huhtikuuta 17, 2017

Pääsiäispäivien tunnelmia, hyvää ruokaa ja yhdessäoloa ♥


Toinen pääsiäispäivä on kohta lopuillaan ja nyt tulee se luvattu herkkupostaus pääsiäisen osalta. Kerroin edellisessä postauksessa niistä minulle tärkeistä perinteistä ja uusistakin traditioistani mutta tuolla ruokapuolella on parikin sellaista juttua, jotka kuuluvat kyllä jokaiseen pääsiäiseeni. Tänään aamiaisella yritin syödä terveellisen kevyesti kun muuten on tullut taas herkulteltua oikein kaksin käsin usean päivän aikana. Tuo kananmuna on muuten ehtaa luomua Mietoisista ystäväni kanalasta. Kiitos Leena ♥ nämä munat maistuvat vapaan kanan munilta ja tänään söin sen viimeisen. Täytyy kesällä EHDOTTOMASTI tulla tekemään täydennystä tuohon pinkkiin lahjoittamaasi munakennoon!


Parveke muuttui kertaheitolla keltaiseksi kun narsissit saatiin ruukkuihinsa. Risupupukin pääsi taas käyttöön talven jälkeen. Meillä on alkamassa ikäväkseni ikkunoiden maalausremontti joten kovin pitkää ilo ei kukista taida olla. Tämä tietää myös sitä ettei ikkunoiden pesua kannata edes ajatella...


Pääsiäisen kunniaksi otin jo Kevätmessujen aikaan esille Snön keltaiset korut. Nuo pallot muistuttavat muuten ihan ananaskirsikoita... :) Nämä ovat sellaiset iloisen keväiset korut.


Loviisan Kuninkaanlammesta ostettu valkoinen pupu sai yhden tulppaani syliinsä ja siirtyi keittiön ikkunalaudalta olohuoneen pöydälle muiden pääsiäiskoristeiden pariin. Pupu minulla on esillä ympäri vuoden koska sen tehtävä on muistuttaa minua siitä ettei pidä säntäillä kuin Valkoinen Kani Liisa Ihmemaassa kirjassa hokien "Voi hyvänen aika, olen myöhässä."  


Fazerin ihania peltisiä pääsiäismunia ihailen vuodesta toiseen mutta vieläkään en ole ostanut yhtään itselleni. Viimeksi vähän ennen pääsiäistä Fazer Vierailukeskuksessa hypisteleni näitä mutta ostoskoriini sujahti Mignon-munia, jotka kuuluvat ehdottomasti minun pääsiäisherkkuihini.


Minnie lähetti ystävilleen Facebookissa oman pääsiäistervehdyksensä ja täytyy sanoa, että kyllä minulla on niin kiltti ja niin mielellään valokuvissa poseeraava terrieri ettei tarvinnut edes pelätä, että narsissivaasi oli kaatuu sohvalle kuvaussession aikana. Jos haluat seurata Minnie The Dog koiran seikkailuja Facebookissa niin tästä pääset niihin mukaan. 


Ehdoton pääsiäisen kahvipöydässä oleva leivonnainen on rahkapiirakka tai piimäpiirakka kuten sitä meillä kotona lapsena kutsuttiin. Rahka, kerma, muna, sokeri ja vaniljasokeri mitataan aina äidiltä saatujen ohjeiden mukaan. En ole tottunut siihen, että rahkapiirakkaan laitetaan rusinoita tai sitruunaa. Perheemme perinteisen ohjeen mukaan rahkapiirakka tehdään pullataikinapohjaan mutta nyt oikaisin vähän ja tein sen muroraikinapohjaan. Jos olisin leiponut pääsiäispullia olisi siitä riittänyt pohja myös piirakalle. Koristelin piirakan suklaamunilla (LUE: kummityttöni siis veljeni tyttö ei syö avaamiaan suklaamunia joten "munankuoria" oli runsaasti tarjolla) ja viinirypäleillä. MUMS!


Uunilohi oli minun valmistamaani, samoin salaatti ja täytetyt munapuolikkaat. Veljeni puolestaan teki lammasta uunissa punasipulin, porkkanoiden ja rosmariinin sekä mausteiden kera. Maistoin pienen palan ja oli erittäin mureaa. Itse en ole suuri lampaanlihan ystävä mutta tästä kyllä pidin.


Meillä oli pääsiäiskattauksessa retrolasit 70-luvulta ja vanha käsinkirjailtu pöytäliina isoäidin jäämistöistä. Vanhat kirjailut liinat ovat muuten heikkouteni eli kaikilla kirppareilla ja antiikkitapahtumissa jään aina haaveilemaan niiden ääreen. Kauniita ovat ja taidokkaasti tehtyjä!


