elokuuta 28, 2016

Loviisan Wanhat Talot - Lilla Ljuva

Ihana Loviisan Wanhat Talot 2016 tapahtuma takana ja minun kamerassa useita satoja valokuvia sieltä. Vierailin vain lauantaina tänäkin vuonna paikan päällä joten vieläkään se haaveilemani yöpyminen Loviisassa ei tapahtunut. Ehkä sitten ensi vuonna Marjon matkassa bloggaaja myös viettää venetsialaisia meren rannalla ihaillen tulia ja elokuun hämärtyvää iltaa nukkuen jossain huikean ihanassa vanhassa talossa....haaveilee...haaveilee...haaveilee...

Koska en ole vielä ehtinyt purkaa kaikkia fotojani päätin aloittaa Fröken Wiklundin ihanasta Lilla Ljuvasta (Oltermanninkatu 8), johon on viime kesän ja Joulukotien jälkeen ilmestynyt uusi huone! Häkellyin ihan kun astuin ovesta eteistilaan ja siinä olikin ovi auki aivan ihanaan olohuonetilaan


Ja tuo kukista tehty pääkallotapetti oli ihan huikea! Talon emäntä Nina kertoi sen tapetin olevan ruotsalaisen Mr. Perwallin tuotantoa ja sen nimi on Flower maniac, Roses are read madness is good. Tapetin on suunnitellut Tess Jacobsson. Ihan huikea tapetti! Olohuone oli emännän kertoman mukaan tarkoituksella jaettu kahteen eri tilaan ja toista tiloista hallitsi tämä tapetti ja musta rottinkituoli lukulampulla. Vaikka Lilla Ljuvassa on paljon erilaisia esineitä siellä ei missään tapauksessa ole täyden tuntua tai liikaa mitään. Kaikkea on juuri sopivasti ja minä niin viihdyn tässä rakkaudella tehdyssä kodissa. Talo on myös todella asujansa Fröken Wiklundin näköinen. 



Vanhoja erilaisia kirjevaakoja on kerätty oven päällä olevalle hyllylle. Hauska yksityiskohta ja lyön vaikka vetoa etteivät kaikki talossa vierailleet edes välttämättä tienneet mihin näitä on käytetty! Toisella puolella uutta olohuonetta oli sitten sohvaryhmiä ja ihana vanha arkku sohvapöytänä. Itse haaveilin vuosia arkusta pöytänä takaa-ajatuksena, että siellä voisi myös säilyttää jotain. Ainakaan toistaiseksi en ole vielä löytänyt sellaista joka olisi juuri se oikea. Arkun etsintäni siis jatkuu edelleen antiikkitapahtumista ja kirppiksiltä... 


Suloinen vanha tuunattu valokuva kauniin erikoisessa puukehyksessä. 


Peili huolettomasti nojaamassa lattialla on ollut myös minun sisustushaaveissa. En vain tiedä koirataloudessa (LUE: russeliriiviön kanssa) olisiko se viisas idea ollenkaan? Jostain syystä meillä ei kotona saa olla kovin paljoa irtonaisia osia joten kyllä tuo upea kultakehyksinen peili ei meidän huushollissa säilyisi ehjänä kovin pitkään. Fröken Wiklundin kissa taitaa olla rauhallisempaa sorttia :) Kisulia ei tällä vierailulla nähty koska se taisi lymytä makuuhuoneen verhojen takana. Jos oikein tarkkaan katsotte niin jossain valokuvissani näkyy kissimirrin leikkihiiri... :D



Unohdin aivan kuvata uuden päältä täytettävän pienen kamiinan, jota ei oltu vielä asennettu. Todella kauniin siro ja kuin koru lämmönlähteeksi talvella. Kamiina oli juuri kannettu sisälle ennen LWT-tapahtumaa joten sitä ei oltu edes testattu vielä. 


Ihanan nostalginen putkiradio ja sen päällä talon emännän tekemiä kukkasia. Tomaattipurkissa sitruunapuu kasvamassa ja vanha opetustaulu. Täydellinen yhdistelmä! 


Fröken Wiklund on taitava tuunailemaan kaikkea ja tässä on nerokkaasti käytetty vanhoja valokuvia ja kristalleita yhdessä tehden niistä tällaisia riippuvia koristeita. 


Minun kultaköynnökseni oli yhtä elinvoimainen kuin tämä mutta jostain syystä se on ottanut nyt jostain nokkiinsa ja näyttää hieman huonovointiselta kesän jälkeen. Täytyy jutella sille enemmän mukavia jos se virkoaisi ja alkaisi kukoistamaan kuten tämä Lilla Ljuvan yksilö. 


