syyskuuta 07, 2016

Ensisilmäys Habitare 2016 tunnelmiin

Tänään on kuulkaas messuiltu Habitaressa aika huolellisesti! Hyvät kengät jalkaan ja sisälle Messukeskukseen yhdeksän aikoihin aamulla ja ulos parkkihallista iltakuuden jälkeen. Huh huh...siinä on kävelty askel jos toinenkin hallien käytävillä päivän mittaan. Harmittaa etten laittanut askelmittaria päälle jotta nyt tietäisin paljonko tuli tarvottua päivän aikana. Aika paljon ehdin nähdä mutta vielä paljon jäi näkemättä. Kuvia kiitettävästi ja tässä teille ensimakua tämän vuoden sadosta.

Kotimaisia, perinteisellä tekniikalla valmistettuja kalusteita, tekijänä puuseppä Ville Aakula. Eettisesti kudottuna MUMS mattoja ja tekstiilejä.  www.aamuaamu.com


The Block alueella on paljon mielenkiintoista mm. Forestism, Aaltoliike projekti 2016. Mm. kahdeksan kansainvälistä opiskelijaa seitsemästä eri maasta on Nuuksion metsissä etsinyt suomalaisen puumuotoilun juuria Suomen 100-vuotisjuhlavuoden alla. 


Vepsäläisen osastolla ihanissa syys-talviväreissä sisustustekstiilejä. Mukana nyt supersuosittua ja trendikästä samettia tässä syvän luumun värisenä. Sametti tuntuu aina yhtä kotoiselta...


Adean korumaisen siro Ell-sohva kauniissa vaaleanpunaisessa sävyssä, suunnittelija Tuula  Falk. Hyvä kontrasti tuohon punasävyisen seinän kanssa. Näitä väriyhdistelmiä näkyi paljon.


Garage Garage My o My oli Sisustustoimittajat ry:n mielestä Habitare paras osasto. Itsekin viihdyin siellä pitkään ja kuvia on paljon. Lisää tulossa joten pysy kuulolla - tämä oli kyllä huikea paikka!



Eestiläinen Bellfire ja ihanan iloisen keltaisia sohvia - laadukkaista materiaaleista käsitehtynä. Osastolla myös hauskoja tyynyjä tekstillä "Come sit next to me!" 


Hobby Hallin osastolla hehkuivat myös kauniit syksyiset värit. Pehmeitä materiaaleja tyynyissä ja samettia myös, vihreää ja violetin eri sävyjä. Draama-tyynynpäällisissä oli isoja kukkiakin. 


Interfacen sohvakangas valikoimassa harmaan eri sävyjä ja muitakin murrettuja sävyjä unohtamatta hennon lilahtavia sävyjä.


Marimekon pirteä osasto toivottaa tervetulleeksi jos tule pääsisäänkäynnistä halliin. Röykkiö ihania sisustustyynyjä sohvalla. Marimekon osaston edessä iso Ajatuskupla-valaisin, joita näkyi muuallakin messuhalleissa. Toinen toistuva elementti messusisustuksessa ovat erilaiset roikkuvat upeat origamiseinämät. Habitaren muotoilualue ahead! näyttelyarkkitehtuuri on suunnitellut Musuta, Jopsu ja Timo Ramu. Ajatuskuplat olivat hauskoja ja niiden olla voi hengähtää sekä antaa omien ajatusten lähteä lentoon messuhulinassa. Suosittelen kokeilemaan!


Matri vuoteilla on huikean tyylikkäästi tehty osasto messuilla. Me nukumme kolmanneksi vuorokaudesta joten hyvällä sängyllä on siis väliä. Tähän palataan vielä tulevissa postauksissa.


 Fasetin osastolla upea Ornäs Siesta nojatuoli, jota on saatavilla 40 vuoden tauon jälkeen. Tämä klassikko tuoli on ansainnut uuden tulemisen. Arvatkaa vaan kuka kuolaa tätä!


