marraskuuta 28, 2017

"Mitä teit viime viikon aikana" lukijahaaste


Sain Marjon matkassa blogia seuraavalta lukijaltani kivan emailin, jossa esitettiin toive tehdä postaus "Mitä teit viime viikon aikana". Kiva idea ja päätin tarttua tähän oitis! Tässä lyhyt kooste siitä mitä 20.-26.11. välisenä aikana tapahtui. Päätin nostaa jokaiselta päivältä yhden max kaksi highlightiä. Totta kai kävin töissä viitenä arkipäivänä sekä kuutena päivänä vierailemassa isäni luona kuntoutussairaalassa. Harmittaa kun yhtenä päivänä en ehtinyt aikataulujen takia isän luokse ollenkaan. Lenkitin Minnietä päivittäin, kävin kaupassa, vein roskia, maksoin laskuja jne. Joten totta kai jokaiseen päivääni kuului niitä normaaleita arkisia askareitakin. Ai, niin astianpesukoneeni ei ole reiluun viikkoon ottanut vettä kitusiinsa joten olen saanut myös tiskata...

Maanantai 20.11. 

Pääsin vierailemaan uuteen uljaaseen ja remontista kuorituneeseen Eduskuntataloon. Edellisenä viikonloppun talossa oli ollut avoimet ovet -tapahtuma. Kuulin vahtimestareilta turvatarkastuksessa, että talossa oli käynyt 3600 ihmistä! Jonot olivat ulottuneet pitkälle Arkadiankadulle. Maanantaina Edustuskuntatalossa oli hiljaista koska oli "maakuntapäivä". Sain kiertää tätä huikeaa arkkitehti J.S.Siren suunnittelemaan taloa kahden tunnin ajan. Tästä on tulossa ihan oma postaus kun kuvat on ehditty käydä läpi! Pakko myöntää, että vaikuttava ja upea paikka. 



Tiistai 21.11.

Tiistaina oli Ivana Helsingin tiloissa Uudenmaankadulla Joulukranssi Workshop 17-20 välillä. Glögiä, pipareita ja SweetMe lifestyle-kukkakaupan tytöt opastamassa joulukranssien teossa. Pienen alkuhaparoinnin jälkeen kuusenhavut alkoivat asettumaan kranssiin. Kuumaliimalla sitten muutamia pähkinöitä, kanelitankoja, hopealla maalattuja kuivakukkia ja iso rusetti kiinni. Minulla on nyt ihana uusi, metsäntuoksuinen joulukranssi. ♥



Keskiviikko 22.11.

Taidesukellusta Creatimagian Ateljeessa Töölössa. Yhteisötaidetta yhdessä 1000 muun suomalaisen kanssa lahjaksi satavuotialle Suomelle. Taidesukelluksesta löytyykin jo oma postaus tästä. Kampissa 2.12. on mahdollista 100 ensimmäisen kiinnostuneen osallistua veloituksetta taidesukellukseen. 


Torstai 23.11.

Pikkujoulut on vain kerran vuodessa tai ainakin firman pikkujoulut! Aloitimme herkuttelemalla Rostersissa, joka ei kyllä petä koskaan eikä tälläkään kertaa! Varsinainen makujen ilotulitus ja pidän ravintolan tyylikkäästä ilmeestä paljon. Ilta huipentui Hartwall Arenalle Royal Christmas Gala -konserttiin, jossa mukana oli Sarah Brightman. Huikeaa laulua ja näyttävä gala! Gregoriaaninen mieskuoro lauloi myös komeasti ja kristallikruunut lavalla liikkuivat vinhasti musiikin tahdissa.


Perjantai 24.11.

Ensiapukoulutusta koko päivä. Tuiki tärkeiden tietojen kertaamista. 30 painallusta plus kaksi puhallusta. Defibrillaattorin käyttöä. Haavojen sitomista ja sairauskohtausten tunnusmerkkien kertaamista.  Ja 112 -appsin lataaminen puhelimeen - suosittelen kaikille! Koskaan ei voi tietää milloin näitä taitoja tarvitaan ja toimimalla oikein voimme pelastaa jonkun hengen.

Kuva SPR Ensiapu

Lauantai 25.11.

Pikapyrähdys Fidassa tekemässä löytöjä teemalla "toisen romu voi olla minun aarteeni". En tiedä miksi mutta olen tässä viimeisen vuoden aikana kantanut kotiin venäläisiä esineitä tai itse asiassa tavaraa, jonka pohjassa on joskus lukenut Made in USSR eli valmistettu Neuvostoliitossa. Erityisesti minua kiinnostavat nämä värikkäättä puiset, lakatut astiat. Löysin myös sorvattuun puunukke kokoelmaani kaksi nukkea lisää. En ole aivan 100% varma ovatko nuket Neuvostoliitosta... Valitettavasti yhdessäkään löydössäni ei ole enää pohjassa tuota legendaarista "Made in USSR" tarraa. Se nimittäin lisäisi vielä "idän entistä eksotiikkaa".


