heinäkuuta 09, 2017

Päiväretki Fiskarsin Antiikkipäiville


Heinäkuun alkuun kuuluvat aina Fiskarsin perinteiset Antiikkipäivät 6. - 9.7. Koska en ole vielä aloittanut kesälomaani päätettiin ystäväni Etanaellin kanssa suunnistaa Fiskarsin ruukkimaisemaan vasta lauantaina. Kiitos messulipuista Veitsitehtaalle kuuluu ihanalle blogikollega Arjen Helmiä Krisselle, joka oli itse estynyt tulemasta messuilemaan ja lähetti liput minulle - kiitos Krisse ♥ Kuten arvata saattaa lauantaina riitti ruukkimaisemassa vilinää ja ihmisiä aarteita metsästämässä. 


Aloitimme antiikkipäivän mukavalla kahvihetkellä aidon musiikin säestyksellä. Ihana poikatrio soitti jokivarressa kitara-viulu-basso kokoonpanolla. Kivat merimieslakit päässään heiltä sujui musisointi oikein mallikkaasti. Tarjolla olisi ollut ihanaa, perinteistä Fiskarsin kalakeittoa suoraan soppatykistä mutta tyydyimme näin aamutuimaan ottamaan vain suolaista piirakkaa kaffen kera.


Fiskarsin joenranta on äärimmäisen tunnelmallinen paikka. Veden ylle taipuvat puut ja joessa uivat linnut tekevät siitä maalauksellisen kauniin. Jos haluat itsellesi erilaisen elämykset voit tehdä Fiskarsiin pienen miniloman. Yöpyminen onnistuu vaikkapa Hotel Tegelissa joen varrella tai Fiskars Wärdshusetin puolella. Vaikka olen käynyt Fiskarsissa lukemattomia kertoja en itsekään ole vielä tässä ruukkimiljöössä ehtinyt yöpymään...kuulostaisi kyllä houkuttelevalta vaihtoehdolta vaikka näin antiikkipäivien aikaan...


Koska tarjontaa Veitsihallissa on TODELLA paljon kuin myös IHANAA katsottavaa päätin kerätä tähän muutamia hyviä tärppejä, joita ei missään tapauksessa kannata ohittaa antiikkiametsästäessään. Tervetuloa Marjon matkaan pienelle aarteenmetsästys kierrokselle. Jalkaa kannattaa laittaa mukavat kengät ja napata vesipullo laukkuun niin jaksaa kiertää.

koo Pérnu, esprit de vintage


kooPérnun myyntipaikasta (ulkopaikat Veitsitehtaan edessä) löytyy tämä ihana värillistä lasia oleva lasi-karahvi sommitelma. Olin nähnyt kuvan tästä ystäväni Facebook-sivulla jo muutamia päiviä sitten ja mietin mielessäni olisivatko nämä ihanuudet edelleen antiikkipäivillä vai olisiko joku jo napannut ne itselleen. Jos kaapeissani ei olisi jo liikaakin värillistä lasia (LUE: ylipäätänsä lasitavaraa) olisin ehdottomasti kotiuttanut nämä kaunokaiset. Kauniita ja auringonvalo sai ne oikein hehkumaan. 




kooPérnun liike sijaitsee Korkeavuorenkadulla Helsingissä ja sen valikoimissa on vintagea & kodin tuotteita Ranskasta. Vihreälle ruoholle levitetty ranskalaista kaakelilattiaan jäljittelevät muovimatto sai aikaan tunteen, että olisi pujahtanut sisälle maalaiskauppaan jossain Etelä-Ranskanssa. Värikkäitä ja suomalaiseen makuun vähän erilaisia tuotteita, joista pidin äärimmäisen paljon. Täytyy ehdottomasti käydä piipahtamassa myös heidän kivijalkakaupassaan Ullanlinnassa. Myös kauniit sifonit ja tarjottimet viehättivät minua. 



Anna-Stiina, antiikki - vintage - sisustus


Ulkokojuista löytyy myös viehättävän erilainen antiikkiliike Anna-Stiina, joka tarjoaa vanhoja esineitä Suomesta, Ruotsista ja Ranskasta. Äärimmäisen kaunis esillepano ja minunlaiseni koruharakka bongasi heti tämän vihreäsävyisen asetelma. Tuo kaunis koru punaisella korukivellä kiinni huomioni noiden vihreiden tohveleiden kanssa. Valittavasti kaulakoru on itselleni liian kireä. Eteanelli otti minusta yhden kuvan kun sovitan tätä korua mutta ilmeeni kuvassa kertoo, että "henki ei kulje" - harmitti miksi kaulan pitää olla niin paksu/korun kapea ettei se sopinut minulle. Olisi ollut ihan nappi löytö ja edullinenkin vielä. Anna-Stiinan kotikaupunki on Tampere ja heidän liikkeensä löytyy osoitteesta Tuomiokirkonkatu 24. Myös nettikauppa löytyy. 






Bisarri löytyy nykyään Tarkk'ampunjankatu 5 osoitteesta ja heidän myyntipiste Veitsihallin sisältä sisäänmentäessä vasemmalta melkein heti. Bisassin hyllyissä oli minulla olevaa Arabia vanhaa Mökki-sarjaa lautasina mutta ainakaan vielä en ostanut niitä. Mökki-sarjaa ei juurikaa näyt messuilla eikä liikkeissäkään. Olen perinyt omat astiani isoäidiltäni.


