tammikuuta 15, 2017

Tammikuun ensimmäinen arkiviikonloppu


Niin se vaan pääsi taas käymään, että tuli perjantai ja 13.päivä tammikuuta mikä tarkoitti sitä, että paha Nuutti tuli ja vei jouluni pois. Haikein mielin aloitin riisumaan punaista ja hopeaa kodin sisustuksesta laatikkoihin. Yritin taas jälleen kerran äärimmäisen huolellisesti pakata säilöön kaikki nauhat, valoketjut ja muut koristeet, jotka mystisesti aina sekoittuvat suloiseksi spagettivyyhdiksi ennen seuraavaa joulua kellarissa. Se päivä kun minulle selviää kuka ne käy sotkemassa kevään-kesän-syksyn aikana on kuin lottovoitto. Pakkaajahan on aina yhtä huolellinen ja välttää edelleen laittamasta koristeiden joukkoon vaikka Fiskarsin oranssipäisiä saksia, jotka olivat kerran lähes vuoden hukkateillä. Apuna tässä projektissa häärivät kummityttöni ja karvakaveri. Goodbye Xmas 


Kotiin ruokapöydälle pääsi ensimmäinen tulppaaninippu tänä vuonna ja valitsin pirteää keltaista. Turkoosit joskus kirpparilta mukaan eksyneet kynttilälyhdyt saivat tehdä tilaa punaisille Kivi-tuikuille. Olen yrittänyt pitää huolta C-vitamiinin saannistani ja kantanut kaupasta kotiin appelsiineja ja mandariinejä kassikaupalla. Rakastan appelsiinimehua ja aamuisin on joskus mukavampi puristaa appelsiinit mehuksi kuin kuoria niitä.


Talvella iho joutuu koville joten sitäkin on hoidettava huolellisesti, jottei se ihan kuivu ja hilseile kun pakkanen ja viima kurittavat. V10 Plus sarjan Okinawa Deep Blue Sea Maskia olen nyt käyttänyt yövoiteena. Naamio on erittäin kosteuttava ja sitä voi käyttää päivittäin kuuriluonteisesti. Normaalisti annan tämän hyaluronihappoa, merilevää ja mineraaleja sisältävän naamion vaikuttaa vain vartin ja taputtelen kasvopaperilla pois. Iho tuntuu hyvin kosteutetulta ja kimmoiselta!
  

Uusi Dekon numero kolahti postiluukusta ja nyt olen kahlannut sitä läpi kannesta kanteen. Ihanan utuisia kevätvärejä lehti pullollaan: pastellisävyjä, persikkaa, korallia, utuista vedenvihreää...
Lehdessä on myös hauska artikkeli siitä mitä Suomessa voi hyggeillä. "Hyggestä höpisevät tanskalaiset kuvittelevat keksineensä jotakin ainutlaatuista. Pah. Me suomalaiset olemme osanneet rentoutua aina. Saunassa." kiteyttää toimittaja Ville Vanhala. Toivottavasti Suomen Saunaseuran nettiadressi saa riittävästi allekirjoituksia niin voisimme vetää 10.kesäkuuta salkoon lipun suomalaisen saunan kunniaksi. Nettiadressiin pääset tästä!



Lauantai päivä aloitettiin kierroksella Nervanderinkadun Luonnontieteellisessä museossa Luomuksessa. Minulle tämä paikka on aina ja ikuisesti eläinmuseo :) joten kutsun sitä sillä nimellä. Jos haluat kurkata parin vuoden takaisen reissumme sinne tästä pääset siihen. Eläinmuseostahan kaikkien jännien dinojen, mammuttien, oikosarvisten, akritarkkien, kennokonnien lisäksi löytyy myös Helsingin kaunein portaikko tai ainakin minun mielestäni se on kaunein. Tästä voit kurkata miltä portaikko näyttää. Luonnontieteellinen museo on muuten huoltotöiden takia kiinni 16.-20.1. eli nyt ei kannata mennä vierailulle sinne.



