huhtikuuta 19, 2017

Ihana Salon Herkku ja Lahja Murena plus alekoodi lukijoilleni ♥


Pari viikkoa sitten sain kutsun osallistua Herkku ja Lahja Murenan bloggaajailtaan Salossa. Nappasin bloggaajakollegani Kulinaarin kyytiin juna-asemalta ja lähdimme huristelemaan illanviettoon. Salo ei ole minulle kaupunkina todellakaan vieras paikka. Salon tori on koettu monena kesänä ja todettu ihan huikeaksi kahvittelu- ja ostospaikaksi. Olen onnistunut bongaamaan sieltä myös hyviä Arabia astialöytöjä kirppispöydiltä. Salosta löytyy myös legendaarinen Zapato niminen kenkä/muotiliike, josta on ainakin parit kengät lähteneet Marjon matkaan vuosien saatossa. Mutta Herkku ja Lahja Murena oli minulle täysin tuntematon entuudestaan. Ajaessamme mietin mistä nimi Murena mahtaa tulla...



Herkku ja Lahja Murena on tänä keväänä 6-vuotta täyttävä herkku- ja sisustusliike, joka on omistajansa Miina Laukkasen lapsuuden toteutunut haave. Ihanaa, että joku on tehnyt unelmistaan totta! Miinasta huokui valtava innostuneisuus, asiakashenkisyys ja yrittäjyys - hurmaava persoona.
Salon torin laidalta, osoitteesta Horninkatu 11 on sympaattinen, kotoisa ja täynnä upeita herkkuja oleva liiketila. Puoti ei ole iso mutta sinne on saatu äärimmäisen monipuolinen valikoima tuotteita esille. Esillepano on kaunista ja maulla tehtyä - pidin kovasti.



Mutta pitihän meidän ensin vähän nautiskella pitkän ajomatkan jälkeen Murenan omista herkuista valmistetuista tarjoiluista ja kohottaa tervetuliaismalja. Illan tarjoilut olivat Rikala Bar & Grillin käsialaa. Meidän ruokalista oli hauskasti kirjoitettu vanhaan ikkunanpokaan ja tarjolla olisi vaikka mitä herkkuja! Totta kai me bloggaajat hyörimme ensin kameroiden kanssa tarjoilujen ympärillä kuinkas muutenkaan :) Missä on bloggaajia koolla niin siellä kyllä myös valokuvataan ja ahkerasti.

Murena menu
*****
Savumuikkumousse
Rikalan saaristolaisleipää
Tertin kartanon näkkileipää
*****
Tomaattihekuma
Ninas korpor
*****
Rikalan maalaissalaatti
*****
Cointreau espressomousse
*****
Kolatun Valma 
karamellisoidut viikunat & Rikalan granolaa
*****



Siinä nauttiessamme suussasulavia herkkuja kertoi Miina tarkemmin Murenan tuotevalikoimasta. Makuja maailmalta edustavat mm. Nicholas Vahen oliivilöljyt, viinietikat, täytetyt oliivit, pestot, pastat ja monet muut herkut. Murenalla on todella laajasti erilaisia pastoja mm. Campofilone, Filotea ja Alfieri. Löytyi mustaa, pinaatti ja valkosipuli-persilja pastaa. Myös gluteenittomia vaihtoehtoja pastoissa oli tarjolla - plussaa. Suurta italialaisen ruoan ja pastan ystävää runsas valikoima miellytti kovasti ja aloin jo visioimaan jotain Italia iltaa ystäville näistä raaka-aineista.


Kotimaiset tuotteet ovat myös hyvin edustettuja Murenan valikoimissa. Ihana Tertin Kartano Mikkelin lähellä on muuten ehdottomasti käymisen arvoinen paikka vaikka kesällä asuntomessujen yhteydessä. Murenan valikoimissa Tertistä on mm. ruusunterälehtihyytelö, Iivarin savumuikut (vievät muuten kielen mennessään), hunajakonjakkisinappi, Tertin näkkileipä ja puolukkasokeri.
Myös Malmgårdin erilaisia luomu viljatuotteita on tarjolla. Ihastuimme Kulinaari Kimmon kanssa tähän paikallisen kahvipaahtimon visuaalisesti upeaa pakkaukseen.



Rakastuin myös näihin ruotsalaisiin Ninas korpor korppuihin. Persoonallinen ja kaunis pakkaus, johon Ninan tytär on tehnyt etiketit, jotka vetosivat minuun. Maistuivat myös ihan taivaallisen hyvälle ja korppuja on kiva kastaa kuumaan teehen ja nauttia niitä illalla kynttilänvalossa hyvän kirjan kanssa. Tämä tapa minulla on ollut ihan lapsuudenkodista saakka ja hyvää tee-korppuhetkeä suosittelen kiireisen päivän päätteeksi kaikille.





