toukokuuta 22, 2017

TREn sisustusaamiaisella Mikonkadulla


Minä rakastan suomalaista muotoilua, sisustusta ja kivijalkakauppoja. Kun sähköpostiini tupsahti kutsu sisustusaamiaisen merkeissä Helsingin ytimessä en empinyt hetkeäkään. Kyläily paikkana olisi TRE Helsinki osoitteessa Mikonkatu 6 ja tarjolla siis pitkä aamiainen tai pistäytyminen kahvilla ennen lounasta. Voiko olla mukavampaa tapaa aloittaa työpäivä, mietin kun harpoin klo 8.00 jälkeen keskustan katuja. Pitkään aamiaiseen aika ei antanut myöden mutta hyvän aamiaisen silti nautin.



"TRE on maailman suurin suomalaisen muodin ja muotoilun konseptikauppa. 300 brändin valikoima kattaa kaiken kalusteista postikortteihin ja muodista kosmetiikkaan." 
 
Olen piipahtanut kerran aiemmin TRE Helsingissä syksyllä katsomassa Avarten tuolia pikaisesti. Pakko myöntää, että ensimmäistä kertaa vasta nyt sisustusaamiaisella ehdin tutustua paremmin tähän viime kesänä avattuun designkauppaan. Olin hyvin pettynyt kun legendaarinen Design Forum sulki lopullisesti ovensa parisen vuotta sitten. Minulla oli sellainen traditio säännöllisesti piipahtaa Erottajalla katsastamassa mitä Design Forumissa oli tarjolla. Hyvin paljon samanlainen fiilis itselleni tuli TRE Helsingin tiloissa kierrellessäni joten ehkä tästä tulee uusi piipahduskohteeni :)
 
Kuva lainattu TRE Helsingin aamiaiskutsusta

TREn taustalla on joukko taitavia naisia Tanja Sipilä, Henni Kinnunen, Salli Raeste, Susanna Otranen, Leena Kämäräinen, Heidi Valkola ja Anna-Kaisa Lehtinen. Aamiaisella näin myös vilahduksen hurmaavasta konttorikoirasta. Itse kannatan karvakavereita työpaikoilla (jos kukaan ei toki ole allerginen) koska ne alentavat verenpainetta ja poistavat stressiä :) Oma russeliriiviö vierailee noin kerran kuukaudessa työpaikallani ja pitää siitä- erilainen päivä yksiolon sijasta.

"We have a wide range of design, furniture, lifestyle products, organic cosmetics and fashion. 90% Finnish design, 100% good stuff." 


Kalusteita mm. Made by Choice, Laakso tuoli by Saku Sysiö, Lavitta tuoli by Poiat, Avarten Tatuioitu tuoli by Yrjö Kukkapuro/Tapani Aartomaa, Hakolan sohvia ja lepotuoleja, Nikarin pikkupöytiä, lepotuoleja ja baarijakkaroita. Suomalaista klassikko puusepäntyötä parhaimmillaan.


Minunlaiseni koirien ystävä bongasi heti nurkkauksen, jossa oli koiratarvikkeita. Siellä näytti kaulapantojen ja hihnojen lisäksi olevan myös jänniä koiranpetejä, joissa oli irroitettava, pestävä päällys. Näitä täytyy kyllä piipahtaa katsomassa Minnien kanssa joku päivä sillä nykyinen petimme vetelee viimeisiään. TRE tiloihin saa myös tuoda koiria.


Ihania keraamikka mukeja eteerisissä kevätväreissä. Klaus Haapaniemen sadunomaisia tarjottimia, Kaunisteen suloisia kodintekstiilejä (voiko ihmisellä muuten olla liikaa keittiöpyyhkeitä - minusta ei!), Tonfiskin oivallisia mortteleita keittiön ruoanlaittoon, Urban Bottle termospulloja ja iki-ihania Airamin puna-valkoisia retrotermareita. Tuollainen Airam-termari minun on hankittava kun siitä tulee mieleen mustikkametsä ja isovanhemmat ♥


