syyskuuta 16, 2017

Habitaren väriloistoa - syksyiset ruskavärit ja turkoosinsiniset ♥

Signals -näyttely Habitare Ahead-designalueella

Habitare pyörähti käyntiin keskiviikkona 13.syyskuuta ja vietin messuilla 9-17 välisen ajan pyörien halleissa sekä toki tapaamassa myös tuttuja.  Vielä kuluvan viikonlopun on mahdollisuus siis käydä inspiroitumassa sisustuksen tuulista ja aistimassa kaikkea uutta Messukeskuksessa. Minusta Habitaressa oli paljon kivaa tänä vuonna.

Ainoa pettymys oli Showroom osuus 4.kerroksen näyttelyhallissa. Siellä oli aavistuksen liian pimeää enkä pitänyt seinissä olevista "peiliefekteistä". Koska peilit eivät olleet oikeita ne vääristivät ikävästi kalusteiden muotoja toistessaan niitä. Jäin kaipaamaan viime vuoden WAU-efektiä, jonka aikaan saivat silloin Kansallisoopperan upeat, aidot esirippukankaat. Showroom on Helsinki Design Weekin muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen erikoistapahtuma, johon pääsee vain erillisellä kutsulla. Showroom oli avoinna 13.-15.9.

Koska valokuvia kertyi aika hurjasti (taas jälleen kerran) niin mietin muutamankin vähän erityylisen messupostauksen tekoa tänne blogin  puolelle. Insta storyssani messupäivänä jo vilahtelikin paljon fiiliksiä ja kuvia messuilta. Jos et vielä seuraa Marjon matkassa blogia Instagramissa niin tästä pääset mukaan. Instaan varmasti tulee myös ilmestymään kuvia Habitaresta tässä viikonlopun aikana. Olen menossa vielä huomenna piipahtamaan messuilla tarkistamassa vielä pikaisesti pari juttua...

Lapuan Kankurit 

Woodnotes

Habitaressa silmiinpistävää oli mielestäni tällä kertaa värikkyys. Toki mukana oli hyvinkin seesteisen värisiä osastoja mutta värit olivat vahvasti esillä. Syksy tuo tullessaan ruskan ja messuilla huomioni kiinnittyi niihin lukemattomiin ruskaväreihin, joita osastot olivat pullollaan. Vaikka olenkin henkeen ja vereen kesäihminen rakastan näitä syysvärejä.

Keltaisen eri sävyjä sahramista leijonankeltaisen kautta sinappiin. Poltettua oranssia, okraa, meripihkaa ja punaista oranssia. Toki näkyi myös punaisen eri sävyjä: korallia, vaaleanpunaista ja sinipunaisiakin sävyjä. Sekä keltainen että oranssi ovat äärimmäisen inspiroivia ja intensiivisiä sävyjä, jotka huomataan sisustuksessa vaikka niitä olisi vain pieninä väripilkkuina.

Skanno

Lämpimien värien vastapainona olivat turkoosinsiniset sävyt ja vihreät. Sametissa vihreä ja turkoosi tulevat äärimmäisen hyvin esille ja sohvat/tyynyt em. väreillä tuntuivat jo katseella todella ylellisen pehmeiltä ja houkuttelevilta. Turkoosinsininen on myös mielestäni vähän sellainen kuninkaallinen sävy ja siitä tulee mieleen "Tuhannen ja yhden yön" -satukirja. Väriin liittyy mystiikkaa ja loistoakin.

Skanno

Vastavärit punainen ja vihreä toimivat äärimmäisen hyvin keskenään kun niiden sävyt ovat yhtä kirkkaita. Vähän ruskeaan taittuva punainen seinä loi hyvän kontrastin reheville isoille viherkasveille. Viherkasveja Habitare sisustuksissa näkyi runsaasti ja itse kaipailisin kotiini jotain uutta vihreää huonekasvia. Peikonlehteä olen miettinyt kaveriksi liuska-aralialleni. Peikonlehdessä on paljon hauskaa nostalgiaa ja siksi haluaisin sen vaikka aikoinaan olen sitä lapsena vihannutkin.

Hakola

Asun-lehden osasto

Mystisen siniseen (vähän musteensiniseen/violettiin vivahtava) taittuva seinä ja samaan sävyyn maalatut seinähyllyt loivat jännän kokonaisuuden. Sininen toimii hyvin tehokeinona ja saa huoneen näyttämään myös arvokkaalta ja hieman salaperäiseltä. Lähes sama sävy Ikean huoneen tapeteissa antaa vaikutelman runsaudesta ja ylellisyydestä. Tähän sävyyn voi hyvin myös yhdistää vaaleanpunaista ja vihreää.