Museon jälkeen piipahdettiin syömässä kiinalaisessa ravintolassa ja sitten suunnaksi Jätkäsaari ja uusi Clarion hotelli. Hotelli avattiin jo ennen joulua ja tiiviisti seurasin sen valmistumista aina ohi ajatessani. Vihdoinkin ehdittiin myös piipahtaa 16.kerroksen Sky Barissa kahvittelemassa. Clarion hotellista on tulossa myös omaa postausta myöhemmin. Täytyy todeta, että todella upealta näytti ja hieman harmaasta ilmasta huolimatta näkyi pitkälle Helsingin kattojen ylle.



Ensi viikostani on tulossa kiireinen mutta erittäin mielenkiintoinen. Kaksi työmatkaa peräjälkeen...

Miten teidän viikonloppunne on sujunut? Oliko hyggeilyä kotona vai humputtelua kaupungilla? Onko joku muuten jo ehtinyt hiihtämään tai luistelmaan? Ainakin moni on postannut Facebookiin lumisia kuvia. Mukavaa sunnuntai iltaa kaikille 

PS. Huomasin juuri, että keittiön ikkunalaudalla on vielä yksi tonttu. Mielestäni kaikki kyllä pakattiin pois kellariin. Mistähän tämä viikari on karannut vai viestittääkö hän sitä, että meillä voisi olla joulu ainainen? 




12 kommenttia:

  1. Rauhallisissa merkeissä on menty. Perjantai-iltana pyörähdin keskustassa ostokset mielessä, mutta en sitten hankkinutkaan mitään, vaikka pari joululahjana tullutta lahjakorttiakin poltteli lompakossa. No, niille löytyy myöhemminkin käyttöä. Clarionia katselen päivittäin ohi mennessäni, mutta vielä en ole sinne "ehtinyt".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olit selkeästi harkitsevalla päällä perjantaina jos mitään ei tarttunut mukaan. Lahjakortit on siitä kivoja, että ovat voimassa pitkään ja voi käyttää kun juuri se oikea tulee eteen.
      Clarion on UPEA :)

      Poista
  2. On siellä touhua ollut ja ihania kuvia <3
    Täällä on yllätys yllätys menty jääkiekon ehdoilla :)
    Kivaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Souliina ♥
      Sinut olisi ehdottomasti pitänyt ilmoittaa mukaan siihen joulukuussa radiossa pyörineeseen lätkämutsi kisaan. Varmasti olisit pärjännyt.

      Poista
  3. Meillä vietetty tänä viikonloppuna hääpäivää, mutta viikonloppuun on mahtunut myös kotoilua ja hyggeilyä. Pitkästä aikaan käytiin myös anoppilassa kylässä. Kiva viikonloppu siis takana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut vielä tätäkin kautta teille ♥ Paras viikonloppu on juuri sellainen omanlainen ja kiireetön.

      Poista
  4. Täällä ollut tyttären synttärikahvitukset, hän täyttää huomenna 19 vuotta. Rauhallista ollut ja vähän on leivottu herkkuja ja pizzaa.
    Ihana kuva sinusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut tyttärelle! Varmasti leipomukset olivat hyviä... mums!
      Kiitos ♥ kummityttö otti sen kun seisoi tikkailla kun otimme kristallikruunusta alas joulukoristeita.

      Poista
  5. Aina yhtä haikeaa itselle tuo joulun vienti telakalle... Onkohan se sama tyyppi sun luona mikä mullakin käy varastossa sotkemassa kuusenkynttelikön johdot aina ihan sekaisin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että sinäkin olet joulufriikki ♥ Mä luulen, että se sama tyyppi käy kaikkien meidän "huolellisten pakkaajien" kodeissa :D

      Poista
  6. Ihania happeninkejä ja tuo kuva missä joulu lähtee, se on vaan ihana. Tuo V10 on todellakin ihanan kosteuttava tuote. Mukavaa uutta viikkoa, kiireistä sellaista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia ♥ vaikka joulun purkaminen kirpaiseen niin hymyillään. V10 on ihanaa ja iho kiittää. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

      Poista