toukokuuta 01, 2017

Vappu tunnelmia ja eläimellistä menoa


Vappupäivän illassa joten on aika tehdä pieni yhteenveto miten meillä juhlittiin vappuna. Sääennusteet eivät luvanneet kovin hyvää vappuaaton keliä joten päätettiin sitten kuitenkin jättää Esplanadin puistossa pyörähtäminen ja Havis Amandan lakitus väliin. Vietettäisiin aattoa yhdessä läheisten kanssa syöden hyvin. Kauppareissulla päivällä silmäni iskeytyi tähän ilmapalloon, jossa oli todella energinen tyttöhahmo naamio silmillään. Ihan varmasti joku piirrettyjen sankaritar mutta minä en tunnistanut kuka. Jotenkin vetävä tyyppi ja foliopallon muoto oli hauska....olin jo ostamassa tätä kotiin kun muistin koiran pelon ilmapalloihin. Lopulta päädyinkin sitten ostamaan Minnielle jotain josta olisi vähän iloa koirallekin vappuhulinoissa mutta tästä lisää postauksen lopussa.


Vappuaattona me herkuttelimme tortillaveneillä, johon jokainen sai täyttää juuri sitä mitä halusi. Vihreää salaattia, maissia, minitomaatteja, kurkkua, juustoraastetta, guacamolea, jauhelihaa, sipulia, salsaa, ranskankermaa, majoneesia, juustokastiketta, oliiveja, katkarapuja... mums mums...


Ja totta kai jälkkäriksi simaa ja tippaleipiä. Munkkirinkilöitäkin oli mutta niistä en ehtinyt edes ottaa kuvaa kun katosivat parempiin suihin. Tippaleivät olivat Fazerin todella pieniksi muruiksi syödessä hajoavia joten arvaatte varmaan kuka kärkkyi ruokapöydän ympärillä ajatuksella "ihan vaan jos sattuisi putoamaan jotain pieniä murusia". Vapun kunniaksi sai sitten vähän tippaleipää kun siitä oli ensin siivilöity tomusokeri pois :)



Vappupäivän aamu valkeni aurinkoisena ja tuntui niin keväiseltä. Meillä taisi lämpömittari näyttää peräti +12 astetta. Olimme varanneet pöydän Perobaan  jo heti puolen päivän jälkeen joten aamiaisen pystyin huoletta jättämään väliin. Vierailin nyt ensimmäistä kertaa Perobassa ja mietin miksi ihmeessä en ole mennyt sinne jo aiemmin kun tässä ihan nurkilla asutaan? Vuosi sitten yritimme kerran mennä sinne brunssille mutta koska meillä ei ollut pöytävarausta emme tietenkään mahtuneet mukaan. Tänään vappubrunssilla ymmärsin, että näin suosittuun ja herkulliseen kahvila-ravintolaan täytyy EHDOTTOMASTI tehdä pöytävaraus. Ja vappuna nyt toki aina muutenkin!


Peroba sijaitsee Villa Ylänne nimisessä hirsihuvilassa, jonka kupariseppä Mauno Hätinen on rakennuttanut kesähuvilakseen 1910-luvulla. Huvilassa saattaa jopa näkyä Eliel Saarisen kädenjälki mutta tätä tietoa ei ole pystytty varmentamaan. Muistan itse tämän ihanan huvilan jo lapsuudestani tuolla paikalla. Tuntui hassulta, että ihan Kehä ykkösen kupeessa on näin kaunis punavalkoinen huvila kun sen ohi huristelee kymmeniä tuhansia autoja päivittäin. Nyt kun liikenne on laitettu Mestaritunneliin oli Peroban ulkopuolella ihanan rauhallista kun saavuimme vappubrunssille.