Aamulla mitatessaan kahvipuruja keittimeen meidän kaikkien olisi hyvä omistaa tällainen huoneentaulu keittiön seinällä. Huikea elämänohje ja niin totta! Jonkun vastaavan ohjeen voisi kiinnittää vaikka kylpyhuoneen peiliin, johon myös aamuisin tulee tuijoteltua väsyneenä! 



Fröken Wiklund osti tämän vuonna 1900 rakennetun talon muutamia vuosia sitten ja sitä on kunnostettu pikku hiljaa. Olen itse käynyt talossa vierailemassa nyt kolme kertaa ja aina siellä tapahtunut jotain uutta. Ehkä maailman kauneita kylpyhuoneen ovea voitte kurkata tästä postauksesta viime kesältä. Myös makuuhuoneen persoonallinen matkalaukku pino löytyy sieltä. 



Oli aika halata Fröken Wiklundia jäähyväisiksi ja jatkaa seuraavaan talokohteeseen. Lilla Ljuva on onnellisten ihmisten koti ja huokuu sitä kaikissa tiloissa. Lisää LWT postauksia on vielä tulossa erilaisista vanhoista taloista ja niiden interiööreistä sekä sisustuksista. Pysy kuulolla! 










20 kommenttia:

  1. Kerään Blogloviisaan tekstejä blogeista ja uutisista jotka kertovat LWTstä ja haluaisin pistää siihen linkin sun blogiin.
    Ok näin?
    Blogin osoite on bloglovisa.com.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai voit laittaa linkin blogiini 😊

      Poista
    2. Kiitos! Kysyn aina lupaa :-)
      Hyvää syksyn jatkoa!

      Poista
    3. Kiitos kun kysyit ja hyvää syksyn jatkoa sinullekin :)

      Poista
  2. Tuo olis kyllä tosi ihanaa päästä joskus yöpymään tuossa miljöössä. Pelkkää plussaa olisi venetsialaisten viettäminen illalla ♥ Kiva idea laittaa noita vanhoja valokuvia roikkumaan noihin kristallinauhoihin. Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa LWT-postaustasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi vuonna kesänä tulet kyllä Loviisaan ihan paikan päälle ellet jo Joulukoteihin. Pakko myöntää etten ole koskaan osallistunut venetsialaisiin joten minua kiinnostaisi kovasti :) Postauksia on tulossa kun vaan saan kaikki kuvat järjetykseen...

      Poista
    2. Ehdottomasti tulen ja jos vain suinkin mahdollista niin myös jo Joulukoteihin ♥ Mä niin haluun....

      Poista
    3. Joulukoteja on paljon vähemmän ja Loviisa näyttää kauniilta myös talvella.

      Poista
  3. Huikeita yksityiskohtia ja tosi hauskoja oivalluksia kuten nuo peltipurkit kukkaruukkuina. Ihana postaus. Odotan innolla lisää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksityiskohdat tekevät tästä kodista juuri niin kodikkaan tuntuisen. Parasta mahdollista uusiokäyttöä ja kierrättämistä peltipurkeille. Yritän postata näitä mahdollisimman pian lisää. Mukavaa päivää Tiina :)

      Poista
  4. Upean näköinen paikka. Ihania tapettivalintoja. Joissa kohdissa kotia tuntuu, että aika olisi pysähtynyt ja se on tässä tapauksessa vain plussaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin itse, että melkein sadunomainen paikka. Ei ihme, että Anneli ja Onneli elokuvia kuvataan juuri Loviisassa. On se vaan NIIN ihana pikku kaupunki. Hyvin kirjoitettu tuo "ajan pysähtyminen" :) Pikaista toipumista Outi - flunssat ovat kurjia...

      Poista
  5. Tää rouva haluaa kyllä nyt myös tuon pienen ruusutaulun mietteineen ehdottomasti <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisella pitäisi olla oma huoneentaulu vaikka jääkaapin ovessa tai siellä kylppärin peilissä. Aurinkoa maanantaihin Rouva Sana <3

      Poista
  6. Kaunista, mutta less is more. Olen koko ikäni elänyt tavaramäärän keskellä, kun äiti oli melkoinen keräilijä. Ehkä siitä johtuu "kammo" täpötäysiin asuntoihin. Tuo tapahtuma olisi kyllä nähtävä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makuja on moneksi ja tämä koti ei todellakaan ole "less is more" -tyylinen :) Kuvista saa ehkä väärän käsityksen koska Lilla Ljuvassa on paljon tilaa vaikka siellä onkin tavaraa. Ensi vuonna kyllä lähdet mukaan Sari!

