joulukuuta 25, 2017

Jouluaaton tunnelmointia ja yhdessäoloa


Hei vaan kaikille ja hyvää joulupäivää Tänään Marjon matkassa -blogi täyttää siis virallisesti VIISI vuotta mutta näissä joulupyhä hässäköissä jätämme juhlimisen ja arvonnat välipäiviin kuten jo kerroinkin aiemmin. Tuntuu ihan käsittämättömältä, että siitä on todella kulunut jo noin monta vuotta kun joulupäivänä (LUE: jouluhullun ihmisen villi ajatus) päätös startata oma blogi näki päivänvalonsa. Aika monta postausta ja valokuvaakin täällä on ehditty jakaa ja paljon kivoja kommentteja myös tullut teiltä rakkaat lukijani Tästä on kiva jatkaa eteenpäin yhdessä kanssanne!


Muutamia kuvia ja tunnelmia eiliseltä jouluaatolta ennenkuin olen taas suuntaamassa joulupöydän ja sen tarjoamien herkkujen ääreen. Muistammehan sen ettei sillä ole niin kauheasti väliä mitä syömme joulun ja uudenvuoden välillä. Ennemminkin kannattaa tarkkailla mitä suuhunsa pistää uudenvuoden ja joulun välillä. Siihen kun mahtuu aika monta päivää enemmän kuin joulun välipäiviin. Jouluna saa minusta herkutella ja vähän ehkä lipsuakin normaaleista rutiineistaan kun skarppaa taas sen jälkeen itsensä ruotuun.


Eilen piipahdettiin sekä Vihdin Irjalan hautausmaalla että myös Espoon tuomiokirkolla. Itselleni oli vähän kova paikka palata tuonne Vihdin hautausmaalle sen jälkeen kun isäni sai siellä sairauskohtauksen 4.marraskuuta. Mutta rakkaan isäni sanoja lainatakseni "Ukkonen iskee harvoin kahdesti samaan paikkaan eikä tapahtuneille asioille voi mitään." Aika hienosti on isä kuntouttanut itsensä tuon aortan repeytymän jälkeen ja joka ilta olen kiitollinen siitä, että hänen elämänsä jatkuu 
Hautausmaalla oli ihanan tunnelmallista ja melkoinen kynttilämeri valaisi. Lunta ei ollut yhtään. Jäätä sitäkin enemmän ja eteneminen oli "Bambi liukkaalla jäällä" -tyylistä. IceBugit olisi ehdottomasti pitänyt laittaa jalkaansa...



Espoon tuomiokirkon seimiasetelma oli äärimmäisen kaunis ja päätimme vielä piipahtaa katsomassa sitä ennen joulupöytään siirtymistä. Joulutähdet ovat kyllä kauniita sekä valkoisena että punaisena. Harmittaa etten tänä vuonna saanut kotiin valkoista amaryllista mutta ehtiihän tuon vielä ostaa ensi viikollakin.


Meidän joulutonttu ei suostunut pistämään tänä vuonna tonttulakkia päähänsä kosja sitä olisi paljon mieluummin revitty ja retuutettu. Myös tonttuasu oli vain tässä kuvaustilanteessa yllä koska muuten lämpöhalvaus olisi iskenyt russeliriiviöön sisätiloissa.


Vietimme jouluaaton isäni luona rakkaiden ja läheisten kanssa joulupöydässä. Sen seitsemään sorttia oli tarjolla ja jo kylmän kalapöydän ja mätien jälkeen olin ihan täynnä. Silmät taas söivät enemmän kuin vatsa veti. Milloinkohan sitä oppisi ottamaan näitä kalaherkkuja maltillisemmin ...luulenpa ettei sellaista joulua tulekaan. Totta kai vielä perinteiset joululaatikot, kinkku - juu, en liekittänyt sitä koska aika ei antanut myöden ja isäni halusi itse paistaa kinkun - sekä muut jouluherkut.


