kesäkuuta 15, 2016

Makoisia tuliaisia kesävierailuille tai omiin herkkuhetkiin

Kesällä ja varsinkin loma-aikaan tulee vierailtuja ystävien ja sukulaisten kesämökeillä tai vapaa-ajanasunnoissa ympäri Suomea. Koska itse en valitettavasti omista kesämökkiä tällaiset vierailut ovat enemmän kuin tervetulleita. Vanhempieni kesämökki Uudellamaalla on jäänyt ikävästi ympärivuotisen asutuksen keskelle joten siellä oleilu ei ole enää oikeaa mökkeilyä. Viihdyn hyvinkin "alkeellisillakin" mökeillä ja en todellakaan pelästy vedenkantamista, puunhakkuuta tai puuceeta :) Ainoa asia, jota kesällä inhoan on hyttyset mutta niitä vastaan voi yrittää suojautua tai sitten vaan tyytyä raaps-raaps-raapimaan nilkkojaan. Olen ihan älytön hyttysmagneetti jostain kumman syystä!

Minusta on kiva viedä aina mukanani jotain pieniä tuliaisia mökkiläisille. Koska oma makuni ei välttämättä ole yhteneväinen tuliaisten saajan kanssa ostan usein ruokatuliaisia mukaan. Ruokalahjoihin voi helposti myös yhdistää vaikka pullo viiniä tai kuohuvaa. Totta kai mökille viedään myös omia ruokatarvikkeita ja juomia jos siellä viivytään useampia päiviä eikä vain piipahdeta kahvittelemaan. Ja kun vielä mökillä tehtävät askareet jaetaan kaikkien kesken tasaisesti saa varmasti kutsun myös seuraavana kesänä mökille :)

Le Comptoir de Mathilden ihanat provencelaiset tuotteet ovat oivallisia tulisia. Laadukkaat tapenadet ja hillot on pakattu kauniisti lasipurkkeihin, joita voi vaikka sujauttaa lahjakassiin. Niitä on todella helppo kuljettaa mukanaan koska ne säilyvät kuumassa autossa suljettuina perille saakka tuoreina.  Näitä tuotteita rakastetaan ja usein mökiltä poislähtiessään purkki on jo tyhjä :)


Jänniä makuyhdistelmiä saa yhdistemällä vaikka parmankinkkua parmesan-munakoiso tapenadiin tai vihreäoliivi-basilika tapenadea punaiseen salaattiin tai lollorossoon. Omaa mielikuvistusta vaan rohkeasti mukaan  niin herkut lähtevät syntymään kuin itsestään.   



Itse olen täysin koukuttunut Le Comptoir de Mathilden oliivihilloon. Leikkaa patongista pieniä paloja, päälle viipale chevreä tai sipaisu tuorejuustoa ja kruunaa herkkusi Confiture d'Olives Noires hillolla. MUMS....näitä voi sitten napsia ihan huomaamattaan melko monta.... Taisin joulupostauksen yhteydessä jo kertoa syöneeni siinä jouluvalmistelujen lomassa melkein yhden koko purkillisen...



Myös Le Comptoirin hillot ovat kokeilemisen arvoisia. Olen joskus laittanut patongin päälle viikunahilloa, chevreä ja juoksevaa hunajaa. Leipä 10 minuutiksi 200C uunin ja sitten voi herkuttelu alkaa. Nappasin tämän yhdistelmän Le Compotoir de Mathilden omilta Facebook sivuilta. Alkuperäiseen ohjeeseen kuuluu laittaa päälle vielä murskattua pähkinää mutta allergiani takia joudun jättämään sen pois.


Uusi jännä maku anjovis on ollut minulla nyt kokeilussa ja kyllä siihen voi selkeästi jäädä koukkuun. Tapenadet sopivat niin ruuanvalmistukseen ja maustamiseen  kuin ihan sellaisenaan käytettäväksi vaikka leipien päällä. Mathilden valikoimista löytyy myös ihanan ylellisiä suklaita sekä maustettuja öljyjä grillaukseen ja viinietikoita kesäsalaatteihin. Le Comptoiren tuotteita myyvät ainakin Country Whiten sisustusliikkeet sekä Tuomarinkylässä että Oitbackan kartanossa. Lisää liikkeitä löytyy Mathilden Facebook sivulta ympäri Suomea.


Uusi tuttavuus minulle on Teministeriet -artesaaniteet, joita pääsin maistelemaan samalla kun noita Mathilden ihania herkkuja. Teministeriet yrityksen perustaja Kathryn Brown on kotoisin Taiwanista mutta hän vaikuttaa nykyään Malmössa Ruotsissa. 


