kesäkuuta 11, 2017

Rosson makoisat artesaanipizzat ja uudistunut ilme

Kaupallinen yhteistyö Rosso-ravintolat ja 40+ blogit

Espoon Iso Omenan laajennusosan uusi M.E.E.T - meet-eat-enjoy-together - ravintolamaailma avasi ovensa 20,huhtikuuta. Saimme kutsun pari viikkoa sitten 40+ bloggaaja kollegoiden kanssa tulla tutustumaan uuteen Rosso Iso Omena ravintolaan ja nauttimaan paikan herkullisista tarjoiluista. Söin pikalounaaksi päivällä vain yhden banaanin ja vihersmoothien koska halusin illalla todella herkutella rakastamallani italialaisella ruoalla ja kutsussa mainituilla artesaanipizzoilla, uusilla kesäisillä mauilla sekä juomilla. 

Rosson uusi ilme Isossa Omenassa oli rennon tyylikäs ja sen sisustuksen on suunnitellut Sisustusarkkitehdit Fyra. Katossa on somisteena punottuja leipäkoreja, jotka sopivat hyvin paikan kotoisuuteen. Aloimme heti yhdessä blogisiskojen (Beach House Kitchen, Lumo lifestyle, Kristallin hohtoa, Minäkö keski-ikäinen ja Kristallikimara) ideoimaan miten omia kotona olevia koreja voisi hyödyntää vastaavalla tavalla. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan kenen huushollissa tämä idea toteutetaan ensimmäisenä :)

Kauniit lasiset valaisimet luovat Rosson ravintolatilaan jännän hämyisen vaikutelman, joka puolestaan sopii erinomaisesti puisiin kalusteisiin. Seinillä ruokajulisteita ja avohyllyissä pinossa metallisia tomaattipurkkeja, sitruunoita ja yrttejä punasaviruukuissa. Äärimmäisen kaunis, rustiikkinen laattalattia, josta en muistanut edes ottaa valokuvaa. Lattia oli sisustuksessa minusta piste iin päälle ja tuollaisesta olen haaveillut omaan keittiööni jo pitkään. Iso pizzauuni ja avokeittiö toivat myös vaikutelman, että olisimme istuneet jossain muualla kuin kauppakeskuksessa sijaitsevassa ravintolassa. Tässä ravintolasalissa voisi hyvin istua romanttisesti kahdestaan, perheen kera yhdessä herkuttelemassa tai työporukan kanssa lounasaikaan nauttimassa Italian herkuista. 


Alkujuomaksi saimme alkoholittoman, raikkaan Colonnary IceMary juoman. Mansikkainen maku herätteli kivasti makunystyrät alkavaa illanvietton ja kesäfiilikseen. Juhlatunnelmaa voi hyvin virittäytyä mocktaililla ja alkoholittomuuden ei tarvitse olla pelkkään veteen tyytymistä. Cin cin!


Antipasto lautasilla artisokkaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Voisin elää syömällä vain oliiveja! Pakko tunnustaa, että joskus kaupasta kotiin autolla ajaessa on ihan pakko jo maistella juuri ostettuja oliiveja....omnomnom! 


Rosson pizzalistalla löytyy herkullisia roomalaisia artesaanipizzoja jokaiseen makuun. Pizzojen pohjat ovat rapean rustiikkisia. Me pääsimme maistelemaan Roma Rusticaa: ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustoa, viikuna balsamicoa ja artisokkaa. Mielenkiintoinen vaihtoehto oli myös Verdure Rustica, vegetaarinen artesaanipizza: artisokkaa, puolikuivattua tomaattia, oliiveja, munakoisoa, pinjansiemeniä ja parmesaania. Suussasulavia molemmat mutta prosciutto crudon suurena fanina suosikikseni valikoitu nyt Roma Rustica. Pizzat voi jakaa ystävän kanssa niin pääsee maistelemaan molempia jos ei osaa päättää :) Myös napolilaisia pizzoja niitä haluaville on saatavissa.



Mielenkiintoinen oli myös Suometar -pizza. Rosso ravintolat oli järjestänyt tammikuussa Suomi100 juhlavuoden kunniaksi kilpailun, jossa lapset saivat ehdottaa omaa suosikkiaan itsenäisyyden juhlavuoden lasten pizzaksi. Kilpailun 6-vuotias voittaja Erika Kurri oli mielestäni onnistunut kombossaan ihan täydellisesti: poroa, kanttarellia, sipulia, leipäjuustoa ja parmesaania. Tästä hämeenlinnalais tytöstä tulemme ehkä kuulemaan jatkossa jos kiinnostus ruoanlaittoon säilyy. Mielenkiintoinen ja maistuva yhdistelmä! Pizzan saa sekä lastenannoksena että aikuiselle tehtynä.


Pääsimme myös maistamaan täysin vegaania pizzaa, johon varmaan moni meistä suhtautui hieman skeptisesti juurikin juuston osalta. Voisiko se maistua oikeasti herkullisen hyvälle? Täytyy sanoa, että yllätyin miten maukasta pesto-tomaatti-pinjansiemen-rucola-juusto pizza olikaan. Vegaaninen kookosöljystä tehty juusto ei jäänyt ikävästi kitalakeen kiinni kuten olin odottanut vaan maistui vähän kuin sulatejuusto. Rosson keittiö valmistaa tarvittaessa myös gluteenittomia pizzoja.