Havi's

Ikea

Ikea

Hakola

Signals-näyttely

Asun-lehden osasto

Timberwisen osastolla huikea yönsinistä seinää yhdistettynä turkoosiin/petrooliin samettisohvaan. Tätä sohvaa pääsin ihan testailemaan ja siinä oli myös pehmeän mukava istua. Timberwisen osastolla oli upea Timberwise Design Parquet K2, josta lisää seuraavissa postauksissa.
'
Timberwise

Ikea


Ihanaa, että on värejä taas reippaasti mukana sisustuksessa! 
Mitä mieltä te lukijat olette värien käytöstä kodin tekstiileissä ja huonekaluissa? 
Ovatko värit teidän juttu vai mieluummin sittenkin ne vaaleat sävyt?
Kivaa lauantaita kaikille ja palataan Habitaren tiimoilta taas kohta ♥

16 kommenttia:

  1. Hei kivalta näyttää näissä kuvissa nuo värit, mutta omassa kodissa pärjään vähän vähemmälläkin. Jotain pitää kuitenkin olla, pelkkä valkoinen ei iske muhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Pirkko :) Keräsin tähän tarkoituksella paljon väriä yhteen mutta ehkä juuri jollain pienellä yksittäisellä väripilkulla voi sisustaa ja päivittää. Itsekään en ihan valkoisessa viihdy - tulee liian sairaalamainen fiilis.
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Eniten tykkäsin tuosta kukkakimpusta. Nuo sisustukset eivät ole makuuni. Tykkään vaaleammasta ja romanttisemmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakimput ovat niin sinua ja teet todella kauniita kimppuja.
      Makuja on moneksi ja onneksi kodin voi sisustaa juuri kuten jokainen itse haluaa.
      Kodissa on tarkoitus viihtyä ja silloin pitää käyttää juuri niitä värejä, jotka
      mielyttävät ja tuovat kotoisen fiiliksen.
      Aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  3. Ripaus värejä on aina kiva piristys sisustuksessa.Skandinaavinen sisustus on oma lemppari,mutta käytän väriä välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavasta postauksessa on sitten vaaleampaan - lupaan sen joten pysyhän Aikku kuulolla :)
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Tykkäsin kovasti Habitaren värikylvystä 👏
    Ja olit saanut kuvan "mun" sohvastakin <3
    Hakolan Lazy konjakinvärisenä <3
    Niin hienoa, kun toisen linssin läpi näkyy eri kuvia kuin omasta. Nyt vaihtui messujen hektisyys Hankoon :) Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanan Hakolan sohvan olet valinnut! Tuo konjakinruskea on kyllä aika namu...
      Kävin katsomassa myös sinun postausta vaikka en vielä ehtinyt kommentoimaan ja
      erilailla me kuvaajat asiat näemme. Se on hyvää rikkautta ja kuvatkin näyttävät sitten ihan erilaisilta kun ovat kuvaajiensa näköisiä.
      Ihanaa viikonloppua Hangossa Kati - nauti!

      Poista
  5. Piďän monokromisesta, jota rikotaan/piristetään väreillä. Kullä tuolta kaikkea silmää miellyttävää löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monokromisuus ja sitä rikkovat värit on minustakin toimiva yhdistelmä. Habitare oli pirteä ja inspiroiva tänä vuonna :)

      Poista
  6. Itse rakastan värejä ja kotonani onkin värien sekamelska. Tunnen itseni sairaaksi jos en ole värien ympäröimänä. Olen iloinen että värejä näkyy enemmän nykyään sisustuksessa ja niitä rohkeasti käytetään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hertta-Viola kommmentistasi. Kävin kurkistamassa sinun värikästä taideblogiasi ja upeita väriyhdistelmiä käytät töissäsi. Ehkä me suomalaiset olemme sisustuksessa vähän vaatimattomia emmekä uskalla "värittää tilaa". Värit usein miellellään eksotiikkaan, lämpimiin maihin ja näyttävyyteen. Rohkeutta enemmän toivon minä!

      Poista
    2. Kiitos mukavasta palautteestasi. :)

      Ihanaa päivää sinulle!

      Poista
    3. Kiitos samoin sinulle Hertta-Viola :)

      Poista
  7. Aivan ihania kuvia <3 Vitsi että harmittaa kun joudun olemaan koko viikonlopun töissä, enkä pääse paikan päälle katsastamaan Habitaren tarjontaa.
    Mutta siis todella kaunis syksy tulossa, näiden myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi ettet ehtinyt messuille töiden takia. Habitare oli hyvä ja parantanut minusta nyt viimeisten vuosien aikana konseptiaan huomattavasti.
      Mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita töistäsi huolimatta ♥

      Poista