Näitä tuotteita ovat suomalaiset aikoinaan tuoneet itärajan taakse suuntautuneilta reissuiltaan Leningradiin (nykyään Pietari), Viipuriin ja Moskovaan. Tuotteita myyntiin berjozka -kaupoissa, jotka oli suunnattu vain turisteilla tai niille, joilla oli oikeus pitää ulkomaan valuuttaa hallussaan. Berjozkat loppuivat samaan aikaan kuin Neuvostoliittokin hajosi. Tämä oli sitä aika kun suomalaiset vaihtoivat sukkahousuja ja farkkuja rupliin tai votkaa itärajan takana. 


Mustista ja Mirristä hankittiin Minnielle vihdoin oma valopanta pimeisiin talvi-iltoihin. Tässä kuvassa pantaa ei ole vielä leikattu russelipusselille sopivaan kokoon. Panta on silikonia ja sen mukana tuli USB-kaapeli joten mitään pattereita ei tarvita. Kätevää ja näkyvää!


Sunnuntai 26.11.

Lähdin Tanjan matkassa maailmalla -bloggaaja Tanjan kanssa Vantaan Ikeaan shoppailemaan. Pitäydyin aika hyvin etukäteen laaditussa suunnitelmassa ja ostin kaiken mitä olin suunnitellutkin. Vain servietit olivat heräteostos. Ei minusta paha :) Nyt sitten vaan jännitetään miten ostamani huonekuusen käy. Edellisen onnistuin toissa vuonna kuihduttamaan jo maaliskuussa joulun jälkeen.


Tällainen viikko sitten tällä kertaa ja nyt jo marraskuun viimeiset päivät menossa. 
Hei, kohta alkaa joulukuu ja virallisesti myös joulupostaukset blogissa. 

Jos joku haluaa napata tästä itselleen 
"Mitä teit viime viikon aikana" -haasteen olen enemmän kuin iloinen.

Kiitos kuuluu lukijalleni, jolta tämä vinkki tuli ♥



22 kommenttia:

  1. Vauhtiviikko siellä <3 Tuo Ivana juttu tuli sähköpostiin ja mietin, että olisipa kiva tuo hommeli ja upeanpa kranssin oletkin tehnyt.

    Nuo venäläiset puunuket ovat hienoja, kelpaisi meille tänne keräilyjen keskelle. <3

    Ihanaa viikon jatkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten olisi ollut kuule hauskaa väsätä kransseja yhdessä :) Minulla on sormet ihan pihkassa mutta onneksi lähti pois saippualla ja vedellä.

      En tiedä mihin kohta joudun kaiken keräilyni kanssa mutta näitä ei vain voinut vastustaa.

      Kivaa viikkoa myös sinulle ja antoisaa risteilyä ♥

      Poista
  2. Mielenkiintoisia juttuja olet ehtinyt tehdä. Jäi kiinnostamaan tuo taidesukellus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Maikju taidesukellus kiinnostaa niin Kamppiin 2.12. joulunavaukseen. Paikalla kuvataiteilija Paula Rusokallio ja Kamppi tarjoaa 100 ensimmäisen taidesukellus session veloituksetta. Ehdottomasti kannattaa kokeilla :)

      Poista
  3. Kylläpä oletkin ehtiväinen. Voisinkin tämän joskus toteuttaa itsekin. Tosin kotiäidillä ei noita kummoisia highlihgteja taida olla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin voit tähän haasteeseen tarttua ihan tavallisilla arkipäivän asioilla. Itselle noita kohokohtia osui viime viikkoon ehkä enemmän kuin normaalisti ja kuluva viikko saattaa olla ihan erilainen. Toisaalta olisin voinut kirjata tähän myös puhtaat, valkeat lakanat (jos joku vielä mankeloisi ne) tai aamulenkin koiran kanssa räntäsateessa.

      Hauskaa viikkoa Tuija :)

      Poista
  4. Kiitos tuosta valopanta vinkistä. Meillä on koiralla ollut vaikka minkälaista roikkuvaa valoa kaulapannassa ja kaikki ovat joko hävinneet tai menneet rikki. Ehkä niitä voi kysellä muualtakin kuin Mustista ja Mirristä? Siiri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Siiri :) Uskoisin, että valopantoja voi kysellä muultakin.
      Merkki on Little & Bigger ja hinta taisi olla 11€.
      Meillä on useampi pieni roikkuva led-valo hävinnyt lumihankiin.

      Poista
  5. Kivoja tapahtumia ja tekemistä on viikkoosi mahtunut. Mä aina välillä mietin, miten ihmeessä sä kerkiät ja jaksat niin paljon, olet oikea elohiiri <3. Tuo tekemäsi kranssi on super ihana ja niin olisi ollut myös Brightmanin kuuleminen livenä. Paljon iloa myös tähän viikkoon ja Minnielle terkkui (hieno panta) <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ♥ Elohiirenä on kiva olla paitsi silloi jos se iskee silmää. Itselläni oli pari vuotta sitten varmaan 3 viikkoa elohiiri silmässä ja olin tulla hulluksi.