Idla Antiik, Tallinna


Tallinnalainen Idla Antiik löytyy suunnilleen Veitsihallin keskiosasta. Tuttu liike Tallinnan reissuilta ja erilaista antiikkia/vintagea. Täällä on paljon tuotteita Saksasta ja Baltian maista. Ihailimme näitä erikoisia mansikkakulhoja. Kuvassa kulho on ylösalaisin eli pohja nuo mansikkakoristeet, jotka toimivat kulhon "jalkoina". Myös ottimessa oli ihanan kesäisisä mansikkakuvioita. Ihan mielettömän upea perhosensiivistä tehty tarjotin hehkui eksoottisissa väreissä ja nuo "säärillä"-varustetut korkkiruuvit olivat hauskoja. Ihastuin myös tuohon huivipäiseen naispatsaaseen. Idlan Antiik löytyy osoitteesta Pikk 30, Tallinnasta. 





Schulmannin Taideliike


Schulmanin Taideliikkeen osastolla minua viehätti kustavilaisuus ja sininen väri. Tuo nallekarhu oli myös suloinen ja hyvin leikeistä säilynyt. Kellertävä kuvioitu matto loi kivan kontrastin sinisille kalusteille ja joku siinä viehätti minuakin. Schulmanin Taideliike löytyy keskiosasta Veitsitehtaan hallia ja heillä on myymälä osoitteessa Kasarminkatu 2 Helsingissä. 



Antik Helén, Kokkola


Kokkolalainen Antik Helén hurmasi minut ihan totaalisesti. Osastolla oli paljon pieniä, vanhoja lasten kenkiä somisteena. Tuotteet hankitaan pääasiassa Ruotsissa ja väritys osastolla on tumma mutta sitä on höystetty ihanilla pastellisävyillä, keltaisella, punaisella, vihreällä ja sinisellä. Hurjan kaunis esillepano. Katossa roikkui hauskoja vanhoja rapumertoja, joista muuten Etanaelli osti yhden itselleen. Hän on tuunannut aiemmin vanhasta nahkiaistamerrasta valaisimen. Nyt odotan mielenkiinnolla mitä tästä rapumerrasta syntyy. Tähän kokkolalaisliikkeeseen haluan ehdottomasti mennä piipahtamaan myös paikan päälle. Hurmaava osasto!





Paljon muutakin kivaa Veitsitehtaalla ja toki myös siinä alueen ulkopuolellakin katsottavaa ja kierrettävää. Jos keräilyhammasta kolottaa niin tänään ehtii vielä ajaa Firskarsiin tekemään löytöjä. Me kävimme moikkamaassa ihania Simmenthalin lehmiä niityllä ennen siirtymistä Billnäsin puolella.


Aurinkoista sunnuntaita kaikille 

12 kommenttia:

  1. Kiitos Marjo ihanasta postauksesta! Kunto ei anna vielä myöden kahteen kohteen kiertelyyn. Billnäs kierrettiin eilen. Hienia, että pääsin piipahtamaan Fiskarsissa "kanssasi". Usean tutun myyjän osastot olit kuvannut ihanuuksineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, että viihdyit Marjon matkassa Fiskarsilla. Tänä vuonna me jätimme Billnäsin väliin kun Fiskarsissa meni aikaa ja kävimme vielä Greeting from SUOMI taidenäyttelyssä Kuparipajassa.
      Osastoista valitsin ne ihanimmat :)

      Poista
  2. Tämön kerran kierrokseni Fiskarsilla jäi lyhyeksi. Kolme 1-3 -vuotiasta piti kaksi aikuista kiireisinä ja vähän satelikin. En toisaalta tarvitse mitään, ja Saksan & Ranskan reissukta saattaa kuitenkin tarttua jotain mukaan... Mutta hauska perinne on kuitenkin käydä aina piipahtamassa. Meillä perinteeseen kuuluu vielä picnic Billnäsin puolella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon ettei tuon lapsikatraan kanssa edes haaveiltu antiikista. Näin kuvia Facen puolelta ja suloisia viikareita kaikki. Fiskars ja Billnäs ovat mukava kesäperinne ja onhan sitä ihailtavaa ihanan paljon...

      Poista
  3. No jopa sinä ehdit tehdä postauksen nopsaan :) Kiitos vielä kyydistä ja muutenkin tosi mukavasta päivästä Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin nopea tällä kertaa - enemmän kuvia vähemmän sanoja.
      Kiitos itsellesi kun lähdit mukaan ja meillä oli kiva päivä - ilmakin suosi!

      Poista
  4. Ihana paikka tuo Fiskars ja voi miteä aarteita olettekaan nähneet. Jotain tuossa keltaisen sävyisessä matossa tosiaan on, viehättävä.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiskars on hurmaava paikka. Minulla on muuten joku mattomania kun kaikkialla ihailen niitä.
      Mukavaa tiistaita Outi!

      Poista
  5. Mielettömiä juttuja pilvin pimein ja pakko sanoa, että värikkäisiin lasiesineisiin ja laseihin jäin oikein jumiin. Mummin mökillä mummilla on ihana kokoelma eriväristä vanhaa lasia ja niitä aina siellä ihastelen. Kiva retki teillä.

    Mukavaa viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värikkäät lasit ovat heikkouteni. Niitä on tullut hankittu kotiin luvattoman paljon
      Päivä oli kiva ja aurinkoinen.
      Mukavaa viikkoa Tiia :)

      Poista