Vappumenu listalta löytyi vaikka mitä herkkuja:

Vihersalaattisekoitus  
Makeat kirsikkatomaatiti  
Fenkolimarinoidut rosmariinioliivit  
Hummus 
Marinoidut herkkusienet 
Katkarapu-nuudelisalaatti 
Savulohisalaatti 
Meloni-mozzarellasalaatti 
Tomaatti-papusalaatti  
Falafel-pyörykät ja tzatziki  
Pinaatti-fetamunakas 
Aasialaiset kanavartaat  
Pekoni  
Karjalanpiirakat ja munavoi  
Leipävalikoima
Juustolajitelma ja verigreippi-appelsiinihilloke
Pannukakku, kermavaahto ja mansikkahillo
Croissant ja appelsiinimarmeladi
Raparperipannacotta  
Appelsiinimehu
Kahvi
Tee



Peroban valikoimassa kaikki tarjottavat ovat laktoosittomia ja suurin osa vielä gluteenittomia. Lisäksi ruokalistaan oli tarkasti merkitty myös maidottomat ja munattomat tuotteet sekä myös pähkinää sisältävät. Helppo valita itselleen sopivat herkut lautaselle ja sitten vain popsimaan. Kaikki tarjottavat olivat suussa sulavia mutta erikoismaininnan saa ehdottomasti tuo pannukakku ja raparperi pannacotta. Perobassa osa nautintoa on myös kaunis minimalistisesti sisustettu miljöö ja maisema. Ikkunoista näkyy nimittäin yli Leppävaaran kattojen. Peroban tiloissa kannattaa kiinnittää myös huomioita huikean kauniisiin kaakeliuuneihin, jotka ovat toiminnassa. Tuollaisen kun joskus saisi omaan kotiin, mietin kun hain vielä lisää juustoja jälkiruoaksi, Jos piipahtaa puuteroimassa nenäänsä kannattaa myös luoda silmäys tilan lattiaan - todella värikkään kaunis!



Postauksen otsikossa luvattiin eläimellistä menoa joten tässä sitä sitten tulee. Kauppareissullani tarttui mukaan omalle russeliriiviölle uusi lelu ettei hänen aikansa käy pitkäksi kun muut menevät vappupäivänä brunssille. Jalo Raato Kettu muutti meille! Lelussa roikkui tuotelappu "Raato on koiranlelu ilman täytettä, jota on miellyttävä pitää suussa. Veltto lelu on oiva retuutus- ja kanniskelukaveri." Voitte vain arvata onko tätä tyyppiä retuutettu kun olin poissa - juu on! Lisäksi Raato Ketun sisällä olevat vinkupillit on kirurgin tarkasti leikattu sieltä irti - juu onnistuu russelin hampailla oikein hyvin. Mutta yllätys, yllätys vinkupillit onkin pakattu nylonkangaspusseihin, joihin ei edes russeliriiviön hampaat ole saaneet otetta. Kotona odotti väsynyt metsästäjä saalis vieressäään!


Miten vappu siellä ruudun toisella puolella on sujunut? Onko brunsseista, skumpista tai vappuhulinoista ja selvitty kotiin? Grillasiko joku vappuna säätä uhmaten vaikka toppatakissa? Mukavaa vappupäivän iltaa kaikille ♥ se on toukokuun nyt! Iloa ja aurinkoa ystävät!

16 kommenttia:

  1. Kiva ja reipas vappu teillä. Me ollaan oltu kotona. Aattona oli vieraita ja tänään laitettiin pihaa kesäkuntoon. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän vappu kuulostaa oikein mukavalta ja säät kyllä suosivat eilen pihalla oloa.
      Mukavaa alkanutta viikkoa Kati ❤️

      Poista
  2. Vau tuota aloituskuvaa, ihan täydellinen. Vappu on sujunut ihan normaalien päivien tapaan, paitsi tänään askareltiin Tiian kanssa itse vappuhatut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju ❤️ vappukoira on vähän väsynyt kaiken retuuttamisen jälkeen.
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. Olimme tapojemme vastaisesti aattona kaupungilla ja jopa Mantan lakitus tuli nähtyä, tosin sisätiloista Rosterista. Kotona oltiin toki hyvissä ajoin takaisin. Tänään ei enää juhlittu vaan kävimme vain mukavalla kävelylenkillä.

