puoleen.... :)

Herkkä haaveilija 


Ansa Ikosen ja Tauno Palon herkän mustavalkokuvan alla Lyhty ry:n Eurolavasohva. Kaapelikela DODO. Astiat, mehukannu, koristetyynyt ja keittöpyyhkeet Iittala. Kasvit Harviala ja floristiikka Puutarhanikkarit

Luova seikkailija


Luova seikkailija viihtyy halkopinon ja kuntan eli metsänpohjanmaton keskellä lukien Aku Ankkaa. Räsymatot ja Kamado-hiiligrilli Hobby Hall (Kamado olikin minulle tuttu entuudestaan Tammer-Turkun bloggaajaillasta nyt keväältä). Tekstiilit ja tyynyt Iittala. Metallisaavissa kaarnavene!

Suomalainen kesäpicnic


Ihana vanha naisten punainen polkupyörä DODO, kaikki tekstiilit Hobby Hall. Kasvit Harviala ja pisteenä ii:n päällä kaksi paria vanhoja Hai-saappaita varustettuna villasukilla. Tästä tuli ihan huikea kesäfiilis ja sellainen tunne, että pitäisi päästä istahtamaan tuonne matolle.

Valikoiva nautiskelija


Tässä nurkkauksessa lojutaan DODOn aurinkotuolissa Buddha-patsaan valvovien silmien alla.
Ei ruohikkoa vaan tummat koristekivet Liuskemestarit ja Ruduksen Askel-laatat. Itämaisuutta rakastava tyyppi selkeästi.

Myös teemapisteet olivat mieleeni.

Kalastajan uni teemapiste 


Metallisänky DODO, rekvisiitta Hobby Hall, valaisimet Konstsmide.

Palomat teemapiste 


Lyhty ry:n upea linnunpesä ja teko-ohjeetkin pesän vieressä. Eero Aarnion Paloma linnut.
Kasvit Harviala ja omenat harjaterästikuissa Puutarhaetsivät.


Kaarnalaivojen purjeisiin sai kirjoittaa toiveen ja laittaa oman kaarnalaivan sitten alueen vesialtaaseen purjehtimaan. Toiveita purjeista oli kerätty talteen aitaan

"Mökkikauppa onnistuu aamulla täällä."
"Terveyttä♥rakkautta"
"Lämmintä kesää ja lomaa."
♥♥♥


Puutarhauni -alueelle oli rakennettu myös aivan uskomattomia kukilla päällystettyjä selfie-kehyksiä. Ihana idea ja äärettömän kauniita. Täällä kulkiessa tuntui itsestäkin siltä kuin olisi oikeasti jonkun puutarhurin unessa mukana.



Tähän Ekoilijan luksus kylpyyn olisi ollut ihana pulahtaa. Ihana tassuamme pajusermin suojissa ja peilikin oli varustettu kukkakehyksillä. Todella luksusta!



Selfie-raamit olivat Lyhty ry:n rakentamia.

Alueen sadun ja taianomaisuus jatkui myös ihan käsittämättömän upeissa sammalhahmoissa. Kätevistä käsistä lähtee vaikka minkälaisia taidonnäytteitä....



Näiden  melko hurjienkin hahmojen jalkojen juuressa oli Geisha-karkkeja varustettuna tekstillä
"Alle 100cm saavat ottaa karkkeja!" :D

Kiitos messuseurasta Etanaellin elämää Tuulalle, Koti kaupungin laidalla Fridalle, Rauharentolan Satulle ja Funky and Fifty bloggaajakollegalle. Lounas ja kaffe maistuivat seurassanne tytöt!
Frida ja Satu ovat mukana bloggaajakylässa, josta lisää huomenna. 

Lisää myös löytämistäni puutarha/parvekevinkeistä. Nyt matkaan Höyhensaarille, jotta jaksan taas huomenna olla messuilla mukana. Ensi yönä taitavat unet olla aika kukkaisia....

Blogipostaus on tehty yhteistyössä Messukeskuksen kanssa.
#kevätmessut


14 kommenttia:

  1. Ihania kuvakulmia löysit! Tulppaanimeri on kaunis ja saa todellakin sormet syyhyämään. Nautinnollista messuviikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati :) Mulla oli kuvia ihan älyttömästi. Otin vähän eri kuvakulmista..jos vaikka menee piloille. Harmi kun olit eilen niin ei tavattu. Hyvää viikonloppua myös sinulle ;)

      Poista
  2. tarja.havastila@gmail.com9. huhtikuuta 2016 klo 0.02

    Aika hyvin oltiin kuljettu samat paikat, vaikka ei törmättykään, muistin nuo samat kohteet, paitsi se polkupyörä, sitä en muista nähneeni, kiitos vielä onnettarelle !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun ei törmätty :) Kerron onnettarelle huomenna kiitoksen vielä henkilökohtaisesti. On kyllä aika huikea messutapahtuma. Ja kiva, että viihdyit.

      Poista
  3. Kiitos lounasseurasta :) Oli kiva nähdä ja rupatella... Mäkin olen ihan hullaantunut tuohon Puutarhauni-alueeseen. Se on ihana!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta nähdään taas :) Tulen rupattelemaan jos olet vapaana...
      Ja sun kasvihuone on NIIN magee...

      Poista
  4. Ihania kuvia. Oikein jo odotan pääseväni messuille kiertelemään. Huomenna sitten <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Outi - sinulla kaikki tämä ihanuus vielä edessä :)
      Itse keskityin kyllä tänään tähän OmaPiha ja Sisusta halliin. Vähän kurkkasin muihin halleihin mutta siellä ei oikein ollut niin kiinnostavia aiheita kun täällä. Mukavia messuja huomenna - nauti :)

      Poista
  5. Kiitos messuseurasta Marjo :) Näin vähän enemmän jo näiden kuviesi myötä, kun hyvässä lounasseurassa vierähti kivasti aikaa ja lopussa tuli vähän kiirus. Mutta ehdin sentään ostaa valtavan puntin tulppaaneita, joista osan vein vielä iltasella äidilleni. Kivaa ja antoisaa messupäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itselleni :) mukavaa oli lounastaa yhdessä ja jutella niitä näitä. Harmi jos sinulle tuli kiirus. Ostin itsekin tänään sellaisen 50 tulppaanin puntin 15 eurolla ja oli pakko kysyä myyjältä onko tähän joku koira haudattuna tai siis onko hinta oikea? Kuulemma oli joten nyt minulla on tulppaaneja ihan omiksi tarpeiksi :D

      Mukavaa sunnuntaita sinulle - muista puutarhahanskat ;)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Kiva, että olet piipahtanut blogissani ja huomannut kuvat.
      Mukavaa sunnuntaita sinulle ja aurinkoa.

      Poista
  7. Ihania "tulppaanipeltoja". En ennen reissua viitsi laittaa vielä mitään parvekkeelle, mutta matkoilta tultuamme voin ekhä laittaa jo ensimmäiset, kylmääkin kestävät kukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni alkoivat sormet kuule eilen syyhyämään siihen malliin, että tänään meinasi jo lähteä ensimmäiset parvekekukat messuilta mukaan. Sitten otin järjen käteen ja mietin ettei vielä ole asiaa kasveilla lasittamattomalle parvekkeelle.... :)

      Poista