"Unelmani oli ottaa kaikki mitä olen oppinut teestä kasvaessani Taiwanissa ja uudelleen luoda ne skandinaaviseen maun ja designin mukaan, missä nykyään asun ja jota rakastan." kiteyttää Kathryn.
Teministeriet teet ja teesekoitukset on pakattu erittäin tyylikkäästi joko lasipurkkiin tai aromipussiin, jotka sopivat meidän skandinaavien minimalistiseen makuun hyvin. Näissä pakkauksissa on kaikki kohdallaan ja ne ovat äärimmäisen tyylikkäitä. 


Teelehdet sekä muut ainesosat ovat parasta laatua sekä hyvän kokoisia. Valmiiksi haudutetussa teessä maistuu teesekoituksen aromit tasapainoisesti ja herkullisesti. Valikoimasta löytyy vihreä- ja mustapohjaisia teelaatuja sekä valkoista teetä ja rooibosta. 




Maistelimme Tinskun keittiössä bloggaaja Tinskun kanssa näitä kahta vihreää sekä mustaa ja valkoista teetä etsien omaa suosikkiamme. Täytyy sanoa, että kaikki miellyttivät minua pehmeän ja tasapainoisen makunsa vuoksi mutta ehkä nostaisin mustan vaniljateen No 531 ykköseksi. Mutta täydellisesti kyllä koukutuin rooibos lakritsiteehen No 731, josta olen nyt sitten tehnyt jääteetä lisäten siihen vähän ruokosokeria. Ihan älyttömän hyvää kuuman hellepäivän juomaa. 


Omassa ystäväpiirissäni on paljon teenystäviä joten tässäkin siis oivallinen mökkituliainen mukaan. Tyylikäs pakkaus on piste iin päälle ja teelaatuja löytyy kyllä todella paljon. Tarkemmat Teministeriet teetä myyvät liikkeet voi tiedustella studiosuzamor@gmail.com.

Taidan ottaa vielä kulauksen rooibos teetä ennen nukkumaanmenoa. Rooibos tee ei sisällä kofeiinia joten myös kofeiiniherkät voivat huoletta juoda tätä vaikka iltaisin. Itse nukahdan välittömästi kun lasken pääni tyynyyn. Hyviä mökkireissuja ja herkutteluhetkiä kaikille! 


8 kommenttia:

  1. Le Comptoirin tuotteet ovat niin herkullisia ja todellakin mahtavia viemisiä.
    Oma suosikkini teeni oli no.160. Niin huumava ja viettelevä tuoksu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tinsku mukavasta maisteluseurasta ♥ Asetan itse tuon No 160 hyväksi kakkoseksi. Vaikka olen kahvinystävä tulee myös teetä juotua ja nyt on löytynyt vielä hyvä kesäiseen jääteehen sopiva sekoitus.

      Poista
  2. Onpa ihania ideoita viemisiksi. Minä jostain syystä usein vien mökkituliaisiksi tekemiäni mausteseoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi♥ Mausteseokset kuulostavat myös kivoilta mökkituliaisilta.
      Mukavaa päivää sateesta huolimatta.

      Poista
  3. Kylläpä näyttävät hyviltä. Täydelliset tuliaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina :) Lisäksi kannattaa pitää mielessä ne omat herkkuhetket...mums mums....

      Poista
  4. Herkulliset kuvat, alkoi tekemään mieli pieniä makupaloja :P Olen vain huono näpräämään tuollaisia pieniä herkkupaloja, mutta ei kai se ketään haittaa, jos sipaisee tahnaa kunnon leipäviipaleelle ;) Vuosi sitten toin Nizzan matkalta pojalleni tuliaisiksi tuota suklaalevitettä, hän kun tykkää syödä Nutellaa suoraan purkista. Itse en siitä välitä, mutta Comptoir de Matholden levitteessä oli mukana jotain crunchia, joka teki siitä kivan syötävän. Itse en juo myöskään teetä kuin flunssassa, mutta ystäpiiriin kuuluu monta teen ystävää. Hyvää viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan montako pikku makupalaa söin kun tein tätä postausta. Ei haittaa jos sipaiset isommallekin leipäsiivulle. Pikku herkkupalat ovat aika työläitä: Muistan yhdetkin juhlat, joita varten näpräsin varmaan tuhat pikkuherkkua....mutta kaikki meni joten olivat varmaan hyviä.

      Hyvää loppuviikkoa sateesta huolimatta <3 muista sadetakki ja kumpparit!

      Poista