    Minsu💜💞💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla olikin blogissa huippukuva Mantasta ja aitiopaikalta.
      Minsu ❤️ ja saat nauttia hänen seurastaa sitten kesäkuussa...saatetaan ottaa Raato Kettukin mukaan Mäntän reissuun...

      Poista
  4. Ihailemasi hahmo on Disneyn uutuus sarjasta Miraculous, Tales of Ladybug & Cat Noir.
    Ihanan kuuloinen vappu teilläkin on ollut. Onpa ihanan näköinen brunssipaikka. Voi tuota Minnieta ja kettua.
    Ihanaa viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ❤️ onneksi joku on enemmän perillä Disney hahmoista kun minä. Aika säpäkkä hahmo minusta ja siksi se kiinnosti.
      Aurinkoa viikkoosi!

      Poista
  5. Täällä on myös vietetty rauhallista kotivappua. Simaa toki tein, mutta munkit korvasin kaupan minidonitseilla. Teillä on ollut ihanan herkullinen vappu. Meillä mentiin "hiukan" arkisemmalla kattauksella.

    Eilinen lämmin iltapäivä houkutteli tuomaan etuterassille pöydän ja tuolit. Ihana ilma olikin eikä tuulikaan ollut enää niin kylmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun olette pääseet jo terassilla istumaan :) se on nyt kevättä ilmassa ja lämpöä.
      Rauhallinen kotivappu on ihan hyvä idea ja saa ladattu akkuja.
      Aurinkoa viikkoosi Krisse ❤️

      Poista
  6. Ihania kuvia ja tunnelmia ja niin herkullinen vappumenu ja kaunis paikka.<3 Vappuaaton sää oli kyllä masentava, mutta onneksi aurinko helli vapun juhlijoita vappupäivänä.

    Kivaa uutta viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Perobassa kannattaa pistäytyä jos liikkuu Espoossa.
      Aurinko oli vielä tänään ja toivottavasti vielä monena toukokuun päivä.
      Luonto pääsee kunnolla heräämään ja linnut pesänlaitto puuhiin.
      Mukavaa viikkoa Tiia ❤️

      Poista
  7. Oi mitä herkkuja ja tuollainen Raato pitää kyllä Milollekkin ostaa. Tähän mennessä vinkut on kaivettu hyvin nopeaan leluista paitsi niistä kaikista rakkaimmista. Niistäkin sitten kyllä loppuviimeksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milo rakastaisi Raatoa. Niitä löytyy eri hahmmoina: sorsa, haisunäätä, kettu, possu jne.
      Näistä ei edes Milo saa vinkupusseja auki. Ovela valmistajan jekku koirille.
      Aurinkoa viikkoosi Marina ja lauantaina nähdään ❤️ Tampere here we come!

      Poista
  8. Onpa ihananoloinen paikka tuo Peroba! Kiitos vinkistä :) Meidän vappumme vietettiin Hangossa kyläille ja ulkoillen. Hyvää ruokaa ja juomaa nauttien! Pikku hiljaa on palauduttu arkeen ;)

    VastaaPoista
  9. Teillä on ollut kiva ja herkullinen vappu! Olen muuten pariin otteeseen käynyt Perobassa. Tuo kipparin pojan perhe kun asuu siinä aivan lähellä, niin ollaan käyty siellä lounaalla koko poppoo kaksi reipasta lasta mukana. Se on muuten lounasaikaankin aivan täynnä väkeä. Siellä on hyvää ruokaa! Teidän vappunne näyttää viihtyisältä.
    Meillä oli vappuna vieraita kaukaa... Nairobista asti. Tuttavapariskuntamme on pari vuotta Nairobissa työssä (edistämässä suomalaista vientiä) ja tulivat nyt vapuksi Suomeen pienelle lomalle. Oli tosi paljon mielenkiintoista jutusteltavaa Keniasta..., joten minulla kamera ei oiken ollut missään roolissa. Uudessa ravintola Tresissä kävimme vapunaattona syömässä. Kiva ja erilainen vappu meillä.
    Ihanaa toukokuuta Marjo <3

    VastaaPoista