helmikuuta 09, 2017

Opera buffa à la Dr. Oetker - pizzaa, kakkuja, oopperaa



♪♫♪♫
La donna e mobile
Qual piuma al veto 
Muta d'accento
E di pesiero. 
♪♫♪♫

"Hyvä ruoka on aina pienen aarian arvoinen! Pizza on juhlaa, kakut ovat juhlaa, ja ooppera se vasta juhlaa onkin." Olin saanut kutsun osallistua Dr. Oetkerin lehdistölle ja bloggaajille järjestettyyn tilaisuuteen Oopperatalon päälämpiössä teemalla Opera buffa ja oheisilla saatesanoilla :)

Kävellessäni Oopperataloa kohden kipakassa pakkasessa muistin yhtäkkiä elävästi hetken ensimmäisiltä Italian matkoiltani. Istuin punaruutuisen pöytäliinan ääressä syömässä pizzaa vähällä opiskelijan matkabudjetillani ja mielessäni vain haaveilin pääseväni joskus kuulemaan oopperaa. Jostain kaukaa alkoi kuulua Rigoletton tuttu La Donna e Mobile. Minulla nousi iho kuumasta ilmasta huolimatta ihan kananlihalle sillä niin kauniisti tämä katulaulaja aarian veti. Ihan siis oopperaan saakka en tällä Italian reissullani vielä päässyt mutta makoisan pizzan ja upean aarian sain kokea. 

Meidän Opera buffan yllätys aaria - Preludio di sorpresa juhlistaisi Dr. Oetkerin Ristorante-pizzan saapumista Suomeen 20 vuotta sitten vuonna 1997! Suomi oli ensimmäinen Ristorante-Pohjoismaa ja yksi ensimmäisistä koko maailmassa, Dr Oetkerin toimitusjohtaja ja perustaja Pirkka Peltoniemi kertoi. Kohotimme onnittelumaljan Honey Bubble Tea juomalla 20-vuotiaalle Dr. Oetker Suomelle! Oopperatalolla on ollut vuodesta 2015 neljä omaa mehiläispesää, jonka hunajaa tähän tervetuliaismaljaan oli käytetty. Oopperatalo on täysin  omavarainen hunajan suhteen. Jännää!


Ja uskokaa tai älkää seuraavaksi meille lauloi Oopperan tenori Olavi Suominen aarian Donna e Mobile! Taas meni Marjon iho kananlihalle koska tämä Rigoleton aaria saa sen aina aikaiseksi. Tuon nuoruuden Italian matkan jälkeen on oopperasta käyty nauttimassa useita kertoa. Viimeisin taitaa olla Ovela Kettu ooppera, jota olimme muutama vuosi sitten katsomassa kummitytön kanssa. Samana keväänä myös lanseerattiin Klaus Haapaniemen ihana Tanssi astiasarja Arabialle. Oopperan kattaus oli tehty näillä Tanssi astioilla, jotka ovat niin sadunomaisen kauniita ja ihanan värikkäitä. Haaveilen kotiin yhdestä teemukista....


♪♫♪♫
Sempre un a mabile
Leggiadro viso,
In pianto o in riso
Mensognero. 
♪♫♪♫


Scene I

Olen itse varmaan maistanut ensimmäistä Ristorante-pizzaani vähän Suomeen rantautumisen jälkeen ja se on edelleenkin yksi suosikkini Mozzarella. Pizza muuten maksoi silloin 20 markkaa ja pakastealtaasta pystyi valitsemaan neljästä eri vaihtoehdosta, kertoi Pirkka Peltoniemi meille. Maailma 20 vuotta sitten oli kovin erilainen ja pakastealtaaseen ilmestyneet Ristorante-pizzat olivat tervetullut vaihtoehto kalapuikkojen ja herne-maissi-paprikan lisäksi kodeissa. 

Dr. Oetker on mukana terveyden ja hyvinvoinnin parantamisessa ja tämä näkyy myös pizzoissa. Ristorante-pizzoissa on nykyään 22% vähemmän suolaa kuin 10 vuotta sitten. Lisäksi jo aiemmin valikoimissa olevien kasvisvaihtoehtojen lisäksi myös Dr. Oetkerin gluteenittomat pizzat tulivat markkinoille viime syksynä ja suomalaiset ovat pitäneet niistä. 

Me pääsimme totta kai nyt maistelemaan näitä Ristorante-pizzoja. Tuttuja makuja ovat Ristorante Salame Mozzarella Pesto ja Ristorante Tonne. Pizza muuten kehottiin laittamaan leivinpaperin päälle uunin ritilälle paistumaan eikä perinteisesti sille uunipellille. Näin pizzapohjasta tulee mukavan rapea. Ristorante valikoimaan kuuluu nykyään jo 18 erilaista pizzaa. Itse maistoin myös ensimmäistä kertaa Ristorante Vegetable kasvisvaihtoehtoa ja pidin siitäkin. 



Ristorante pizzojen gluteenittomia vaihtoehtoja Ristorante Mozzarella ja Ristorante Salami oli myös jännä maistaa. Itselle gluteenittomista tuotteista tulee helposti mieleen jotenkin "erikoinen maku" mutta molemmat pizzat maistuvat oikein herkullisilta enkä olisi itse tunnistanut niitä gluteenittomiksi tuotteiksi ellei sitä olisi erikseen mainittu. "Täydellinen pizza on viiden aistin kokonaisuus" kitetty uransa aikana jo tuhansia pizzoja syönyt toimitusjohtaja Pirkka Peltoniemi. 


