syyskuuta 03, 2017

Keltainen tuo auringonpaisteen päivään ♥


Värit ovat tärkeitä! Ne ovat ikivanha visuaalinen kieli, joka viestii ilman sanoja. Väreillä on ollut kautta aikojen symbolisia merkityksiä vaikka osa väreistä tarkoittaakin eri asioita eri kulttuureissa. Kiinassa keltainen lohikäärme on hyvän enne ja vain keisarilla on ollut oikeus pukeutua keltaiseen. Useissa aasialaisissa kulttuureissa keltainen on onnen, viisauden ja kunnian väri. Jos Venäjällä saa keltaisia kukkia miesystävältään on se merkki siitä, että hän jättää sinut pian.

Keltainen kuvaa myös positiivisuutta. Keltainen tuo auringonpaisteen päivään. Se yhdistetään lämpöön, voimaan, älyyn, onneen ja toivoon. Keltainen on myös mielikuvituksen väri. Keltaisen värin sanotaan olevan peräisin antiikin jumala Merkutiukselta, jolla oli sandaaleissaan ja kypärässään kultaiset siivet. Keltainen väri piristää ja nostaa sydämen sykettä. Ei ole sattumaan, että Stockmannin Hullujen päivien väri on keltainen. Keltainen herättää huomiota ja viestii myös iloisuudesta.


Minä pukeuduin torstaina keltaiseen ja jaoin Facebookissa ja Instagramissa kuvan uudesta keltaisesta mekostani. Tai oikeastaan mekosta, jossa on keltaista päävärinä ja vähän muitakin värejä sekä keltaisesta bolerojakusta. Tämä kuva on sai yli 200 tykkäystä somessa ja paljon kommentteja:

Ihana! Mistä firmasta tuo tunika on?
 .... ja toivoon sekä rakkauteen.
 Wow!
Keltainen väri on joskus, vuonna tuohi ja virsu, tai paljon ennen sitä , kuulunut vain keisarille ja keisarinnalle. Kaunis asu
Voisit vaikka aina pukeutua tuohon väriin, ihana pirteä sinä (sopii sulle kyllä myös punainenkin).
Upea!!!
Aivan ihana asu...ja tuo keltainen!!! 
Kaunis!
Sinulle sopii hienosti keltainen! Upea olet!
Pirteä kuten sinäkin!
Ihana asu!
Wau, mitkä värit!
Ihanat värit.
Vau, mikä aurinkoinen!


Lupasin paljastaa Facebookin puolelta mistä tämä mekko on kotoisin. Käyn aina silloin tällöin piipahtamassa secondhand kirpparilla Fidassa ja tämä tarttui tuolta reissulta Marjon matkaan viime viikolla. Eikä mekon hinta todellakaan ollut päätä huimaava koska maksoin siitä 6,50€. Good bargain indeed! Mekko on siis kierrätysvaate ja sellainen "siivoustakkimekko", joka on tehty todella hyvästä kankaasta. Napitus edessä ja taskut tuossa lantion kohdalla molemmin puolin. Kankainen sidottava vyökin löytyi siististi viikattuna taskusta mutta itse pidän tätä mieluummin ilman vyötä.



Menneinä vuosikymmeninä naisilla oli tapana pukeutua kotona myös muodollisesti ja silloin käytettiin juurikin tällaisia koti- ja siivousmekkoja. Tästä retromekostani ei valitettavasti löydy pesumerkintöjä eikä valmistajan nimeä koska tuotelaput on saatettu jossain vaiheessa ratkoa mekosta irti. Tämä mekkohan ei ole ensimmäinen minun vaatekaappiini päätynyt koti/siivousmekko. Täällä blogin puolella on jossain vaiheessa vilahtanut ainakin pari kirppareilta löydettyä retromekkoja. Hassua on myös se, että jonkun "siivousmekko" on minusta ihan kaunis arkismekko vaikka töihin.


Kuvassa näkyvä keltainen solmittava bolero on ostettu muutamia vuosia sitten Seppälästä ja sen ostin juuri värin takia. Ihanan pirteä keltainen ja saa minut aina hymyilemään. Kaulakoru ja rannerengas ovat jollain Tallinnan reissulta tarttuneet koruharakan mukaan vaikka eivät ole kovin kimaltelevia. Tuo hauska pyöreä punottu pienellä kannella varustettu kori on puolestaan saatu. Ystäväni kävi läpi vanhoja tavaroitaan ja halusi päästä tästä eroon lahjoittaen tämän minulle. Itse säilytän tässä mitä milloin kotona ja pidän sitä hyllyllä. Käsilaukkunakin sitä voisi ehkä kesällä käyttää koska on aika hauska kapistus pyöreine kahvoineen.