Joululahjojen jaossa kyllä Minnietä kiinnostivat hänen omat "tuoksuvat" pakettinsa niin paljon, että pakkohan sitä oli avustaa koiruusreppanaa saamaan omat herkkunsa mahdollisimman pian esille. Ja sitten äkkiä piiloon pöydän alle. Siinä ei muuten kauan russeliriiviön nokka tuhissut kun jyrsiminen tuotti tulosta ja tämä "joulupukki puruluu" oli massussa.



Tänään aamulla myöhäinen aamiainen ja pyjamapäivä aika pitkälle hyvän musiikin, kirjan ja joulusuklaan kerta. Nyt olen lähtökuopissa taas joulupöydän ääreen joten mukavaa joulupäivää teille kaikille. Miten omat jouluaattoonne sujui? Kävikö joulupukki? Tuliko lahjoja? Onko ähky olo vai söitkö maltillisesti jouluherkkuja?



24 kommenttia:

  1. Onneksi isäsi on kuntoutunut sairaskohtauksesta! Mukavankuuloinen joulu teillä. Me olimme aaton oman perheen kanssa. Joulupäivän vietimme lapsuuden perheeni luona. Nyt kotimatkalla. Huomenna miehen vanhemmat ja siskot perheineen tulevat meille. Herkuteltu on, mutta ei övereitä.
    Ihanaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ❤ olen niin helpottunut isän toipumisesta.
      Teidän joulu kuulostaa myös ihanan lämminhenkiseltä ja leppoisalta. Hyvää tapaninpäivää!

      Poista
  2. Ihana kuulla, että isäsi on jo hyvin kuntoutunut! ♥

    Minnie näyttää niin reippaalle, että tonttulakit tuskin tuossa vauhdissa pysyvätkään mukana. Meillä Rica ei oikein tykkään kameroista, mutta välillä hänestäkin saa kuvan napattua, jossa ei yritä katsoa kamerasta poispäin tai "murjota" :)

    Mukavia välipäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne ❤

      Juu ei Minnie kauaa paikoillaan pysy edes jouluna. Kinkkua pitää vahtia ja muita jouluherkkuja jos joku pudottaisi myös hänelle.

      Rican kuva postauksessasi oli lähes täydellinen.

      Hyvää joulun jatkoa!

      Poista
  3. Oman perheen kanssa nautiskeltiin kiireettömyydestä. Aivan ihana päivä oli. Kivalta kyllä kuulostaa teidänkin joulu ja ihanaa kun pääsitte sitä yhdessä viettämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ❤ Teidänkin joulu kuulostaa oikein leppoisalta ja mukavalta.
      Hyvää tapaninpäivää!

      Poista
  4. Jouluherkut ovat ainaa parasta.Meillä syödään varmasti monta päivää herkkuja vielä.Tänään valmistui kylmäsavulohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kylmäsavulohi kuulostaa herkulliselle myös ❤ Luulen, että meilläkin jouluherkkuja riittää vielä useiksi päiviksi. Hyvää tapaninpäivää Aikku!

      Poista
  5. Ihanaa joulutunnelmaa <3 Mulla alkaa tämä parin päivän jouluherkuttelu jo riittää, ehkä huomenna pitää etsiä jotain muuta ruokaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna ❤ Rakastan jouluruokia ja pidän niiden syömisestä useana päivänä. Tiedän kyllä myös sen tuntee kun kinkkua ei enää tee mieli. Kivaa tapaninpäivää!

      Poista
  6. Niin tunnelmallinen joulu teillä ja isän läsnäolo ja kuntoutuminen on niin iso asia <3
    Ei ole sanoja viettää joulu rakkaiden kanssa - elämä kun on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati ❤ Kyllä ehdottomasti isän läsnäolo oli paras joululahja. Elämä on ❤
      Hyvää tapaninpäivää Lietoon!

      Poista
  7. Hyvää joulun jatkoa Sinulle, Marjo ♥ Me kävimme jouluaattona veljeni luona joulupuurolla. Siellä olivat myös äitini ja siskoni. Sieltä ajelimme hautausmaan kautta kotiin syömään jouluaterian. Tänä vuonna lapsista oli paikalla vain kuopukseni, joka hänkin sitten illalla lähti omaan kotiinsa.