      Kranssista olen ylpeä ja pidän sitä siksi vielä viileässä parvekkeella etteivät neulaset rapise ennen joulua. Huoneilma on kuitenkin niin kuivaa.

      En ole ollut mikään Sarah Brightman fani mutta erittäin kaunis gala ja upea ääni naisella. Toki mukana olleet esiintyjät olivat kaikki lahjakkaita. 14-vuotian harpunsoittaja jäi myös mieleen.

      Kerroin terkkut Minnielle. Hän lähettää sinulle voimahalauksen ♥♥♥

      Poista
  6. Hauska viikko ollut -ja kaunis kranssi! Blogiin tosiaan päätyvät nuo parhaat hetket eikä esim. työ, työ, työ, joka kuitenkin on päivien pääsisältö, siivous, pyykkäys ja muut arkiset askareet.

    Rosterista tykkään, sinne ollaan aikeissa mennä taas syömään lähitulevaisuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tähänkin viikkoon mahtui monta vähemmän glamouria tilannetta. Koirankakkapussi meni rikki aamulenkillä ja työnsin käteni "siihen itseensä". Onneksi ei ollut hanska kädessä. Tuo astianpesukoneen hajoaminen tai se ettei ota vettä on tylsää. Olen joutunut jo yhden koneellisen tiskaamaan käsin.

      Rosters on huippu ja kiva sijainti myös.

      Poista
  7. Sinulla on ollut vauhdikas viikko, kun ottaa huomioon, että käyt töissä. Joulukranssista tuli nätti. Ihania venäläisiä tavaroita. Hyvä keräyskohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vähän ikiliikkuja :) ehkä siksi ehdin. Toisaalta kun on kivaa tekemistä niin sitä jaksaa. Tosin tämä mateleva marraskuu voisi kohta jo päättyä, että saisin vähän joulua jo tuotua kotiin. Täytyy olla vastapainoa työlle ja harrastaa myös vaikka kransseilua. ¨
      Ikeakin tuli ystävään ehdotuksesta mikä oli hyvä niin sain asiat ostettua.

      Poista
  8. Olipas sinulla kiva viikko :)
    Minulla menee iso osa viikosta perusarjen pyöritykseen ja aina jää jotain tekemättäkin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rva Kepponen ♥

      Uskon, että kolmen pojan, heidän harrastusten, päivätyön ja kodin arjen pyörittämien vaatii aikaa. Itsekin pesen aina pyykkiä liian myöhään illalla. Villakoira kennel koirankarvojen kera on välillä valloillaan. Puhtaiden pyykkien vuori kasvaa. Viikonloppuun ja iltoihin on pakko mahduttaa kotihommia. Ja pakosta minullakin jää asioita tekemättä.
      Ja välttämättä jokainen viikkoni ei ole ihan yhtä hektinen kuin viime viikko :)

      Poista
  9. Kaikkea kivaakin mahtunut viikkoon. Ihana Minnie <3 ja ihanat noi USSR löydöt.
    Mukavaa tiistai-iltaa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Minnie on hyvin "näkyvä" tuolla pimeässä aamussa ja illalla.
      Mieti, että joskus lapsuudesta inhosin noita USSR tavaroita - niin se mieli muuttuu.
      Kivaa iltaa ♥

      Poista
  10. Sinulla on ollut mahtava viikko <3 Eduskuntatalo näyttää nuorekkaalle ja raikkaalle mitä aikaisemmin oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melissa ♥ Eduskuntatalon alkuperäiset värit on kaivettu esiin "ajan patinan" LUE: nokipölyn alta. Jotkut reliefit olivat todella loistavan valkoisia nyt. Paljon kaunista tällaiselle arkkitehtuuri fanille ♥

      Poista
  11. Pakko kommentoida tuohon huonekuuseen - itse en ole vieläkään saanut viime joulun alla hankkimaani kuolemaan! Itse asiassa melkein vähän toivoin sen kuolevan alkutalvesta, sillä se jämähti sellaiselle paikalle, missä yleensä pidän orkideaa tai muuta kukkivaa, enkä sitten osannut siirtää sitä siitä pois. Vuoden mittaan se on moneen otteeseen matkustanut meidän ja naapurimme väliä, kun kukkamme ovat matkojen takia menneet hoitoon ja aina se on tullut takaisinkin. Nyt syksyllä se on jopa ruvennut kasvamaan, kuten kuuset, uusia vaaleanvihreitä neulasia oksien kärkeen. Ehkä siis salaisuus on pistää kasvi keskelle huonetta, siis melko huonoihin valaistusolosuhteisiin, laiminlyödä sitä sopivasti ja kuljettaa naapuriin kerran kuussa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko näistä huonekuusen hoito-ohjeista :) Minulla ei ole naapuria, johon kuljettaa sitä hoitoon aina silloin tällöin mutta muuten alan noudattaa sinun ohjeita. En tiedä mikä meni edellisen kerran vikaan mutta kuusi muuttui ruskeaksi alaoksiltaan ja alkoi pudottamaan havujaan. Raportoin sinulle miten käy :D

      Poista