Torstai päiväni keltaisessa oli oikein onnistunut joten väreillä on siis väliä! 

Itselläni on monia lempivärejä ja ylipäätänsä pidän väreistä. Lempivärit vaihtelevat mielialojen ja vuodenaikojen mukaan. I love colors! Pidätkö sinä keltaisesta vai löytyykö se sieltä "ei ikinä minun päälläni nähtävä väri" -listalta? Onko sinulla lempiväriä ja jos niin mikä se mahtaa olla?

16 kommenttia:

  1. Minulla ei taida olla sellaista väriä, jota en laittaisi päälleni. Ehkä neonvärit ei ole ihan minun juttuni. Olen kovin musta-valkoinen vaatteitteni suhteen, mutta muuten lempivärejäni ovat turkoosi ja koralli. Tuo mekko on upea löytö ja se sopii sinulle täydellisesti.
    Olet niin kaunis keltaisissasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neonvärit näyttävät joskus kesällä hyvältä ruskettunutta ihoa vasten mutta pääsääntöisesti minulle tökkivät myös. Tulee mieleen Ibitzan biletys noita neonväreistä. Turkoosi ja koralli ovat molemmat myös minun lemppareita myös koruissa.
      Kiitos sinä ihanuus ja mukavaa päivää :)

      Poista
  2. Hauska siivousmekko! Käytin aikoinaan paljon teettämääni keltaista hametta ja se sai aina paljon positiivista huomiota, nyt vaan on jäänyt liisn isoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - keltainen herättää aina keskustelua. Olisiko mahdotonta pienentää entinen keltainen mekkosi... :)

      Poista
  3. Aika ajoin tulee keltaisen vuoro,ainakin pääsiäisenä ennen vanhaan laitoin (ollessani työelämässä) keltaisen asun..Sinulle kyllä keltainen sopii todella hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja :) Uskon, että keltainen sopii myös sinulle ja muutenkin värit. Sinä pukeudut aina tyylikkäästi joka tilanteessa.

      Poista
  4. Tuo asukuva on niin napakymppi ja mieletön ja sattuipa torstaina niin, että Maiju näytti instasta kuvaa ja sanoi, kato miten ihana eli yhdessä ihasteltiin <3

    Kivaa uutta viikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka ihanaa, että Tädit tubettaa on huomannut Insta kuvani ja asun. Tädit rules!
      Itse pidän myös. Kivaa alkanutta viikkoa myös Tiia :)

      Poista
  5. Eipä uskoisi,että on siivousmekko.Sopii hyvin ja tuo on kyllä niin piristävä väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku :) Aiemmin naiset eivät edes kotona ole olleet kovin kodikkaasti vaan pukeuduttiin. Mukavaa viikkoa :)

      Poista
  6. Ihastelin tuote keltaista asua jo instassa, ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna ja mukavaa alkanutta uutta syyskuun viikkoa. Keltainen on myös syksyn väri...

      Poista
  7. Aivan ihana keltainen mekko. Armi Ratia jo ymmärsi kotimekon päälle :)
    Sinulle jos kenelle sopii keltainen väri. Instassa jo ihailin.
    Hyvää alkanutta syysuun viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula :) Kotimekot ja Armi kuuluvat kyllä yhteen - hyvä huomio. Keltainen on kyllä kiva väri ja pidän siitä todella paljon.
      Hyvää alkanutta syyskuuta Tuula ja toivottavasti näemme taas jossain käänteessä :)

      Poista
  8. Vai että oikein siivousmekko, no enpä olis uskonut, hieno löytö todellakin, jonka hintakin tosi ylläri. Keltainen on niin sinun värisi, tekis ihan mieli halata, näytät niin upeelta! Ihanaiselle mukavaa syksyn alkua <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Liian hieno mekko siivoamiseen minun mielestäni. Halataan kun nähdään eikös niin. Kivaa alkanutta syksyä :)

      Poista