Pääsiäismunista saa nykyään vain muovisia koottavia hahmoja. Toista oli minun lapsuudessani kun sieltä sai aina ihania sormuksia. Lupaan kaivaan muistojen laatikon jossain vaiheessa esille kellarinkomeron uumenista ja näyttää aarrearkkuni. Sen takaan, että paljon suklaamunia on tullut lapsena syötyä ja pakko myös tunnustaa, että tänäkin pääisiäisen muutamia...vai oliko se enemmän... kuka niitä nyt laskee niin tarkkaan :D


Tämä veijari oli varmasti jonkun pääsiäismunan yllätys ja nyt se seisostekeli Talvipuutarhassa yhden valaisimen päällä. Sopi kyllä väriensä puolesta oikein hyvin pääsiäiseen siellä :)


Talvipuutarhan pääsiäisessä käytiin pistäytymässä tänään päivällä ja sitä ennen vielä kaffella Mumin Kaffessa. Puutarhan olivat vallanneet kukot, kanat, tipu, pääsiäisnoidat ja väkeä oli paljon liikkeellä kun sääkin oli aurinkoinen. Talvipuutarhassa saa muuten nauttia myös omia eväitä ja termarikahvia. Kyllä se kevät tulee koska tänään näin ensimmäisen VÄSTÄRÄKIN. Kun aloin kaivaa kännykkää taskusta ottaakseni kuvan västäräkki heilautti iloisesti pyrstöään ja lennähti pois. Ei ihme, että sitä englanninkielellä kutsutaan nimellä wagtail. 


Talvipuutarhan pajunkissakranssit olivat ihania. Jonain vuonna minä vielä teen tuollaisen




Kummityttö innostui opettelemaan kuvausta järkkärillä ja kukkokuva on hänen ottamansa!


Metsälenkki oli ihan pakollinen juttu  kaiken syömisen ja herkuttelen jälkeen. Vanhat tutut lapsuusmaisemat olivat jo sinisenään sinivuokoista. Luonto heräilee pikkuhiljaa ja onnistuimme näkemään myös tikan - taisi olla käpytikka siellä etsimässä itselleen pääsiäisherkkuja puunrungosta.



En malta vielä korjata pääsiäiskoristeita pois vaan pidän vielä muutaman päivän. Voitteko uskoa, että viikko sitten Kevätmessuilta ostamani tulppaanit vaihdoin vasta tänään uusiin! Ihan käsittämättömän kestävä 50kpl nippu kymmenellä eurolla! Good bargin indeed :)

Huomenna koittaa taas arki mutta viikko on lyhyt joten tsemppiä ja aurinkoa kaikille ♥
Seuraavat pääsiäispostaukset sitten vuoden kuluttua...

8 kommenttia:

  1. Ihana pääsiäinen sinulla on ollut. Traditioita, ystäviä, sukulaisia ja herkkuja, minusta ihan täydellistä.
    Ihanaa maanantai-iltaa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ihanuus ♥ onni on aika pieniä asioita kun ne oivaltaa.
      Mukavaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista
  2. Minnie💛

    Meillä ei tänä vuonna ollut lammasta lainkaan. Pitkäperjantainakin tarjosin lohta kun anoppi ei syö lihaa.

    Sinivuokkoja etsin Sammatista, mutta siellä niitä ei ollut vielä lainkaan. Muutenkin kevät tuntui siellä olevan vähän myöhemmässä kuin täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minnie ♥ on superhyvä poseeraamaan. Tottunut ehkä pennusta saakka "paikka" -käskyyn kun kuvausvehkeet kaivetaan esille - linssilude russeli ehkä...

      Harmi ettei Sammatissa ollut vielä sinivuokkoja. Ehkä jo ensi viikolla ja toukokuun alussa viimeistään. Varmaan Lohjanharju vaikuttaa siihen, että siellä oli vielä talvista.

      Mukavaa ja aurinkoista viikkoa!

      Poista
  3. Täydellinen pääsiäinen sinulla onkin ollut! Ja ihanan runsas niin koristeissa kuin herkuissakin!
    Hyvää arkeen paluuta, Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady ♥ Minun koristeet ovat aina runsaat ja värikkäät :D
      Hyvää alkanutta viikkoa Turkuun sinulle!

      Poista
  4. Sinulla on tosiaankin ollut ihan täydellinen pääsiäinen. Olet tehnyt ihania pääsiäisherkkuja ja ei yhtään huonolta näyttänyt tuo veljesi valmistama lammaskaan. meillä ei tänä vuonna syöty lammasta, vaikka monena vuonna niin olemmekin tehneet. Itse tein pääsiäisenpyhiksi kotiin kinder-kakun...niin hyvää ♥

    Ihania kuvia sinulla jälleen kerran ja nuo sinun pääsiäiskoristeesi ja vanha kirjailtu liina ovat niin kauniita ♥

    Mukavaa työviikkoa Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ihanuus ♥ Veljeni teki lampaan viime vuonnakin joten kokki hänessä heräilee...
      Sinun kakkusi oli Instassa ihan hurjan hyvän näköinen ja kaunis - oot sellainen leipurimestari kyllä koko nainen!

      Mukavaa alkanutta viikkoa, joka onneksi on taas lyhyt ♥

      Poista