Scene II

Dr. Oetkerin tuotepäällikkö Inari Marttinen otti seuraavaksi puheenvuoron kertoen uusista My Sweet Deli -pakastekakuista, jotka tulevat nyt maaliskuun aikana hyvin varusteltuihin kauppoihin. My Sweet Deli -pakastekakut on valmistettu ilman säilöntäaineita, luonnollisista raaka-aineista. Kakuissa ei myöskään ole käytetty kovetettuja rasvoja. Pakastimessa on aina hyvä olla hätävaraksi näin laadukkaita kakkuja jos ei itse ehti tekemään mitään kun ovikello jo soi :)


Dr. Oetker My Raspberry Mascarpone Cake sai minun Italia muistot taas heräämään mutta nyt oltiin Roomassa ja ihan toisenlaisessa tilanteessa vuosia sitten ♥ Vadelmakakku oli jo niin houkuttelevan näköinen ja pehmeä vadelmamousse: kermaista marcarpone-tuorejuustoa, tuoreita vadelmia ja vadelmahilloa yhdessä olivat suussasulava yhdistelmä. Dr. Oetkerin tehtailla vatkataan päivittäin yli 700 000 tuoretta kananmunaa My Sweet Deli tuotteita varten. Melkoinen määrä!


Chocolate Mousse Cake puolestaan oli kolmen suklaan upea makunautinto: valkosuklaata, tummasuklaata ja maitosuklaamoussea. Kakku ei ollut yhtään liian makeaa kuten suklaakakut mielestäni ovat yleensä vaan juuri sopivasti sokerinen. Pakastekakut on hyvä ottaa sulamaan huoneenlämpöön 4-5 tuntia ennen tarjoilua.



My Sweet Deli -pakatekakku Cheesecake Strawberry oli melkoinen makuelämys myös. Sisältönä on täyteläistä tuorejuustoa ja runsaasti mehukkaita Camarosa-lajikkeen mansikoita rapealla keksipohjalla. Tässä mansikkajuustokakussa on yli viidesosa marjoja ja marjat kyllä maistuivatkin siinä. Tämä kakku kannattaa ottaa 2-3 tuntia ennen tarjoilua sulamaan.



Cheesecake New York Style toi minulle muistoja Nykin juustokakkutaivaasta. Juustokakku on yksi maailman vanhimmista jälkiruuista ja se on tunnettu jo antiikin Kreikassa. Nykyinen juustokakku on syntynyt tuorejuuston keksimisen myötä 1800-luvun loppupuolella. Tuotepäällikkö Inari Marttinen kertoi, että Dr. Oetkerin juustokakkujen salaisuus on parin sadan vuoden aikana kertynyt kondiittoritaitoa.


My Sweet Deli Apple Strudel on lehtitaikina leivonnainen, jossa on mehevä kanelinen omenatäyte. Pakastestruudeli paistetaan ennen tarjoilua ja nautiaaan lämpimän vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Tätä täytyy testata kotona koska en yksinkertaisesti enää jaksanut maistaa struudelia.


Tulevan kevään ja vapun hittituote tulee varmaan olemaan Dr. Oetkerin My Sweet Delin minimunkit. Pikkumunkit sopivat hyvin vappuun siman kanssa ja totta kai myös kahvin kera pikku makeapalaksi. Pakkaus sisältää 14 minimunkkia ja sulatus huoneenlämmössä kestää noin 35 minuuttia. Tässä vaiheessa taitaa bloggaaja olla ollut jo niin ähkynä ettei minimunkkeja ole edes muistettu kuva. Pahoittelut!


Ooppera loi huikea puitteet tälle Dr. Oetkerin tilaisuudelle ja poislähtiessa ehdin vielä pikaisesti kurkata oopperan Töölönlahden puolen myymälän pukuja. Jos oopperan maailma kiinnostaa enemmän kurkkaa postaukseni Oopperan avoimista ovista. Postauksessa päästää katsomaan myös näyttämön taakse...



Kiitos Dr. Oetker Suomi ja Oopperatalo upeasta ja herkullisesta tilaisuudesta. 




6 kommenttia:

  1. Ensin pari palaa pizzaa ja sitten pari palaa jokaista kakkua, ai niin ja yx kahvi :)
    Ihanaa tulevaa viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein juuri noin Outi mutta en enää jaksanut ottaa struudelia :) Olin rajallinen tai jälkiruokavatsani teki lakon! Harmitti ihan... :D Mukavaa viikonloppua Outi ♥

      Poista
  2. Ihan täydellistä omia lemppareita Tanssi astioita myöten. <3 Ihanaa viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tanssi astiat polttelevat minua ja haluaisin edes sen yhden teemukin. Ihanaa viikonloppua ihanuus ♥

      Poista
  3. Upeat kuvat! Tyylikäs tilaisuus! Ihanat herkut! Ja noista Tanssi-astioista... ne sopivat täydellisesti Oopperan kattaukseen.
    Oli hienoa olla mukana!
    Buon fine settimana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula ihanuus ♥ Tilaisuus oli viimeisestä piirtoa myöden niin kauniin tyylikäs ja se aaria....taas nousee iho kananlihalle.
      Mukavaa viikonloppua Tuula ♥

      Poista