Totta kai myös erilaiset risotto valikoimat alkoivat pyöriä päässäni ihaillessani hyllyjä ja mietin mitä kaikkea näistäkin voisi tehdä. Murenalta löytyy myös hurjasti erilaisia reseptivinkkejä kotikokkien avuksi. Todella ihana tapa selvitä viikonlopun kauppojen jonotukselta on tilata Murenalta Perjantaikassi. Tämä palvelu ei valitettavasti toimi kuin Salossa mutta näppärä tapa auttaa perhettä viikonlopun aloittamisessa kiireettä. Murenan verkkokauppa toimittaa toki muita ostoksia ympäri Suomea. Verkkokaupasta löytyy yli 1000 tuotteen valikoima,  yli 50€ tilaukset tulevat veloituksetta kotiin ja toimitus 1-3 päivässä. Tuotteita saa siis myös pääkaupunkiseudulle jos ei Saloon saakka halua lähteä :)

Me pääsimme nostamaan myös maljan uudelle juuri lanseeratulle Don Witka oliiviöljylle. Don Witka oliiviöljy valmistetaan Espanjan Fuengirolassa mutta sen takana on suomalainen Ville Witka, joka on myös suunnittellut kauniit öljypullot. Witka valvoo itse oliivien sadonkorjuuta, oliiviöljyn valmistusprosessia ja pakkaamista. Kesäisin Witka palaa Teijoon lomailemaan Salon lähelle. Saimme maistaa oliiviöljyä ja täytyy sanoa, että kyllä maku paljastaa hyvän oliiviöljyn. Ostaessaan parin euron oliiviöljyä marketista voisi ehkä miettiä kannattaisiko sijoittaa kuitenkin vähän enemmän laadukkaampaan neitsytoliiviöljyyn.


Murenasta löytyy myös makeita herkkuja. Bloggaajaillassa oli totta kai paikalla myös Lakrids by Johan Bulowin edustaja ja saimme maistella näitä tanskalaisia gourmet lakritseja. Vuonna 2007 perustettu design-lakritseja valmistava yritys keittää lakritsin afganistanilaisesta ja iranilaisesta lakritsijuuresta. Tuotteet ovat gluteenittomia ja lisäaineettomia. Ihania pääsiäislakritseja taisi tulla napsittuja useita kertoja kun olivat niin hyviä. Myös suklaalla päällystetyt lakritsit maistuivat taivaallisilta:)




Murenasta löytyy myös ihania ja kauniita tuotteita kotiin. Puttipajan kynttilöitä, saippupulloja, Tine K ja House Doctor tuotteita, hauskoja teksteillä varustettuja tiskirättejä, säilytyskoreja, servietteja ja paljon muitakin tuotteita. Myös ihana lastennurkkaus kiinnosti minunlaistani Maileg fania.



Ja totta kai Murenasta saa myös pyykkietikoita. Muistan edesmenneen isoäitini aina puhuneen etikan käytöstä siivouksessa ja pyykkäyksessä mutta nyt olen itse päässyt testailemaan tätä huipputuotetta. Kaunis Pyykkietikka on täysin kotimainen tuote, jota annostellaan 2-3 rkl pyykkikoneellista kohden. Pyykkietikka raikastaa sekä kirkastaa värejä sekä poistaa pesuainejäämiä tekstiileistä. Voit käyttää tätä pellavalle ja puuvillalle. Olen ihan rakastunut tähän Pyykkietikkaan  ♥♥♥


Marjon matkassa blogin lukijoilla on mahdollisuus saada -10% alennus Murenan verkkokauppaostoksista 31.5.2017 saakka koodilla MARJON17. 
Käykää katsomassa mitä kaikkea kivaa sieltä löytyy.

Tuhannesti kiitoksia Murenan Miinalle ja muulle henkilökunnalle sekä Rikalan  Bar & Grillin edustajalle mukavasta ja ennen kaikkea makoisasta illasta. Ehkä kesällä näemme ihan livenä kun piipahdan taas Salossa ja Murenassa. Mukavaa kevättä ♥

10 kommenttia:

  1. Salossa on ihan parhaat kirpparit.
    Kiva, että kerrankin tiedän, missä tämä paikka on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle on Salo tuttu Outi ja seuraavalla vierailulla kyllä käyt myös Murenassa.
      Ihana kauppa ja todella hyvä asiakaspalvelu. Kymppi plus!

      Poista
  2. Kiitos Marjo ihan parhaasta seurasta ja kyydistä! Murena oli kiva kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! Seura hyvää sekä Muremassa että automatkoilla.
      Kiva ilta ja ihana herkkukokemus :)

      Poista
  3. Voih, ompa ollut ihana liike tämä ♥ ja miten paljon kaikenlaista ihanaa! Nuo korppupussit ovat kyllä todella kauniita. Kiva idea, että lapsi on koristellut kaikki pussit. Nuo lakritsipallot ovat ihan mielettömän hyviä. Mm. Taideruukissa olen niitä päässyt maistelemaan samaisen esittelijän pöydästä. Jostain kumman syystä tuo esittelijä on jäänyt mieleen, he he... Pyykkietikkaa olisi kyllä kiva päästä myös kokeilemaan.

    Kiva postaus jälleen kerran, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ihanast kommentistasi ♥
      Saimme korppuja myös kotiin viemisiksi herkkukassissa ja juu, ne ovat jo loppu. Minä ja teehetket korppujen kanssa. Minusta tuo idea oli myös hyvä.
      Mukavaa loppuviikkkoa ihanuus!

      Poista
  4. Oli kiva nähdä Marjo :) Olit tehnyt todella kattavan postauksen ihanasta illasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella hauska nähdä vihdoin livenä :) ja onneksi tulit vetämään hihasta kun tuo tähtikuva ei ihan vastannut todellisuutta. Kiva postaus sinullakin :)

      Poista
  5. Ai parhaat kirpparit ! Iik ! Olispa ihanaa päästä pitkästä aikaa kunnon kirpparille :) Ihania tuotteita näyttäisi olevan Murenassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä Niina mennään ♥ Aion raahata sut vaikka väkisin jonnekin mukaan.
      Murenassa voisi käydä.

      Poista