TREssä oli paljon kivoja keittokirjoja. Sami Tallbergin Villiyrtti keittokirja onkin minulle entuudestaan tuttu opus. Joonas Hämäläisen ja Serko Rantasen symppis Isät kokkaa keittokirja (tätä oli ihan pakko vähän selailla) ja kotiin viemiseksi sain Helppo olla vege - Härkis-reseptejä aamiaisesta iltapalaan - kirjan, jonka on kirjoittanut Tiina Rantanen, kuvat: Viola Minerva Virtamo. Olen ehtinyt vasta silmäillä reseptejä mutta varmasti täältä jotain tulee kokkailtua tässä lähiviikkoina. Keittokirjat ovat muuten todella kivoja lahjoja vaikka vastavalmistuneille näin keväällä :)


Minulle tuli ihan nostalginen olo tässä Karhu-nurkkauksessa! Pitkät perinteet omaava Karhu on kuuminta hottia kun niillä tepasteli itse Kanya West alkuvuodesta. Hyvä Suomi ja Karhu! Pitäisikö itsekin hankkia Karhut...



Totta kai se muotinurkkaus kiinnosti ja hypistelin monia ihanuuksia siellä. R/H, Samuji, Uhana Design, Klaus Haapaniemi (nuo kimonot ovat upeita), Makia ja Pure Waist. Vaatteita löytyy naisille, miehille ja lapsillekin. Totta kai koruja myös valikoimissa ja aurinkolaseja. Kosmetiikkahyllyyn en valitettavasti tällä reissulla ehtinyt tutustua. Sain mukaan Whitetail Body Lotion pullon, jota aloitin nyt testailemaan joten tähän palataan vielä.




Erittäin maukas aamiainen, kivoja keskusteluja bloggaaja kollegojen kanssa - erityiskiitos Optimistia ja energiaa Katjalle ♥ ja inspiroiva valikoima suomalaista designia kivijalkakaupassa. Luulenpa, että tänne pistäydyn pian uudelleen koska paljon jäi vielä katsomatta.  Käykää ihmeessä kurkkimassa mitä kaikkea muuta kivaa täältä löytyy. Itse kävin jo pikapikaa TREn tiloissa Johanna Vireahon kirjajulkkareissa mutta silloin en oikein ehtinyt keskittyä kuin hurmaaviin tillandsioihin.

Kiitos TRE Helsinkinäkemisiin  

8 kommenttia:

  1. Keramiikka mukit ovat kauniita ja kiva, että myös lemmikit on otettu tuolla huomioon.
    Aurinkoista viikkoa sinulle Marjo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko kauppa on täynnä kaikkea kivaa ja Minnie kyllä tarvitsisi uuden pedin.
      Hyvää viikonloppua Outi ❤️

      Poista
  2. Kiitos vinkistä - kauppa tuttu nimenä mutta en ole siellä koskaan käynyt. Pitää korjata asia jonkin Helsingin reissun yhteydessä. Tykkään kovasti konseptista, jossa yhdistyvät kotimaisuus, design ja laatu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa kun seuraavalla kerralla olet isolla kirkolla. Konsepti on minulle mieleen ja tuo kivinjalkakauppa myös.
      Hyvää viikonloppua Ladylle ❤️

      Poista
  3. Olen muutaman kerran käynyt liikkeessä, kiinnostava valikoima. Ja ihana karvainen myymäläapulainen💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karvainen myymäläinen oli todella itse suloisuus ❤️

      Poista
  4. Nuo Karhun lekkarit on kyllä niin ihanan nostalgisia ♥ Olen itsekin miettinyt sellaisten hankkimista ihan vaan vanhojen aikojen muistoksi.

    Kivan oloinen kauppa. Valikoima vaikuttaa monipuoliselta ja teillä on varmasti ollut tosi kiva sisustusaamiainen tuolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tempaistaa Krisse ja ostetaan meille Karhut! For good old time ...

      Ensi kerralla käyt kun olet pääkaupunkiseudulla.
      Aurinkoa viikonloppuusi Krisse ❤️

      Poista