Artesaanipizzojen jälkeen herkuttelin annoksella lohta ja sitruunapastaa: voissa paistettua lohta, Rosson Gremola-kastikkeella maustettua tagliatelle-pastaa, tomaattia, zucchinia ja bearnaisekastiketta. Erittäin makoisaa ja Gremola-kastike antoi annokselle kivan pikantin maun.



Ja totta kai hyvän aterian kruunaa aina herkullinen jälkiruoka! Täytyy muistaa, että meillä naisilla on aina erillinen vatsa jälkiruokaa varten joten vaikka olisimme ihan täynnä muista herkuista löytyy vielä tilaa makealle aterian päätteeksi. Jäätelöunelma oli täydellinen päätös herkuttelulle. Mango-passionhedelmäsorbettia, suklaakermajäätelöä, vaniljakermavaahtoa ja suussa kivasti "poksahtelevaa" paukkusokeria, josta minulle tuli ihan lapsuus mieleen.


Kun bloggaajat ovat liikkeellä kuvataan annoksia ahkerasti. Vaikea siinä on selittää ohikulkevalla perheelle, jonka isä kysyy ihmeissään "Onko siinä ruoassa jotain erikoista?" ettei annokseen saa koskea eikä sitä voi syödä ennenkuin se on valokuvattu :) Tällaisia me bloggaajat vain olemme...


Rosso ravintolat täyttävät ensi vuonna pyöreitä. 1978 perustettiin ensimmäinen Rosso ravintola Lahteen. Meillä jokaisella on varmaan ruokailukokemuksia Rossoista. Rosso ravintoloiden ruoka valmistetaan ihan aidosti ravintoloista eikä sitä tuoda sinne mistään keskuskeittiöstä. Annokset ovat äärimmäisen maukkaita ja kauniisti tehtyjä. Ison Omenan Rosso täyttyi pariskunnista, perheistä ja isommistakin ruokaseurueista vaikka oli arki-ilta. Viihtyisä sisustus ja uudistunut ilme houkuttelee myös kurkistamaan Rossoon sisälle ja istahtamaan alas lasillisella tai ruokailemaan. Buon appetito ♥

 ♥ Suurkiitos Raflaamolle ja Ison Omenan Rosson ystävälliselle ja iloiselle henkilökunnalle maukkaasta ja onnistuneesta illasta  ♥

12 kommenttia:

  1. Rossossa on aina ollut hyvät pizzat ja nämäkin näyttävät todella herkullisilta.
    Ihanaa ruokaa näyttää olevan muutenkin. Tänään juuri ihastelin uutta sisustusta kun siitä ohi kuljin. Mukavaa alkavaa viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piipahda ihmeessä sisälle jos joskus ehdit koska nämä pizzat eivät kyllä petä sinua :) ja uskon, että perhekin tykkää. Sisustus on kodikkaan tyylikkäs ja minäkin pidin :)

      Poista
  2. Oli hauska ja maukas ilta. Välillä kuvaaminen huvittaa jo itseäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaaminen taitaa olla vaikeaa tehdä huomaamattomasti ja muita ärsyttämättä....
      Viikonloppuna Mäntässä tämä taas huomattiin :D

      Poista
  3. On Rosso ollut aina hyvä ravintola.Siellä otetaan myös pienet ruokailijat huomioon siis lapset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naulan kantaa Aikku :) pienetkin ruokailijat pitää huomioida sekä annoksissa että miljöössä.
      Tuo lasten pizzakilpailu oli minusta aika liikuttava ja upean pizzan voittaja oli kehitellyt.

      Poista
  4. Oih, mitä pizzoja! Ja muita herkkuja! Ja artesaanipizza kuulostaa korvissani niin hienolta sanalta.
    Viihtyisä paikka ja tuo värimaailma on niin lämmin. Kivan illan olette viettäneet herkkujen parissa.
    Mukavaa alkanutta viikkoa, Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Artesaanipizzoista minulle tulee mieleen Rooma ja ensimmäinen reppureissuni...siitä on jo ikuisuus mutta silloin viimeistään rakastuin rapeapohjaiseen pizzaan.
      Viihtyisyys ja kodikkuus kuvaa ehkä parhaiten uusia Rossoja. Käypä kurkkimassa kun teidän suunnalla uusitaan Rossoja.
      Kivaa alkanutta viikkoa Tuula ♥

      Poista
  5. Kiitos seurasta ja miten ollakaan, tämä rouva oli eilen taasen Rossossa, koska Rosson pizza on vaan paras. <<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Tiia ♥ Meillä oli maukas ilta ja kivaa seuraa!
      Huomasin, että olit piipahtanut perheen kera :)

      Poista
  6. Pizzat oli herkullisia ja seura kivaa, mikäs sen parempaa:) Rosson pizzat ovat kyllä aika maukkaita!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos seurastasi :) Rosson artesaanipizzaa taidan mennä huomenna lounaalla maistelemaan.

      Poista