Showroom-näyttelyssä esillä Kansallisteatterin yli 100 vuotta vanhoja taustakankaita, jotka nähdään ensimmäistä kertaa teatterin ulkopuolella. Valitettavasti Showroom on avoinna vain ammattilaisille mutta lupaan laittaa tänne blogiin lisää kuvia näistä aivan huikeista kankaista.  


Signals-vainunäyttelyä ei kannata jättää väliin missään tapauksessa. Trendianalyyttikko Susanna Björklund on koonnut näyttelyn. Tästäkin lisää myöhemmin. Tällä osastolla tulee hyvä fiilis pakostakin..


Tikkurilan osastolla sukelletaan värien huikeaan maailmaan! Mahtavia sävyjä (nektariini, granaattiomena, rustiikki, näsiä, pirtelö jne.) ja tästäkin lisää seuraavissa postauksissa. 


Muotoilun, arkkitehtuurin ja taiteen opiskelijoille tarkoitetun Habitare- suunnittelukilpailu voitti tämä SYLI teos, jonka ovat tehneet Aalto-yliopiston muotoilulaitoksen opiskelijaryhmä. Työ on koottu poisheitetyistä kankaita ja vaatteista kerroksittain ja se on pesämäinen rakennelma, jonka sisälle voi mennä. En ehtinyt vielä ryömiä sinne mutta ehkä huomenna ja jonain toisena päivänä...
Löytyy pääsisäänkäynnin vasemmalta puolelta, jossa myös hauska Olohuone-kahvila, jossa kaikki astiat ja kalusteet ovat Kierrätyskeskuksen tuotteita. Kannattaa piipahtaa sielläkin. 


Lisää tulossa Habitaresta joten pysythän kuulolla...

12 kommenttia:

  1. Tuo rottinki "valtaistuin" <3
    Mä niin tykkään kun värit ovat tulleet takaisin sisustukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä rottinki "valtaistuimia" näkyi aika monella osastolla. Itselläni oli tällainen vuosia sitten makuuhuoneessa mutta kyllästyin siihen ja myin työkaverille. Väriä syksyyn :)

      Poista
  2. Oioi, olitpas nopea! Kiitos seurasta, mukava nähdä sinua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin laittaa nopeasti vähän makupaloja messuille suuntaaville :)
      Kiitos itsellesi. Mukava oli nähdä ja höpötellä siinä Olohuone tilassa. Kiva kun ehdotit juuri sitä paikkaa.

      Poista
  3. Kiitos messukatsauksesta :) Nyt tiedän, minne pe suuntaan! Värit, pehmeys ja kotoisuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Kati! Harmi kun tulet vasta huomenna - olisi ollut kiva treffata messuilla. Väriä on paljon ja muista sulkeltaa SYLIin :D

      Poista
  4. Mahtavia tunnelmia ja harmittaa, että pitkittyneen flunssan vuoksi jää Habitaret väliin, vaikka tä pikaisesti I Love me:n tiimoilta messuhallilla poikkean. Hih tuo rottinkituoli löytyy äitini kotoa, tuttu kaunotar on. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kurjaa kun sinun flunssasi vaan jatkuu :( Toivotaan, että pian helpottaisi. Rottinkituoli on nyt POP! Mukavaa ja terveempää loppuviikkoa!

      Poista
  5. Upeita kuvia Marjo! Ei sillä, etteivät kuvasi olisi aina aiemminkin olleet todella hyviä, mutta nämä ovat jotenkin uudella tasolla. Ihan sisustuslehti-kamaa :) Kiva nähdä messujen tarjontaa näin laajalti, koska itse aion keskittyä taiteeseen ja antiikkiin, joiden osastoilta en toivo löytäväni mitään houkutuksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Etanaelli :) Kuvia tuli räpsittyä todella paljon ja kiva, että pidät. Itse ehdin pikaisesti piipahtamaan taidepuolella mutta antiikki oli pakko jättää väliin. Mukavaa messuilua :)

      Poista
  6. Ihana tuo pyöreä pöytä, jonkun ton tyylisen voisin ottaa tänne kotiin sohvapöydäksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äärimmäisen tyylikäs :) sinun on hankittava se!

      Poista