    Ihanaa kuulla, että isäsi on toipunut hyvin tuosta aortan repeämisestä. Olette viettäneet mukavan ja herkullisen joulun yhdessä ♥

    Ps. Onnea viisi vuotiaalle blogillesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää tapaninpäivää Krisse ❤ Kiva, että edes kuopus tuli käymään jouluaattona niin teidän ei tarvinnut ihan kahdestaan olla.
      Isän toipuminen on kyllä mahtava juttu ja kuten tuolla Katille jo totesinkin niin paras joululahjani.

      PS. Kiitos :)

      Poista
  8. Ihanaa joulun aikaa. Todellakin sillä ei ole väliä mitä joulupyhien välissä syö :) Vaan kaikella muulla, mitä syö sitten uuden vuoden jälkeen kohti seuraavaa joulua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju ❤ hyvää tapaninpäivää ja välipäiviä teillekin. Ehkä jouluna voi luvan kanssa nauttia hyviä jouluherkkuja ja keventää sitten uudenvuoden jälkeen.

      Poista
  9. Oikein Hyvää Joulua Sinulle! Olet onnekas voidessasi vielä viettää sitä isäsi kanssa - meillä molempien molemmat vanhemmat ovat jo kuolleet ja kyllä se (jo silloin aikoinaan siis) muuttaa hiukan perhejuhlan muotoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko ❤ ja hyvää tapaninpäivää. Odotin tälle päivälle yhtä "keväistä" ja aurinkoista säätä kuin eilen mutta eipä tuo pilvisyys koiralenkkejä haittaa.

      Poista
  10. Aattona oltiin ihan rauhassa kunnes suunnattin veljeni luo syömään, sieltä kotiuduttiinkin vasta puolen yön jälkeen. Joulupäivän aamuna startattiin anoppilaan ja täällä oli uusi joulupöytä katettuna. Tänään ollaan vain levätty ja syöty ja sama meno jatkuu vielä pari päivää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu tuntuu siltä, että päivärytmi heittää ihan kuperkeikkaa. Valvotaan myöhään, nukutaan myöhään - mutta ehkä se on sallitua näin vuodenvaihteessa ja jouluhulinassa. Teidän joulu kuulostaa mukavan leppoisalta ja sinulla onneksi vielä loma jatkuu ❤ nauttikaa! Ja rapsutuksia Tarmolle!

      Poista
  11. Myöhäiset onnittelut viisivuotiaalle blogille, siinä on ehtinyt jo postauksen jos toisenkin kirjoittaa. ^^ Syömisiä ei toinna tosiaan liikaa miettiä, välillä on hyvä ottaa vähän rennommin. Toivottavasti teillä oli mukavat pyhät ja toivottavasti vuoden viimeiset päivätkin ovat antoisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Milla ❤ En ymmärrä mihin nämä vuodet ovat menneet. Olen käynyt kurkkimassa sinun ihanaa kenkäjoulukalenteria - siis ihan SUPERIHANIA kenkiä!!!!
      Olet ihan oikeassa ettei nyt kannata ihan joka suupalasta saada hepuleita.
      Pyhät olivat tosi mukavat - huomenna töihin mutta onneksi kohta taas lomaa.
      Hyvää loppuvuotta Milla ❤

      Poista
  12. Meidän Nelson oli niin täpinöissään avaamassa lahjoja. Kierteli vielä kaikkien muidenkin lahjapinot, josko voisi availla :) JOten voin hyvin kuvitella Minnien toiminnan. Joulu on kyllä ihanaa aikaa, mutta toisaalta ihanaa kun arki alkaa ja päivät pitenevät. Jätän uudenvuoden juhlakin väliin, enää ei jaksa juhlia :) Kivaa loppuvuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minnie on vähän samanlainen. Tänä vuonna ei meillä käynyt joulupukkia joten hänen ei sitä tarvinnut sentään stressata. Kovasti näytti muiden paketit kiinnostavan - hän komppasi siis Nelsonia.
      Mitäh....jätät uudenvuoden juhlat väliin? Alkoiko teillä nyt se remontti?
      Hyvää loppuvuotta ❤

      Poista