      Poista
  7. Minä kun en sattuneesta syystä jaksanut käydä läheskään kaikissa kodeissa, niin on kiva nähdä niitä muita näin kuvina. Ihanaa noissa Loviisan tapahtuman taloissa on, että ne ovat juuri asukkaidensa näköisiä, persoonallisia koteja, eikä saman kaavan ja sisustuslehdissä esiteltyjen trendien mukaisia.

    Siitä samasta sattuneesta syystä minulla on muutama huoneentaulu muistuttamassa, että olen ihan hyvä tällaisena ja esim. keittiössämme on Minttumaan taulu pienen peilin kera ja siinä lukee:
    Näytti sitten miltä tahansa
    te olette aivan kauniita
    - olet itse juuri arvokas
    muista se

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ehtinyt taas kuin muutamiin koteihin, joista osa oli vanhoja tuttuja ja osa itselleni ihan uusia. Jos haluaisi käydä kaikissa kodeissa ei siihen välttämättä edes riittäisi tuo kaksi päivää. Välillä on kuitenkin syötävä ja kahviteltava sekä katseltava ympäristöä. Toisaalta tapaan itse aina täällä niin paljon tuttuja, että jutteluunkin täytyy varata aikaa.

      Oi, miten ihana huoneentaulu sinulla on :) Kauniisti sanottu ja sinä olet KAUNIS <3

      Poista
  8. Miten toiset löytää aina noita kaikkia kivoja ryhmiä facebookissa?! Mulle tarjotaan vaan jotain tylsiä kun yritän etsiä. Muistan tuon Loviisan Lilla Ljuvan tv-ohjelmasta ja ihastuin jo silloin sen tunnelmaan. Mietin vaan siivoamisen vaikutta tuolla tavarapaljouden keskellä :) Mutta ehkä pieni pölykerros noiden hurmaavien tavaroiden päällä vaan lisää sisustuksen charmia. Kirjevaaka on minulle tuttu esine, sillä nuorena tyttönä työskentelin lähettinä konttorissa ja työtehtäviini kuului mm. kirjeiden postitus ja siinähän tuollainen vaaka oli tärkeä että osasi laittaa oikean määrän postimerkkejä kuoren päälle. Ja ajattele miten huvittavalta nykyisin tuntuu se, että siihen aikaan jos kirje piti kiireesti saada vastaanottajalle, niin firman lähetti lähti sitä henkilökohtaisesti viemään. Siinä sai ainakin liikuntaa ja voisin tänä päivänä ilomielin tehdä tuollaista työtä.
    Peili lattialla näyttää tosi kivalta. Mulle tulee vaan mieleen kauhukuva että tuo hieno peili lähtee liukumaan seinältä ja rysähtää lattialle ja rikkoutuu.
    Tuo kermanekka sinisine hattuineen tuo mieleen isoäitini. Hänelläoli minun lapsuudessani ihan samanlainen.
    Ihanaa muistojen viikonloppua sinulle Marjo ja toivottavasti vielä joskus saat asua unelmiesi talossa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luulen, että Facebook ehdottaa ryhmiä liittyä sen mukaan missä esim. omat Facebook-kaverit ovat mukana ja mitä he näihin ryhmiin postaavat. Jackrussell ryhmään liityin toki itse koiran takia mukaan.

      Lilla Ljuva on hurmaava talo ja minusta se myös muuttuu/jalostuu koko ajan. Varmasti siivoaminen on vähän hankalampaa kun esillä on enemmän tavaroita mutta näkeekö kukaan sitä pölyä on asia erikseen. Yksi ystäväni sanoi aina hauskasti "Himmennetään vähän valoja niin kaikki pölyt eivät näy." kun olimme hänen luonaan illanistujaisissa.

      Kirjevaaka on minusta hauska esine mutta ei mitenkään tuttu kuin museota tai täällä Lilla Ljuvasta. Jännää, että sinä olet saanut joskus käyttää kirjevaakaa. Kaunis esine. Kirjeitä myös kirjoitettiin ennen paljon enemmän kuin nykyään kun viestimme kaiken sähköisesti. Ehkä myös vähän sääli, että kirjeet, kirjepaperi, kirjekuoret ja postimerkit kohta myös kuolevat pois.

      Itsekin olen miettinyt peiliä lattialle mutta ajatellut samoin, että jos kaadan sen. Sininen kermanekka on kaunis ja kiva kun sinulle tuli siitä muisto lapsuuteesi. Kivaa viikonloppua Kristiina ja toivotaan edelleen vanhaa taloa <3

      Poista